Sveikos merginos,norejau pasiteirauti,gal katra zinote patikima advokata ar buhalteri Londone ?
...Jei galite tai parasykite numeri i AZ arba cia prasau

QUOTE(jurgiuxm83 @ 2008 08 18, 12:22)
Viska viska turiu tik va dabar sese vestuvem isvaziave i lietuva tai negalejau vaiko gimimo liudijimo duot kad pradetu tvarkyt pasalpas todel cia ir klausiu jei man jie uz busta apmokes ir dar pasalpas duos ar tik uz busta??
Taigi jau buvo atsakyta į tavo klausimą gal tris kartus - gausi ir tą ir tą.
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2008 08 18, 09:49)
As kalbu apie vienisos mamos pasalpa
jei as prasysiu buto ar man mokes dar ir pasalpa nes dabar gyvenu pas sese ir man pasalpa aktualesne bet ir butas butu gerai nes su sese gyvent menkas malonumas 

Dėl to consulinio būsto, tai nežinau kaip tau išeis. Šiaip eilės nemažos ir jei tau negresia likti be namų arba būstas, kuriame gyveni su sese nėra per daug perkrautas ir nekenkia tavo ar vaikelio sveikatai, tai gali tekti ilgokai laukti. Kadangi tokiu atveju jokios pirmenybės tau neteiks. Paprasčiausias variantas tau būtų susirasti privačiai tarkim vieno ar dviejų kambarių būstą ir susitvarkyti Housing Benefit ir Council Tax Benefit. Priklausomai nuo to, kiek tavo pajamos viršyja valstybės nustatytą sumą už kurią jūsų šeima turi pragyventi, Housing Benefit maksimali suma bus sumažinta 65p kiekvienam svarui virš valstybės nustatytos sumos, o Council Tax 20p kiekvienam svarui. Taigi gaunasi, jog nuo skirtumo tarp tavo pajamų ir valstybės numatytos pragyvenimo sumos turėsi 65% primokėti už savo būsto nuomą.
QUOTE(WildCat @ 2008 08 18, 18:33)
Dėl to consulinio būsto, tai nežinau kaip tau išeis. Šiaip eilės nemažos ir jei tau negresia likti be namų arba būstas, kuriame gyveni su sese nėra per daug perkrautas ir nekenkia tavo ar vaikelio sveikatai, tai gali tekti ilgokai laukti. Kadangi tokiu atveju jokios pirmenybės tau neteiks. Paprasčiausias variantas tau būtų susirasti privačiai tarkim vieno ar dviejų kambarių būstą ir susitvarkyti Housing Benefit ir Council Tax Benefit.

Priklausomai nuo to, kiek tavo pajamos viršyja valstybės nustatytą sumą už kurią jūsų šeima turi pragyventi, Housing Benefit maksimali suma bus sumažinta 65p kiekvienam svarui virš valstybės nustatytos sumos, o Council Tax 20p kiekvienam svarui. Taigi gaunasi, jog nuo skirtumo tarp tavo pajamų ir valstybės numatytos pragyvenimo sumos turėsi 65% primokėti už savo būsto nuomą.
Iš kur tokie duomenys

QUOTE(Brooke @ 2008 08 18, 21:34)
Niu va, kad visų nepainiot, tai kiek šitą sistemą skaitinėjau, tinka nuomininkams, sudariusiems nuomos sutartį balandžio 7d 2008m. arba po šios datos.
Housing Benefit skaičiuojamas pagal vidutinę kainą atitinkamo dydžio būsto atitinkamame rajone. Čia yra tavo šeimos dydžiui priklausančio kambarių kiekio skaičiuoklė, o čia yra būsto kainos paieška pagal post code (maximali suma, kurią padengtų HB)
nius, dabar taip greitai nerandu tų sumažinimų priklausomai nuo pajamų. ir kaip ten paskaičiuoti šeimos dydžiui valstybės nustatytą pragyvenimo sumą. Bet paieškosiu ir parašysiu
QUOTE(WildCat @ 2008 08 18, 22:59)
Niu va, kad visų nepainiot, tai kiek šitą sistemą skaitinėjau, tinka nuomininkams, sudariusiems nuomos sutartį balandžio 7d 2008m. arba po šios datos.
Housing Benefit skaičiuojamas pagal vidutinę kainą atitinkamo dydžio būsto atitinkamame rajone. Čia yra tavo šeimos dydžiui priklausančio kambarių kiekio skaičiuoklė, o čia yra būsto kainos paieška pagal post code (maximali suma, kurią padengtų HB)
nius, dabar taip greitai nerandu tų sumažinimų priklausomai nuo pajamų. ir kaip ten paskaičiuoti šeimos dydžiui valstybės nustatytą pragyvenimo sumą. Bet paieškosiu ir parašysiu
NU,bet kokie jie nagli jei pas mane du vaikai priklauso 3 bedr,o jei trys vaikai tai irgi 3 bed,o i kambariu dydi neatsizvelgia

Kažkaip labai sudėtingai čia parašei, tai dar gerai pamąstyt reikėjo, kol supratau kas prie ko ir apie ką
Mano nuomone, jos pajamos tikrai neviršys tos sumos (kiek gali uždirbt vieniša motina per 16 val./sav.?), tai gal negąsdinkim iš karto tais procentais 
Astulyte --> Ten ta skaičiuoklė truputi pablūdus, tad labai neimk į galvą
Poros ir vieniši asmenys virš 16 metų turi teisę į atskirus miegamuosius, vaikams yra taip - vienas miegamasis 2 iki 10 metų, o vėliau iki 16, jei tos pačios lyties ir tos pačios amžiaus grupės tai 2 viename miegamajam gali gyvent, jei skirtingų lyčių arba skirtingų amžiaus grupių tai turi būt miegamieji atskiri. Nežinau ar suprasi

QUOTE(Brooke @ 2008 08 19, 00:23)
Kažkaip labai sudėtingai čia parašei, tai dar gerai pamąstyt reikėjo, kol supratau kas prie ko ir apie ką
Mano nuomone, jos pajamos tikrai neviršys tos sumos (kiek gali uždirbt vieniša motina per 16 val./sav.?), tai gal negąsdinkim iš karto tais procentais 
Poros ir vieniši asmenys virš 16 metų turi teisę į atskirus miegamuosius, vaikams yra taip - vienas miegamasis 2 iki 10 metų, o vėliau iki 16, jei tos pačios lyties ir tos pačios amžiaus grupės tai 2 viename miegamajam gali gyvent, jei skirtingų lyčių arba skirtingų amžiaus grupių tai turi būt miegamieji atskiri. Nežinau ar suprasi 

Nu tai ziurek mano dukrai tuoj 13 metu vadinasi jai vienas kambarys,sunui 1,4 ir dabar laukiuos mergytes.Tai pagal juos abu mazesnieji i viena kambari tai gerai jei kambariai normalaus dydzio,o pas mus vienas 1,80x2 kitas 2,8x2,8 tas kur maziukas tai as ji naudoju lyginimui,vystykle ir maziaus spinta stovi,vaiko as ten tikrai negaleciau apgyvendint sazine neleistu

Siap as i hausingus nepretenduoju,uzpildziau siais metais siaip del idomumo ka parasys,bet tai MB darba pakeite ir pajamos padidejo.Bet vistiek pikta del ju tokio durnisko paskaiciavimo ir neatsizvelgimo i kvadratura,zodziu buvo man tie anglai durniai tokie ir liko.
QUOTE(Brooke @ 2008 08 18, 23:23)

Na nežinau, sudėtinga ir man buvo

Tai va, kol aš nedirbu, tai tokios ir yra mano pajamos per savaitę, taigi HB ir CTB padengtų pilnai.
O vat jeigu dirbčiau, kaip kad praėjusiame darbe pilną darbo dieną, Tai mano savaitinės pajamos būtų (įskaitant visus CHB, CTC, WTC) apie £500. beje, į mano šitą sumą neįskaičiuojamas auklės padengimas, nes už ją nemokėjau.
Gaunasi jog viršiju nustatytą pragyvenimo sumą £317.57 per sav. (Beje, yra tam tikros sumos pinigų, kurios atmetamos, t.y. leidžia tau jas pasilikti, pvz. vienišai mamai £25 ir papildomi £16.06 dirbant pilną dieną) Taigi mano suma viršaus bus £276.07
65% nuo £276.07 = £179.45
20% nuo £276.07 = £55.21
Taigi jeigu mano dviejų kambarių namo nuoma yra £230 per sav. (ir yra ne didesnė negu maksimalus padengiamas BH tame rajone) Mano HB šiuo aveju sudarys £50.55 (£230 - £179.45)
Tuo pačiu, jei mano council tax yra £25 per savaitę, tai CTB nebegausiu ir turėsiu mokėti pati.
Ech... matematika...

Papildyta:
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 08 19, 00:44)
Nu tai ziurek mano dukrai tuoj 13 metu vadinasi jai vienas kambarys,sunui 1,4 ir dabar laukiuos mergytes.Tai pagal juos abu mazesnieji i viena kambari tai gerai jei kambariai normalaus dydzio,o pas mus vienas 1,80x2 kitas 2,8x2,8 tas kur maziukas tai as ji naudoju lyginimui,vystykle ir maziaus spinta stovi,vaiko as ten tikrai negaleciau apgyvendint sazine neleistu
o pagal juos as ten tureciau apgyvendint 13 metu paugle kuiai reikia spyntos,lovos,rasomo stalo,kedes tiek baldu i ta kamurke netelpa be sansu. Tai gerai,pas mus dar dastatytas namas tai pirmam aukste irengem dar viena kambari,o jei jo nebutu
Siap as i hausingus nepretenduoju,uzpildziau siais metais siaip del idomumo ka parasys,bet tai MB darba pakeite ir pajamos padidejo.Bet vistiek pikta del ju tokio durnisko paskaiciavimo ir neatsizvelgimo i kvadratura,zodziu buvo man tie anglai durniai tokie ir liko.

Na taip, kambariai aišku pas juos

QUOTE(WildCat @ 2008 08 19, 02:16)
Kiek vienam zmogui skaiciujasi pragyvenimas,kur radai ? Pvz 2 suauge,vaikas 12 metu,vaikas iki 2 metu ir vaikas iki 1 metu?