QUOTE(maybe24 @ 2008 10 27, 09:19)
Tax credit'us moka kol vaikui sueina ,man rodos,16 metu ir priklauso jie nuo pajamu dydzio.Jei pradetum dirbti,tax credit'ai sumazetu,be to reiketu moketi ir uz darzeli(aisku kazkiek kompensuotu)
Nebūtinai sumažėtų. Child Tax sumažėtų, bet dasidėtų Working Tax. Čia reikia paskaičiuot kas labiau apsimoka, ar dirbt ilgiau ir mokėtis už daržą ir gaut atitinkamas pašalpas, ar dirbt mažiau ir gaut kitas pašalpas.. Jei atlyginimas minimalus, tai turbūt antrasis variantas geresnis. Ne tai, kad aš čia skatinu žmones nedirbt ir gyvent iš pašalpų, bet manau, kad pirmoj vietoj turi būti vaikas, ne darbas, ir jeigu yra galimybė tam, tai kodėl gi ja nepasinaudot, ar ne

?
QUOTE(gitast @ 2008 10 27, 10:11)
Labas mamos, labai reikia pagalbos, nes visai susipainiojau.

Pries 3 metus dirbau Siaures Airijoj.Isdirbau metus.Grizau i Lt pasigimdziau sunu.Pernai buvau isvaziavus i Uk. isdirbau pusmeti.Planuoju su visam isvykt gyvent i siaures airija ir isivesti sunu..Taip gavos kad su vyru isiskyrem.Kokiu pasalpu galiu tiketis is valstybes ir kada?National Insurance nr tureiu tik neturiu Home Offiso.ar gauciau parama darzeliui jei atsivezciau vaika po 3 men?Ar galiu tiketis kazkokiu pasalpu is kart ar dar turesiu isdirbt metus.Ar imanoma kad uzskaitys ir ta laikotarpi kuri isdirbau nesiregistravus Home ofise.Ar imanoma gaut Housingt benefit.is anksto aciu uz atsakyma.
Už laikotarpį kai dirbai "nelegaliai" (be Home Office sertifikato) kai kurių pašalpų negausi. Turi prisiregistruot per mėnesį nuo darbo pradžios, taigi už tą mėnesį, jei jo eigoje prisiregistruoji, gali claimint ir jie tau negali atsakyt. Metų išdirbt, kad gautum pašalpas, kiek žinau iš savo ir pažįstamų patirties, jau senokai nebereikia.
Kaip vieniša mama gali tikėtis Child Benefit, Child ir Working Tax'u, Housing Benefit, bet ką gausi priklausys nuo tavo legalumo, darbo valandų, algos, gyvenamosios vietos ir pan., taip kad čia sunku prognozuot