Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

QUOTE(spicykimmy @ 2008 10 24, 09:37)
gal pasirodysiu juokinga blush2.gif , bet daug zmoniu man  pasakojo, kad pagimdzius cia vaikeli, gauni 2-3 tukstancius svaru vienkartine ismoka-pasalpa. kazkaip as tu tukstanciu negavau  g.gif gal kam kitaip buvo???  blush2.gif  ax.gif

Pries daug metu 5-6 taip buvo, nes buvo visasi kita pasalpu sistema ir kaip tik tuo metu keites i tax credit kurios ismokedavo visa suma uz metus iskarto tai ir gaudavai viena didele suma mirksiukas.gif o dabar tax credit moka kas savaite arba 4 sav todel ta suma issidalina ant metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kamiliuke @ 2008 10 23, 18:36)
Manau visiems skirtingai.Gimimo liudijimus man greitai grazino po 2 sav.nes as spesal deliveri imiau,o pasalpos dar laukiu jau beveik 5 men.
Merginos o kaip issiregistruot self-empl. ir kur?

blink.gif kaip ilgai g.gif o tai pinigus perveda uz 5 men. ar pasalpa skaiciuoja tik po 5 men. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indriule @ 2008 10 24, 20:38)
blink.gif  kaip ilgai  g.gif o tai pinigus perveda uz  5 men. ar pasalpa skaiciuoja tik po 5 men.  g.gif

Va to tai zinok nezinau g.gif
Norejau mamyciu paklausti kaip su ta pasalpele,kaip ir uzkoki laikotarpy mokes?
Atsakyti
sveikos gal kas zinot kur man kreiptis mano mergaitei eina 10 men bet mes vis niekaip nesulaukiaam pasalpos is children tos kur 18 svaru i sav mes jau 2kartus siuntem dokumentus bet niekaip nesulaukiam atsakymo gal mums tik paskambint uztektu nes uz pirma vaika gaunam pinigus ir dar noreciau suzinot apie namo pasalpa kaip ja reikia gauti ir nuo ko pradeti g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Indriule @ 2008 10 24, 19:38)
blink.gif  kaip ilgai  g.gif o tai pinigus perveda uz  5 men. ar pasalpa skaiciuoja tik po 5 men.  g.gif

Kiek zinau,pasalpos mokamos nuo tos dienos,kai uzpildoma paraiska joms gauti,buna atveju kai sumoka atgaline data,tik reikia priezasti rimta turet

Papildyta:
QUOTE(sandra76 @ 2008 10 26, 15:01)
sveikos gal kas zinot kur man kreiptis mano mergaitei eina 10 men bet mes vis niekaip nesulaukiaam pasalpos is children tos kur 18 svaru i sav mes jau 2kartus siuntem dokumentus bet niekaip nesulaukiam atsakymo gal mums tik paskambint uztektu nes uz pirma vaika gaunam pinigus ir dar noreciau suzinot apie namo pasalpa kaip ja reikia gauti ir nuo ko pradeti g.gif  g.gif

as asmeniskai visada skambinu,jei nesulaukiu atsakymo.Kad gauti Housing benefit'us pirmiausia reikia nueiti i housing benefit office ir paprasyti application formos ,tada ja uzpildai ,susirenki reikalingus dokumentus ir grazini housing offiso darbuotjams,tada buna interviu ir jo metu galutinai viska sutvarko,o tada lauki,kol apskaiciuos pinigus
http://www.dwp.gov.u...ing_benefit.asp
Atsakyti
aciu uz patarima o del namo pasalpos biski nesigaudau pirmiau reikia isinuomuoti busta nes mes dabar gyvenam su draugais noretume iseiti gyventi atskirai tik nezinau nuo ko pradet o del pasalpos tai net nezinau ar mes gausim uz praita laika mes juk 2 kartus pyldem tai nuo kada jie mums mokes g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandra76 @ 2008 10 26, 16:39)
aciu uz patarima o del namo pasalpos biski nesigaudau pirmiau reikia isinuomuoti busta nes mes dabar gyvenam su draugais noretume iseiti gyventi atskirai tik nezinau nuo ko pradet o del pasalpos tai net nezinau ar mes gausim uz praita laika mes juk 2 kartus pyldem tai nuo kada jie mums mokes g.gif

Internetiniam puslapyje rasoma,kad gali pildyti popierius 13 savaiciu iki to laiko kai issinuomosi busta,bet reikia tiksliai zinoti,kur ir uz kiek kraustysies,tada pinigus moka is karto,kai pildai issinuomavus jau,mokes nuo tos dienos,kai uzpildysi forma.Zodziu jei zinai is kokios agenturos nuomosies ir butent kokia busta,gali pildyti dar neisikrauscius.Butina nuomos sutartis
Atsakyti
Dabar dar turiu klausimuka musu padetis tokia as nedirbu dirba tik vyras o mano mazei 10 men jeigu as nedirbciau kai vaikui bus daugiau negu metai 1 metai ar as gauciau is taksu uz vaikus as noreciau pasiaugint mazyle pati gaila atiduot vaika i darzeli o tuo labiau aukliai ir man tikriausiai turetu moket kazkokia pasalpele g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandra76 @ 2008 10 27, 10:16)
Dabar dar turiu klausimuka musu padetis tokia as nedirbu dirba tik vyras o mano mazei 10 men jeigu as nedirbciau kai vaikui bus daugiau negu metai  1 metai ar as gauciau is taksu uz vaikus as noreciau pasiaugint mazyle pati gaila atiduot vaika i darzeli o tuo labiau aukliai ir man tikriausiai turetu moket kazkokia pasalpele g.gif

Tax credit'us moka kol vaikui sueina ,man rodos,16 metu ir priklauso jie nuo pajamu dydzio.Jei pradetum dirbti,tax credit'ai sumazetu,be to reiketu moketi ir uz darzeli(aisku kazkiek kompensuotu)
Atsakyti
Labas mamos, labai reikia pagalbos, nes visai susipainiojau. verysad.gif Pries 3 metus dirbau Siaures Airijoj.Isdirbau metus.Grizau i Lt pasigimdziau sunu.Pernai buvau isvaziavus i Uk. isdirbau pusmeti.Planuoju su visam isvykt gyvent i siaures airija ir isivesti sunu..Taip gavos kad su vyru isiskyrem.Kokiu pasalpu galiu tiketis is valstybes ir kada?National Insurance nr tureiu tik neturiu Home Offiso.ar gauciau parama darzeliui jei atsivezciau vaika po 3 men?Ar galiu tiketis kazkokiu pasalpu is kart ar dar turesiu isdirbt metus.Ar imanoma kad uzskaitys ir ta laikotarpi kuri isdirbau nesiregistravus Home ofise.Ar imanoma gaut Housingt benefit.is anksto aciu uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(gitast @ 2008 10 27, 14:11)
Labas mamos, labai reikia pagalbos, nes visai susipainiojau. verysad.gif Pries 3 metus dirbau Siaures Airijoj.Isdirbau metus.Grizau i Lt pasigimdziau sunu.Pernai buvau isvaziavus i Uk. isdirbau pusmeti.Planuoju su visam isvykt gyvent i siaures airija ir isivesti sunu..Taip gavos kad su vyru isiskyrem.Kokiu pasalpu galiu tiketis is valstybes ir kada?National Insurance nr tureiu tik neturiu Home Offiso.ar gauciau parama darzeliui jei atsivezciau vaika po 3 men?Ar galiu tiketis kazkokiu pasalpu is kart ar dar turesiu isdirbt metus.Ar imanoma kad uzskaitys ir ta laikotarpi kuri isdirbau nesiregistravus Home ofise.Ar imanoma gaut Housingt benefit.is anksto aciu uz atsakyma.

nezinau kaip kam ,bet man buvo panasi situacija ,per du metus dirbau gal koki tik puse metu ,nesitikejau gauti jokiu pinigeliu ,bet su dukra na URA uzpildem prasimus ,ir siu metu geguzes gavau apvale sumele 3000 svaru is kart sumokejo ,2 vaikai pas mane,ir kas men gaunu po 125,ir kas sav po 158 sv.man atrodo cia kaip LOTERIJA koke.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2008 10 27, 09:19)
Tax credit'us moka kol vaikui sueina ,man rodos,16 metu ir priklauso jie nuo pajamu dydzio.Jei pradetum dirbti,tax credit'ai sumazetu,be to reiketu moketi ir uz darzeli(aisku kazkiek kompensuotu)

Nebūtinai sumažėtų. Child Tax sumažėtų, bet dasidėtų Working Tax. Čia reikia paskaičiuot kas labiau apsimoka, ar dirbt ilgiau ir mokėtis už daržą ir gaut atitinkamas pašalpas, ar dirbt mažiau ir gaut kitas pašalpas.. Jei atlyginimas minimalus, tai turbūt antrasis variantas geresnis. Ne tai, kad aš čia skatinu žmones nedirbt ir gyvent iš pašalpų, bet manau, kad pirmoj vietoj turi būti vaikas, ne darbas, ir jeigu yra galimybė tam, tai kodėl gi ja nepasinaudot, ar ne wink.gif?

QUOTE(gitast @ 2008 10 27, 10:11)

Už laikotarpį kai dirbai "nelegaliai" (be Home Office sertifikato) kai kurių pašalpų negausi. Turi prisiregistruot per mėnesį nuo darbo pradžios, taigi už tą mėnesį, jei jo eigoje prisiregistruoji, gali claimint ir jie tau negali atsakyt. Metų išdirbt, kad gautum pašalpas, kiek žinau iš savo ir pažįstamų patirties, jau senokai nebereikia.
Kaip vieniša mama gali tikėtis Child Benefit, Child ir Working Tax'u, Housing Benefit, bet ką gausi priklausys nuo tavo legalumo, darbo valandų, algos, gyvenamosios vietos ir pan., taip kad čia sunku prognozuot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 28 spalio 2008 - 14:52