kai paskaitau cia, tai atrodo vaika as marinu

Porcijos darzovienes, mesienes ar kruopienes tai ant karto iki 200 ml (arba iki 150g) daugumoj siulo, o ne per diena
mamytes o kiek jusu vaikai valgo per porcija vienam kartui/ na mano vaikas nevalgus, pirktines koses tai 200g per 2 kartus suvalgo. kokia kose jai su misinuku darau tai 70 ml, paskui pradeda zaisti, spjaudyti... net jogurta kartais tingi visa suvalgyti, aisku tarpuos dar duodu misinuka, ypac pries meiga. nakciai manu kose is buteliuko, vis galvoju kad sociau butu ir gal nesikels nakti, bet keliasi... nors virs 200ml suvalgo. bet siaip berniukas stiprus, 7 men, o jau pats atsistoja lovyteje, vaikstynei laksto, judrus labai, nors nevalgo...

QUOTE(SIVERIJA @ 2009 11 10, 09:58)
Mes šiandien pradėsim mėsytę, pradėsim nuo kalakutienos, triušio niekur negavau
paskui bandysim veršieną.
aš turiu daug uogyčių prisišaldžiusi iš senelių sodo- braškių, vyšnių, juodųjų serbentų, aviečių- gal jau galima į kruop
ų košes įmaišyti?

aš turiu daug uogyčių prisišaldžiusi iš senelių sodo- braškių, vyšnių, juodųjų serbentų, aviečių- gal jau galima į kruop

Manau, kad po truputį galima, jei nealergiškas vaikiukas. Mano panelė jau ir braškių ir aviečių ragavo. Manau, kad iš savo daržo geriau, nei pirktiniai bananai ar pan. Gervuogių bandysim šią savaitėlę. Sakykit mamos, o kada trečią maitinimą rekomenduojama įvesti?
Aš kiek skaičiau ir gydytoja minėjo, kad paukštienoje nėra tiek svarbiausio dalyko - geležies. Visur rašo, kad vertingiausia veršiena, triušiena, jautiena - viskas, kas keturiom kojom.
Nuo jos pataria ir pradėti.
O šiaip jeigu Vilniuje, tai Ukmergės ūkininkų turgelyje parduoda ir triušieną ir veršieną.
Papildyta:
O kaip jūs duodate avietes ir gervuoges? Ten juk daug sėklyčių. Aš per sietelį pratryniau, tai liko tik sultys. Tai į košytę supyliau ir tiek

O šiaip jeigu Vilniuje, tai Ukmergės ūkininkų turgelyje parduoda ir triušieną ir veršieną.
Papildyta:
QUOTE(DDajana @ 2009 11 11, 21:52)
Manau, kad po truputį galima, jei nealergiškas vaikiukas. Mano panelė jau ir braškių ir aviečių ragavo. Manau, kad iš savo daržo geriau, nei pirktiniai bananai ar pan. Gervuogių bandysim šią savaitėlę. Sakykit mamos, o kada trečią maitinimą rekomenduojama įvesti?
O kaip jūs duodate avietes ir gervuoges? Ten juk daug sėklyčių. Aš per sietelį pratryniau, tai liko tik sultys. Tai į košytę supyliau ir tiek
QUOTE(ndr @ 2009 11 12, 15:58)
Aš kiek skaičiau ir gydytoja minėjo, kad paukštienoje nėra tiek svarbiausio dalyko - geležies. Visur rašo, kad vertingiausia veršiena, triušiena, jautiena - viskas, kas keturiom kojom.
Nuo jos pataria ir pradėti.
Papildyta:

Papildyta:
su blenderiu sutryniau ir viskas.
Gal kas žino kur kaune veršiena ir triušiena prekiauja? Šiandien nusivariau nuo kojų beieškodama
QUOTE(DDajana @ 2009 11 12, 22:35)
su blenderiu sutryniau ir viskas.
Gal kas žino kur kaune veršiena ir triušiena prekiauja? Šiandien nusivariau nuo kojų beieškodama
Man irgi reikia

uogytes as vaikui sudedu i maitintuva, sultis isciulpia, o seklytes lieka, taip duodu ir vysnias. Susaldziau su kauliukais, tai ir dantenas tuo paciu pasikaso
QUOTE(DDajana @ 2009 11 11, 20:52)
Mano panelė jau ir braškių ir aviečių ragavo. Manau, kad iš savo daržo geriau, nei pirktiniai bananai ar pan. Gervuogių bandysim šią savaitėlę.
su braskem as dar susilaikau, bijau alergijos, o va daviau uzsaldytu melyniu, tai nevalge, o obuoliuka bei kriause valgo ir po viena ir kai sumaisau

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2009 11 13, 00:04)
Lėkiau iš pačio ryto į bazes ir nupirkau savo merginai veršienos. Šiandien ragavom pirmą kartą mėsytės- nu i viskas liuks

Mes valgom ryte vaisiu tyreles (pirktines), per pietus darzovienes +mesyte (versiena, jautiena arba kalakutiena) ir vakare pieniska Hipp kosyte, kuria lb megsta, arba grudines kosytes, kol kas bandem tik ryzius ir grikius. Nuo grikiu isvis vos neapsiveme
ryzius naturalius viriau tai irgi viska spjove lauk
paskui bandziau ryziu dribsnius, paskaninau truputi svietuku tai suvalge siek tiek, bet lb nedaug, lyginant su tuo, kaip noriai valgo vaisius ir darzovienes.
Taigi su kruopu kosytemis mums nelabai sekasi pradeti. Gal patarsite kuo dar galima jas paskaninti, kad vaikiukui butu skaniau

QUOTE(Dulsija @ 2009 11 16, 16:21)
Nuo grikiu isvis vos neapsiveme
ryzius naturalius viriau tai irgi viska spjove lauk
paskui bandziau ryziu dribsnius, paskaninau truputi svietuku tai suvalge siek tiek, bet lb nedaug, lyginant su tuo, kaip noriai valgo vaisius ir darzovienes.
Taigi su kruopu kosytemis mums nelabai sekasi pradeti. Gal patarsite kuo dar galima jas paskaninti, kad vaikiukui butu skaniau 

Pas mus panasiai, darzovienes valgom labai noriai, o su kruopom nuo nuotaikos priklauso, viena karta visa suvalgo, kita karta tik kelis saukstelius.
Kas liecia grikius tai padariau atradima

Toliau ryzius skaninu slyvu tyrele, o avizine kose verdu kartu su keliais gabaliukais obuoliuko ir viska sublenderiuoju.
Sekmes

[COLOR=blue]mes ryte valgom kruotu kosyte(avizos,7grudai) arba biskvitiniu sausainiu Apie 150g.
po 2val.-indelis tyreles vaisiu.
Pietums-triusiena su darzovem.(labai skanu,jei darzoves isverdi triusio sultiny)200g.
po 2val.-obuoliuka.
Vakarienei-kruopu kose su indeliu vaisiu tyres.Apie 250g.
Nakti geriam misineli.Diena geriam tik sultis ir arbata.Mano mergyte pieno ar misinio diena atsisako.
g.
po 2val.-indelis tyreles vaisiu.
Pietums-triusiena su darzovem.(labai skanu,jei darzoves isverdi triusio sultiny)200g.
po 2val.-obuoliuka.
Vakarienei-kruopu kose su indeliu vaisiu tyres.Apie 250g.
Nakti geriam misineli.Diena geriam tik sultis ir arbata.Mano mergyte pieno ar misinio diena atsisako.

g.