Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba

Mano vaikiukas tai labai skaniai valgo daržovių košeles, papratsai maišau 3 komponentus iš šių: bulvė, morka, kopūstas, kalafijoras, brokolis, šparaginės pupelės, moliūgas, cukinija. O iš kruopyčių valgome: avižinius dribsnius, ryžius, kukurūzų kruopas, grikius (bet man atrodo, kad jie mums netiko, nes lyg nuo jų pabėrė, tai atidėjau vėlesniam laikui toliau bandyt), dar planuoju įvedinėt perlines kruopas ir sorų kruopas bei manus. Vaisius pradėjom nuo 7 mėn. pagal rekomendacijas, bet kadangi mus paberia kartais neaišku nuo ko, tai duodu tik nealergizuojančius t.y. bananą ir obuolį (iš sodo). Kai pirmą kartą padariau vaisių tyrelę bananas plius obuolys, tai vaikui buvo pati neskaniausia košytė, kokią esame valgę. Bet dabar vieną kartą duodu daržovienę (mėsytę ruošiamės įvest gal šią sav.) iki 130 ml ir grūdų košytės su obuoliuku ir bananu (viską kartu skaniai suvalgo) iki 130 ml plius MP pagal norą. Tai gaunasi rekomenduojamas 250 ml kieto maistelio per parą. O ir priaugome per visą 6-tą mėn. 800 g, gydytoja sakė labai jau gerai.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei vakar suejo 7 menesiukai...Mes valgome darzoviene (moliugas, cukinija, bulve). Mergyte labai megsta. Noreciau imaisyti ir daugiau darzoviu, tokiu kaip brokolis, kalafijoras, kopustas...tik nezinau kur gauti ekologisku? parduotuvej pirkti nesinori nes neaisku ant ko jos auginamos.. o kur gauti sveiku, vat ir nezinau.. zinau apie toki TYMO turgeli Vilniuj, bet dar nei karto ten nebuvau nes galimybes nebuvo.. Ir vis galvoju, ar siuo metu laiku dar pardavineja tuose turgeliuose darzoves? Gal kas zinot kokia vietele kur butu galima isigyti? Buciau labai dekinga uz atsakyma.
O mes valgom taip:
9.00 150 ml. misinuko (geriam alergiskiem vaikuciam NEOCATE).
11.00 vaisiu tyrele (65 ml.) + 60 ml. misinuko.
14.00 darzoviene (bulve, cukinija, moliugas). Morkos negalim nes alergizuoja... sad.gif
17.00 65 ml. vaisiu tyreles.
19.00 Grudu kose. Iki siol valgem avizas, bet siandien pabandziau Milupos 7 grudu koses ir deja isbere...sad.gif taigi teks vel tik avizas lapsnoti smile.gif siaip valgo labai noriai kosyte.
21.00 misinukas 150 ml.
Taip atrodo musu dienos meniu.. Obuolio mes irgi negalim valgyti nes beria... tai is vaisiu kolaks tik slyvu tyrele... verysad.gif
Na o kita savaite, jau planuoju savo mazylei triusiuko vyrti (sako maziausiai alergizuoja).
Kolkas kieta maista valgom du kartus per diena ir galvoju, kad jau reiketu gal trecia ivesti?. Kada Jus planuojat ivesti trecia maitinima (kieto maisto). Ir kaip tai turetu atrodyti? Darzoviene + mesyte, ir dar du kartus grudu kosyciu ar kaip?Beje i kosytes nebezinau kokio riebaliuko deti nes nuo alyvuogiu aliejaus beria... nuo sviestuko irgi... taigi kolkas be jokio riebaliuko doh.gif

Dekoju is karto uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stela2006: 19 lapkričio 2009 - 22:22
O kaip jums keistai net nuo obuolio ir alyvuogių aliejaus alergizuoja g.gif Gal pabandykit kitos firmos alyvuogių aliejų, arba jei bandėt rafinuotą, tai dabar pabandykit šalto spaudimo, jis bus iki 2 k. brangesnis, bet jei ką, juk patys suvalgysit smile.gif
Kadangi matau valgote tik mišinuką (ne MP), tai jums jau kaip ir trys košelės priklausytų: 1) kruopų košė su mišinuku (beje, kodėl nevalgote ryžių, ir gi alergizuoja? Nes jie priskiriami išvis prie mažiausiai alergizuojančių grūdų, dar gali bandyt kukurūzų kruopas) 2) daržovienė (su puse kiaušinio trynio, virta mėsyte/žuvim 1-2k./sav.) 3) mišinuko ir vaisių košelė.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 11 20, 11:30)
O kaip jums keistai net nuo obuolio ir alyvuogių aliejaus alergizuoja g.gif Gal pabandykit kitos firmos alyvuogių aliejų, arba jei bandėt rafinuotą, tai dabar pabandykit šalto spaudimo, jis bus iki 2 k. brangesnis, bet jei ką, juk patys suvalgysit smile.gif
Kadangi matau valgote tik mišinuką (ne MP), tai jums jau kaip ir trys košelės priklausytų: 1) kruopų košė su mišinuku (beje, kodėl nevalgote ryžių, ir gi alergizuoja? Nes jie priskiriami išvis prie mažiausiai alergizuojančių grūdų, dar gali bandyt kukurūzų kruopas) 2) daržovienė (su puse kiaušinio trynio, virta mėsyte/žuvim 1-2k./sav.) 3) mišinuko ir vaisių košelė.

Aciu Axxa uz patarimus mirksiukas.gif
Alyvuogiu alieju, kaip tik ir naudojom salto spaudimo... tai reiks pabandyti gal rafinuota arba saulegrazu...
Ryziu dar nebandem nes esu girdejusi, kad viduriukai kieteja, bet reiks jau pabandyti artimiausiu metu mirksiukas.gif
Na ir mesytes jau bandysim kita savaitele bigsmile.gif
O kiausinis nealergizuoja? g.gif
Atsakyti
QUOTE(stela2006 @ 2009 11 20, 12:12)
Aciu Axxa uz patarimus  mirksiukas.gif
Alyvuogiu alieju, kaip tik ir  naudojom salto spaudimo... tai reiks pabandyti gal rafinuota arba saulegrazu...
Ryziu dar nebandem nes esu girdejusi, kad viduriukai kieteja, bet reiks jau pabandyti artimiausiu metu  mirksiukas.gif
Na ir mesytes jau bandysim kita savaitele  bigsmile.gif
O kiausinis nealergizuoja?  g.gif

kiaušinis alergizuoja, aš pirmajai dukrai pradėjau duoti tik nuo 1 m kažkur.
ryžius, kad viduriukai neužkietėtų, galima su slyvų tyrele sumaišyti blush2.gif
dar kalakutiena alergiškiems tinka, aš savajai duodu, nuo kalakutienos ir pradėjau, nes niekur triušio negavau....
pas mus vis dar pagrindinis maistas- MP. Vien naktį vidutiniškai 3 k. valgo doh.gif rytais valgom grūdų košes: avižų, grikių arba keturių javų, įdedu truputėlį sviesto, obuoliuko, banano, retkarčiais- kokios tyrelės, kad skaniau būt. Bandom ragaut sultis, arbatos- po truputį. Pietums- mėsytė su daržovėmis, dažniau darau su bulvėm ir cukinija- šitaip mėgta , kartais dar moliūgo įdedu. Moliūgas tokį salstelėjusį skonį suteikia, bet alergiškiems jis netinka. o vakare- tarkuoto obuoliuko- iš močiutės sodo, banano, tyrelės..... ir aišku, tarpuose MP
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 11 18, 18:38)
Tai gaunasi rekomenduojamas 250 ml kieto maistelio per parą.

Nu nezinau, man tai daugiau gaunasi. Vien jau per pietus darzovienes+mesyte mes suvalgome apie 200 ir kartais daugiau, kruopu kosyte jau pradejau du kartus dienoje tai kazkur apie 130-150, ir dar vaisiai. O svorio priaugame tik 300 gr. g.gif
O gal cia skiriasi normos kai vaikas maitinamas MP ar misinuku??? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabileja: 20 lapkričio 2009 - 11:48
QUOTE(gabileja @ 2009 11 20, 10:45)
Nu nezinau, man tai daugiau gaunasi. Vien jau per pietus darzovienes+mesyte mes suvalgome apie 200 ir kartais daugiau, kruopu kosyte jau pradejau du kartus dienoje tai kazkur apie 130-150, ir dar vaisiai. O svorio priaugame tik 300 gr. g.gif
O gal cia skiriasi normos kai vaikas maitinamas MP ar misinuku??? rolleyes.gif

Mano vaikutis gerai tik MP ir valgom 2 k. po 100-130 ml košytes (vieną kartą daržovyčių, kitą kartą kruopų (dabar jau su vaisiais)), tai maniškis nuo 6 iki 7 mėn. priaugo 800 g, o dbar jau mums beveik 7,5 mėn. tai per šias dvi sav. dar priaugom 300 g.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 11 20, 15:40)
Mano vaikutis gerai tik MP ir valgom 2 k. po 100-130 ml košytes (vieną kartą daržovyčių, kitą kartą kruopų (dabar jau su vaisiais)), tai maniškis nuo 6 iki 7 mėn. priaugo 800 g, o dbar jau mums beveik 7,5 mėn. tai per šias dvi sav. dar priaugom 300 g.

AS nemanau, kad permaitinu savo mergina, jusu vaikutis didziaja dali pasiima PM, kurios nelabai ir ismatuosit-labai dziugu, kad dar valgot MP 4u.gif
Atsakyti
O ar yra dar daug vaikuciu, kurie keliasi naktimis valgyti MP? Manoji kelis kartus keliasi, kas 3 valandas atsigerti. Vis bandau pratinti prie vandenuko (gydytoja rekomendavo), kad nepriaugtu daug svorio, tauciau nelabai jai patinka, vis tiek verkia ir nusiramina atsigerus tik pieno. diena valgo panasiai kaip cia mamytes vardino, darzoviu + mesytes, ir kruopu + vaisiais kosytes. Gal tiek nepriaugtu svorio, jei naktim nevalgytu (dabar yra 7 menesio beveik pabaiga o svoris 11,5 kg) , bet atpratinti kol kas labai sunku. Gal kokie metodai Jums pasiteisino?
Atsakyti
Gal mamos gali pasidalinti savo patirtimi kaip ruosti burokeli?
Ar reikia virti atskirai nepjaustyta ir po to sumaisyti su kitomis darzovemis?Ar virti supjaustyta kartu su visomis darzovemis? g.gif Kiek as suprantu burokelis ilgiau verda nei bulve, o be to jei supjaustom tai nuverda? g.gif
Geda blush2.gif bet prasau patarimo.
Aciu is anksto kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meide @ 2009 11 23, 13:43)
O ar yra dar daug vaikuciu, kurie keliasi naktimis valgyti MP? Manoji kelis kartus keliasi, kas 3 valandas  atsigerti. Vis bandau pratinti prie vandenuko (gydytoja rekomendavo), kad nepriaugtu daug svorio, tauciau nelabai jai patinka, vis tiek verkia ir nusiramina atsigerus tik pieno. diena valgo panasiai kaip cia mamytes vardino, darzoviu + mesytes, ir kruopu + vaisiais kosytes. Gal tiek nepriaugtu svorio, jei naktim nevalgytu (dabar yra 7 menesio beveik pabaiga o svoris 11,5 kg) , bet atpratinti kol kas labai sunku. Gal kokie metodai Jums pasiteisino?

Yra, maniškis praktiškai vien MP ir valgo, naktį po 5- 7 k. keliasi, tik jis košių valgo nedaug, dar tik įsivažiuoja. Aš irgi bandžiau mažinti MP naktį ir vandenuką duoti ir pasupti prabudusį, bet rėkia kaip pjaunamas lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gabileja @ 2009 11 25, 00:45)
Gal mamos gali pasidalinti savo patirtimi kaip ruosti burokeli?
Ar reikia virti atskirai nepjaustyta ir po to sumaisyti su kitomis darzovemis?Ar virti supjaustyta kartu su visomis darzovemis? g.gif Kiek as suprantu burokelis ilgiau verda nei bulve, o be to jei supjaustom tai nuverda? g.gif
Geda  blush2.gif bet prasau patarimo.
Aciu is anksto kas atsakys 4u.gif

Aš verdu atskirai. Šiaip verdu net nenuluptą, visą, nes dažniausiai dar ką nors iš to burokėlio padarau - siubą ar salotas, arba dar lieka mažei kitai dienai. O verdu apie 1,5h. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo freelove: 25 lapkričio 2009 - 14:53