Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(gabileja @ 2009 11 29, 20:46)
Verdu labai paprastai, supjaustau daugiau obuoliu ripkutemis, imetu kelias saldytas braskes ir cukriuko. Dar kartais ilasinu kelis lasus citrinos, dabar kai siaucia visokie gripai  verysad.gif  (gyd. sake kad virusai bijo rugsties) Viska paverdu koki 10 min. ir viskas. Gaunasi kaip saldi sriuba, maniske tai labai skaniai geria.
Aciu, butinai pabandysiu 4u.gif  4u.gif

as tik vietoj cukriuko fruktoze dedu ji kaip ir cukrus tik sveikiau 4u.gif
Atsakyti
SVEIKOS MAMYTES,NOREJAU PAKLAUST NUO KURIO MENESIO GALIMA VAIKUI DUOTI,VARSKES IR ZUVIES?NES ESU SKAICIUSI KAD JAU NUO 7MEN,KITUR KAD TIK NUO METU,TAI TAIP IR NEZINAU KADA BUTU GERIAUSIA.

Atsakyti
QUOTE(mazutesaule @ 2009 12 09, 14:52)
SVEIKOS MAMYTES,NOREJAU PAKLAUST NUO KURIO MENESIO GALIMA VAIKUI DUOTI,VARSKES IR ZUVIES?NES ESU SKAICIUSI KAD JAU NUO 7MEN,KITUR KAD TIK NUO METU,TAI TAIP IR NEZINAU KADA BUTU GERIAUSIA.

Na, mums 7 men., tai as jau esu davusi zuvytes su darzovemis. Pirkau sviezia, nesaldyta, tai valge ir nieko. Esu skaiciusi, kad galima duoti zuvyte kaip ir mesyte, tik tiek kad nuo zuvies dazniau alergizuoja, todel rekomenduoja nuo vyresnio amziaus. Bet jei vaikas nealergiskas, galima. Va, o pieno produktu dar nebandem, nors galvoju irgi duoti paragaut

Papildyta:
QUOTE(Aune @ 2009 12 02, 16:42)
Sveikutės,
Mano mažius vakare, naktį ir ryte geria MP. O dieną neįmanoma nei pienuko, nei arbatytės įsiūlyt. Kada ne kada kokius 20ml sultyčių po košytės sugeria...
Sakykit, prašau, o kiek jūsų mažiukai skysčių dieną išgeria?  g.gif

Pas mus panasi problema, geriam tik MP, labai retai sulciu ar arbateles. O pieno isgeria 3/4 kartus per para apie 180 ml. Pastaruoju metu geria MP tik 3 kartus. Na, bet viduriukai nekieteja, tai, galvoju, kad skysciu pakanka.
Atsakyti
QUOTE(matynutis @ 2009 12 09, 16:43)
Na, mums 7 men., tai as jau esu davusi zuvytes su darzovemis. Pirkau sviezia, nesaldyta, tai valge ir nieko. Esu skaiciusi, kad galima duoti zuvyte kaip ir mesyte, tik tiek kad nuo zuvies dazniau alergizuoja, todel rekomenduoja nuo vyresnio amziaus. Bet jei vaikas nealergiskas, galima. Va, o pieno produktu dar nebandem, nors galvoju irgi duoti paragaut

Papildyta:
Pas mus panasi problema, geriam tik MP, labai retai sulciu ar arbateles. O pieno isgeria 3/4 kartus per para apie 180 ml. Pastaruoju metu geria MP tik 3 kartus. Na, bet viduriukai nekieteja, tai, galvoju, kad skysciu pakanka.

Mano geria ir mp ir misinuka(nakti), arbatos atsigeria is saukstelio, vandenuko ir buteliuko, bet ir nedaug, sulciu irgi negeria, o va, sian isviriau kompoto-obuolys, dziovinots slyvos, saldyta braske, vysnios saldytos, siek tiek razinu, tai labai skaniai isgere thumbup.gif gal ir jus pabandykit mirksiukas.gif nei cukraus nereik, saldu ir taip thumbup.gif ir naturalu.
Atsakyti
mamukai gerbiamieji,skaiciau knygose,kad nuo 7 men leliukas turi pradet mokytis kramtyti ir ryti maistuka,kuriame pasitaiko gabaliuku,na nevisai kaip tyre.karta pabandziau duot tyrele is hipp nuo 7men su minkstais bulvytes ar kieno tai gabaleliais-mazoji spjaude,nevalge nors apetitu niekad nesiskunde ir maciau,kad vaikas alkanas.turim 2 dantukus,grauziam dziuveselius,barankas ir padziuvusia duonyte be jokiu problemu.tai kame reikalas,kodel nevalgo pajutus darzoves gabaliuka?kaip jus manot,o gal dar per anksti... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(takupaj @ 2009 12 13, 20:21)
mamukai gerbiamieji,skaiciau knygose,kad nuo 7 men leliukas turi pradet mokytis kramtyti ir ryti maistuka,kuriame pasitaiko gabaliuku,na nevisai kaip tyre.karta pabandziau duot tyrele is hipp nuo 7men su minkstais bulvytes ar kieno tai gabaleliais-mazoji spjaude,nevalge nors apetitu niekad nesiskunde ir maciau,kad vaikas alkanas.turim 2 dantukus,grauziam dziuveselius,barankas ir padziuvusia duonyte be jokiu problemu.tai kame reikalas,kodel nevalgo pajutus darzoves gabaliuka?kaip jus manot,o gal dar per anksti... g.gif  g.gif  g.gif

Kol kas duodu mažiukui sutrintą maistą, su gabaliukais nuo 8 mėnesio ruošiuosi pratint valgyt (radau info, kad būtent nuo tokio amžiaus patartina). Jūsų atveju, manau, gali būti, kad ir nepatiko, kad yra kažkas, ką ne taip paprasta suvalgyt smile.gif Todėl gi ir sakoma, kad turi išmokt vaikutis ir, manau, ne iš pirmo karto viskas pavyksta 4u.gif Siūlykit po truputėlį, gal padarykit pertrauką duokit jai įprasto maistelio, o truputį vėliau vėl ne tokį sutrintą.
Atsakyti
QUOTE(saulegraz@ @ 2009 12 10, 21:09)
sian isviriau kompoto-obuolys, dziovinots slyvos, saldyta braske, vysnios saldytos, siek tiek razinu, tai labai skaniai isgere thumbup.gif gal ir jus pabandykit mirksiukas.gif nei cukraus nereik, saldu ir taip thumbup.gif ir naturalu.

gera mintis- pabandysiu į kompotuką įdėt razinų thumbup.gif Cukraus nenoriu kol kas naudoti, tai iki šiol naminių kompotukų nesiūliau ax.gif
Atsakyti
Daug gerų patarimų čia radau, ačiū visoms ir mes jau keliamės į 8 mėnesiuko mitybos temelę.
Šiandien kaip tik mums 8 mėnesiadienis happybday.gif
Sėkmės visoms mirksiukas.gif
O su kitomis mamytėmis tikriausiai susitiksime kitoje temelėje ir diskutuosime toliau.

Beje aš karvės pienuko jau daviau, ir nieko nei bėrė nei pilvelio skaudėjo, tai dabar visada kosytes pagardinu pienuku.
Atsakyti
Sveikos,o jus kai duodate vaikuciam gert sulciu ar arbatos,pasildot kiek nors ar duodat kambatrio temperaturos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2009 12 14, 09:16)
Kol kas duodu mažiukui sutrintą maistą, su gabaliukais nuo 8 mėnesio ruošiuosi pratint valgyt (radau info, kad būtent nuo tokio amžiaus patartina). Jūsų atveju, manau, gali būti, kad ir nepatiko, kad yra kažkas, ką ne taip paprasta suvalgyt  smile.gif Todėl gi ir sakoma, kad turi išmokt vaikutis ir, manau, ne iš pirmo karto viskas pavyksta  4u.gif Siūlykit po truputėlį, gal padarykit pertrauką duokit jai įprasto maistelio, o truputį vėliau vėl ne tokį sutrintą.

aha,taip ir darau dabar mirksiukas.gif tikekimes ismoksim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(remonda @ 2009 12 15, 15:59)
Sveikos,o jus kai duodate vaikuciam gert sulciu ar arbatos,pasildot kiek nors ar duodat kambatrio temperaturos? ax.gif

Duodu tiek sulčių (obuolių, kriaušių), tiek arbatos (tirpias hipp). Truputį pašildau karštame vandeny smile.gif
Atsakyti
QUOTE(remonda @ 2009 12 15, 15:59)

duodu kambario temperaturos 4u.gif
Atsakyti