Aš taip pat duodu dukrytei ir špinatų ir brokolių, viskas gerai, na čia kaip kam tinka, špinatuose kaupiasi daug švino, bet juos reikėtų pamirkyti vandenyje apie 2 val. taip pasišalina daug negerų dalykų. Tačiau špinatai yra beveik vertingiausia daržovė, jose daug įvairiausių vitaminų. Aš jų neverdu, o sumalu žalius iki tyrės konsistencijos ir įdedu į daržovienę. Valgo, net ausys linksta

As dukrytei i verdant darzoviene irgi dedu spinatu nuo 6.5 men, kartais gan nemazai sudedu ir visskai nieko blogo nepastebejau. mus isvis ne karto nebuvo isbere
bet mes spinatus kaime patys auginam

bet mes spinatus kaime patys auginam

Mes taip pat valgom spinatus
Zinau kad ju negalima sildyti, nes tuomet issiskiria daug nitratu.

Duodu savo vaikams daržovienę su špinatais (beje užaugintus nuosavam daržely), nieko blogo nepastebėjau

o kaip tada šaldyti špinatai, jei jau jų šildyti negalima?

Jau panaši temele buvo

QUOTE(bimkutele @ 2008 09 16, 16:13)
sveikutės
ką jūs gaminate savo mažiams,aš duodu makaronai su jautiena,daržovės su jautiena,ką dar galimą mažiams duoti?grikių nevalgo

Mesos pasirinkimas didelis

Yra kukuruzu koses(labai skanios ir vaikai noriai valge),ryziai,avizos,sausainiai,vaisiai,dziuvesiai.
Beje jai grikiu nevalgo gal jam neskanu

As savo berniukams kol kas verdu 2 koses. I - bulve+morka+agurotis+kalakutas+alyvu aliejus, II - paprastu aviziniu dribsniu kose + keptas obuolys, ir banano duodu. Bandziau anksciau ir moliuga, ir kopusta, bet kaip tai paberdavo, tai duosiu vel siek tiek veliau. Siom dienom planuoju prideti kitokios mesos - jautiena arba aviena, ir dar kitokiu kruopu kose - grikiu ar ryziu (dar nenusprendziau). Nes bijau, kad tas pats maisto skonis nepabostu
. O misinuka Aptamil HA geriam dar pilnu tempu
.

As savo mergaitei duodu ryziu ir avizu kosytes ir darzovienes. Morka bulve kopustas. Na obuolio patarkuoju, bet kitu vaisiu adr neduodu. kazkaip man tie bananai supurksti visokiais chemikalais atrodo tai neduodu. Nemanau kad jie vertingesni nei lietuviski paprasti obuoliai
Cia mamos ziuriu visos mesytes pradeje duoti. matyt ir man reiks pabandyt.

Nezinau kas nutiko , bet mano 7,5 men. maze visiskai atsisako gert piena. Man tai sokas. Anksciau dar miegodama isgerdavo, o dabar ir taip nebeiseina. Gal kas numano kokia to priezastis?
PATARKIT! PADEKIT!
mums jau 7,5 men o valgom taip:
6 val - MP
10 val- MP +100g misinuko
14 val- 150g darzovienes su mesa +MP
18 val - 150g koses(ryziai, grikiai, avizos, kukuruzai, soru) paskanintos vaisiu tyrelemis + MP
22 val - MP+130g misinuko
augam gerai, linksmai, bandom sestis, niekad neverkiam, svoris irgi auga, dantu dar neturim, bet ka daryti kai mazius tarp maitinimu nieko negeria
bandau tarp maitinimu duoti gert vandenuko, sulciu ivairiu, arbateliu ivairiu, bet niekas netinka.pamates buteliuka traukia rankas, bet paragaves spjauna viska. jau ir buteliuka ta nupirkom su rankenelem, bet tik zaidzia su juo. vaisiu irgi jokiu nenori (bandziau banana, obuoli, kriause) ka neduodu susiraukia, pasipurto ir ismeta arba dar geriau isvemia
bandziau ir pries ir po maitinimo ir po miego ir nieko, jam neskanu ir taskas. jau nezinau ka duot ir kada - o juk jau pats laikas pripratint
mums jau 7,5 men o valgom taip:
6 val - MP
10 val- MP +100g misinuko
14 val- 150g darzovienes su mesa +MP
18 val - 150g koses(ryziai, grikiai, avizos, kukuruzai, soru) paskanintos vaisiu tyrelemis + MP
22 val - MP+130g misinuko
augam gerai, linksmai, bandom sestis, niekad neverkiam, svoris irgi auga, dantu dar neturim, bet ka daryti kai mazius tarp maitinimu nieko negeria