Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba

QUOTE(Brigitte @ 2009 02 06, 18:48)
Cituoju is knygos "Pirmieji kudikio metai":

Špinatai, kuriuose labai daug oksalo rugsties, daznai kudikiams nerekomenduojami.

Dabar tumpai apie ta oksalo rugsti: Oksalo rūgštis dar vadinama etano dirūgštimi arba rūgštynių rūgštimi. Tai palyginti stipri organinė rūgštis, 10 000 kartų stipresnė už acto rūgštį. Oksalo rūgštis ir jos druskos – oksalatai – yra labai paplitę junginiai, randami daugelyje augalų. Oksalo yra rūgštynėse, kiškio kopūstuose, rabarbaruose, migdoluose, anakardžių riešutuose, burokėlių lapuose, špinatuose, citrusiniuose vaisiuose, pomidoruose. Truputis jo visada aptinkama žmogaus šlapime, dažnai jis įeina į šlapimo pūslės bei inkstų akmenų sudėtį. Oksalo rūgšties perteklius dirgina virškinamojo trakto sieneles, o dideliais kiekiais yra kenksminga. Ji sunkina kalcio įsisavinimą. Saikingas oksalo rūgštį turinčių produktų vartojimas sveikam žmogui neturėtų kenkti.

Nors man pediatre sake deti truputi spinatu i darzoviene del gelezies, bet as gal susilaikysiu iki kokiu metuku  g.gif

Oksalo rūgštis šlapime atsiranda iš vitamino C, tai vienas jo skilimo produktų
smartass.gif Mes dar tik daržovių tyreles valgome, ketinu ir špinato duot paragaut essen.gif
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2006 11 24, 14:46)
aciu, man seip pasidare idomu del to kad vaiko ir mamos knygoje yra parasyta kad galima duoti i rankutes ivairiu formu surio  schmoll.gif  g.gif

Taip.as irgi skaiciau kad galima duoti surio i rankytes,bet tik ne kiekviena diena,tai as duodu jau nuo 7 men surio i ranyte,perku specialu vaikams skirta suri
Atsakyti
plepame toliau apie meniu vaikučių biggrin.gif kokią mėsytę duodate savo zuikam?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 07 30, 14:11)
plepame toliau apie meniu vaikučių biggrin.gif kokią mėsytę duodate savo zuikam?

mes daugiausia valgom kalakutiena smile.gif ragavom ir vistiena ir triusiena. karta daviau jautienos, bet daugiau nebeduosiu, nes ziauriai gyslota ir nesusimala taip kaip reikia doh.gif siandien nupirkau versienos, bandysim rytoj ragaut smile.gif
bet nu ir kaina jos, 300g apie 20lt sumokejau doh.gif o kai pasake man kaimieciai kokia jos supirkimo kaina, tai net slabna pasidare, kaip parduotuves mus apvagineja sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutia @ 2009 07 30, 15:19)
mes daugiausia valgom kalakutiena smile.gif ragavom ir vistiena ir triusiena. karta daviau jautienos, bet daugiau nebeduosiu, nes ziauriai gyslota ir nesusimala taip kaip reikia  doh.gif siandien nupirkau versienos, bandysim rytoj ragaut smile.gif
bet nu ir kaina jos, 300g apie 20lt sumokejau  doh.gif  o kai pasake man kaimieciai kokia jos supirkimo kaina, tai net slabna pasidare, kaip parduotuves mus apvagineja sad.gif

tai ir mes kalakutieną biggrin.gif vištienos neduodu,bo tos vištos pagreitintu būdu užaugintos tai man schmoll.gif o po kiek tad kilas?aisiu turgan ieškot veršienos,pardėse nemačiau lyg tai g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. 4u.gif Pirkau ir aš veršieną parduotuvėj.Kilogramo kaina 60-80 lt... doh.gif
Atsakyti
Sveikutes bigsmile.gif

Nu as ir jungiuosiu jau pas jus smile.gif nors mums dar nera 7menesiu,bet jau tuoj. Jau neismastau ka duot mazgiui valgyt. blush2.gif Jau isragavom,kiauliena,jautiena,vistiena. ax.gif Triusio neduodu,nes vien atsiminus kaip mergytei viriau,ir kaip ji ziaugciojo nuo triusienos,tai baisu.....Kalakutiena bandysime kita savaite. Darzoves isragave;zirnelius,kalafijora,brokoly,moliuga,kopusta. Kazin kokiu dar galima butu? blush2.gif
Taip pat avizu kose,grikiu,kvieciu. Nu apsvieksit mane kokiu dar? blush2.gif blush2.gif Maitinu misiniu. Kompotus geriam ir arbatytes ax.gif
6menesiu svere 8kg 300g. Tai kita savaite eisim pasisverti tai bus kokie 400g priaugta bigsmile.gif
Atsakyti
as dar duodu cukinija, daviau burokeli, bet maniske linkusi skystai daryti, tai nebeduodu nes ziauriai paleidzia jai vidurius doh.gif kiaulienos nerekomenduociau duodi tokiam mazuliuku, ji sunkei virskinama ir tikrai lietuvisko nerasi pas mus nei su ziburiu, nesvarbu ka raso doh.gif
del kruopu duodu avizu ir mieziu, ryziu nevalge, grikiu reik pabandyt duot. bet maniske gudri, kruopu nevalgo be druskos biggrin.gif
o kokius tu duodi zirnelius? ir kaip juos paruosi?
Atsakyti
sveikos mamytes mirksiukas.gif nzn ka daryti g.gif maniskis visiskai nenori valgyti darzovienes su mesyte ar zuvimi schmoll.gif ir trinta sriuba daviau,nea schmoll.gif ir tos nevalgo,net druskyte siek tiek paskaninu,bet irgi nevalgo.gal galite ka nors patarti,kaip sumaitinti man jam darzoviene??
Atsakyti
QUOTE(realax @ 2009 07 31, 09:45)
sveikos mamytes  mirksiukas.gif  nzn ka daryti  g.gif  maniskis visiskai nenori valgyti darzovienes su mesyte ar zuvimi  schmoll.gif  ir trinta sriuba daviau,nea  schmoll.gif  ir tos nevalgo,net druskyte siek tiek paskaninu,bet irgi nevalgo.gal galite ka nors patarti,kaip sumaitinti man jam darzoviene??

o tai visiskai jokiu darzoviu nevalgo? ar pacios kosytes? bandyk po vienos rusies darzove siulyti, gal susigundys kazkuria. gal idek sviestuko truputi arba laseli alyvuogiu aliejaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(realax @ 2009 07 31, 10:45)
sveikos mamytes  mirksiukas.gif  nzn ka daryti  g.gif  maniskis visiskai nenori valgyti darzovienes su mesyte ar zuvimi  schmoll.gif  ir trinta sriuba daviau,nea  schmoll.gif  ir tos nevalgo,net druskyte siek tiek paskaninu,bet irgi nevalgo.gal galite ka nors patarti,kaip sumaitinti man jam darzoviene??

Pabandyk duoti bulve su moliugu, ji siek teik saldesne gal tada bent prades po truputeli valgyt, poto ivesk morka ir t.t. ir gal po ilgu bandymu prades. Sekmes ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutia @ 2009 07 31, 07:58)
as dar duodu cukinija, daviau burokeli, bet maniske linkusi skystai daryti, tai nebeduodu nes ziauriai paleidzia jai vidurius  doh.gif kiaulienos nerekomenduociau duodi tokiam mazuliuku, ji sunkei virskinama ir tikrai lietuvisko nerasi pas mus nei su ziburiu, nesvarbu ka raso  doh.gif
del kruopu duodu avizu ir mieziu, ryziu nevalge, grikiu reik pabandyt duot. bet maniske gudri, kruopu nevalgo be druskos biggrin.gif
o kokius tu duodi zirnelius? ir kaip juos paruosi?

Kiauliena kaip tik mano daug skaniau valgo negu pvz vistiena,ar jautiena. Kaiuliena is kaimo,tai iznau kad lietuviska ax.gif
Zirneliu prisiskynus is darzo,uzsisaldzius. O siaip tai verdu su darzovem ir tiek,ir pertrinu blenderiu,visas ruosimas ax.gif
Nu burokeliu nebandziau,nes man atrodo kad ankstoka. Va,cukinija pamirsus buvau. Reiks parsivezt is kaimo smile.gif O ryziu as neduodu,nes bijau kad visai uzkietins viduriukus ax.gif
Atsakyti