
aggree, dar negirdejau tokio recepto, bus isbandyta

QUOTE(ruta19 @ 2010 01 29, 13:52)
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu
bet vakar isbandziau tai gaunasi
negalejau pati patiketi
Ricota sūris iš kefyro
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.
Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.
SKANAUS





Ricota sūris iš kefyro
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.
Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.
SKANAUS

Geras


Net nepagalvoji, kad taip paprastai tokius skanius dalykus gali pasidaryti

O aš savo varškytę darau labai paprastai (čia pilna panašių receptukų, bet tikriausiai kiekviena darome pagal save

Perku 1l. pieno (riebiausią) ir 1l. kefyro skirto šaltibarščiams, jei nebūna tada rūgpienio (irgi riebesnį). Užvirinu pieną, kai pradeda kilti po truputį pilu kefyrą, sumažinu karštį. Truputi pavirnu (~2 min), kol pradeda darytis varškytė, bet jokiu būdu neužvirinu, nes data sausa gaunasi. Nukeliu ir palaikau uždengus 10 min. ir nukošiu.. ir viskas

Gaunasi tikrai skani, puri varškytė


Tiesa, dar.. jei nenorit, kad pienas neprisviltų prie puodo reikia sušlapinti puodo vidų vandeniu ir tada pilti pieną


QUOTE(-Atene- @ 2011 09 13, 20:36)
Geras
reikės būtinai pabandyti
Net nepagalvoji, kad taip paprastai tokius skanius dalykus gali pasidaryti
O aš savo varškytę darau labai paprastai (čia pilna panašių receptukų, bet tikriausiai kiekviena darome pagal save
)
Perku 1l. pieno (riebiausią) ir 1l. kefyro skirto šaltibarščiams, jei nebūna tada rūgpienio (irgi riebesnį). Užvirinu pieną, kai pradeda kilti po truputį pilu kefyrą, sumažinu karštį. Truputi pavirnu (~2 min), kol pradeda darytis varškytė, bet jokiu būdu neužvirinu, nes data sausa gaunasi. Nukeliu ir palaikau uždengus 10 min. ir nukošiu.. ir viskas
Gaunasi tikrai skani, puri varškytė
priklausomai kur naudoju dedu cukraus arba druskos. Man gaunasi kažkur apie 400 gr. 
Tiesa, dar.. jei nenorit, kad pienas neprisviltų prie puodo reikia sušlapinti puodo vidų vandeniu ir tada pilti pieną
(čia jei kas nežinojo) 


Net nepagalvoji, kad taip paprastai tokius skanius dalykus gali pasidaryti

O aš savo varškytę darau labai paprastai (čia pilna panašių receptukų, bet tikriausiai kiekviena darome pagal save

Perku 1l. pieno (riebiausią) ir 1l. kefyro skirto šaltibarščiams, jei nebūna tada rūgpienio (irgi riebesnį). Užvirinu pieną, kai pradeda kilti po truputį pilu kefyrą, sumažinu karštį. Truputi pavirnu (~2 min), kol pradeda darytis varškytė, bet jokiu būdu neužvirinu, nes data sausa gaunasi. Nukeliu ir palaikau uždengus 10 min. ir nukošiu.. ir viskas

Gaunasi tikrai skani, puri varškytė


Tiesa, dar.. jei nenorit, kad pienas neprisviltų prie puodo reikia sušlapinti puodo vidų vandeniu ir tada pilti pieną


o sakykit: ar yra cia koks ekonominis efektas palyginus su varskes kaina parduotuveje. Kiek mazdaug jos gaunasi?
QUOTE(susidomejus @ 2011 09 13, 21:19)
o sakykit: ar yra cia koks ekonominis efektas palyginus su varskes kaina parduotuveje. Kiek mazdaug jos gaunasi?
Man jos gaunasi truputį mažiau nei 400 gr. Tai iš ekonominės pusės tikrai nepigiau, bet man ji daug skanesnė nei parduotuvinė


QUOTE(JOLINTA @ 2011 09 21, 14:26)
pabandykit merginos is jogurto pasidaryti,uzsaldai,isimi atlaidini ir gaunasi saldi varskyte,vaikams nespeju daryti
Aciu!


cia vel prie varskes griztu - vis delto geriausia ta varske daryti is naminio, kaimisko pieno, nes kiek teko girdeti parduotuvinis pienas labai daug negeru dalyku turi: tos karves laikomos nuolat patirias stresa, joms suleidzia antibiotiku nemazai, visokiu vaistu, seria visokiais pasarais su konservantais ir pesticidais, tad tikrai nemanau, kad is to paieno pagaminus bet ka, bus naudos. Tik mano pazistama, turinti karve, pienos kai atsala nebeduoda, sako paciai pritruksta, gal kas zinot, kur Kaune galima jo gauti, bet tikrai ieskau gero
Gal žinote, ar įmanoma namie pasidaryti kaip parduotuvėje būna pirkti grūdėtą varškę?
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 01, 03:00)
Gal žinote, ar įmanoma namie pasidaryti kaip parduotuvėje būna pirkti grūdėtą varškę?
Rašau savo nuomone,manau kad nepavyks,nes reikalingi specelus raugai tam,bet biria varške galima padaryt reikia piena saldų užvirint,tada supilti rūgusi ir dar pakaitint,o tada dar palaikius kad pravėstu viska nukošti per kiaurasamti.
Gal kuriai teko bandyti recepta (maciau Beatos laidoj), kai paprasta piena uzvirina, pila citrinos sulciu ir po to, kai susoka i gabaliukus, perkosia per sieteli ir viskas. Ar tikrai taip gautusi?
Neidemiai ziurejau, tai, galvoju, ar ko ir nepraziurejau.

QUOTE(Caridian @ 2013 09 17, 14:28)
Gal kuriai teko bandyti recepta (maciau Beatos laidoj), kai paprasta piena uzvirina, pila citrinos sulciu ir po to, kai susoka i gabaliukus, perkosia per sieteli ir viskas. Ar tikrai taip gautusi?
Neidemiai ziurejau, tai, galvoju, ar ko ir nepraziurejau.

Viskas taip

Kitas budas: uzvirti 1 litra pieno, supilti 300gr kefyro ir maisyti, maisyti, kol susidarys varskes grudeliai ir atskiras balzganas skystis, kuri reikia nukosti. Tokia varske buna labai skani, saldi, daug skanesne, nei su citrinos sultimis/rugstimi.
