Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasidaryti varškę

aggree, dar negirdejau tokio recepto, bus isbandyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2010 01 29, 13:52)
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu tongue.gif  bet vakar isbandziau tai gaunasi  thumbup.gif   thumbup.gif   thumbup.gif   thumbup.gif  negalejau pati patiketi

Ricota sūris iš kefyro

Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.
Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.

SKANAUS  4u.gif



Geras thumbup.gif reikės būtinai pabandyti bigsmile.gif
Net nepagalvoji, kad taip paprastai tokius skanius dalykus gali pasidaryti thumbup.gif

O aš savo varškytę darau labai paprastai (čia pilna panašių receptukų, bet tikriausiai kiekviena darome pagal save mirksiukas.gif )

Perku 1l. pieno (riebiausią) ir 1l. kefyro skirto šaltibarščiams, jei nebūna tada rūgpienio (irgi riebesnį). Užvirinu pieną, kai pradeda kilti po truputį pilu kefyrą, sumažinu karštį. Truputi pavirnu (~2 min), kol pradeda darytis varškytė, bet jokiu būdu neužvirinu, nes data sausa gaunasi. Nukeliu ir palaikau uždengus 10 min. ir nukošiu.. ir viskas mirksiukas.gif
Gaunasi tikrai skani, puri varškytė thumbup.gif priklausomai kur naudoju dedu cukraus arba druskos. Man gaunasi kažkur apie 400 gr. mirksiukas.gif

Tiesa, dar.. jei nenorit, kad pienas neprisviltų prie puodo reikia sušlapinti puodo vidų vandeniu ir tada pilti pieną smile.gif (čia jei kas nežinojo) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Atene-: 13 rugsėjo 2011 - 20:04
QUOTE(-Atene- @ 2011 09 13, 20:36)
Geras  thumbup.gif  reikės būtinai pabandyti  bigsmile.gif
Net nepagalvoji, kad taip paprastai tokius skanius dalykus gali pasidaryti  thumbup.gif

O aš savo varškytę darau labai paprastai (čia pilna panašių receptukų, bet tikriausiai kiekviena darome pagal save  mirksiukas.gif )

Perku 1l. pieno (riebiausią) ir 1l. kefyro skirto šaltibarščiams, jei nebūna tada rūgpienio (irgi riebesnį). Užvirinu pieną, kai pradeda kilti po truputį pilu kefyrą, sumažinu karštį. Truputi pavirnu (~2 min), kol pradeda darytis varškytė, bet jokiu būdu neužvirinu, nes data sausa gaunasi. Nukeliu ir palaikau uždengus 10 min. ir nukošiu.. ir viskas  mirksiukas.gif 
Gaunasi tikrai skani, puri varškytė  thumbup.gif  priklausomai kur naudoju dedu cukraus arba druskos. Man gaunasi kažkur apie 400 gr.  mirksiukas.gif

Tiesa, dar.. jei nenorit, kad pienas neprisviltų prie puodo reikia sušlapinti puodo vidų vandeniu ir tada pilti pieną  smile.gif  (čia jei kas nežinojo)  mirksiukas.gif

o sakykit: ar yra cia koks ekonominis efektas palyginus su varskes kaina parduotuveje. Kiek mazdaug jos gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2011 09 13, 21:19)
o sakykit: ar yra cia koks ekonominis efektas palyginus su varskes kaina parduotuveje. Kiek mazdaug jos gaunasi?


Man jos gaunasi truputį mažiau nei 400 gr. Tai iš ekonominės pusės tikrai nepigiau, bet man ji daug skanesnė nei parduotuvinė smile.gif ir manau sveikesnė. Ir šiaip kyla klausimas tada iš ko ją daro, kad parduodama pigiau, nei daroma natūraliai? g.gif
Atsakyti
As tai va toki recepta radau, atrodo taip lengva pagaminti ir taip skaniai!!! Galiu ziureti ir ziureti, tik kad neparase nei koks cia suris ne kai dare.... gal kas turit kokiu minciu? g.gif
Atsakyti
pabandykit merginos is jogurto pasidaryti,uzsaldai,isimi atlaidini ir gaunasi saldi varskyte,vaikams nespeju daryti
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2011 09 21, 14:26)
pabandykit merginos is jogurto pasidaryti,uzsaldai,isimi atlaidini ir gaunasi saldi varskyte,vaikams nespeju daryti

Aciu! 4u.gif Reikes isbandyti, o jogrtas be priedu turi buti ar bet koks tinka? g.gif
Atsakyti
cia vel prie varskes griztu - vis delto geriausia ta varske daryti is naminio, kaimisko pieno, nes kiek teko girdeti parduotuvinis pienas labai daug negeru dalyku turi: tos karves laikomos nuolat patirias stresa, joms suleidzia antibiotiku nemazai, visokiu vaistu, seria visokiais pasarais su konservantais ir pesticidais, tad tikrai nemanau, kad is to paieno pagaminus bet ka, bus naudos. Tik mano pazistama, turinti karve, pienos kai atsala nebeduoda, sako paciai pritruksta, gal kas zinot, kur Kaune galima jo gauti, bet tikrai ieskau gero
Atsakyti
Gal žinote, ar įmanoma namie pasidaryti kaip parduotuvėje būna pirkti grūdėtą varškę?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 09 01, 03:00)
Gal žinote, ar įmanoma namie pasidaryti kaip parduotuvėje būna pirkti grūdėtą varškę?

Rašau savo nuomone,manau kad nepavyks,nes reikalingi specelus raugai tam,bet biria varške galima padaryt reikia piena saldų užvirint,tada supilti rūgusi ir dar pakaitint,o tada dar palaikius kad pravėstu viska nukošti per kiaurasamti.
Atsakyti
Gal kuriai teko bandyti recepta (maciau Beatos laidoj), kai paprasta piena uzvirina, pila citrinos sulciu ir po to, kai susoka i gabaliukus, perkosia per sieteli ir viskas. Ar tikrai taip gautusi? g.gif Neidemiai ziurejau, tai, galvoju, ar ko ir nepraziurejau.
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2013 09 17, 14:28)
Gal kuriai teko bandyti recepta (maciau Beatos laidoj), kai paprasta piena uzvirina, pila citrinos sulciu ir po to, kai susoka i gabaliukus, perkosia per sieteli ir viskas. Ar tikrai taip gautusi?  g.gif Neidemiai ziurejau, tai, galvoju, ar ko ir nepraziurejau.

Viskas taip drinks_cheers.gif
Kitas budas: uzvirti 1 litra pieno, supilti 300gr kefyro ir maisyti, maisyti, kol susidarys varskes grudeliai ir atskiras balzganas skystis, kuri reikia nukosti. Tokia varske buna labai skani, saldi, daug skanesne, nei su citrinos sultimis/rugstimi. drinks_cheers.gif
Atsakyti