Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasidaryti varškę

QUOTE(Ievamul @ 2009 08 04, 16:45)
O kiek laiko ta skysti galima veido prausimui naudoti, ta prasme, kada jis pasidaro nebetinkamas, "sugenda"? Ir kur geriausia laikyti - saldytuve?  4u.gif

Sorry, kad ne i tema  blush2.gif

Nuo varskes atlikusas pasukas dar galima ir surauginti, buna dar skanesnes gerti ar taip kam. Panasus dalykas yra pirkti- Riazanka ax.gif
Atsakyti
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu tongue.gif bet vakar isbandziau tai gaunasi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif negalejau pati patiketi

Ricota sūris iš kefyro

Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.


Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.


Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.

SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 05 28, 23:45)
Nūūū, kadangi išmokau namie pasidaryti ricott'ą, tai dalinuosi. Nežinau ar toks receptas jau buvo.


Fantastika!!! thumbup.gif Susigundziau, sivakar padariau, seimyna kai prikrito, tai net snypsdama turejau po to atimti, kad bent truputukas ryt pusryciams liktu... lotuliukas.gif Dar truputi paskaninau krapais, tai ka tu, creme bonjour is parduotuves nevertas net palyginimo irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 08 12, 23:57)
Fantastika!!!  thumbup.gif  Susigundziau, sivakar padariau, seimyna kai prikrito, tai net snypsdama turejau po to atimti, kad bent truputukas ryt pusryciams liktu...  lotuliukas.gif Dar truputi paskaninau krapais, tai ka tu, creme bonjour is parduotuves nevertas net palyginimo  irnesakyk.gif

as irgi suzaveta, tik daug geriau gavosi, kai ta susalusi kefyra dejau i drobini maiseli, o ne praduriau celofane skylutes nusivarvejimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 13 rugpjūčio 2011 - 00:33

pasukos yra skystis, likęs po sviesto mušimo.
skystis, likęs po varškės darymo yra išrūgos.
mirksiukas.gif

skanios varškės. mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri zinote kaip daryti toki plikyta suri is pieno??? ax.gif Esu pirkusi pas ukininkus ir labai patiko.Toks lengvas ir skanus.
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 08 16, 14:02)
Merginos, gal kuri zinote kaip daryti toki plikyta suri is pieno???  ax.gif Esu pirkusi pas ukininkus ir labai patiko.Toks lengvas ir skanus.

Uzvirkite litra pieno paprasto, nesugizusio. Isjunkite. Ipilkite kokius 300gr kefyro ir maisykite, maisykite, maisykite, kol ims darytis varskes gumuliukai. Kai jau atsiskirs varskes gumuliukai ir balzganas skystis-pilkite i marle. Nuvarves-tai uzriskite ir prispauskite nakciai su kuom nors sunkiu.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 16, 16:07)
Uzvirkite litra pieno paprasto, nesugizusio. Isjunkite. Ipilkite kokius 300gr kefyro ir maisykite, maisykite, maisykite, kol ims darytis varskes gumuliukai. Kai jau atsiskirs varskes gumuliukai ir balzganas skystis-pilkite i marle. Nuvarves-tai uzriskite ir prispauskite nakciai su kuom nors sunkiu.
Skanaus 4u.gif



O kefyro pirktinio ar pagizusio naminio tiks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2011 08 16, 16:13)
O kefyro pirktinio ar pagizusio naminio tiks  blush2.gif

Pagizes buna tik pienas tongue.gif
Tinka arba pirktinis kefyras, arba naminis/pirktinis rugpienis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2010 01 29, 14:52)
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu tongue.gif  bet vakar isbandziau tai gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  negalejau pati patiketi

Ricota sūris iš kefyro

Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.
Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.

SKANAUS  4u.gif



Siam receptukui as naudoju riebesni kefyra, skirta saltibarsciams, 7% riebumo, man toks skaniau (riebiau, bet ir svelniau) O tada taip, jau fantazijos reikalas. Krapu, cesnakiuko, ar rauginto agurko smulkiai supjaustau. Dariau ir su uogiene tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2010 01 29, 14:52)
Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu tongue.gif  bet vakar isbandziau tai gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  negalejau pati patiketi

Ricota sūris iš kefyro



Ačiū 4u.gif
Fantastika receptukas thumbup.gif thumbup.gif Netikėjau, išbandžiau iš smalsumo biggrin.gif Ir MB kreivai žiūrėjo, kai kefyrą i šaldiklį grūdau lotuliukas.gif Bet tikrai labai skaniai gavosi thumbup.gif thumbup.gif
Svarbiausia suuper lengva pasigaminti, tiesiog " tinginių" receptukas 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tikiuosi, nesikartoju...
Surelis is kefyro. Skanu vienas, skanu uzsitept ant duonytes.
Kefyra maiselyje susaldyti kameroj iki ledo, nuimti maiseli ir sietelyje palikti, kad atitirptu. Kai atitirps, prideti druskos pagal skoni, galima zalumynu, kumpelio.
user posted image
Atsakyti