Na o dabar as jus jauciu nustebinsiu su siuo receptu

bet vakar isbandziau tai gaunasi

negalejau pati patiketi
Ricota sūris iš kefyro
Gamybos procesas keistokas, bet kartu elementarus - kefyrą kišam į
šaldiklį (aš įdėjau su visu pakeliu), laikom, kol pilnai sušąla. Tada traukiam lauk, pjaunam pakuotę ir kefyro ledą dedame į dvigubą marlę.
Ją užrišam kaip maišelį ir pakabinam (pakabinau virš kiauklės, ant krano) bei
paliekame nuvarvėti, geriausiai per naktį. Ryte dar lengvai nuspaudžiam, kad išvarvėtų visos išrūgos, o marlėje liktų mūsų ricota.
Nuostabu, nes iš 1 litro kefyro rezultate gauname apie 250 gr. švelnios, minkštos, kreminės ricotos, kurią galima naudoti tortų kremams, apkepams, desertams ir t.t. Ekonomika elementari - palyginkite, kiek kainuoja litras kefyro, o kiek - indelis ricotos. Jau nekalbant apie konservantus, kurių užsieno gamintojai negaili į Lietuvėlę atvežamam sūriui.
SKANAUS