QUOTE(uzniukas @ 2008 07 16, 11:15)
nu tai dar patikslinkit - ar tas pienas turi būti jau visiškai surūgęs - nu rūgpienis- ar tik sugyžęs
Pienas turi būti šviežiai ir visiškai surūgęs, t. y. kol jo nesumaišai, jis kaip ir vientisu gabalu surūgsta, žodžiu, tirštas. Po to jį pamaišau ir dedu ant viryklės šildyti. Tik neperkaitink, nes varškė gausis sausoka, o jei visai mažai pašildysi - varškė gausis šlapia ir išrūgos ilgai varvės. Reikia "pagaut" aukso vidurį - nei per karštai, nei per mažai (aš tikrinu pirštu, kad jam nebūtų karšta ir gaunasi gerai). Man varškė skaniausia kai darau iš šviežiai surūgusio pieno, t.y. ilgai nelaikau jo surūgusio tuoj ir šildau. Na, jei kartais rūgpienis perrūgo, varškė vistiek gausis, tik būs rūgštesnė, bet visokiems kepiniams galima ir tokią skaniai sunaudoti

Tiesa, aš darau varškę iš lieso pieno
