Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasidaryti varškę

QUOTE(uzniukas @ 2008 07 16, 11:15)
nu tai dar patikslinkit - ar tas pienas turi būti jau visiškai surūgęs - nu rūgpienis- ar tik sugyžęs


Pienas turi būti šviežiai ir visiškai surūgęs, t. y. kol jo nesumaišai, jis kaip ir vientisu gabalu surūgsta, žodžiu, tirštas. Po to jį pamaišau ir dedu ant viryklės šildyti. Tik neperkaitink, nes varškė gausis sausoka, o jei visai mažai pašildysi - varškė gausis šlapia ir išrūgos ilgai varvės. Reikia "pagaut" aukso vidurį - nei per karštai, nei per mažai (aš tikrinu pirštu, kad jam nebūtų karšta ir gaunasi gerai). Man varškė skaniausia kai darau iš šviežiai surūgusio pieno, t.y. ilgai nelaikau jo surūgusio tuoj ir šildau. Na, jei kartais rūgpienis perrūgo, varškė vistiek gausis, tik būs rūgštesnė, bet visokiems kepiniams galima ir tokią skaniai sunaudoti smile.gif
Tiesa, aš darau varškę iš lieso pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 07 16, 20:31)
Pienas turi būti šviežiai ir visiškai surūgęs, t. y. kol jo nesumaišai, jis kaip ir vientisu gabalu surūgsta, žodžiu, tirštas. P


Dėkui, dabar viskas aišku thumbup.gif o mes gaunam labai riebų pieną blink.gif aš tą nusistovėjusią grietinėlę graibau graibau, bet vistiek lieka labai riebus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2008 07 16, 20:53)
aš tą nusistovėjusią grietinėlę graibau graibau


Aš irgi graibau, graibau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ale gerai ta grietinėlė ir grietinės turi. Kartais kai grietinės susikaupia daugiau ir nebesuvalgom, tai trilitriake sviestą sumušame thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uzniukas @ 2008 06 30, 21:50)
Peržiūrėjau daug temų, bet niekur neradau kaip pasigaminti pačiai varškę, gal žinot kokių "paslapčių" kad skanesnė gautusi g.gif
Aš tai buvau viena ausim nugirdus patį principą tai ir darau bilekaip doh.gif bet kartais gaunas kaip guminė... o darau taip:

3 litrai saldaus pieno
3 litrai rūgusio pieno
druskos
cukraus

saldų pieną užvirinu, dedu cukraus, druskos,  tada supilu rūgpienį ir kai sutraukia ir pasidaro balkšvas skystis, išgriebiu varškę  rolleyes.gif


prabegdama per temas pamaciau sita ir tiesiog nusprendziau paraysyt savo elementariausia recepta, tiesiog uzaugau kaime ir ten visad patys darydavomes varske. darydavom paprastai: supili rugusi piena i puoda ir kaitini ant nedideles ugnies, kol sutraukia (pasidaro varskes grumuliukai) ir tada po truputi pili pieno ir vis kaitini, o pieno pili realiai tiek kiek nori - jei nori, kad gautusi saldesne ir minkstesne pili daugiau ir riebesnio pieno, jei ne - maziau. ir isties nededavom nieko daugiau, nei druskos nei cukraus nei dar ko, varske gaudavosi puiki thumbup.gif supylus piena dar siek tiek pakaitini,kol pienas pavirsta i permatoma skysti, tada isgriebi varske ir skanauji!
Atsakyti
Munyt,gal galetume parašyt ,kam yra pilamas saldus pienas į jau sutrauktą pieną,varškę,ką tai duoda varškiai.
Kiek man žinoma, kai atšildomas pienukas,kai iš jo kaitinant pasidaro varškė,jis supilamas į drobinį,merlinį pasiūtą tlikampinį vokelį,kad išbėgtų tas skystis,pakabinamas.O,tas skystis buvo naudojamas blynų masei užmaišyti,aišku sumaišant su vandeniu ar pienu,paprastų ruginių bandėlių raugams.
Bet,mane dabar sudomino jūsų receptas 4u.gif .
Aš,tikiu,jūs įmesite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 19, 17:15)
Munyt,gal galetume parašyt ,kam yra pilamas saldus pienas į  jau sutrauktą pieną,varškę,ką tai duoda varškiai.
Kiek man žinoma, kai atšildomas pienukas,kai iš jo kaitinant pasidaro varškė,jis supilamas į drobinį,merlinį pasiūtą tlikampinį vokelį,kad išbėgtų tas skystis,pakabinamas.O,tas skystis buvo naudojamas blynų masei užmaišyti,aišku sumaišant su vandeniu ar pienu,paprastų ruginių bandėlių raugams.
Bet,mane dabar sudomino jūsų receptas 4u.gif .
  Aš,tikiu,jūs įmesite 4u.gif


ta prasme varske gali padaryt tik is rugstaus pieno (surugusio) ir va ji kaitinant ir gaunasi varske. jei paragautum varske padaryta tik is surugusio pieno ji butu gana rugsti ir kietoka (kai kam taip net labiau patinka), todel saldu (paprasta) piena ir pili tam, kad varske butu saldesne ir tuo paciu minkstesne. o del sunkimo tu visai teisi, baigus kaitinti pilama i toki maiseli, kaip ir rasei trikampi, nors mes pamenu kartais tiesiog nusunkdavom supyle i paprasta kiaurasamti, o atvesus varske sukieteja ir ja gali paprastai isimt is jo kaip koki pyraga. kai del likusio skyscio, tai mes jo nelabai ieskodavom kur patiem sunaudot, nes parsiukam irgi reikdavo ko skanesnio ax.gif
nzn ar atsakiau i tavo klausima, bet tikiuosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Munyt, širdingai dėkavoju už gana išsamų paaiškinimą. 4u.gif DĖKUI.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 20, 00:26)
Munyt, širdingai dėkavoju už gana išsamų paaiškinimą. 4u.gif DĖKUI.


oj tikrai nera uz ka! kad tik pavyktu, o tada tik gardziuotis essen.gif
Atsakyti
Sveikutės "
Čia aš naujokė .Skaitau, kad nelabai žinote kaip pasigaminti varškę . Paprasčiausias būdas :
Imkite pieno ir rūgusio lygiom dalim (rūgusio galima ir daugiau išeiga didesnė).Saldų pieną pakaitinkite iki virimo tada supilkite rūgusį ,truputuką maišydamos dar pakaitinkite ir supilkite į tokį inda ,kad pasūkos galėtų nuvarvėti .Ir skanaus . O druskos ar cukraus galima ir taip įsididėti .Beje jei įdėsite kmynų ir suspausite taip gausite sūrį.Yra dar ir kitokių būdų .
Atsakyti
thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
o kokia mazdaug iseiga??? nezinau kiek cia to pieno pas bobute nusipirkt rolleyes.gif na tarkim puse kilo varskes is kiek pieno iseitu???
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 22, 18:03)
o kokia mazdaug iseiga??? nezinau kiek cia to pieno pas bobute nusipirkt  rolleyes.gif  na tarkim puse kilo varskes is kiek pieno iseitu???


nu išeiga nedidelė schmoll.gif iš trijų litrų pieno puse kilo neišeina g.gif šiaip paskaičiavau maždaug kad pirkt labiau apsimoka varškę, nu bet čia fintas tame kad žinai ką valgai thumbup.gif
Atsakyti