Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išvirti manų košę neprisvilinant dugno

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 07 06, 14:07)
Darau lygiai taip pat.  Tik dar puodą turiu specialiai manams, nes kitame "pritraukia" .

o koks tas specialus puodas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2008 07 07, 20:55)
o koks tas specialus puodas  g.gif



Aš manų košę visada verdu tik gryname piene, o darau kaip ir dauguma čia, užverdu pieną, sumažinu liepsną, pastoviai maišydama labai silpna srovele pilu manus, kad nesušoktų gabaliukais ir dar maišydama paverdu kokias 5 min. kol sutirštėja...cukrų pilu labai nedaug pačioj pabaigoj, o jei įdėsite virdama gabaliuką svioesto, arba jei ištepsite puodą prieš pilant pieną sviestu, tikrai neturėtų prisvilti. Visa paslaptis virimo yra lėta ugnis, maišymas ir nedaug cukraus.....sėkmės bandymuose....o šiaip aš manų košę verdu Maximoje pirktuose juoduose tefloniniu vidumi puoduose, nesvyla tikrai... drinks_cheers.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif Verdu sia kose taip: truputi ipilu verdancio vandens,pieno daugiau,na ziurint kiek tos koses norite isvirti/ pagal kieki zmoniu/ ,vienoje rankoje laikau sauksta - maisyti kose,o kitoje - manu kruopas , po truputi jas pilu i puoda,maisau su saukstu,pabaigoje idedu sviesto/pagal skoni/,dar truputi pamaisau,ir kai jau sutirsteja / jei megstate skystesne,tai nereikia laukti kol sutirstes/, mazdaug po 3 - 4 min.ji isverda,isjungiu,ir viskas ,galima deti lekstes,pagardinant cukrumi,uogiene, cia pagal skoni.Taip maisau,nes niekada neprisvyla ir nebuna jokiu" kukuliu",kuriu niekada nemegau kai lankiau darzeli mirksiukas.gif Skanaus! mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu bandziau siand virt is naujo, ir vandens truputi ipyliau, ir sviesto idejau, ir maisiau ant silpnos ugnies, nu bet vistiek (nors ryskiai maziau) pritrauke dugna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2008 07 14, 21:16)
Nu bandziau siand virt is naujo, ir vandens truputi ipyliau, ir sviesto idejau, ir maisiau ant silpnos ugnies, nu bet vistiek (nors ryskiai maziau) pritrauke dugna doh.gif

Aš seniau darydavau virdama manu koše viena nepastebima klaida doh.gif ir man visalaika pritraukdavo piena ( prisvildavo) kol karta mama pastebėjo ir pamokino.
Aš kai taisit ruošdavausi pirma padėdavau tuščia katila ant ugnies ir tada i ji pildavau piena, nu atrodo koks skirtumas vos kelios minutės bet va todėl pritraukdavo. o dabar pirma perlieju katila šaltu vandeniu, tada ipilu piena ir tik tada ijungiu ugni. ir dar neužvirus pienui ( jau matosi kad tuoj užvirs, bet nelauki kol pradės kilt ) pilu manus, labai ju nedaug ir maišydama verdu ant labai mažos ugnies apie 10 min. poto išjungiu , idedu cukraus, sviesto išmaišau , uždengiu ir duodu kokias 5 min ( maždaug , kartais ilgiau ) košei pailsėt biggrin.gif Dabar jau nebeprisvila o košė gaunasi skista ir labai skaniai kruopos išbrinkusios dydelės putlios.
Atsakyti
QUOTE(Ilonėlė @ 2008 07 14, 20:30)
Aš seniau darydavau virdama manu koše viena nepastebima klaida  doh.gif  ir man visalaika pritraukdavo piena ( prisvildavo) kol karta mama pastebėjo ir pamokino.
Aš kai taisit ruošdavausi pirma padėdavau tuščia katila ant ugnies ir tada i ji pildavau piena, nu atrodo koks skirtumas vos kelios minutės bet va todėl pritraukdavo. o dabar pirma perlieju katila šaltu vandeniu, tada ipilu piena ir tik tada ijungiu ugni. ir dar neužvirus pienui ( jau matosi kad tuoj užvirs, bet nelauki kol pradės kilt ) pilu manus, labai ju nedaug ir maišydama verdu ant labai mažos ugnies apie 10 min. poto išjungiu , idedu cukraus, sviesto išmaišau , uždengiu ir duodu kokias 5 min ( maždaug , kartais ilgiau ) košei pailsėt  biggrin.gif Dabar jau nebeprisvila o košė gaunasi skista ir labai skaniai kruopos išbrinkusios dydelės putlios.

bandysiu is naujo aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 07 02, 16:07)
i salta piena blink.gif  blink.gif  blink.gif doh.gif  doh.gif  doh.gif  piena reikia atskiesti su vandeniu,kai uzvirs pienas sumazinti liepsna ir po truputi maisant pilti manus,ir visa laika maisyti kol prades kunkuliuoti,tada jau galima ir valgyti essen.gif

O jei as nemegstu melynos (jei atskiesi tokia ir iseina) koses?
Jau 15 metu taip verdu ir visada thumbup.gif iseina tongue.gif
Atsakyti
aš irgi pilu į dar neužvirusį pieną,ir darau skystesnę-niekada dar neprisvilo..o anksčiau pastebėjau,jei į pieną įpili cukraus pirmiau už manus,tada svyla dugnas
Atsakyti
Pirmą kartą pabandžiau su vandeniu skiesti, tai mano mama labai greitai mane "nuleido" ant žemės... lotuliukas.gif Nuo tada tik grynam piene smile.gif
Niekada dar nėra prisvilus košė. O verdu taip: šaltą pieną į puodą, tada užkaičiu ugnį, kai tik pienas užverda, padarau liepsną vos vos degti. Manus visada pilu iš saujos - tada tikrai lėtai pilant nesušoks, ir aišku pilant manus nuolat kita ranka šaukštu maišyti košę. Pilu maždaug iš akies, ant stiklinės 3 didelės saujos manų kruopų. Cukraus niekada nededu schmoll.gif Tik druskos, o prieš valgant sviesto įdedu.
Atsakyti
reikia dažnai maišyti ir nepadauginti manų kruopų 4u.gif
Atsakyti
Vieninteli karta visai nepasvilo, kai isviriau skystesne kose, dar pagalvojau- ivyko stebuklas, ir ka, prisiminiau, kad neidejau cukraus biggrin.gif
Atsakyti
nu man kažkaip niekad neprisvila g.gif
žinau kad pienas ir emaliuotas puodas nesiderina, verdu paprastam puode ir visas OK ax.gif
Atsakyti