QUOTE(Soft @ 2008 07 14, 21:16)
Nu bandziau siand virt is naujo, ir vandens truputi ipyliau, ir sviesto idejau, ir maisiau ant silpnos ugnies, nu bet vistiek (nors ryskiai maziau) pritrauke dugna
Aš seniau darydavau virdama manu koše viena nepastebima klaida

ir man visalaika pritraukdavo piena ( prisvildavo) kol karta mama pastebėjo ir pamokino.
Aš kai taisit ruošdavausi pirma padėdavau tuščia katila ant ugnies ir tada i ji pildavau piena, nu atrodo koks skirtumas vos kelios minutės bet va todėl pritraukdavo. o dabar pirma perlieju katila šaltu vandeniu, tada ipilu piena ir tik tada ijungiu ugni. ir dar neužvirus pienui ( jau matosi kad tuoj užvirs, bet nelauki kol pradės kilt ) pilu manus, labai ju nedaug ir maišydama verdu ant labai mažos ugnies apie 10 min. poto išjungiu , idedu cukraus, sviesto išmaišau , uždengiu ir duodu kokias 5 min ( maždaug , kartais ilgiau ) košei pailsėt

Dabar jau nebeprisvila o košė gaunasi skista ir labai skaniai kruopos išbrinkusios dydelės putlios.