Įkraunama...
Įkraunama...

Leidimas tvorai statyti

Tvoru aukstis gyvenamosios paskirties sklypuose leistinas 180 cm...
O sutikimo reikejo , jei ta tvora neatitinka Wabalo aprasytu reikalavimu tvoroms.
Reikia ziureti kurioje sklypo puseje šaliu atzvilgiu yra tvora ir koks kiaurymiu plotas.
Atsakyti
QUOTE(Vovere @ 2009 01 15, 18:16)
kaimynas pasistate tvora savo sklype (60cm betonas, stori stulpai, kuriu ausktis nuo to betono +120cm)
su manim nesitare, o dabar reikalauja sumoketi jam puse sumos  lotuliukas.gif , nors tvora jo sklype milimetras i milimetra  lotuliukas.gif
tik vat dabar man ishklilo klausimas - kokio aukscio tvora jis gali statyti, juk kaip suprantu jis turejo ir su manim pasitarti? ar reikia leidimo statyti tokio aukscio tvora?

P.S. o tai ash turejau pasirashyti ant kaimyno projekto tvoros kad sutinku ?

Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate lotuliukas.gif lotuliukas.gif va cia ka daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 01 21, 00:04)
Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  va cia ka daryt  doh.gif

Jei tikrai turite patvirtintus geodezinius matavimus ir tvora akivaizdžiai ne vietoje, aš manau vienareikšmiškai – NUGRIAUTI. Kas tavo žemėje tas yra tavo, o su savo darai ką norį, o ne vietoje pastačiusiam dar galima pateikti ir ieškinį, kurio pareikalauti ..., fantazijos reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(OPAPA @ 2009 01 20, 19:48)
Tvoru aukstis gyvenamosios paskirties sklypuose leistinas 180 cm...
O sutikimo reikejo , jei ta tvora neatitinka Wabalo aprasytu reikalavimu tvoroms.
Reikia ziureti kurioje sklypo puseje šaliu atzvilgiu yra tvora ir koks kiaurymiu plotas.

jis sklypa pasikele (na vel gi kai jau mano pirmas aukshtas ishmurytas buvo), todel nuo mano puses gaunasi 190-200, o nuo jo zymiai maziau g.gif - o ar jis gali sklypa kelti, jei ten net nebuvo duobe ir net kelias dabar zymiai zemiau eina nei jo sklypas g.gif

o del tvoros - tai jis tik betono 60 cm suliejo, kas 150 cm stulpus betoninius padare ir dar nesudejo medienos - nes dabar reikalauja ish manes uz ta betona 9500 Lt doh.gif - o ash jam kaip ir nezadu moketi, nes ta tvora net i mano sklypa neieina lotuliukas.gif (tai gal jis dar ir uz savo garaza ish manes prades reikalauti lotuliukas.gif )

gerai kad nors parashu neprashe uz ta savo monolitini statini doh.gif
Papildyta:
QUOTE(renax @ 2009 01 21, 00:04)
Pas mane geresnis variantas pas mane kaimynas 4 metrus mano sklype tvora savvo pastate  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  va cia ka daryt  doh.gif

jooooo

vienareikshmishkai griauti ir apsijuosti savo sklypa stop linija mirksiukas.gif
bet pirmiausia reikia metuotojus ishsikviesti - vienas stulpelis ju ishmatuotas 50 Lt, nes jie kaip liudininkai tampa - tureti dar kartu foto (kur tvora ir stulpeliai kartu matosi) ant kuriu jie pasirasho kad taip yra - tada tiesiai i teisma g.gif
Atsakyti
2renax: kažnai kur tamstelė tuo metu buvote, kai kaimynas tvorą statė?
Ižvelgiu konfliktą dėl sklypo ribos.
2voverė: mokėti reikia Vieninteliu atveju- jeigu tvora yra abiejų kaimynų (registruojama kaip bendroji dalinė nuosavybė).
Atsakyti
Musu sklypas ribojasi su keliu kazin ar as galiu statyti tvora prie pat kelio ar reikalingas koks nors atstumas? g.gif ne nezinau juk mano zeme iki pat kelio kodel tureciau kam ja uzleisti?
Atsakyti
A jei važios kox traktoris ir tamstelės tvorą nupūs?

O jei rimtai, tai reikia laikytis gatvių ir kelių raudonųjų linijų , už kurių nieko negalima statyti.
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 01 28, 17:44)
A jei važios kox traktoris ir tamstelės tvorą nupūs?

O jei rimtai, tai reikia laikytis gatvių ir kelių raudonųjų linijų , už kurių nieko negalima statyti.

Na lekiu projekto ziuret, kur ta raudonoji linija, namas arti gatves noretusi kuo daugiau apsitverti blush2.gif
Atsakyti
Skaitinejau ir iskilo toks klausimas, mes norime savo darza tvora apsitverti, kazin kaimynu sutikimas irgi reikalingas g.gif
Ir dar pasitikslinti norejau, ar teisingai supratau blush2.gif jei stataisi tvora iki 1,80 sutikimo nereikia? o ji gali buti medine ar tik azurine?
Atsakyti
man irgi labai rupi sodo aptverimo reikalai. jei 1,60 m tvora ar reikia sutikimo ir ar gali but medine be azuriskumo?
Atsakyti
mes irgi pasidareme kadastrinius matavimus,ribos aiškios,geodezininkas patare uzsitverti tvora,kad butų aiškios sklypo ribos......Tversimes tvora paprasta 150 m. azurine kvadratėliais....bet girdejau jei darai tvorai pamatus ,tai irgi reikia leidimo,jei tik ibetonuoji stulpelius nereikia?ar tiesa?
beje taip norėtusi su kaimynais dalintis tvora per pusę,irgi turime suniuka,gal del jo ir skubame uzsitverti-bet kaimynai sako tverkites,mums nereikia...Aišku kam jiems tvertis,jei mes viena kampa uz dyla uztversime,kiti kita-ir liks tik priekis mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tipo be tvoros Ribos neaiškios....

Ale kox gi Lietuvis- Be tvoros- grynas Rūskis biggrin.gif

Kas dėl Leidimo- nereikalingas. Reikia kaimyno sutikimo, jei betonuosite ant ribos.
Atsakyti