Įkraunama...
Įkraunama...

Leidimas tvorai statyti

QUOTE(freewind @ 2009 01 23, 19:34)
Musu sklypas ribojasi su keliu kazin ar as galiu statyti tvora prie pat kelio ar reikalingas koks nors atstumas? g.gif ne nezinau juk mano zeme iki pat kelio kodel tureciau kam ja uzleisti?

Mane irgi domina panašus klausimas. Kai jau mūsų sklype prasideda servitutas, o norisi tvorą kuo arčiau bordiūro prie kelio daryti, kas tada? g.gif Ar yra įst. nustatyti kokie atstumai, ar ne? Girdėjau, kad nėra jokių apribojimų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 21 gegužės 2009 - 08:15
gal kas gali atsakyti ir man ?ar galima statyti tvora su muriniu pamatu,ant neispirktos zemes?situacija tokia..esam namo bendrasavininkai,nusipirkom su netvarkyta zeme(valdiska)nutarem padaryti geodezinius matavymus ir issipirkti zeme.kaimynas pasistate tvora,o mums nepasiraso ant geodeziniu matavymu popieriu(nepasiraso,nes bijo,tipo apgausim...jo tvora prie pagrindinio kelio,kampe dar garazas,tvora tanki,norint ivaziuoti i pagrindini kelia is salutinio nematai nieko..kaip elgtis?ka daryti?kur skustis???
Atsakyti
Visiems panasios bedos. Pradejom statybas ir aisku kaip ir kiekvienam senesniam kvartale atsirado kaimynas su priciudais. Jo sklypas kazkada buvo galinis, dabar uz jo dar 2 namai dygsta. Zmogelis, matyt, baisiai susiparines, kad masinos kas ryta "jo keliuku zuja". Kaimynei praeita savaite pradejo aiskinti, kad jis tvora kelia uztvers, atseit jo nuosavybe, nors pagal registru centro ortofoto jis, lyg ir niekam jis nepriklauso.
Siandien pas mane atejo. Panasi dainele - ieskokit kito kelio, prie sito tvora tversiu, 2,5 m. plocio liks, suki technika nepraeis. Aiskiai dave suprasti, kad galima susitarti (matyt nedykai smile.gif ) Ramiai isklausiau jo, mandagiai pasiuliau nueit i jam savivaldybe issiaiskinti kokios galimybes jam tvertis, tas susinervines isejo.

Dabar suabejojau, savo ziniom reikia patarimo. Pas mane sklypo plane raudona linija 2 metrai nuo kelio - jokios tvoros (komunikacijom palikta). Idomu kaip pas ji - namas jo kokiais 1999 statytas. Tais laikais jau kokie reikalavimai buvo? Kur ju ieskot? Zemetvarkoj? Gavoju, kad verta imtis prevenciniu veiksmu, kad paskui nesigaileti.
Nuo ko pradet?
Tiesa, jis ne mano kaimynas, mus skiria 1 sklypas.
Atsakyti
Sveiki. Planojame aptverti sodo sklypa, bet nelabai zinau kaip teisingai paruost dokumentus. kaimynai sutinka. Gal kas galetumet patarti, gal turite pavyzdi kaip teisingai parasyti prasyma ir t.t.? buciau labai dekinga, jei kas atsiustu pavyzdziu i emaila: violetka@hotbox.ru
Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2009 05 21, 08:15)
Mane irgi domina panašus klausimas. Kai jau mūsų sklype prasideda servitutas, o norisi tvorą kuo arčiau bordiūro prie kelio daryti, kas tada? g.gif  Ar yra įst. nustatyti kokie atstumai, ar ne? Girdėjau, kad nėra jokių apribojimų g.gif

Labas,

Istatymu nera, yra tik reglamentai. Jei tvora atitinka nesudetingu statiniu reikalavimus - tada tiesiog supaprastintas projektas, kuri reikia suderinti savo savivald.

Jei norite imantrios tvoros - reikalingos projektavimo salygos ir rimtas projektas. Jei tvora yra jusu nuosavybes sklype - jinai gali buti pritraukta prie pat sklypo ribos. Jei sklypo riba yra gan toli nuo gatves - tada pasiteirauti savivaldybe ar vis dar kai kuriems organams, dirbantiems apskrityje - galima prie gero noro gauti valdiska pritarima paprastai tvorai statyti ir valdiskoje zemeje.

O tvorom apribojimai visad buvo ir yra. Tik daugelis ju nepaiso.
Papildyta:
QUOTE(Rinoja @ 2010 05 12, 19:30)
gal kas gali atsakyti ir man ?ar galima statyti tvora su muriniu pamatu,ant neispirktos zemes?situacija tokia..esam namo bendrasavininkai,nusipirkom su netvarkyta zeme(valdiska)nutarem padaryti geodezinius matavymus ir issipirkti zeme.kaimynas pasistate tvora,o mums nepasiraso ant geodeziniu matavymu popieriu(nepasiraso,nes bijo,tipo apgausim...jo tvora prie pagrindinio kelio,kampe dar garazas,tvora tanki,norint ivaziuoti i pagrindini kelia is salutinio nematai nieko..kaip elgtis?ka daryti?kur skustis???

Labas,
Galima statyti - reikia projektuko-schemos ir sutikimo is savivaldybes ar dar funcionuojanciu apskrities organu.
Papildyta:
QUOTE(Dumas33 @ 2010 05 17, 22:03)
Visiems panasios bedos. Pradejom statybas ir aisku kaip ir kiekvienam senesniam kvartale atsirado kaimynas su priciudais. Jo sklypas kazkada buvo galinis, dabar uz jo dar 2 namai dygsta. Zmogelis, matyt, baisiai susiparines, kad masinos kas ryta "jo keliuku zuja". Kaimynei praeita savaite pradejo aiskinti, kad jis tvora kelia uztvers, atseit jo nuosavybe, nors pagal registru centro ortofoto jis, lyg ir niekam jis nepriklauso.
Siandien pas mane atejo. Panasi dainele - ieskokit kito kelio, prie sito tvora tversiu, 2,5 m. plocio liks, suki technika nepraeis. Aiskiai dave suprasti, kad galima susitarti (matyt nedykai smile.gif ) Ramiai isklausiau jo, mandagiai pasiuliau nueit i jam savivaldybe issiaiskinti kokios galimybes jam tvertis, tas susinervines isejo.

Dabar suabejojau, savo ziniom reikia patarimo. Pas mane sklypo plane raudona linija 2 metrai nuo kelio - jokios tvoros (komunikacijom palikta). Idomu kaip pas ji - namas jo kokiais 1999 statytas. Tais laikais jau kokie reikalavimai buvo? Kur ju ieskot? Zemetvarkoj? Gavoju, kad verta imtis prevenciniu veiksmu, kad paskui nesigaileti.
Nuo ko pradet?
Tiesa, jis ne mano kaimynas, mus skiria 1 sklypas.

Labas,

Pradzia tokia - jus kaip privatus asmuo galite pedinti i registru centra ir pabandyti uzsakyti jo sklypo geodezini plana - zinoma jei jis toki turi pasidares (tikslios sklypo ribos, atzymetos kadastriniuose zemelapiuose). Ten labai gerai matosi visos ribos. Jei pas jumi yra 2 m nuo kelio, pas ji toj pacioj gatvej panasi situacija yra. Popieriams uzsakyti reikia jo vardo ir pavardes (jei jis yra sklypo sav.)

Papildyta:
QUOTE(iziuminka @ 2010 05 18, 21:13)
Sveiki. Planojame aptverti sodo sklypa, bet nelabai zinau kaip teisingai paruost dokumentus. kaimynai sutinka. Gal kas galetumet patarti, gal turite pavyzdi kaip teisingai parasyti prasyma ir t.t.?  buciau labai dekinga, jei kas atsiustu pavyzdziu i emaila: violetka@hotbox.ru
Pagarbiai

Labas,

Elementaru - jei tvora atitinka nesudetingo statinio kategorijos reikalavimus - imate sklypo geodezini plana, ryskiai ibreziate tvoros linija ir salia plano turi atsirasti kaiminu sutikimai. "Protingas" sakinys turi skambeti taip:

Susipazinau su planuojama statyti tvora, jos konstrukcija bei auksciu ir nepriestarauju del tvoros statybos.

Sklypo Nr. 000 sav. A.ANNN

Viskas
Atsakyti
Sveiki,
turime sklypo dali, todel is vienos puses ribojames su kt. sklypu, o is kt puses su kitos savo sklypo dalies bendrasavininkais. Tai statytis tvora (ir kelti sklypa) reikia abieju notarisku sutikimu ar sutikimu reikia tik is kt sklypo?
Atsakyti
QUOTE(warlock @ 2010 08 23, 08:09)
Sveiki,
turime sklypo dali, todel is vienos puses ribojames su kt. sklypu, o is kt puses su kitos savo sklypo dalies bendrasavininkais. Tai statytis tvora (ir kelti sklypa) reikia abieju notarisku sutikimu ar sutikimu reikia tik is kt sklypo?

Labas,

Jei sklypo bendrasavininkis nori kartu su jumi statyti tvora - tada is jo paraso nereikia, bet jei norite tik jus - parasai reikalingi is visu kaimynu, su kuriais ribosis tvora.

P.S. Jei tvora yra statoma laikantis galiojanciu normu, t.y. nevirsija leidziamo aukscio, azuriskumo ir statote labiau i savo sklypo puse - parasu ir tvoros projekto nereikia.
Atsakyti
merginos, patarkit, kaip nesusipykti su kaimynais.

kaimynas mums iš rytų pusės pasistatė 2 m aukščio tvorą - metaliniai stulpai, tarp kurių - privirinti kiek parūdiję ažūriniai skydai iš kažin kokių elektros tinklų (yra ženklai "aukšta įtampa"). juokas juokais. statydamas tvorą ištraukė du mūsų matininko statytus stulpelius. tvora apie 20-30 cm paslinkta į mūsų pusę.

atrodo klaikiai kaip kokioje zonoje. be abejo tvoros aukščio su mumis nederino. be to pažeidė ribas.

ką patartumėt? kaip man susirasti sklypo savininką? norėčiau taikiai susitarti. faktas, kas su sklypo ribomis ir tvoros aukščiu nesutinku.
Atsakyti
pradžioj galima kreiptis į Statybu inspekciją, taip pat i savivaldybę (jeigu sklypas miesto teritorijoj) arba nacional žemės tarnybą (jiegu sklypas rajone).
Jie atvažiuos, pasižiūrės situaciją, jei ras neatitikimų, parašys įspėjimą ir numatys terminą pašalinti pažeidimus. Jeigu pažeidimas nebus pašalinti, reiks eiti teisman
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 11 spalio 2010 - 07:21
QUOTE(Uvė @ 2010 10 10, 22:29)
merginos, patarkit, kaip nesusipykti su kaimynais.

kaimynas mums iš rytų pusės pasistatė 2 m aukščio tvorą - metaliniai stulpai, tarp kurių - privirinti kiek parūdiję ažūriniai skydai iš kažin kokių elektros tinklų (yra ženklai "aukšta įtampa"). juokas juokais. statydamas tvorą ištraukė du mūsų matininko statytus stulpelius. tvora apie 20-30 cm paslinkta į mūsų pusę.

atrodo klaikiai kaip kokioje zonoje. be abejo tvoros aukščio su mumis nederino. be to pažeidė ribas.

ką patartumėt? kaip man susirasti sklypo savininką? norėčiau taikiai susitarti. faktas, kas su sklypo ribomis ir tvoros aukščiu nesutinku.

Situacijoje sunkai imanomas TAIKUS sutarimas. greiciausia gincas yra. del sklypo RIBU.
Klausiancioji nepaminejo:
1.Ar sklypas geodeziskai pamatuotas? g.gif Ar riba suderinta su kaimynu? g.gif
2.Kur buvo tuo metu , kai kaimyno tvora atsirado siapus ribozenkliu.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 04 03, 14:36)
lithuania.gif  lithuania.gif  lithuania.gif : tvora  turėtų būti 3m aukščio 0,5m storio-betoninė, su spygliukais ant viršo- tada tikro lietuvio tikra privati erdvė gausis.

svajoniu tvora thumbup.gif

musu sklypas kampinis,planuojame apsitverti tvora(tinkline) aplink visa sklypa,ar reikia kaimynu sutikimo?
Atsakyti
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 11 01, 07:52)
svajoniu tvora thumbup.gif

musu sklypas kampinis,planuojame apsitverti tvora(tinkline) aplink visa sklypa,ar reikia kaimynu sutikimo?

Labas,
Kuolus savoje sklypo puseje kaskite, tinklinei tvorai nereikia kaimynu sutikimo.
Atsakyti