Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaiko tėvas atsisako darytis DNR

sveiki,esu vienisa mama auginanti tryju menesiu kudyki.Problema ta,kad mano vaikucio tevas nenori darytis dnr,ir visaip gasdina kad niekur nesikreipciau,tiesa mano tureciau jum papasakyt sutrumpinta mano istoris su vaiko tevu,beda ta kad musu santykiai niekad nebuvo rimti,susimatydavom praleisdavom laika kartu ir tiek,aisku is mano puses meile buvo,tik va jis niekad i mane rimtai nesziurejo,mes taip tasemies sesis metus,karts nuo karto palaikydami santykius,na va dabar taip gavos kad likau su vaiku ir nuo tevu priklausoma,vis truksta drasos pradet kovot del savo vaiko teisiu,bet va tas vidinis stabdys,man reikto kad isreikstumete savo nuomones,ar gal vat yra panasaus likimo draugiu unsure.gif as isvis ziauriai pasimetus,nors tevai leidzia man rinktis,taigi tikiuosi mane nepasmerksit ir neteisit,tiesiog man reik labai palaikimo,ar pguodos zodzio verysad.gif
Atsakyti
kreipkis I teisma del tevystes nustatymo ir vaiko islaikymo priteisimo.
Juk kudikelis dar mazas, visas gyvenimas pries akis, pinigeliu reiks. Su juo bekovodama ir pinigu beprasydama kad vis pamestu labiau pavargsi, nei susikaupus ir teisiskai susitvarkius reikalus, jei kitaip neiseina. Tevas turi prisideti.
Ji teismas ipareigos darytis dnr, jei jis atsisakys, reiks, kad pripazista. Be visa to, aisku, dar teismui reiks tokiu atveju pateikti tam tikru kitu irodymu, kad bendravote su tuo vyru – draugai, kurie gali patvirtinti, bendros nuotraukos ir tt ir pan. Viskas, kas gali irodyti jusu bendravima. Ka jis gali gasdinti ir kuo. Normali teise I vaiko islaikyma…ir tu ja turi.
Atsakyti
Viska gerai apmastyk. Net padariusi DNR vyro prie vaiko nepririsi. Jis nenori dabar, oir kartins gyvenima toliau.
Atsakyti
O ko tu nori? Priryšti tėvą prie vaiko ar gauti išlaikymą?
Jei nori, kad tėvas prisiimtu atsakomybę, tai vargu.. o jei nori gauti išlaikymą tai pirmyn. Padarė vaiką, tai tegu atsako už savo veiksmus.
Kita vertus, jei jį pripažins tėvu, tai jis turės pilną teisę paimti vaiką savaitgaliams, ar tu to norėtum? Pagalvok.
Atsakyti
Pinigai arba ramybe.
Jeigu teismas vaikui priteis po 200 Litu ar 400 Lt alimentu. Ar manai kad to pakaks? Ar verta del siu pinigu?
As turiu atsakyma, bet mudvi esame skirtingos ir amziumi ir padetimi. Gal geriau palauk atsakymo tu merginu, moteru, kurios pagimde ir su vaiko tevu nera graziuose santykiuose. Ka jos galvoja dabar, kai pries kelis metus per teismus irodinejo vaiko tevyste.
Temos autorei linkiu stiprybes bet koki sprendima priemus.
Atsakyti
Ar tikrai tavo vaikui reikalingas toks tevas??
Aisku, gal ir gerai- tures vaikelis uzrasa kas yra tevas, islaikyma, ir t.t. o is kitos puses- sutiksi vyriski, su kuriuo bus viskas rimtai, tai gal jis nores tavo vaika ivaikinti... o jeigu sitas "tevas" uzsispirs??? Pabus jam "teviski" jausmai- prades lankyti, paims savaitgaliu kur nors... paskui prades vaikui aiskinti savo gyvenimo filosofija, poziuri i jusu santykius... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2008 07 03, 21:52)
Ar tikrai tavo vaikui reikalingas toks tevas??
Aisku, gal ir gerai- tures vaikelis uzrasa kas yra tevas, islaikyma, ir t.t. o is kitos puses- sutiksi vyriski, su kuriuo bus viskas rimtai, tai gal jis nores tavo vaika ivaikinti... o jeigu sitas "tevas" uzsispirs??? Pabus jam "teviski" jausmai- prades lankyti, paims savaitgaliu kur nors... paskui prades vaikui aiskinti savo gyvenimo filosofija, poziuri i jusu santykius... doh.gif

Manyciau daugiau bus bedos negu naudos.
Atsakyti
sveikos merginos,manau ne taip mane supratot,as jo priristi prie save nenoriu,zinau kad per prievarta mylimas nebusi,tik va kila klausimas man ar verta kovot del pinigeliu ir pavardes vaikeliui,tik va jullia va gerai isvelge,as ir va mastau ar ateiti po to nekils man problemu kai turesiu vyra ir bus problema kai mano vyras negales isivaikint,ir ta mintis kad tures teisiu i mano vaika teisiu mane ir atbaido kolkas nuo teismu,na kai rase kad 300-400lt tik bet vis jau dasidurimas,as dar ir esu motinystes atostogose gaunu pinigelius,ir nemazai,dar tie butu pinigai,tai visai puikiai pragyventume,be visa ko mano tevai visaka perka mano vaikeliui,begalo myli smile.gif uzvedziau sia temele nes visos mano drauges mane ragina kovoti,sako kad ne tavo vienos vaikas,kodel tu viena turi islaikyti ir panasiai,na irodymu tai turesiu begale jei prireiks,ir nuotrauku ir bendru draugu,ir sunaus panasumas mirksiukas.gif ,na zodziu kaip ir sakiau esu susipainiuojus,vienisa ir iskaudinta,kad jo savo gyvenime matyt nenoriu tai esu tikra,kad ir kaip skaudu be butu,aciu uz atsakymus merginos smile.gif
Atsakyti
Išlaikymą galima prisiteisti už 3 metus atgal, taip kad mąstyti turite dar daug laiko. Paieškokite daugiau istorijų, ne visada verta parduoti savo ramybę už 300 litų. Gerai dar, jei ir tuos gautumėte. DNR teismas gali nurodyti daryti, bet jei jis atsisakys, tai nereikš, kad jis pripažįsta tėvystę, tai reikš, kad teismas tai turi laikyti papildomu įrodymu, kad jis tėvas. Tai nėra tapatūs dalykai. Jam vaikas gali nerūpėti, bet juo naudosis, norėdamas atkeršyti - pavyzdžių netrūksta. Aš dukrą pas neurologę ir psichiatrę vedžioju po kiekvieno pasimatymo su tėvu ir dar ilgai po to. Nekalbant apie tai, kad bylinėjuosi beprasmiškai jau du metus, pabaigos nematyti ir matyt nebus, kol dukrai nesueis 18. Jo skola už vaiko išlaikymą ir bylinėjimosi išlaidas beveik siekia penkiaženklį skaičių ir toliau auga, o būdų iš jo tai atgauti nėra, nors jis ir dirba, ir turi turto. Taip kad bylų laimėjimas dar nieko nereiškia.
Atsakyti
na...net nežinau...šiaip labai priklauso nuo to kas per žmogus vaiko tėvas unsure.gif
papasakosiu porą istorijų mirksiukas.gif
Mano mamos draugei panaši istorija buvo prieš 17ka metų...Nežinau ar tada darė DNR (turbūt darė),bet vaiką tėvas pripažino tik po teismo. Jam priteisė alimentus, tas vyras juos sąžiningai moka ir svarbiausia,kad kai vaikui buvo kažkur 5eri tėveliui pasidarė įdomi jo atžalėlė cool.gif Motina dantis sukandus,bet leido jiems bendraut... Dabar pats vaikas sprendžia apie savo santykius su tėvu... Bendrauja kažkiek...
Kita istorija-vyras vaiką pripažino pats,bet praėjus mėnesiui po jo gimino tepė slides...Alimentai po 2jų metų buvo išsireikalauti teismo keliu...(prieš tai aibės grasinimų susidoroti ir pan). Dabar vaiko motina gyvena su kitu vyru,vaiko tėvui visai tas vaikas neįdomu,bet alimentus moka. Už tuos mokamus (berods 300LT) vaikas perkasi ką nori pats sau,arba tauposi mirksiukas.gif (vaikui 12) Tai nežinau net...kažkaip neblogai gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2008 07 04, 10:12)
....tai reikš, kad teismas tai turi laikyti papildomu įrodymu, kad jis tėvas.

Pataisysiu - ne "turi", o "gali".

Jei kas nors paduos į teismą Brazauską ir pareikš, kad jis yra kažkurios vaiko tėvas, tai Brazausko atsisakymas darytis DNR testą nebus papildomu įrodymu, kad jis vaiko tėvas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 07 04, 11:06)
Pataisysiu - ne "turi", o "gali".

Jei kas nors paduos į teismą Brazauską ir pareikš, kad jis yra kažkurios vaiko tėvas, tai Brazausko atsisakymas darytis DNR testą nebus papildomu įrodymu, kad jis vaiko tėvas.

Kodėl ne, jei šalia šio papildomo įrodymo puikuosis ir keletas kitų, galbūt šiek tiek svaresnių?
Atsakyti