Nikki va ka raso rusu temoj apie duona su raugu:
"Хорошо сбалансированная кислинка хлеба на закваске обусловленна наличием уксусной и молочной кислоты. Если хлеб получается очень кислым- в тесте преобладает уксусная кислота, если кислинка отсутствует- молочная кислота. Чем тесто дольше подходит при низких температурах- в холодильнике или в кладовке, тем вкус хлеба будет кислее, если кислинка нежелательна- хлеб следует печь в тот же день после замеса, то есть оставлять тесто подходить при более высоких температурах, при комнатной температуре. Из своего опыта, самым правильным, на мой вкус, с умеренной кислинкой, но не ярко выраженной, у меня получился хлеб, от замеса опары с подкормленной закваской до того, как поставила сформированные буханочки в духовку прошло 52 часа, тесто находилось всё это время при температуре 65-68F/18-20C."
t.y. viskas priklauso nuo to, kokios rugsties daugiau pasigamino - acto ar pieno. Jei tesla kildinama saltai, duona bus rugstesne. Jei norima maziau rugscios rekomenduoja kepti ta pacia diena ir kildinti kamb temp. Ir skaniausia duona jai gavosi kai po uzmaisymo kildino 52val kamb temperaturoj.
Na ka, uzejus cia kalbai apie plikyta duona, uzsimaniau ir as
teko prisimininti jau anksciau ismeginta, bet senokai pamirsa *mamytes* receptuka http://www.supermama...?...=6409&st=12
tikras skanumelis! ir tikrai dregna minkstute duona. jau keleta dienu stovi, o atrodo kaip sviezutele. tik miltu neuzfiksavau kiek dejau, bet tikrai maziau nei nurodyta recepte. Tesla palikau tokia gan lipnia ir skystoka, bet tikrai nenusivyliau

tikras skanumelis! ir tikrai dregna minkstute duona. jau keleta dienu stovi, o atrodo kaip sviezutele. tik miltu neuzfiksavau kiek dejau, bet tikrai maziau nei nurodyta recepte. Tesla palikau tokia gan lipnia ir skystoka, bet tikrai nenusivyliau

Kur perkate Kaune miltus duonos kepimui ir kt?

QUOTE(ralija @ 2008 11 23, 13:06)
As (ir turbut dauguma is cia esanciu) duona kepu is miltu, pazymetu 550C arba 812B, taip pat priklausomai nuo recepto galima maisyti su rupaus malimo kvietiniais ar ruginiais miltais. Visu ju buna didesnese maximose, Iki, Rimi parduotuvese. As asmeniskai pamegau Kauno grudu 812B miltus oranzinese pakuotese, juos perku Norfoje.
Išbandžiau berods mamos_gretos duonytę su vaisiais ir riešutais (saldžią). Dėjau slyvas, razinas, persikus ir lazdyno, migdolų, pistacijos riešutus. Nežinau, ar kepsiu antrą kartą
Asmeniškai man per riebi, labai labai soti, riekės užteko vakarienei. Dedasi berods 220 g sviesto. Jei šeimoj būtų daugiau valgytojų, tai kitas reikalas, o mes dviese pavalgėm du kartus, liko puskepalis, o jau pabodo




QUOTE(Katu @ 2008 11 24, 00:14)
Išbandžiau berods mamos_gretos duonytę su vaisiais ir riešutais (saldžią). Dėjau slyvas, razinas, persikus ir lazdyno, migdolų, pistacijos riešutus. Nežinau, ar kepsiu antrą kartą
Asmeniškai man per riebi, labai labai soti, riekės užteko vakarienei. Dedasi berods 220 g sviesto. Jei šeimoj būtų daugiau valgytojų, tai kitas reikalas, o mes dviese pavalgėm du kartus, liko puskepalis, o jau pabodo





Turiu pritarti...



Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
QUOTE(avenita @ 2008 12 02, 07:41)
Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
Ruginių tai maximose yra, iš ekologiškų prekių serijos. O va rupaus malimo dar neatradau

QUOTE(avenita @ 2008 12 02, 08:41)
Klausykit mergaitės, o iš kur perkat ruginius ir rupaus malimo miltus?
Abieju siu rusiu randu Iki parduotuvese.
QUOTE(Šilingė @ 2008 12 02, 08:31)
Ruginių tai maximose yra, iš ekologiškų prekių serijos. O va rupaus malimo dar neatradau 

QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 02, 09:48)
Abieju siu rusiu randu Iki parduotuvese.
dėkui labai



susitvarkiau nuotraukas, va mano Kifle bandeles (Sonatinos receptai)

Labai skanu su sviestuku, desryte, marmeladu, vienos. Minkstos ir purios.
Ruginiu miltu Iki seniai yra, o va, rupiu ne perseniausiai uzmaciau. Dar turiu selenu, kvieciu gemalu... "turtingos" mano duonos
100 kart geriau nei parduotuvines, nes, ziurekit, kokios kainos tu ekologisku praturtintu

Labai skanu su sviestuku, desryte, marmeladu, vienos. Minkstos ir purios.
Ruginiu miltu Iki seniai yra, o va, rupiu ne perseniausiai uzmaciau. Dar turiu selenu, kvieciu gemalu... "turtingos" mano duonos


labukas 
as irgi i jusu burely noreciau
snd isigijau duonkepe Moulinex
gal kuri tokia turi ir galetu pasidalinti patirtimi, nes rusiskas vertimas instrukcijos tik idetas, tai gal kas lietuviska turetu
db uztsaciusi lengviausia kas man pasirode, prancuziskas batonas, tai va laukiu, ziuresiu kaip cia man tas pirmas blynas gausis

as irgi i jusu burely noreciau





db uztsaciusi lengviausia kas man pasirode, prancuziskas batonas, tai va laukiu, ziuresiu kaip cia man tas pirmas blynas gausis

