QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:21)
i kvapa baisiai didelio demesio nekreipiau, nes jis man irgi nebuvo kazka malonaus (pvz duona

) primenantis.
dar truputi paverciau is rusu k.
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas