Įkraunama...
Įkraunama...

akių dūmimas

QUOTE(katutis @ 2008 09 21, 02:38)
tokie šviesiai rudi miltukai  4u.gif

supermamos diskutavo, kad gerai naudoti šaldytas bakterijas, nes jos "neišsigimsta". Jas parduoda Baltvita (Vytenio g.50), aš pirkau numerį YC-180 smile.gif Pakutis kainuoja apie 25 litus, bet kada aš jį baigsiu - nežinia, labai ilgam užtenka.

Firma šiaip didmenininkė, bet be spyriojimųsi pardavė bakterijų man  4u.gif

Aišku....Aš paprastą jogurtą naudooju.O pirkti aišku Vilniuje?Nes aš Kaune rolleyes.gif
Atsakyti
Vilniuje 4u.gif Ir jų darbo laikas dirbančiam žmogui yra baisiai nepatogus sad.gif Važiavau ten per atostogas ax.gif

gal įmanoma paskambinti jiems ir paklausti, gal Kaune ką nors panašaus turi? Dar panos pasakojo, kad bakterijas perka pas krišnaitus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 09 19, 18:13)
O aš čia (Danijoje) radau labai fainų jogurtų iš avižų kažkaip padaryto. Čia ir avižų pieno yra, man taip skanu, bet kad brangoka verysad.gif 

o koks jo skonis? 4u.gif Gal ir man reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=*GREISI*,2008 09 17, 15:44]

Skandinavijos šalys, kur kaštonai taip pat yra gana naujas augalas, iš kaštono vaisių išmoko daryti puikią skalbimo priemonę, o kas liko... sunaudoti maistui. Sumaltus kaštonų vaisius užpila šiltu vandeniu su trupučiu sodos, laiko parą, kartkartėmis permaišydami, paskui nusunkia ir gauna pačią ekologiškiausią skalbimo priemonę vilnai ir šilkui skalbti.

Likusią kaštonų masę daug kartų perplaudavo vis nauju vandeniu ir senovėje dėdavo į kepamą duoną.

Brangios kosmetikos pramonėje kaštonai iki šiol naudojami. Naudoja ir farmacijos pramonė
Papildyta:

nu atsiprašau blink.gif Ar kada bandėt palaižyti kaštono branduolį? Pabandykit, tikrai nekils noras į duoną dėt ax.gif
Tai gal čia išvis ne apie kaštonus kalba, o apie kaštainius?
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 09 21, 11:31)
o koks jo skonis?  4u.gif  Gal ir man reikia  lotuliukas.gif

Maciau avižų pieno maximoje, o gal rimi nepamenu, pakutis lyg 5 lt kainuoja.
Atsakyti
manau,kad reikia prisiminti,kad mes moterys turime tokią gamtos dovaną kaip intuiciją...tad ja reikėtų ir naudotis,o kai kas ką įkyriai siūlo-sukelia įtarumą...gal ir nebepagrindo...
Atsakyti
manau,kad akis visur po truputį dumia...ten kur pinigėliais kvepia...
Atsakyti
QUOTE(Arabika @ 2008 10 30, 20:17)
Tai gal čia išvis ne apie kaštonus kalba, o apie kaštainius?

nežinau. Lietuvoj kaštonas nevalgomas. pietų šalyse -- dar ir kaip. tiesiog kita rūšis ir tiek. kaip ir bananai -- Afrikoj valgomi, Azijoj ne.
kiek žinau apie lietuviškus kaštonus, tai jie dedami į spintas kaip apsauga nuo kandžių.
Atsakyti
Norėčiau grįžt prie ekologijos prieštaringumo temos.
Čia daug kas jau pastebėjo - su tais į plastiką suvyniotais ekologiniais agurkais ir pan., - kad ekologija dažnai visai neekologiška. Štai iš filosofas Šliogeris delfio straipsnyje neseniai minėjo, nežinau, kiek pagrįstai, kad ekologiškieji vėjo malūnai trikdo paukščių gyvenimą...
Aš tiesos nežinau, deja. Tik kelsiu klausimus, gerai?
1. Ar jums atrodo, kad žmogus kada nors atsisakys savo vaikams duoti tai, kas jam tuo metu atrodo geriausia? Ar staiga jis pradės galvoti apie visą Žemę, badaujančias Afrikos tautas ar visą Lietuvą ir nuskriaus savo vaiką? Ar atsiradus fantastinei galimybei Nidoje pasistatyt savo šeimai/giminei/draugams namuką, atsisakysit, nes neekologiška?
2. Ar manote, kad žmonijos vystymąsi galima pasukti atgal? Visi vėl susikelsim į kaimus, auginsim karves ir daržoves. Ar užtektų visiems žemės? Žemės ūkis - darbaimlu. Kas kurtų intelektinius produktus, nanotechnologijas? Ar modernios medicinos nebereikia, nes viską išsigydysit ekologiškais liepžiedžiais su ekologišku medum? Ar manote, kad turėti savo ūkį ekologiškiau nei kukliai glaustis mieste daugiabučio narvelyje n-tame aukšte? Kuris labiau engia žemę? Ar tai neprimena važiavimo bendru autobusu (vartojimo is supermarketo) ir važiavimo kiekvienam atskira mašina (valgau, ką pats užsiauginu)? Tau patogu, bet ar efektyvu? Vėl - ar galvojate tik apie savuosius, ar ir šiek tiek plačiau?
3. Ar žmogui ekologiška daugintis? Juk tik eikvoja Žemės išteklius, parazitas, ir dar teršia... O jeigu atsisako daugintis ir vartoja kontraceptikus, kurie su sysiuku patenka į upes, paskui, sako, ir į geriamą vandenį, nes jokie filtrai jų nesulaiko, o paskui abiejų lyčių jauniems žmonėms atsiranda vis daugiau hormoninių sutrikimų, ar tai ekologiška?
(tikriausiai bus daugiau)
O kol kas - ką manot apie tai?
Atsakyti
Jei kankina abejonės, paskaitykit Vladimiro Megre knygas "Anastasija" . Mačiau ne aš viena jos skleidžiamas mintis propoguoju smile.gif aš taip pat kelsiuos gyvent į sodybą, tik gaila kad ne hektaras, o tik 12arų. Manasis nėra toks ekologijos bei gamtos gerbėjas kaip aš, tai labai toli į kaimą nesutiktų kraustytis gyvent. Ir kai mes dar tokie jauni, tai tiek pinigėlių ant hektaro ir namo statybos nėra.. o ten nuo miesto 20km 12arų, ir namas yra. Tik baldų naujų ir apdailos reik. Nes sodinis variantas dabar. Sovietiniai stalai išlūžę smile.gif

"Ar manote, kad turėti savo ūkį ekologiškiau nei kukliai glaustis mieste daugiabučio narvelyje n-tame aukšte? Kuris labiau engia žemę?"

Kai šeima gyvena savo žemės sklypely, ir kai kiekviena centimetrą tos žemėlės myli, juk gamta ir pasaulis tai jaučia. Ir žemei skaudu būt sucementuotai. kaip jus jaustumėtės sucementuoti? Kaip su savo vyrą ranką paimtumėt? ar jaustumės jo prisilietimą? Juk tokiu būdu nėra ryšio. O žeme taip to žmogaus mylinčių rankų laukia wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samyy: 21 gruodžio 2008 - 22:00
QUOTE(visokia @ 2008 12 21, 17:44)
O kol kas - ką manot apie tai?

Aš galvoju paprasčiau. Savo susikurtoje aplinkoje buk draugiskas gamtai.
Pav. jei turi uki tvarkyk taip, kad tau butu patogu, bet taip, kad nekenktu gamtai ir aplinkiniams.
Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2008 12 22, 15:12)
Aš galvoju paprasčiau. Savo susikurtoje aplinkoje buk draugiskas gamtai.
Pav. jei turi uki tvarkyk taip, kad tau butu patogu, bet taip, kad nekenktu gamtai ir aplinkiniams.

Būtent draugiškas gamtai, bet nebūtinai ekologiškas. Sąvoka "ekologiškas", "ekologija" ir viskas "eko" jau tampa taip nuvalkiota, kad kiekvienas nori savo gyvenimą, buitį, gaminius ir pan. taip vadinti. Bet kas iš tikrųjų yra ekologija? "Ekоlogija (graikiškai οίκος – namas, būstas + λόγος – mokslas, žodis) – mokslas, tiriantis gyvųjų organizmų santykius su gyvenamąja aplinka, įskaitant tokius fizinius veiksnius (faktorius) kaip klimatas, geografinės sąlygos), gyvosios ir negyvosios gamtos sąveiką."

Atsakyti