QUOTE(pikkolo @ 2009 07 03, 13:39)
Kai pats darai, tai gali garantuoti ir u- saugumą, ir už kokybę. Kai jogurtą gamina darbuotojai, kurie jo gal netgi nevalgo, negali būti toks tikras ir dėl visų parametrų. Todėl natūralu, kad parduotuviniam ekologiškam jogurtui yra suteikiamas trumpesnis galiojimo laikas (ar bent jau turėtų būti, jeigu jis tikrai be koncervantų) ir jis pateikiamas kitokios prekinės išvaizdos (tirštesnis). Nes tai yra masinės gamybos produktas, kuris turi atitikti daugumos keliamus reikalvimus.
labai įdomiai išmąstei

Aš kitaip sakyčiau - jie kaip tik privalo garantuoti saugumą, nes neduok dieve kokia bakterija į vieną partiją pateks ir suguls aibė žmonių į ligonines. Įsivaizduok, koks viešumas, laukia VVMT patikrinimas, baudos, munduro skalbimas, kuris gali trukti ilgai ir nuobodžiai. Ir nežinia, ar reputaciją pavyks atkurti, atgauti vartotojų pasitikėjimą...
o kad tirštiklius ir standiklius deda, tai manau, kad iš tikro taiko į masinį vartotoją, kuris įpratęs matyti tokį jogurtą, o ne kitokį. O kadangi vartotojai jų neauklėja, tai dar ilgai maitins želatina
gal turi kokį indelį po ranka ir gali pasakyti, koks tokio jogurto nurodomas galiojimo terminas?

Labai pasidarė įdomu
QUOTE(san @ 2009 07 03, 14:15)
na bet kam tiems jogurtams tirštikliai

aš, naivi motera, to niekaip nesuprantu
arba sviestui ar sūriui dažikliai (nors skaičiau, sviestą nuo seniausių laikų dažydavo...)
kad prekinė išvaizda taptų patrauklesnė. O paskui vartotojo sąmonėje prigyja kažkoks stereotipas ir nepagražintą produktą sunku parduoti
dar jei dažo kuo nors natūraliu - pvz. krienus burokėlių sultimis, tai dar suprantu, na bet sintetikų.... Neeeee