Ačiū už kavikę

čia smegenų veiklai pagerinti
QUOTE(Ariste @ 2008 08 01, 10:56)
Darbo kodeksą skaičiau...

Visa bėda, kad man ten parašyta per daug tumpai

Iš ten supratau tik tai, kad dirbti galima ne daugiau kaip 12 valandų per dieną, ne daugiau kaip 48 valandas per savaitę, kad apskaitinio laikotarpio trukmė negali būti didesnė nei 4 mėnesiai, na ir kad poilsis tarp dienų ne mažiau 11 valandų, savaitės poilsis - ne mažiau 35 valandų.
Bet ką reiškia - apskaitinio laikotarpio trukmė? Kuo skiriasi apskaitinio laikotarpio trukmė 4 mėnėeių ir 3 mėnesių? Ar galima sudarant grafiką vieną dieną darbuotojui dirbti 12 valandų, kita pvz 8 arba 10 valandų? Kas dar ten yra įpatingo toje suminėje darbo laiko apskaitoje? (na kuo ten įpatingas turi gautis darbuotojų grafikas..?)
Atsiprašau, jei klausimai kvaili pasirodys...

Niekada nesu susidūrusi su šiuo dalyku...
Dėkoju už bet kokius pasiūlymus ar komentarus
Dabar apie tą suminę
Pas mus yra saugojimo aikštelė ir dirba 5 darbuotojai, darbo laikas nuo 7 ryto iki kitos dienos 7 ryto t.y 24val, keičiasi jie kas 4 para, keturių mėnesių laikotarpis skirtas tam, kad pagal valandų skaičių galėtum peržiūrėt ar kuriam iš jų nesigavo per daug darbo valandų t.y viršvalandžių už kuriuos nebuvo sumokėta, tada aš darausi lentelę ir atskirai išrenku kiekvieno pradirbtas valandas per atitinkamą mėnesį ir po to jei yra viršvalandžių už juos apmoku

kol kas ypatingo nesugalvoju nieko, jei dar ką sugalvosiu ar pati kažką sugalvosi klausk

bandysiu pagelbėt, nes kas man atrodo įprasta kažkam gali būt peilis po kaklu