Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(babyface @ 2008 08 01, 08:34)
Darbo kodekse paskaityk, ten trumpai apie tai parašyta...

Darbo kodeksą skaičiau... unsure.gif Visa bėda, kad man ten parašyta per daug tumpai verysad.gif Iš ten supratau tik tai, kad dirbti galima ne daugiau kaip 12 valandų per dieną, ne daugiau kaip 48 valandas per savaitę, kad apskaitinio laikotarpio trukmė negali būti didesnė nei 4 mėnesiai, na ir kad poilsis tarp dienų ne mažiau 11 valandų, savaitės poilsis - ne mažiau 35 valandų.

Bet ką reiškia - apskaitinio laikotarpio trukmė? Kuo skiriasi apskaitinio laikotarpio trukmė 4 mėnėeių ir 3 mėnesių? Ar galima sudarant grafiką vieną dieną darbuotojui dirbti 12 valandų, kita pvz 8 arba 10 valandų? Kas dar ten yra įpatingo toje suminėje darbo laiko apskaitoje? (na kuo ten įpatingas turi gautis darbuotojų grafikas..?) blush2.gif

Atsiprašau, jei klausimai kvaili pasirodys... blush2.gif Niekada nesu susidūrusi su šiuo dalyku... blush2.gif

Dėkoju už bet kokius pasiūlymus ar komentarus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ariste: 01 rugpjūčio 2008 - 09:58
Ačių Apuokui už kavytę 4u.gif

O su ta sumine.....
Girdėjau apie ją, bet kai man jos nereikia, tai taip biski pro ausis.........
Apskaitinis laikotarpis berods yra tam, kad pvz 1 mėn dirbi laaabai daug, o kitą prabimbinėji, bet sakysim per 4 mėnesius tas laikas turi išsilygint ir ir vidutiniškai vieno mėnesio darbo laikas neturi viršyti normos.
o 3ir4mėn skiriasi tuo, kad išsilygint turi ne per 3 bet per 4mėn
Atsakyti
Atskaitinis laikotarpis 4 mėn. - tai reiškia, kad į darbuotojų išdirbtas valandas, jų viršvalandžius yra atsižvelgiama ne į vieno mėnesio, o į 4 mėnesių laikotarpį. Ta prasme jei darbuotojas vieną mėnesį išdirbo daugiau valandų, tai kitą mėnesį mažiau ir tos valandos išsilygina.. O viršvalandžiai skaitosi tik tada, kai per tuos keturis mėnesius darbuotojas iš dirbo daigiau valandų nei priklauso pagal darbo kodeksą... Nemoku aiškinti, tai nežinau ar supratot blush2.gif
Atsakyti
Ačiū už kavikę mirksiukas.gif čia smegenų veiklai pagerinti
user posted image

QUOTE(Ariste @ 2008 08 01, 10:56)
Darbo kodeksą skaičiau...  unsure.gif Visa bėda, kad man ten parašyta per daug tumpai  verysad.gif Iš ten supratau tik tai, kad dirbti galima ne daugiau kaip 12 valandų per dieną, ne daugiau kaip 48 valandas per savaitę, kad apskaitinio laikotarpio trukmė negali būti didesnė nei 4 mėnesiai, na ir kad poilsis tarp dienų ne mažiau 11 valandų, savaitės poilsis - ne mažiau 35 valandų.
Bet ką reiškia - apskaitinio laikotarpio trukmė? Kuo skiriasi apskaitinio laikotarpio trukmė 4 mėnėeių ir 3 mėnesių? Ar galima sudarant grafiką vieną dieną darbuotojui dirbti 12 valandų, kita pvz 8 arba 10 valandų? Kas dar ten yra įpatingo toje suminėje darbo laiko apskaitoje? (na kuo ten įpatingas turi gautis darbuotojų grafikas..?) blush2.gif

Atsiprašau, jei klausimai kvaili pasirodys... blush2.gif Niekada nesu susidūrusi su šiuo dalyku... blush2.gif

Dėkoju už bet kokius pasiūlymus ar komentarus 4u.gif

Dabar apie tą suminę mirksiukas.gif
Pas mus yra saugojimo aikštelė ir dirba 5 darbuotojai, darbo laikas nuo 7 ryto iki kitos dienos 7 ryto t.y 24val, keičiasi jie kas 4 para, keturių mėnesių laikotarpis skirtas tam, kad pagal valandų skaičių galėtum peržiūrėt ar kuriam iš jų nesigavo per daug darbo valandų t.y viršvalandžių už kuriuos nebuvo sumokėta, tada aš darausi lentelę ir atskirai išrenku kiekvieno pradirbtas valandas per atitinkamą mėnesį ir po to jei yra viršvalandžių už juos apmoku mirksiukas.gif kol kas ypatingo nesugalvoju nieko, jei dar ką sugalvosiu ar pati kažką sugalvosi klausk mirksiukas.gif bandysiu pagelbėt, nes kas man atrodo įprasta kažkam gali būt peilis po kaklu mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va šiaip ne taip iškuičiau ką galėtum pasiskaityti gal pravers

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=304800
Atsakyti
QUOTE(temide @ 2008 07 31, 07:39)
Taigi, nors mes ir popierių knysliukai, mes - Jėga  didis.gif  didis.gif 

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(Apuokas @ 2008 08 01, 09:21)
prašom nebrokyt, šviežiai sumalta  flirt.gif

mmmmm.... pakvipo net iš ekrano wub.gif
Atsakyti
Didelis ačiū visoms už pagalbą 4u.gif
Turiu dar vieną klausimėlį, gal kas nors pamatysit greitai netyčia... blush2.gif

Nežinau kaip teisingai paskaičiuoti maksimalų darbo valandų skaičių per mėnesį (naudojant suminę darbo laiko apskaitą). Aš sugalvojau tokią formulę: "Per mėnesį (2008 m. rugpjūtis) galima dirbti: 48 h. * 4 sav. + (48 h / 7 sav. d. * 3 d.) = 198 h". Bet dabar galvoju gal nugrybavau..? Ar nereikia suminės darbo apskaitos grafikos prilyginti prie 5 d. d. savaitės grafiko? O gal dar kitaip reikia..?
Atsiprašau, jei klausimas kvailai nuskambėjo... blush2.gif Bet tikrai susipainiojau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ariste @ 2008 08 03, 20:59)
Didelis ačiū visoms už pagalbą 4u.gif
Turiu dar vieną klausimėlį, gal kas nors pamatysit greitai netyčia... blush2.gif

Nežinau kaip teisingai paskaičiuoti maksimalų darbo valandų skaičių per mėnesį (naudojant suminę darbo laiko apskaitą). Aš sugalvojau tokią formulę: "Per mėnesį (2008 m. rugpjūtis) galima dirbti: 48 h. * 4 sav. + (48 h / 7 sav. d. * 3 d.) = 198 h". Bet dabar galvoju gal nugrybavau..? Ar nereikia suminės darbo apskaitos grafikos prilyginti prie 5 d. d. savaitės grafiko? O gal dar kitaip reikia..? 
Atsiprašau, jei klausimas kvailai nuskambėjo...  blush2.gif Bet tikrai susipainiojau... unsure.gif

Jami iš kalendoriaus nustatytą val skaičių t.y rugpjūtį 159 berods ir jis nesiskiria nei suminei nei kitokioj darbo laiko apskaitoj mirksiukas.gif tik gale laikotarpio t.y po 4 mėnesių pradirbtas valandas reikės sulyginti su nustatytu skaičium valandų ir jei bus viršvalandžių juos kompensuoti mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Kažkaip susivėliau blush2.gif , gal kuri galit avansinio pelno mokesčio korespondenciją parašyt 4u.gif
Atsakyti
ar esat ,kuri susidurus su UAB uzdarymu, likvidavimu? ar daug proceduru, popierizmo?
Atsakyti
QUOTE(vvandene @ 2008 08 05, 16:50)
ar esat ,kuri susidurus su UAB uzdarymu, likvidavimu? ar daug proceduru, popierizmo?

Labutis
Nu nemažai tu popieriukų susidarys. g.gif
Atsakyti
Laba dienelė biggrin.gif
Norėčiau ir aš prie jūsų būrelio prisijungt, nes kol kas buhalteriauju 4u.gif
Atsakyti