Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis dėl gimdymo su gydytoju

As irgi pries tarimasi, nes manau, kad tai pinigu ismetimas i bala. Nors gal jei tureciau galimybe tartis, tiksliau pinigu tureciau, gal ir tarciausi. Na bet planuoju vistiek duodi gydytojai 200, ir akuseriai 100. manau tikrai normalu.Kiek znau per diena buna maziausiai 10 gimdyviu, tai jei kieviena tiek duotu, visai nebloga
Atsakyti
Nesitarsiu turbut, del to pergyvenu, tikiuosiu nepataikysiu ant kokio "nekokio" gydytojo, paimsim su savim pinigeliu, ziuresim pagal situacija g.gif
Atsakyti
Net negalvojau tartis ir nesitariau. Pagimdziau be pinigu ir niekam nieko nedaviau! Susimokejau tik uz epidura bei vyro nakvyne ligonineje. Siais laikais nematau reikalo kisti daktarams kisenes. Seimunai is mamyciu atimineja pinigus, vaikus auginti reikia, o ir gimdymas nesitarus nieko nekainuoja ax.gif Uz tokia suma, kurios jie reikalauja geriau nupirkti savo vaikui gera daikta!
Atsakyti
QUOTE(rraassyte @ 2009 06 01, 13:39)
y priimamaji atvaziavau puse4ryto su nubegusiais vandenukais.. sesute paklause leliaus sirdutes, pamatawo saremiu stipruma.. o atejusi daktare is kart paklause: su kuo susitarusi gimdyt? pas ka gimdysit? pasakiau kad pas nieka:)))))) gimdos kaklelis  buvo prasidares tik1cm tai nuvede mus su vyru y gimdykla ir paliko 2!!!! na sakykit mamos ka norit, bet as tikrai nemeluoju! iki 7ryto ta daktare net neuzejo y palata!!!!! kraciausi is skausmo ant gelezines lovytes prie lango kol vyras ieskojo nuskausminamuju:))) o atejusi akusere tik palinguodawo ir pasakydawo: be daktares nieko negaliu skirt doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  zinojau kad mano daktaro pamaina prasideda nuo 7ryto, tad maniau jog ner ko moket tai daktarei, juk vistiek sawo sulauksiu:))))) taigi pasirodzzius daktarui kuris mane  priziurejusim nestumo metu ir prasidejo malonioji dalis! ir epidiuras, ir vaiko sirdute vel priziurejo ir apskritai daktaras ateidawo vis apziuret kaip laikaus:)))) nezinau kaip gimdyt nesusitarus ir dar nemokant y kisene doh.gif galbut buvo daug gimdyviu,nzn, bet manau daktare turetu rasti bent 2min uzeit y palata?!!!!
dziaugiuosi ir negaliu atsidziaugt kad tariausi, ir sumoketu 2000tikrai negaila!!!! tik va reikejo skambint tik  atwaziavus y ligonine..o as kaip geroji samariete nusprendziau kad leisiu daktarui pamiegot.. gal ir geraj.. dar buciau daktara nukankinus:))) bo pagimdziau tik 8vakaro lotuliukas.gif

Na kaip man sake gydytoja, tai jei i ligonine atvaziuoji jau su nubegusiais vaisiaus vandenim, tai turi pagimdyti per 2 val. nes leliui negerai be vandenu but. Ir sake, kad tokiais atvejais visada skatina.. taip, kad jusu istorija tikrai keista..Kur cia tokie nekompetetingi gydytojai?!?

Atsakyti
O as tariausi gimdyti pas gydytoja Maciulaitiene klinikose. Labai superine, svelni gydytoja, tikrai nekysininke. Kiek bandziau klausti kiek man reikia atsiskaityti, ji visada atsakydavo, kad apie tai pasikalbesim po gimdymo. Po gimdymo vyras bande klausti, bet taip ir nesuzinojome kiek jinai ima, tuomet vyras padave 400. Padekojo ir pasake, kad siu pinigu uztenka visam kolektyvui, t.y. akuserei, seselems. Mes buvome labai nustebinti. Taigi yra visokiu gydytoju, nebutina moketi tukstancius. Jei butumem padave maziau, ji lygiai taip pat butu pasielgusi, nes ji ta darba dirba is sirdies.
Papildyta:
QUOTE(*Nerciutte* @ 2009 06 24, 23:39)
Net negalvojau tartis ir nesitariau. Pagimdziau be pinigu ir niekam nieko nedaviau! Susimokejau tik uz epidura bei vyro nakvyne ligonineje. Siais laikais nematau reikalo kisti daktarams kisenes. Seimunai is mamyciu atimineja pinigus, vaikus auginti reikia, o ir gimdymas nesitarus nieko nekainuoja  ax.gif Uz tokia suma, kurios jie reikalauja geriau nupirkti savo vaikui gera daikta!

Gerai kai viskas gerai, as gimdziau du vaikus ir abu kartus mokejau, nsesigailiu, nes as pagimdziau kur kas greiciau, nei tos kurios buvo nesitarusios....tam ir yra taimasis, kad sumazinti skausmo laika. Gerai toms, kurios pagimdo per pora valandu, o jei tai trunka dvi paras...susitarus tai vyksta daug greiciau, jei prasidejusi gimdymo veikla, paskatina ir vaikelis gimsta tuoj pat.
Atsakyti
Nuo pat nėštumo pradžios buvau nusiteikusi su niekuo nesitarti, nes man gaila mokėti tokius pinigus, juk gydytojų toks darbas. Bet paskui mane bandė "paprotinti" viena akušerė, dirbanti KMUK, kad bent jau čia nesitarus geriau nevažiuoti, nes gydytojai leis man visiškai nusikankinti, kol pagimdysiu... blink.gif
Bet aš vis vien žadu nesitarti, nepaisant to, kad nėštumą prižiūrintį gydytoją susiradau pati ir būtent pas jį norėjau lankytis. Tačiau su juo susitikusi buvau tik 3 kartus, visus kitus kartus apžiūrai užtenka nueiti pas akušerę. Todėl man visai nesvarbu, ar jis bus per mano gimdymą, ar ne. Kitų gydytojų nepažįstu, todėl ir nematau reikalo tartis. Mano ginekologas taip pasakė: "Svarbu, kad gimdyme dalyvautų man artimas žmogus, o pagimdyti vis tiek pačiai teks, kad ir koks gydytojas prižiūrėtų". Tai aš jo ir paklausysiu - būsim kartu su vyru, o gimdymui aš jau dabar nusiteikusi biggrin.gif
Atsakyti
Kroskule tavo akusere buvo teisi.Teko nesenai paguleti pora karteliu klinikose.Mano gulejimo metu pagimde daug mergyciu.Galiu papasakoti keliata atveju,kaip mergytes gimde nesitare,ir nedave pinigeliu.Viena mergyte is mano palatos gimdyti isejo 10val.vakaro.Visa nakti jos leliaus galvute neisistatinejo i vieta,gimda neatsidarinejo,skausmai buvo baisus.Bet gydytojai nieko nedare, jai leido kankintis iki ryto.Ryte 9val ji jau nepaejo is skausmo,ir nukrito,gimda buvo atsidariusi tik keliata cm,leliaus galvyte taip ir neisistate,tik tuo atveju kaip gydytojai pamate kad padetis visiskai beviltiska,jai pasiule cezari.Taip ji issikankino visa nakti, o vistiek gimdymas baige cezariu.Tai kam ja reikejo tiek laiko kankinti,ar nebuvo galima,to padaryti daug anksciau,juk ji pati verke prase,sake kad jau negali kenteti.Tada as tikrai labai pasislykstejau gydytojais,kurie reiskiasi apie tave sokineja,neleidzia ilgai kankintis tik tuo atveju,jai moki jiems pinigus.Tai dar tik vienas atvejis kuri aprasiau,kada nors parasysiu daugiau.
Atsakyti
Zinau bent du atvejus, kai moteriskes gimde susitarusios (apie tuos gydytojus siame forume paprastai labai geri atsiliepimai). Pirmoji taip pat visa nakti kankinosi, o galiausiai viskas baigesi cezario pjuviu (nors pasak ja priziurejusios gydytojos (gimde pas kita), su tokiu dideliu vaisium jai is kart turejo daryti cezari. Kita drauge pagimde pati (susitarusi), bet po dideliu kanciu ir nors praejo jau daugiau nei dveji metai - gimdymo pasekmes jaucia iki siol ir apie antra net girdeti nenori.
Vienareiksmiskai sakyti,jog jei gimdysi nesitarusi - bus blogai, o jei susitarsi - tai jau gerai, tikrai negalima.
Atsakyti
Na taip pat esu savo nuomonę susidariusi šiuo klausimu. Pirmą dukrą gimdžiau susitarusi. Bet kai prasidėjo sąrėmiai, buvo kažkur 10 h vakaro (čiau jau kai paskambinau), tai paaiškėjo, kad mano gyd. yra išvykęs. Taigi visą para kankinausi, tada gyd. atvažiavo vakare į ligoninę (įtariu, kad niekas nematytų) ir padarė CP. Kai pasižiūri koks iš šito reikalo verslas padarytas klaikoka darosi.
O šį kartą tai nežinau ar tarsiuos. Einu pas du prižiūrinčius gydytojus, tai galvoju, kad matysiu pagal situacija. Pinigų duoti tai mano nuomonę reikia būtinai, apie liūdnus dalykus nepasakosiu, t.y. apie draugių, kurios kankinosi nerealiai ilgai ir pan., bet tik galvoju, kad neverta tartis su konkrečiu gydytojų, nes nutinka taip, kad dalyvauti jis nelabai gali, su kitu tartis nelabai sąžinė leidžia, nes paskui į akis pažiūrėti nebus kaip savo daktarui, va tada stresas didžiausias ir buna. Manau, kad galima bus susitarti su būdinčiu, o jei pakliusiu pas savo prižiūrinčius tai išvis viskas paprasta bus.
Atsakyti
"...Pinigų duoti tai mano nuomonę reikia būtinai..." protest.gif

O jei zmogus neturi pinigu mega_shok.gif kas tuomet?
Nesitari tai ir nemoki, uz ka moket kad savo darba atliko???? g.gif
O del prieziuros tai dauguma neskuba cezario daryt nes geriau kai gimdoma naturaliais takais.Ne para skausmuose juk laike,jie juk zino ka ir kada daryt.
Gimdyti reikia vaziuoti su gera nuotaika o ne su siaubu akyse, ir su geru nusiteikimu kad viskas bus gerai o ne mastyt kaip ten tave popins ir aplink sokines console.gif
Atsakyti
Nu nezinau,kaip cia geriau,ar issikankinti 12-14val iki to kad nukristi be samones ir tik po to tureti cezari,ar pamacius,kad visgi po 5-6val situacija nesikeicia,ji tada daryti.Sakai paros nelaike,jai butu nenualpusi,gal ir para butu iskankine g.gif ,o be to mama sprendzia ar ji dar pajegi kenteti ar jau ne,bet juos nuomone niekam nebuvo idomi.
O kad kazkiek reikia moketi tai as ir taip manau,visi mes dirbame savo darba,bet visiems turbut malonu,kaip uz gera darba gauname premijas.Aisku apie tukstantines sumas as nekalbu.
O del gimdymo su gera nuotaika,nu ka as zinau g.gif ,kaip man ka nors skauda,man niekada nebuna nuotaikos,o jai saremiai lab,skausmingi,tai mano veide vaziuojant gimdyti buvo ne sypsena,o asaros is skausmo.To popinimo tau tada tikrai nereikia,bet norisi,kad kazkokia prieziura butu,o ne taip,kad turetum pastoviai galvoti,kada ta gine teigsis pas tave ateiti.
Atsakyti
QUOTE(asPAMAIVA @ 2009 06 26, 12:05)
Na kaip man sake gydytoja, tai jei i ligonine atvaziuoji jau su nubegusiais vaisiaus vandenim, tai turi pagimdyti per 2 val. nes leliui negerai be vandenu but. Ir sake, kad tokiais atvejais visada skatina.. taip, kad jusu istorija tikrai keista..Kur cia tokie nekompetetingi gydytojai?!?

kažką ne taip supratai g.gif pagimdyti per 2 val. nuo vandenų nubėgimo - tai jau super greitas gimdymas mirksiukas.gif na žinoma daug kas priklauso kiek kaklelis prasivėręs kai nubėga vandenys g.gif neretai vandenys nubėga kai kaklelis prasivėręs vos 2cm, net skatinant jis per 2 val neatsivers. Ir tikrai nebūtina iš karto skatinti vos nubėgus vandenims.
Nepasakysiu tiksliai kiek ilgai leidžiama bevandenė būsena. Be to, nepamirškit kad iš karto visi vandenys neišbėga mirksiukas.gif Iš savo pirmojo gimdymo pamenu, kad kai nubėgo vandenys, prisistačiau į ligoninę (t mirksiukas.gif i buvo kažkur po valandos nuo nubėgimo), veikla nevyko, tai dar valandą buvo laukiama natūralių sąrėmių. Ir tik tada, kai jie nepasirodė, pradėjo skatinti. Pasak gydytojo, tai jei nepagimdysiu per 12val. nuo vandenų nubėgimo, tai gausiu antibiotikų dozę (sakė kam reikalingi, bet nebepamenu). Ir šiaip, žiūrima kaip einasi gimdymo veikla - ar atsidarinėja kaklelis, ar vaikutis bando įsistatyti ir pan. Reziumuojant, pagimdžiau po 14 val. nuo vandenų nubėgimo.
Atsakyti