Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis dėl gimdymo su gydytoju

Aš tai galiu pasakyti,džiaukitės,kad gyvenat Lietuvoj lotuliukas.gif Nes kokioj Skandinavijos (natūralistų) šalį kankintumėtės,kad ir tris paras su sarėmiais lotuliukas.gif

Aš jau rašiau,kad tarsiuos ir antrą kartą,bet būtų įdomu pabandyti gimdyti nesitarus biggrin.gif Bet kadangi susapnavau,kad mano antrojo vaiko svoris buvo 5129gr,tai ryte pabudus pagalvojau,kad ai gal kaip nors pasitaupysiu pinigėlių konkrečiam gydytojui rolleyes.gif a maža kas rolleyes.gif pirmoji gimė 4,5kg,tai didelė tikimybė,kad antrasis didesnis gims blush2.gif
Atsakyti
Mano viena pazystama gimde susitarus, kai prasidejo gimdymas, atvyko ir gydytoja priziureti gimdyve... na bet laikas tiksejo o vaikas vis nelenda, moteris niekaip nepagimdo, kankinas ir buvo jau issekinta... taigi jos motina budama medike neiskente ir nuejo pas skyriaus vedeja... tas atejo apziureti ir pasake - Si moteris niekada nepagimdys, nes jos dubuo su "defektu", Taigi padare jai cezari...vargsa vaikeli istrauke su kraujosruvom - sudauzyta galvele, mat tas bandydamas lyst vis trinkteldavo savo galvyte. Ir kur nauda buvo moket verysad.gif
Taigi is kur cia zinosi tartis ar ne g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kolege: 29 birželio 2009 - 17:52
QUOTE(Tomulyte @ 2009 06 29, 16:13)
Aš tai galiu pasakyti,džiaukitės,kad gyvenat Lietuvoj  lotuliukas.gif  Nes kokioj Skandinavijos (natūralistų) šalį kankintumėtės,kad ir tris paras su sarėmiais lotuliukas.gif

Aš jau rašiau,kad tarsiuos ir antrą kartą,bet būtų įdomu pabandyti gimdyti nesitarus biggrin.gif  Bet kadangi susapnavau,kad mano antrojo vaiko svoris buvo 5129gr,tai ryte pabudus pagalvojau,kad ai gal kaip nors pasitaupysiu pinigėlių konkrečiam gydytojui rolleyes.gif a maža kas rolleyes.gif pirmoji gimė 4,5kg,tai didelė tikimybė,kad antrasis didesnis gims blush2.gif

Oi, ir mane tokios baimes del svorio kankina...Linkiu lengvesnio,sveiko vaikiuko ir tokio pat gimdymo!
Papildyta:
As tarsiuosi....
Atsakyti
smile.gif+2009 06 29, 13:05-->
QUOTE(seimynele smile.gif @ 2009 06 29, 13:05)
"...Pinigų duoti tai mano nuomonę reikia būtinai..."    protest.gif
O jei zmogus neturi pinigu  mega_shok.gif kas tuomet?
Nesitari tai ir nemoki, uz ka moket kad savo darba atliko????  g.gif
O del prieziuros tai dauguma neskuba cezario daryt nes geriau kai gimdoma naturaliais takais.Ne para skausmuose juk laike,jie juk zino ka ir kada daryt.
Gimdyti reikia vaziuoti su gera nuotaika o ne su siaubu akyse, ir su geru nusiteikimu kad viskas bus gerai o ne mastyt kaip ten tave popins ir aplink sokines  console.gif

Jūs tikriausiai nematėt nei vieno gimdymo atvejo, kai šeimynos, kurios pinigėlių tiek daug neturi bandė be jų apseiti. Aš mačiau, kaip gimdė mano draugė. Kuri praklykė 14 h su didžiausiais sąrėmiais, paskui ir skatino ir viską, bet jau buvo gimdymo veikla dingusi. Tai kai sukrapštėm drauge kelis šimtelius ir skyriaus vedėjui padavėm kažkaip greitai visos bėdos išsisprendė. Mano atvejų gimdžiau dvi paras, t.y. ne visai dar gimdžiau bet sąrėmiai buvo neprasti ir kol mano gydytojas neatvažiavo, tai ramiom akim į mane pažiūrėjo ir pasakė - nu dar pora parų ir pagimdysi. Gal jus ir ekstrimalės, aš tokiem ekstrimam nepasirašau.
Pritarių, kad mūsų medikai jau lupa pinigėlius daugumoje atvejų be jokios sąžinės graužaties, bet nelabai aš pasirošusi tiokiu atveju prieš visą "sistemą" šakotis
Atsakyti
pagimdžiau 2,nė kart nesitariau su jokiu gydytoju,kaip beje ir po to nedaviau.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 07 01, 01:31)
pagimdžiau 2,nė kart nesitariau su jokiu gydytoju,kaip beje ir po to nedaviau.

4u.gif nuoširdžiai baltai pavydžiu, kad nereikėjo, ir kad gimdymai tikriausiai sklandūs buvo. O davimams po gimdymo... tai kaip ir nematau tikslo (nekalbu apie tai, kai viskas sutarta buvo ir tiktai ofic. dalis praėjo po gimdymo), kalbu apie tokius dalykus kai mokama po to, kaip atsidėkojimas. Na tokiu atveju aš tik saldainių ir butelį kokį duočiau, kaip simbolinę padėką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asta29 @ 2009 07 01, 09:53)
4u.gif  nuoširdžiai baltai pavydžiu, kad nereikėjo, ir kad gimdymai tikriausiai sklandūs buvo. O davimams po gimdymo... tai kaip ir nematau tikslo (nekalbu apie tai, kai viskas sutarta buvo ir tiktai ofic. dalis praėjo po gimdymo), kalbu apie tokius dalykus kai mokama po to, kaip atsidėkojimas. Na tokiu atveju aš tik saldainių ir butelį kokį duočiau, kaip simbolinę padėką. smile.gif

o mes ir davėm simboliškai lotuliukas.gif o gimdymai tai musėt iš tų lengvesnių buvo,nes kai paskaitai blink.gif o pavyzdžiui,negalima proceso eigoj duoti?matai kad jau ne taip viskas einasi ir davei,kam kankintis po 12 val ir daugiau? ax.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos nestuke.gif bei mamytes bigsmile.gif

Parasysiu ir as savo nuomone tongue.gif As manau, kad prieiti kompromisa siuo klausimu (kaip ir daugeliu kitu) yra neimanoma, nes kurios gimde nesitarusios, tos teigs, kad tartis nereikia, o kurios taresi - 100 procentu bus isitikinusios, kad taip geriau blush2.gif Kiekviena turime pati nuspresti, ko mes tikimes, ko mes bijom ir t.t. ir tik tada manau atsakymas i klausima bus aiskus rolleyes.gif
As pati laukiuosi pirmojo leliuko ir esu apsisprendusi, kad su niekuo is anksto nesitarsiu. Gal kad dar esu nepatyrusi, nusiteikiau optimistiskai ir galvoju: "nu kiek kankinsiuos, jei nepasiseks, para dvi?" Bet kas yra ta para ar dvi, palyginus su visu gyvenimu?.. Pagalvokit, kaip gimde musu mociutes, mamos... Tais laikais net nebudavo tokiu dalyku, bet pagimde ir uzaugino... Manau cia yra likimas arba laimes dalykas. bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif Linkiu visoms gerai pagalvoti ir kuo greiciau vienaip ar kitaip apsispresti, kad negaistumet veltui laiko nuolatiniams svarstymams, o kuo daugiau laiko praleistumet galvodamos kazka malonaus ir mielo. geros emocijos reikalingos leliui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agnythe @ 2009 07 02, 14:04)
Sveikos esamos ir busimos  nestuke.gif bei mamytes  bigsmile.gif

Parasysiu ir as savo nuomone tongue.gif   As manau, kad prieiti kompromisa siuo klausimu (kaip ir daugeliu kitu) yra neimanoma, nes kurios gimde nesitarusios, tos teigs, kad tartis nereikia, o kurios taresi - 100 procentu bus isitikinusios, kad taip geriau blush2.gif  Kiekviena turime pati nuspresti, ko mes tikimes, ko mes bijom ir t.t. ir tik tada manau atsakymas i klausima bus aiskus rolleyes.gif
As pati laukiuosi pirmojo leliuko ir esu apsisprendusi, kad su niekuo is anksto nesitarsiu. Gal kad dar esu nepatyrusi, nusiteikiau optimistiskai ir galvoju: "nu kiek kankinsiuos, jei nepasiseks, para dvi?" Bet kas yra ta para ar dvi, palyginus su visu gyvenimu?.. Pagalvokit, kaip gimde musu mociutes, mamos... Tais laikais net nebudavo tokiu dalyku, bet pagimde ir uzaugino... Manau cia yra likimas arba laimes dalykas. bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif  Linkiu visoms gerai pagalvoti ir kuo greiciau vienaip ar kitaip apsispresti, kad negaistumet veltui laiko nuolatiniams svarstymams, o kuo daugiau laiko praleistumet galvodamos kazka malonaus ir mielo. geros emocijos reikalingos leliui wub.gif

Na zinai para dvi skamba taip lyg butim visiskai atspari skausmui g.gif Bet cia juk ne ragsti istraukti ar uoda nuvyti...
As pati pirmaji gimdyti turejau susitarusi, taciau taip ivyko, kad gyd. atostogavo ir gimdziau pas ka papuole, tai zinok kai 2 val. kankiniesi su 9 cm ir dar 3 val. su 10 cm o vaiko isstumti negali doh.gif Meldiesi, kad atsirastu kas nors su kuo galetum susitarti ir leliuka isgelbeti...

Bet, sumasumarum niekam nieko nemokejau. biggrin.gif
Kaip elgsiuos si syki nezinau, taciau jei leliukas vel bus virs 4 KG tikrai tarsiuos, nes negalima ziureti neatsakingai i leliuko ir savo gyvybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gute7: 02 liepos 2009 - 13:57
QUOTE(agnythe @ 2009 07 02, 15:04)

Parasysiu ir as savo nuomone tongue.gif  As manau, kad prieiti kompromisa siuo klausimu (kaip ir daugeliu kitu) yra neimanoma, nes kurios gimde nesitarusios, tos teigs, kad tartis nereikia, o kurios taresi - 100 procentu bus isitikinusios, kad taip geriau blush2.gif  Kiekviena turime pati nuspresti, ko mes tikimes, ko mes bijom ir t.t. ir tik tada manau atsakymas i klausima bus aiskus rolleyes.gif
As pati laukiuosi pirmojo leliuko ir esu apsisprendusi, kad su niekuo is anksto nesitarsiu. Gal kad dar esu nepatyrusi, nusiteikiau optimistiskai ir galvoju: "nu kiek kankinsiuos, jei nepasiseks, para dvi?" Bet kas yra ta para ar dvi, palyginus su visu gyvenimu?.. Pagalvokit, kaip gimde musu mociutes, mamos... Tais laikais net nebudavo tokiu dalyku, bet pagimde ir uzaugino... Manau cia yra likimas arba laimes dalykas. bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif  Linkiu visoms gerai pagalvoti ir kuo greiciau vienaip ar kitaip apsispresti, kad negaistumet veltui laiko nuolatiniams svarstymams, o kuo daugiau laiko praleistumet galvodamos kazka malonaus ir mielo. geros emocijos reikalingos leliui wub.gif

Man vat šita kalba kaip gimdė mūsų mamos ir močiūtės skamba nelabai kaip. O kiek anais laikais anapilin iškeliaudavo begimdydamos?
Bet tikrai nenorių kritikuoti, aš labiau pritariu minčiai, kad reikia elgtis pagal situacija. O jei man asmeniškai galimybės leistų, tai mielai kokioje nors privačioje klinikoje gimdyčiau ir taip išvengčiau bereikalingo streso.
Atsakyti
Gimdziaus pries menesi. Visa nestuma vaiksciojau pas ta pacia gydytoja, taigi nekilo klausimu pas ka gimdyti. Likus nepilnai 2 men iki gimdymo uzklasiau gydytojos ar galima butu su ja tartis del gimdymo. Buvom numate tam reikalui skirti apie 1000, nors sumos mums gydytoja nepasake.

Mano nuomone, tartis su kazkokiu gydytoju, kad atvaziuotu i gimdyma tikrai verta. Mano atveju suejus terminui nieko nevyko. Kamstis eiti po truputi pradejo tik po gines apziuros. Po kitos apziuros jau ir kaklelis pradejo vertis ir parengiamieji saremiai prasidejo. Buvo ramu, nes visada buvo galima buvo skambinti, klausti kas ir kaip, iskilus kazkokiems neaiskumams atvykti i apziura. Ir realiai ne tik moraline nauda, nes siaip i ligonine nuvaziavus tik vaiko tonus paklauso ir liepia vaziuoti namo,, jei mato, kad viskas ok, o kas is tiesu vyksta ar ne taip ir lieka neaisku...

O kas dle paties gimdymo, tai, mano manymu, susitarus su gydytoja viskas vyksta sklandziau. Pradedant nuo to, kad nereikai marinuotis n laiko pildant popierius, priimamajam elgesys visiskai kitoks nei siaip atvaziavus. Nuo iejimo pro priimamojo duris iki atsidyrimo gimdymo palatoje, tepraejo 15 min. Tada, jei planuojant gimdyti su epiduru, t.p. gydytoja viskuo pasirupina. Nereikia kankintis ir laukti nezinai ko.

Neabejoju, kad buciau pagimdziusi ir nesitarusi, bet... nesigailiu ne kiek ir kita karta t.p. butinai tarsiuosi.

Anestezologei mokejom po (labai gerai epidura padare), seselei irgi po (nors nzn ar buvo uz ka, nes gydytoja palatoje laiko daugiau prabuvo uz sesele).
Atsakyti
QUOTE(agnythe @ 2009 07 02, 14:04)

Parasysiu ir as savo nuomone tongue.gif  As manau, kad prieiti kompromisa siuo klausimu (kaip ir daugeliu kitu) yra neimanoma, nes kurios gimde nesitarusios, tos teigs, kad tartis nereikia, o kurios taresi - 100 procentu bus isitikinusios, kad taip geriau blush2.gif  Kiekviena turime pati nuspresti, ko mes tikimes, ko mes bijom ir t.t. ir tik tada manau atsakymas i klausima bus aiskus rolleyes.gif

tas pasakimas kad kaip mamos ir mociutes pagimdydavo,mes juk zengiam i prieki,o ne stovim vietoj ar atgal einam.
bet tam paskimui kad vieni mano kad geriau tartis kitos galvoja kad geriau nesitarti. manau tai geriausia zino tos kurios ruosiasi gimdyti antra karta,bet ir vel, nezinia kaip viskasbus.
na manes laukia ant dienu pirmas gimdymas. labai bijau,net naktim nemiegu,bet nesitariu su niekuom. kaikurios drauges pakraupusios kaip as sitaip galiu rizikuoti ir vaziuoti nesitarus,okitos sako kad taries ar nesitari prie gimdimo namu bet kokiu atveju neleis nieks gimdyti ir jei specelista geras tai ir be isankstinio susitarimo normaliai priims gimdyma,o jei nelabai tikes tai ir pakistas pinigu netaps superiniu daktaru.
na kaip sakant daug zmoniu, daug nuomoniu.
bijau pati ka teigti,nes dar nesu gimdziusi,tiesiog tikiuos is visos sirdies kad mums viskas butu gerai.
user posted image

Atsakyti