Aš tariausi gimdydama pirmąjį, dėl antro taip pat tarsiuosi. Man svarbu būti tikrai, kad iškilus bet kokiems nesklandumams gydytojas bus šalia. Žinau ne vieną atvejį, kai dėl didelio gimdyvių skaičiaus, didelio krūvio kai kurios yra paliekamos iki paskutinės akimirkos vienos ir sunku pačiai pisišaukti ką nors, kai tavo nuomone, kažkas vyksta ne taip kaip turėtų. Kadangi nenoriu būti viena iš jų, nors ir jau žinau kaip vyksta gimdymas, vis tiek tarčiausi su gydytoju.
Kai pirma gimdziau,nesitariau su jokiu gyd,bet aciu diavui viskas praejo sklandziai ir gerai.O kai laukiausi antrojo,tai nusprendziau del viso pikto tartis,kad jeigu kokiu komplikaciju ar kas nors ne taip,gyd.butu salia.Nes visdelto tarp mano gimdymu beveik 13 metu tarpas.Tai bijojau ,kad nebutu kokiu komplikaciju.Bet irgi viskas praejo labai gerai ir greitai,gyd visa laika buvo salia,nesigailiu ,kad buvau susitarus.
as tai kai pirmaji gimdziau, tai buvau susitarus su akusere, o va del antro, tai dar nezinau.
Su pirmuoju nesitariau. gimdymas praėjo sklandžiai ir labai greiti. ir dabar nesitarsiu. manau antras gimdymas bus dar lengvesnis.

As manau, kad tikrai verta susitarti su gydytoju is anksto, nes nezinai koks gydytojas tuo metu budes, kai nuvyksi gimdyti. Nenoreciau atsiduoti likimui ar tiketi sekme, tokiu atveju, tai ne loterija kur galima bandykti dar karta. As tikrai jauciausi saugiau ir del saves ir del vaikuciu, kai zinojau, kad gimdyma priims tas gydytojas su kuriuo esu susitarusi. Pries gimdyma juk su gydytoju sutari gimdymo plana, t.y. ar darysi epidura, ar ne kada darysi ir pan.
del pirmo nesitariau, del antro ir del trecio tariausi.
Visais trim kartais buvau labai patenkinta mediku darbu
Visais trim kartais buvau labai patenkinta mediku darbu

as nesitariau
. Kai gimdziau pirma vaika buvo labai lengvas gimdymas, man net buvo per daug gydytojos demesio, norejau buti tik su vyru ir kad niekas nesikistu. Tai, kai gimdziau antra, tai net nesvarsciau, ar reikia tartis. Antras gimdymas buvo labai, labai lengvas ir greitas, kadangi gydytoja nesitikejo, kad viskas vyks taip greitai, tai ir neeijo manes ziureti, tai vyras ja pakviete kai jau buvo pilnas atidarymas. Likau labai patenkinta. Bet turbut toks atvejis ne visom tinka, kartais to demesio gal ir reikia, jegu buna komplikaciju, tada gal saugiau buti susitarius

as tariausi ir kitom patarciau tartis, nors kazkiek saugiau. jeigu tau demesio nereikia arba per daug nebent tada nereik tartis. o jeigu kokia jautresne esi, tai geriau apsisaugoti.
O kaip isivaizduojate tartis su gydytoju? Juk nenuvaziuosi siaip i ligonine ir nepradesi visu daktaru ir akuseriu klausinet: Atsiprasau, gal noretumet priimti mano vaika?

turiu jau siuntimą vasario 9 į ligoninę, nes turbūt bus cezaris. Su gydyt nesitariau, bet esu pasiruošus duoti tam, kuris budės.
as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan..
QUOTE(Herahedera @ 2009 02 05, 15:56)
as tai manau ,kad gimdai vis delto ne kasdien ir paaukoti tukstanti litu vien del savo ir vaiko geroves nera blogai ,juk skausmas gimdymo medtu ir po to nebus toks malonus tai ir noresis ,kad prieziura ir palaikymas jaustusi is daktaru ir kitu aplinkiniu... o jei to nebus tai paskui ir prasideda visokios pogimdymines depresijos ir pan..
pritariu