Skaičiuojam

1. Lt su ekonomiška mašina, kelionė Vilnius- pajūris nedaug tekainuoja, mums - iki 80 lt. Visiems keturiems. Palyginkime, kiek kainuos mums skrydis lėktuvu (visiems reikia normalaus bilieto).
2. Toliau - kiek kainuoja iš tos pačios Palangos palėkt prasiblaškyt į kokią Latviją, aplankyt jos pilis, įdomesnes vietas? Mizeris, tik pasus turėk - ir jau keliauji, ekskursauji. O kiek ekskurijos, kelionės kainuoja užsienyje? Jos juk į kelionės paketą neįrašytos. Nori pakeliaut mašina - prašau, nuomokis, įskaičiuok papildomą tūkstantuką kaip nieko, o dar degalai, o dar muziejų kainos beigi savrankiškas maitinimasis kavinėse (neprilakstysi juk triskart dienoje į savo viešbutuką, kur AI, o kokius lauknešėlius įdeda į ekskursijas - žinau, taip kad nereikia..)
3. Toliau - yra žmonių, kuriems vasara be dviračių - ne vasara. Įdomu, kiek užsienyje kainuotų dviračių nuoma keturiems savaitei (irgi neįskaičiuota į kelionės paketą), vėlgi, išlaidos auga. Ir kur važinėtis su vaikais užsienių kurortuose (neturu omenyje malimosi ratu pajūrio promenadoj, o taip pat - ir sportinio tipo, didelio fizinio pasirengimo reikalaujančio kalnų dviračiavimo). O mūsų pajūryje - puikūs dviračių takai, įveikiami tiek penkiamečiui tiek pensinykui, jau nuo šventosios iki Palangos, Klaipėdos, paskui - per visą Neringą. Gėris.
4. Vaikiški atrakcionai, vandens dviračiai, batutai, ledai ir t.t. - čia litais, ten - eurais ir dar dukart brangiau. Kai tau pasako pasivažinėjimo vandens dviračiu kainą "valanda VOS už 20 Eu" - taip ir prisimeni su didžia nostalgija leituviškas kainas..
Vaikiškas "inventorius" kaip smėlio žaislai, pripučiami žaislai..Lt pirpučiamas ruonis kainavo apie 15 lt, Graikijoje sumokėjau 15 eurų

5. Taip, pas mus problema - lietus, šaltas oras ir vanduo, neneigiu. Kita vertus, pas mus nėra jūros ežių (kiek susigadina visas atostogas, neatsargiai ant jų užlipę? Daug, daug..), pavojingų, nuodingų jūros gyvūnų, pakrantėse tykančių ryklių, kaip nutiko Eigpte

Mano nuomone, ir ten, ir ten yra savų privalumų ir trūkumų. Minusai tam tikroje situacijoje gali virsti pliusais, ir priešingai. Bet teiginy, kad užsienyje atostogauti šeimai PIGIAU -

Beje, dar apie lietų. Pradedu manyti, kad saulėtas oras labiau reikalingas suaugusiems negu vaikams. Man pvz., saulės labai reikia, aš ją mėgstu, nemėgstu šalto vandens ir t.t. Bet vaikai...Šį svaitgalį buvom nulėkę į Palangą. Lijo nelijo - vaikams vienodai, važinėjom dviračiais, davėsi lauke, žaidė ir maudėsi pajūry, o kai prašydavau užsivilkti lietpaltį, sūnus atšaudavo - aš juk ne cukrinis