QUOTE(plate @ 2009 03 23, 15:08)
Sveiki,
Bandžiau skaityti, domėtis, bet vis tiek yra taip, kad iki galo nesuprantu. Tai gal jūs galėsite padėti. Iškart atsiprašau, jei mano klausimai kvaili pasirodys.
Turiu navigatorių Mio C520 su TeleAtlas 2007 žemėlapiu. Naudotas kolkas tik Lietuvoje, pavasarį ketinama naudoti ir užsienyje. Naudojant jį didesniuose LT miestuose, nusiskundimų beveik neturiu, tačiau važinėjant po mažesnius pasitaiko visko.
Taigi, klausimai būtų tokie:
1. Ar galiu pati atsisiųsti ir įsirašyti naujesnių žemėlapių?
2. Kaip atrodo įsirašymo procesas - ar aš turiu iš savo navigatoriaus ištrinti senąsias versijas ir įrašyt naujas, ar užtenka naują versiją įsirašyti į SD kortelę, kad būtų galima ja naudotis, kai reikia?
3. Kokius konkrečiai žemėlapius galiu įsirašyti į savo navigatorių? Tik TeleAtlas ar ir kitokius?
4. Ar yra skirtumas, kai siuntiesi tik atskiros šalies žemėlapį ir visos Europos žemėlapį? Ta prasme ar Europos žemėlapyje kažkurios šalies žemėlapis bus toks pats tikslus, kaip atskirai atsisiųstas tos šalies žemėlapis?
Suprantu, kad klausimai pakankamai elementarūs, tačiau kolkas sunkokai sekasi ir su jais. O šitų dalykų nesuprantant, labai sunku kažką toliau daryti. Taigi būčiau labai dėkinga, jei kas nors padėtų man į juos atsakyti.
Bandžiau skaityti, domėtis, bet vis tiek yra taip, kad iki galo nesuprantu. Tai gal jūs galėsite padėti. Iškart atsiprašau, jei mano klausimai kvaili pasirodys.
Turiu navigatorių Mio C520 su TeleAtlas 2007 žemėlapiu. Naudotas kolkas tik Lietuvoje, pavasarį ketinama naudoti ir užsienyje. Naudojant jį didesniuose LT miestuose, nusiskundimų beveik neturiu, tačiau važinėjant po mažesnius pasitaiko visko.
Taigi, klausimai būtų tokie:
1. Ar galiu pati atsisiųsti ir įsirašyti naujesnių žemėlapių?
2. Kaip atrodo įsirašymo procesas - ar aš turiu iš savo navigatoriaus ištrinti senąsias versijas ir įrašyt naujas, ar užtenka naują versiją įsirašyti į SD kortelę, kad būtų galima ja naudotis, kai reikia?
3. Kokius konkrečiai žemėlapius galiu įsirašyti į savo navigatorių? Tik TeleAtlas ar ir kitokius?
4. Ar yra skirtumas, kai siuntiesi tik atskiros šalies žemėlapį ir visos Europos žemėlapį? Ta prasme ar Europos žemėlapyje kažkurios šalies žemėlapis bus toks pats tikslus, kaip atskirai atsisiųstas tos šalies žemėlapis?
Suprantu, kad klausimai pakankamai elementarūs, tačiau kolkas sunkokai sekasi ir su jais. O šitų dalykų nesuprantant, labai sunku kažką toliau daryti. Taigi būčiau labai dėkinga, jei kas nors padėtų man į juos atsakyti.
Pabandysime atsakyti.
1. Atasisiųsti galite, dažnai čia Bambučio įdeda žemėlapių nuorodas. Jų , beje, galima pasiieškoti ir pačiai, laiko turint.
2. Kaip konkrečiai į šitą aparatėlį įrašomi žemėlapiai - nesidomėjau. Bet jei yra atminties kortelė, tai greičiausiai zemėlapiai turėtų būti joje. Su bet kokiu kortelių skaitytuvu tai būtų galima patikrinti. Zemėlapiai turėtų būti iGO papkėje CONTENT\MAP. Tokiu atveju zemėlapį reiktų įrašyti ten ištrinant senesnę šio žemėlapio versiją. Į atskiras papkes reiktų surašyti POI ir pastatus.
juos atpažinti galima sekančiai:
pagrindinis žemėlapi - šaliespavadinimas.fbl
POI (įvairios vietelės) - šaliespavadinimas.poi
pastatai namai, paminklai - šaliespavadinimas.3dl.
3. Įrašyti galima bet kokį žemėlapį
4. iGO neturi detalaus vieno bendro Europos žemėlapio ar jos atskirų regionų kaip TomTom. iGO detalūs žemėlapiai yra tik atskirų šalių ir pati programa juos sujungia į vieną visumą. iGO turi Europos pagrindinių auto magistralių žemėlapį, kuris skirtas šalies, ar kelių šalių pravažiavimui niekur neužsukant.
Tikiuosi atsakiau. Jei kils klausimų - klauskite drąsiai.