Įkraunama...
Įkraunama...

GPS navigacija 2

Dabar jei reiketu rinktis tai labiausiai atkreipciau demesi i aukstu techniniu parametru irengini su windows mobile ar symbian operacinemis sistemomis kur galima susideti visas imanomas programas smile.gif bet kokiu atveju zmonos mylimiausias tomtom smile.gif tik kai le bronius panevezy pradejo rekti STAIGUS POSUKIS I KAIREEE!!!!! zinokit tai buvo nepakartojama thumbup.gif gerai kad ji sedejo ne prie vairo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aisiur @ 2009 04 29, 23:25)
Dekui, ilgiau paieskojes, susiradau.  thumbup.gif  o gal tu zinau kaip susikelti POI is POIplaza. nes jei neklystu ten siuncia faila su .asc . ar galima kazkaip konvertuoti i faila poi

Ziurint kokia navigacija naudoji , jai skirta faila ir siunti is Poiplazos. Igo8 pavz kml tinka.Persisiunti ir meti cia igo8/content/userdata/POI aisku iskleista

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aisiur @ 2009 05 02, 00:07)
Plius jei turi laiko ir noro panarsyk lenkiskus puslapius. Nemanau kad nusivilsi, nes juose galima rast LARK gaminiu uz mazesne kaina nei siulo ICG.

Aciu uz info ax.gif

QUOTE(tiktik @ 2009 05 12, 14:32)
Navigacijų yra labai daug, pradedant kinietiškom ir baigiant lenkiškom. Populiariausios šiai dienai, bent jau Lietuvoje, tai TomTom, iGO ir Garmin. Tad jei reikes konsultacijos - apie šias navigacijas gausite daugiausiai informacijos. Turite pats (pati) apsispresti. O pabaigai klausimas kartu atsakymas - kokiu automobiliu vazinėjate ir kodėl ne "Žiguliais", jis juk daug pigesnis.  smile.gif

nu ne ziguliais vazinejam biggrin.gif vyro masina brangesne, su ja visur vaziuojam, patikimesne, saugesne, didesne. o mano mazyte, pigi - mieste pats tas ax.gif

garmin mus is esmes abiem nepatinka (kazkodel) blush2.gif biggrin.gif Tomtom ir zadejom pirkti, kol nepradejo siulyti LARK, i kuria ir ikelia iGO g.gif ar cia apie kitokia iGO kalbat g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 16 gegužės 2009 - 15:14
QUOTE(Sidabra @ 2009 05 16, 16:14)
Aciu uz info  ax.gif
nu ne ziguliais vazinejam  biggrin.gif  vyro masina brangesne, su ja visur vaziuojam, patikimesne, saugesne, didesne. o mano mazyte, pigi - mieste pats tas  ax.gif

garmin mus is esmes abiem nepatinka (kazkodel)  blush2.gif  biggrin.gif  Tomtom ir zadejom pirkti, kol nepradejo siulyti LARK, i kuria ir ikelia iGO  g.gif  ar cia apie kitokia iGO kalbat  g.gif

p. Sidabra,
būtent apie patikimumą aš ir užsiminiau apie Žigulius lotuliukas.gif
Garmin ir man asmeniškai nepatinka, todėl naudojuosi kartais iGO8, kartais Tom'u - pagal nuotaiką.
Tom'as man atrodo patikimesnis savo stabilumu, bet jis mažiau suteikia informacijos ekrane, ji smulkiom raidėm ir sunkiau įžiūrima, ilgai skaičiuoja maršrutą, be problemų susiinstaliuoja į įrenginius su Windows Mobile (vad. delninukais). Žemėlapiai suskirstyti regionais, pvz: rytų šalių, vakarų šalių, rytų ir vakarų kartu arba visa Europa. Tai nėra patogu, kai nori važiuoti iš Lietuvos į Portugaliją tarkim. Tada turi turėti bendrą visos Europos žemėlapį, kurio dydis 2GB, nes maršruto iš vieno regiono į kitą Tom'as nesudarinėja.
iGO kartais susikapryzina. Tai jam nei iš šio nei to pritrūksta atminties (Out of memory), bet tai būna retai ir ne visiems. Jis labai greitai suskaičiuoja maršrutą. Patogu tai, kad naudoja atskirų šalių žemėlapius ir yra vienas bandras pagrindinių kelių žemėlapis. Vadinas naudojant tą patį pavyzdį Lietuva - Portugalija užtenka trijų žemėlapių: Lietuvos, kad nepasiklystumėt biggrin.gif , pagrindinių kelių ir Portugalijos. Naudojant Skin'us galima pasirinkti Jums patinkamą vaizdą ekrane, kur bus rodomas Jūsų automobilio tikslus greitis (tai ką rodo automobilio prietaisai ... g.gif ), artimiausias ir sekantis posūkiai, kas tikrai svarbu dideliame mieste, kai kur net parodo kurią eismo juostą pasirinkti, ir kitokios naudingoa informacijos. Tačiau iGO8 kapryzingas instaliuojant į kai kuriuos įrenginius su Windows Mobile.
Nors žemėlapiai praktiškai vienodi, bet maršrutus šios navigacijos ne visada parenka vienodus. Kaip pavyzdį galiu paminėti Vokietijoj Bavarijoj: iGO visada vedė per kaimelius, kai išsukdavome iš autobano, o Tom'as šone tų kaimelių.
Tai va , patarti tikrai sunku, nes ir pats neapsisprendžiu kas geriau. Naudojant įrenginį su Windows Mobile gali turėti abi thumbup.gif
Sėkmės pasirenkant drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bartas62 @ 2009 04 17, 09:12)
jei rimtai,tai ubagas moka du kartus....viena karta perka mobiliaka ir visokius softus bei kankinasi kelioneje o kai uzsiknisa ir subresta,moka dar karta ir jau perka viena tikra rimta navigacija.
Na čia labai jau paplitusi (tautinė sakyčiau) tendencija.

Dar reik nepamiršti su visais tais softais gaunamo ir kito privalumo - kokia didžiulė dozė malonumo patiriama, kai galima visus žemėlapius pasivogti, ir visiems žemėlapių kūrėjams parodyti riebią špygą. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1alfa: 22 gegužės 2009 - 11:03
turiu Garmin jau 3 -čius metus.. teko keliaut savarankiškai ir nė karto mūsų nepavedė.. smile.gif .. tiek mašinoje, tiek pėstute kokiam mieste visada jis kartu.. gi nėra nieko patogiau kaip pasistatyti mašiną, nusiimti kordinates ir gal ieti nesukant sau galvos, kaip reikės grįžti.. smile.gif
Atsakyti
Grįžom iš kelionės su skolintu Garmin'u... Galiu papasakot įspūdžius: malonus mergytės balsas (vyrai kelionės pradžioj kažkodėl ją labai įžeidinėjo, bet finale prilipo "Marytės" vardas blush2.gif ), neblogas maršruto skaičiavimas. Jei lyginti su TomTom - minusai tokie: labai jau sunku su palydovo ryšiu - nu kažkaip nekaip pasijauti, kai įvažiavus tarp dviaukščių pastatų tau pasako "nėra ryšio su palydovu, perskaičiuojama", o tu važiuoji trijų eismo juostų didmiesčio keliuku ir nežinai, kur pasukti toliau doh.gif
Ir dar - į prietaisą buvo sudėti tipo naujausi žemėlapiai... Bet tiek Čekijoj, tiek Vokietijoj gan dažnai važiavom laukais - tai ar čia žemėlapių tiekėjas grybauja ar mūsų lietuvaičių firmos tik skelbimuose garsiai rėkia, kad įkrauna pačius naujausius žemėlapius? g.gif
Vis lyginom Garmin su prieš tai rankose laikytu TomTom: jei tą Garmin būtų galima įsigyti už mažesnę kainą, nei TomTom, tuomet visai užtektų ir Garmin. Bet kai to Garmin kaina yra didesnė už TomTom 730, tai spėkit, kas laimi mirksiukas.gif

Finale išvada: TomTom ekrano vaizdas ir smulkių detalių rodymas (benzino kolonėlių, POI ir t.t.), sugebėjimas geriau laikyti ryšį su palydovais, galimybė koreguoti žemėlapius svarstyklių lėkštelę labai nusvėrė į TomTom pusę 4u.gif
Gal kas turit TomTom 730T už padorią kainą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 05 24, 21:38)
Gal kas turit TomTom 730T už padorią kainą?  4u.gif

kykute pasiimk GoClever 4335 eis ne prasciau uz ta tomtom dezute su kosmine kaina cool.gif
Atsakyti
QUOTE(NewHero @ 2009 05 25, 08:01)
kykute pasiimk GoClever 4335 eis ne prasciau uz ta tomtom dezute su kosmine kaina  cool.gif

Nu gerai, jūs man dar blondinei dabar paaiškinkit cool.gif
Žiūriu aš tą GoClever... - pigiausias su 42 šalim 485,12 Lt...
Bet: nėra Bluetooth, laisvų rankų, Traffic antenos (aišku, čia irgi klausimas ar labai jau reikalingas pribumbasas) IQ Lan ir galimybės taisyti žemėlapį bei keistis info su kitais vartotojais internetu...

O kaip žemėlapiai? Pvz., benzino kolonėlės rodomos važiuojant ar ne? (Garmins nerodo, TomTom rodo - labai patogu važiuojant, kai nepažįsti kelio).

Ir ar rodo leistiną greitį keliuose, kuriuose važiuoji? Garmin'e pritrūko šitos informacijos - važiuoji, visi tave lenkia, o tu ir nežinai, ar čia vairuotojai išpprotėję, ar mes čia stabdžiai mažesniu nei leistina greičiu važiuojam blink.gif TomTom rodo ir mašinos greitį, ir leistiną tam kely greitį...

O TomTom 730T galima paimti už 800 Lt ax.gif Tai tie 300 Lt kaip ir nebūtų labai jau baisus skirtumas. Kartais kaip sakoma, skūpas moka du kartus - ne kartą pasimokę esam ax.gif Nors ir permokėt nesinori cool.gif

Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 05 25, 11:10)
Nu gerai, jūs man dar blondinei dabar paaiškinkit  cool.gif
Žiūriu aš tą GoClever... - pigiausias su 42 šalim 485,12 Lt...
Bet: nėra Bluetooth, laisvų rankų, Traffic antenos (aišku, čia irgi klausimas ar labai jau reikalingas pribumbasas) IQ Lan ir galimybės taisyti žemėlapį bei keistis info su kitais vartotojais internetu...

O kaip žemėlapiai? Pvz., benzino kolonėlės rodomos važiuojant ar ne? (Garmins nerodo, TomTom rodo - labai patogu važiuojant, kai nepažįsti kelio).

Ir ar rodo leistiną greitį keliuose, kuriuose važiuoji? Garmin'e pritrūko šitos informacijos - važiuoji, visi tave lenkia, o tu ir nežinai, ar čia vairuotojai išpprotėję, ar mes čia stabdžiai mažesniu nei leistina greičiu važiuojam  blink.gif TomTom rodo ir mašinos greitį, ir leistiną tam kely greitį...

Mūsų Garmin tikrai rodo leistiną greitį važiuojant.. kolonėlių nerodo, bet nematau bėdos pasieiškot per opcijas , jei reikia .
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2009 05 25, 20:31)
Mūsų Garmin tikrai rodo leistiną greitį važiuojant.. kolonėlių nerodo, bet nematau bėdos pasieiškot per opcijas , jei reikia .

Tada matyt mes neradom, kaip tas greitis atrodo arba kaip tai įsijungti blush2.gif
Kolonėles per opcijas žiūrėjom, bet tai jau papildomas žaidimas. Gražesnis vaizdas, kai važiuoji važiuoji ir ekranėlyje matai artėjančią degalinę. Arba (diedai gi visuomet iki paskutinio kuro lašo važiuot pasiryžę doh.gif ) jau užsidega lemputė, ir tenka aiškintis,kiek dar važiuot iki taško reikės...
Aš ne prieš Garmin'ą - man "Marytė" visai patiko. Jau net galvojau, kad jei jo kaina mažesnė nei TomTom'o, tai kam imti brangesnį. Bet kelionės gale MB prasižiojo, kad skolinęs žmogus jį pirko už 1300 Lt blink.gif Tai va tada ir svarstyklės nusviro ne Garmin naudai ax.gif
TomTom matyt "žalesniems" padarytas cool.gif Galų gale, tam ir yra toks pasirinkimas, kad visi galėtų išsirinkti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2009 05 25, 22:14)
Tada matyt mes neradom, kaip tas greitis atrodo arba kaip tai įsijungti  blush2.gif
Kolonėles per opcijas žiūrėjom, bet tai jau papildomas žaidimas. Gražesnis vaizdas, kai važiuoji važiuoji ir ekranėlyje matai artėjančią degalinę. Arba (diedai gi visuomet iki paskutinio kuro lašo važiuot pasiryžę  doh.gif ) jau užsidega lemputė, ir tenka aiškintis,kiek dar važiuot iki taško reikės...
Aš ne prieš Garmin'ą - man "Marytė" visai patiko. Jau net galvojau, kad jei jo kaina mažesnė nei TomTom'o, tai kam imti brangesnį. Bet kelionės gale MB prasižiojo, kad skolinęs žmogus jį pirko už 1300 Lt  blink.gif Tai va tada ir svarstyklės nusviro ne Garmin naudai  ax.gif
TomTom matyt "žalesniems" padarytas  cool.gif  Galų gale, tam ir yra toks pasirinkimas, kad visi galėtų išsirinkti  mirksiukas.gif

tiesą sakant ir aš nelabai su kuo lygint turiu.. turiu Garminą jau 3 metus, kitų net nebandžius.. tada mokėjom šių dienų kainomis nesusvietnus pinigus.. doh.gif .. bet šiaip ar taip nenusivyliau. aišku greičiausiai jau yra ir tobulesnių modelių.. o ir patys GPS daug mažiau kainuoja nei tada.. vienas aišku - kelionėje tai super pagalbininkas..
Atsakyti