Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija. 18 tema

jei parsodinai tik prieš 4 dienas ,tai naujų jėgų augalas dar neįgavo ... dabar ji paprasčiausiai prigijimo stadijoje. tad ko iš jos norėt. Va nufotkink po dviejų savaičių.. dada bus matyt ar situacija pagerėjo.
palei mane susitvarkys viskas . kai augaliukas prigis...

tas nulaužta slapukas ...
neatskyrinėk dar vaikų. jei jie maži nes išdraskysi šaknis visai neaugs. dabar staigiai patrešt reikai tom žaliom trašom ir po stiklainiu pavožt. paskatinsi biški vaikų augimą. žiūrėk gal paaugs per savatę dvi . ir galėsi tskirti.
žiūrėk kad kotelis nepradėtų pūti.
sėkmės
Atsakyti
Dar būna atvėjų kaip pasodintas lapukas jau turėdamas mikroskopinius vaikučius, ima ir nupūna, palikdamas likimo valiai savo atžalėles. Tai kiek įmanoma arčiau vaikiukų nupjaunu kotuką, ir tuos vaikiukus apdėlioju kiminais, patalpinu į šiltnamiuką. Kartas nuo karto palaistau vandenuku, būtinai reikia pravėdinimui palikti atidarytą, taip popinant yra tekę užauginti pulkelį vaikučių.
Jei tie vaikiukai mažučiai, tai su trašomis elkis atsargiai, labai jau silpnu pasiruoštu kiekiu tręšti, juk tų mažulių vaikiukų šaknytės liaunutės gali nudeginti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai ,vadinasi ,reikia pergyventi verysad.gif
O vaikučiai tai va tokie mažučiai

user posted image

O jei nulužusio lapelio kotukas pradės pūti, tai kaip suprantu turėtų pūti nuo viršaus? Ar pirmiau nuo šakniukiu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo --rita: 09 rugpjūčio 2008 - 08:50
Tikrai gaila būtų juos prarasti, graži šeimynėlė! bigsmile.gif
Na kotukas jei ką tai nuo viršaus gesti gali, bet manau viskas bus gerai, kišk tu juos į šiltnamiuką, ar po stiklainiukų, laistyk labai saikingai, vėdink, truputuką jau minėtų trąšų žaliai masei auginti (į dvi savaites kartą paliek, tyik neliek sausos žemės, ji turi būti drėgna), ir lauk kas bus, manau augs. Išskaidyti dar truputuką maži doh.gif , gali neisitvirtinti, lapukai maži, o šaknytės dar mažesnės juk.
Atsakyti
Grazuolė Goluboj tuman prazydo. O ji vaikas ar paaugle? biggrin.gif user posted image

user posted image

Dar norejau paklausti: ar pazastinis vaikas kazkuom skiriasi nuo motininio augalo, ar buna toks pats?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziv: 09 rugpjūčio 2008 - 10:24
Sveikos. Nebuvau dvi savaites, nes atostogavau.

Grįžusi radau visokių siurprizų savo gėlyne.
Pamokos susitikimo metu gautas jau prigijęs vaikiukas Goluboj Tuman sparčiai paaugo ir būdamas maišelyje užrištas sukrovė kelis pumpurus. thumbup.gif
Taip pat nustebino Metelica. Per nai rudenį iš Sigutės gavau vaikiuką, tai man jis neaugo, kažko skurdo, gal perdžiovinus kokį kartą buvau, o birželio mėn. ėmė visai linkti lapeliai. Tai išroviau ir pasodinau į kiminius ir užrišau maišely. Maždaug mėnesiui praėjus, dabar radau atsigavusią, paaugusią ir taip pat pumpurus sukrovusią. Stebuklinga kiminų galia biggrin.gif

Aina , graži tavoji Midnaight Twist. Iš tavęs rudenį pirktas vaikiukas dabar irgi pražydo visu gražumu, turi daug žiedų. O kartu pirktas ir padovanotas draugei, sakė, jau seniai žydi. Jai buvau atidavus didesnį.

Dabar kaip sekasi konkursiniam lapeliui.
Išvažiavau liepos 26 d, tai palikau dar vieną lapelį, o grįžusi šiandien radau kyšančius vaikiukus. Lygtai trys , bet dar labai labai mikroskopiniai. Matyt šiom dienom išdygo.

Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 08 08, 21:19)

QUOTE(rimulėėė @ 2008 08 08, 22:46)

QUOTE(Sigute*** @ 2008 08 09, 10:00)

Ačiū visoms patarusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kažkodėl tai, man gera nuojauta dėl to nulaužto lapuko ir jo vaikiukų. Nakčiai pakišau po tortine , o dieną laikiau ant šilčiausios palangės, bet ne saulutėje. Man atrodo, kad jie gerai laikosi, nes tie patys mažiausi , vakar dar mikroskopiniai buvę lapeliukai, jau gerai matosi.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2008 08 09, 10:56)
Grazuolė Goluboj tuman prazydo. O ji vaikas ar paaugle? :
Dar norejau paklausti: ar pazastinis vaikas kazkuom skiriasi nuo motininio augalo, ar buna toks pats?

Mano Goluboj tuman panašaus dydžio pumpurus sukrovė. Čia gal jau paauglys, nors tikrai nežinau, kada ten kaip vadinasi...

O pažastinis vaikas, kiek supratau iš savo dar neilgo domėjimosi paprastai geriau atkartoja motininio augalo savybes, nei vaikai iš lapo. Man atrodo net chimeros pažastinukai žydi kaip motina, ar aš klystu? Chimerų neteko turėti.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 08 10, 21:56)
O pažastinis vaikas, kiek supratau iš savo dar neilgo domėjimosi paprastai geriau atkartoja motininio augalo savybes, nei vaikai iš lapo. Man atrodo net chimeros pažastinukai žydi kaip motina, ar aš klystu? Chimerų neteko turėti.

neklysti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, su prasidėjusia trumpesnia darbo savaitę... 4u.gif

Ness too much pizzas 2008 05 06 pirmieji išsiskleidę žiedukai.user posted image
Šiandien vis dar tebežydi Ness too much pizzas user posted image..user posted image
Žydėjimas be perstojo tęsėsi , bet viskam ateina pabaiga, naujų žiedukų pumpurėlių nebematyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gražuolė besiskleidžianti Midnight Twist:

user posted image

Pirmieji Ness Forever Pink žiedai:

user posted image

Įspūdingo raudonumo Rubinovaja Svadba. Tik man norėtųsi tankesnės skrotelės. Nežinau, ar čia jai taip būdinga, ar tik mano tokia:

user posted image
user posted image

Visu grožiu pražydo margalapė neveislinė. Tokia pati darbe džiugino panašia kepure apie du mėnesius ir dabar dar turi žiedų, tik jau mažiau. O namuose neseniai pražydo. Ji tokia šviesi, skaidri, net nuotaiką pakelia žiūrint.

user posted image

Neatsilieka dar viena neveislinė. Čia ta nenufotografuojama spalva, ji tamsiai violetinė, o nuotraukoje mėlyna ir nors tu ką.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 11 rugpjūčio 2008 - 15:11
O pas mane tai liudesys - ziema galvojau, kad vasara bus lengviau, o dabar manau, kad gal jau ziema paprasciau sanpaulytes augint sad.gif Ziema tai tik kad neauga ir saugot nuo perlaistymo reikia. O vasara jos visos pas mane serga miltlige, kitom dar juoduoja ir minksteja lapeliai. Na , is pavasario, kol zydejo, tai buvo grazu, o dabar tai visos tokios apkiautusios, murzinos nuo fungicido. Tik vaikuciai sau sveikuciai kelia aukstyn lapelius, jokios ligos ju nepuola...
Gal, sakau, po zydejimo gelytes issenka, susilpneja ju "imunitetas", todel taip ir serga?..
Atsakyti