Įkraunama...
Įkraunama...

Jei vaikas pilve nebegyvas

Visos nestuke.gif nori sekmingai ir iki galo isnesioti savo vaikuti, bet nestumo metu del nuolatiniu pokyciu organizme kyla daug nerimo ir visokiu klausimu. PAti prisimenu kaip mazius labai mazai judejo ir po to jau visai nejutau jo judesiu- staiga vaziavau ligoninen ir patikrino- vaikutis tiesiog miegojo, bet jam viskas buvo ok..Prisipazinsiu kad visokiu minciu jau buvo kile ir su baime vaziavau i ligonine.
Jei vaisius abortuoja (zuva) ir tai diagnozuojama velai gali kilti net gyvybei gresmingos komplikacijos moteriai iki sepsio (kraujo uzkretimo). unsure.gif
Manau kas labai skaudu moteris pati turi gimdyti zuvusi vaika ir ji zino kad neisgirs to pirmo balsiuko verysad.gif Ziauru.
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2008 07 21, 11:53)
itarimas jai biski kilo, kai ant veido pradejo augti skauduliai. p

O kas tai per skauduliai? spuogai? ar zaizdeles? g.gif
Atsakyti
Jei vėlyvesniame nėštume dingsta vaisiaus judesiai (arba stipriai sumažėja), reikia staigiai lėkti pas gydytojus, o ne SM ieškoti kas būna, kai vaikelis miršta. Greita reakcija dažnai padeda išsaugoti kūdikio gyvybę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 21 liepos 2008 - 17:12
Labi gražiai Boruzzze pasisakė, šaunuolė. thumbup.gif
O temų visokių reikia. Aišku, nepanikuokit, mamytės. Atvejų, kai vaikeliai miršta - yra vienetai...Svarbiausia - saugokim save, o jei kokie negalavimai suima, nedelsiant kreipkimės į med.įstaigas...
Atsakyti
Liudna pasakyti, bet deja ne vienetai..as taip masciau irgi, kol apti to nepatyriau..aisku yra rizikos grupes, kai virs 35, kai primas vaikas vyresniam amziuje, stresai, ar ligos, bet kol pati nesusiduriau, maniau, kad cia labai ypatingas atvejis, o dabar suzinojau, akd mano palinkoje buvo tokiu atveju gan daug..nenoru nieko gasdinti, tik noriu pasakyti, akd butinai reikia rupintis ir stebeti busena ir jei ka tikrintis pas gydytoja, nes geriau jau nepasitvirtins nerimas, nei istiks nelaime
Atsakyti
Esu is tu kurioms atsitiko si nelaime. Mano 32 savaiciu vaikiukas jau buvo mires gal 4-5 dienas, o as visiskai nieko nejauciau. Man net vaidenosi kad jis juda, tik silpniau. Nebuvo nei kraujavimo, nei skausmu, nei kokiu kitokiu pozymiu. Is pradziu nenorejau cia nieko rasyti, nes sunku prisiminti ir vel tai isgyventi, bet paskui vis del to nusprendziau pasisakyti, ir ne tam kad isgasdinti busimas mamytes, o tam kad jus butumet atsargios ir net jei yra koks menkiausias itarimas kad kazkas negerai, nebijokit lekti pas gydytojus, lyskit i akis, eikit privaciai, klausineti ikyriai jei kas neaisku, kad isvengti panasiu nelaimiu.
Atsakyti
na man jau baisu darosi,nes turiu siokiu tokiu negalavimu,bet gyditoja sako ,kad tai del uzdegimo, g.gif
kai dar nezinojau ,kad laukiuosi tai nebuvo jokiu problemu,gal cia del per didelio jaudinimosi blush2.gif
man pirmas nestumas ir tikrai labai laukiu vaikelio,nenoriu kad kas atsitiktu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2008 07 13, 14:09)
Prašau, požymiai:

Prasidėjus persileidimui gemalas atsiskiria nuo gimdos sienelių, o gimdos raumenys susitraukinėdami išstumia jį. Kol vaisiaus audiniai atsiskyrę tik mažame plote, nėščia moteris jaučia nestiprius sąrėmių pobūdžio skausmus pilvo apačioje (lyg tempimą), iš makšties teka negausios kraujingos išskyros, jei nėštumas ilgesnis, moteris jaučia, kad gimda tampa kietesnė nei visada. Sukietėjimas gali kartotis arba visiškai nepraeiti. Gali pradėti tekėti vaisiaus vandenys.

Vaisiui žuvus, dingsta jo širdies tonai ir judesiai, nustoja augti gimda, subliūkšta moters krūtys. Nėščioji skundžiasi negaluojanti, greitai pavargstanti. Kai žuvęs vaisius ilgai būna gimdoje, jo odoje susidaro pūslės, paskui oda pradeda luptis, vaisiaus audiniai persisunkia vandeniu ir kraujo serumu. Irstantis vaisius sutrikdo moters kraujo krešėjimą. Jei negyvas vaisius ilgai būna gimdoje, nustoja krešėti motinos kraujas. Labai retai vaisius gali mumifikuotis, išdžiūti, susiraukšlėti, virsti "popieriniu vaisiumi".

Vaisiaus būklę atspindi jo judesiai, tai vienas iš normaliai besiklostančio nėštumo požymių. Jei per 2 valandas vaisius sujudėjo mažiau kaip 5 kartus arba jei kelias paras iš eilės moteris junta mažiau judesių nei anksčiau, jei judesiai labai silpni, vos juntami, reikia kreiptis į gydytoją.

taip. tu visiskai teisi unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(zarza @ 2008 08 26, 20:22)
Esu is tu kurioms atsitiko si nelaime. Mano 32 savaiciu vaikiukas jau buvo mires gal 4-5 dienas, o as visiskai nieko nejauciau. Man net vaidenosi kad jis juda, tik silpniau. Nebuvo nei kraujavimo, nei skausmu, nei kokiu kitokiu pozymiu. Is pradziu nenorejau cia nieko rasyti, nes sunku prisiminti ir vel tai isgyventi, bet paskui vis del to nusprendziau pasisakyti, ir ne tam kad isgasdinti busimas mamytes, o tam kad jus butumet atsargios ir net jei yra koks menkiausias itarimas kad kazkas negerai, nebijokit lekti pas gydytojus, lyskit i akis, eikit privaciai, klausineti ikyriai jei kas neaisku, kad isvengti panasiu nelaimiu.

siaubas verysad.gif
Atsakyti
4u.gif Labutis,gal kas gali paaiskinti,nestumas dar nedidelis 12ta savaite,pries savaite jutau kad maudzia ar suskausta,net nusiciaudijus,pasirazyt negaledavau,o prasidejus 12tai savaitei viena ryta pabudus na jauciu kad kazkas kitaip,ir pasirazyt galiu ir taip papilves nebemaudzia,geriau patapo,netokia jautri papilve,pas gyditoja po triju dienu ir pasiklausiu ,bet dbr tai mintys lenda ir nekokios.Dvi savaites atgal gulejau ligoninej del gresencio,sustojo,leliui buvo viskas gerai,dbr jau neramu kai nebejuntu tu negalavimu.Gal taip turi buti,tik anksciau buvo sunkiau del to gresencio?Zinoma noriu sveiko leliuko,bet ir neapleidzia mintis o gal kas negerai...Bazine temperatura 37 ir 01,tai ramina dar bet .... visko gi buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(treks @ 2008 09 04, 12:06)
4u.gif Labutis,gal kas gali paaiskinti,nestumas dar nedidelis 12ta savaite,pries savaite jutau kad maudzia ar suskausta,net nusiciaudijus,pasirazyt negaledavau,o prasidejus 12tai savaitei viena ryta pabudus na jauciu kad kazkas kitaip,ir pasirazyt galiu ir taip papilves nebemaudzia,geriau patapo,netokia jautri papilve,pas gyditoja po triju dienu ir pasiklausiu ,bet dbr tai mintys lenda ir nekokios.Dvi savaites atgal gulejau ligoninej del gresencio,sustojo,leliui buvo viskas gerai,dbr jau neramu kai nebejuntu tu negalavimu.Gal taip turi buti,tik anksciau buvo sunkiau del to gresencio?Zinoma noriu sveiko leliuko,bet ir neapleidzia mintis o gal kas negerai...Bazine temperatura 37 ir 01,tai ramina dar bet .... visko gi buna g.gif

Kad skausmai aprimo tai dziaugtis reikia, vat jei jie stipretu tai jau butu blogai, man irgi buvo mauduliai visokie uzeje, dabar jie jau praejo, kai mazas nestumas tai leliukui gi vis daugiau vietos reikia tempiasi raisciai ir pan, o kai jam padaugeja vietos tai nieko ir netempia ir nieko neskauda, jis sau ramiausiai plavineja pilvely. As ne gydytoja bet isreiskiu savo nuomone ir manau jkad jums abiems bus viskas tvarkoj, imk 4u.gif ir nesinervink.
Atsakyti
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 09 05, 14:15)
Kad skausmai aprimo tai dziaugtis reikia, vat jei jie stipretu tai jau butu blogai, man irgi buvo mauduliai visokie uzeje, dabar jie jau praejo, kai mazas nestumas tai leliukui gi vis daugiau vietos reikia tempiasi raisciai ir pan, o kai jam padaugeja vietos tai nieko ir netempia ir nieko neskauda, jis sau ramiausiai plavineja pilvely. As ne gydytoja bet isreiskiu savo nuomone ir manau jkad jums abiems bus viskas tvarkoj, imk 4u.gif ir nesinervink.

Aciukas,bet vistik nulekiau su vyru eho daryt,o pupinas mano galva pasikrapste ekranelyje gerai matesi,matyt nesuprato ko ta mamyte su teveliu kaip isproteje neramus blush2.gif Dieve na ir jautrumas nestukes gali but doh.gif blush2.gif Tikrai man geda,bet dabar ramu ir sypsausi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

deja, tai nera atsitiktiniai ar pavieniai atvejai:(( as taip maniau iki to laiko, kol man tai nenutiko...net du kartus...pirmagimes netekau 39 sav, trecio sunelio 33 sav:(( tiesiog nustojo judeti.. viskas kaip sake ivyko staiga.. daugiau jokiu pozymiu nejutau..deja, atvaziavus i ligonine, man jau niekuo negalejo padeti:((
Atsakyti