Prašau, požymiai:
Prasidėjus persileidimui gemalas atsiskiria nuo gimdos sienelių, o gimdos raumenys susitraukinėdami išstumia jį. Kol vaisiaus audiniai atsiskyrę tik mažame plote, nėščia moteris jaučia nestiprius sąrėmių pobūdžio skausmus pilvo apačioje (lyg tempimą), iš makšties teka negausios kraujingos išskyros, jei nėštumas ilgesnis, moteris jaučia, kad gimda tampa kietesnė nei visada. Sukietėjimas gali kartotis arba visiškai nepraeiti. Gali pradėti tekėti vaisiaus vandenys.
Vaisiui žuvus, dingsta jo širdies tonai ir judesiai, nustoja augti gimda, subliūkšta moters krūtys. Nėščioji skundžiasi negaluojanti, greitai pavargstanti. Kai žuvęs vaisius ilgai būna gimdoje, jo odoje susidaro pūslės, paskui oda pradeda luptis, vaisiaus audiniai persisunkia vandeniu ir kraujo serumu. Irstantis vaisius sutrikdo moters kraujo krešėjimą. Jei negyvas vaisius ilgai būna gimdoje, nustoja krešėti motinos kraujas. Labai retai vaisius gali mumifikuotis, išdžiūti, susiraukšlėti, virsti "popieriniu vaisiumi".
Vaisiaus būklę atspindi jo judesiai, tai vienas iš normaliai besiklostančio nėštumo požymių. Jei per 2 valandas vaisius sujudėjo mažiau kaip 5 kartus arba jei kelias paras iš eilės moteris junta mažiau judesių nei anksčiau, jei judesiai labai silpni, vos juntami, reikia kreiptis į gydytoją.
taip. tu visiskai teisi
Esu is tu kurioms atsitiko si nelaime. Mano 32 savaiciu vaikiukas jau buvo mires gal 4-5 dienas, o as visiskai nieko nejauciau. Man net vaidenosi kad jis juda, tik silpniau. Nebuvo nei kraujavimo, nei skausmu, nei kokiu kitokiu pozymiu. Is pradziu nenorejau cia nieko rasyti, nes sunku prisiminti ir vel tai isgyventi, bet paskui vis del to nusprendziau pasisakyti, ir ne tam kad isgasdinti busimas mamytes, o tam kad jus butumet atsargios ir net jei yra koks menkiausias itarimas kad kazkas negerai, nebijokit lekti pas gydytojus, lyskit i akis, eikit privaciai, klausineti ikyriai jei kas neaisku, kad isvengti panasiu nelaimiu.