Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Šiandien ir aš įsigijau pirmąją orcidėja. Man jos labai gražios, bet vis bijojau pirkti, maniau kad labai sunku jas auginti. Prisiskaičiau, kiek daug jūsų (orchidėjų mylėtojų) yra, ir apsisprendžiau pamėginti. Mano pirmoji- Phalaenopsis šviesiai salotinis (taip rašo etiketėje). Man nepatinka orcidėjų permatomi vazonai, užgožia žiedų gražumą. Kaip galima juos paslėpti, ką patartumėt? Gal jį įstatyti į kitą, nepermatomą ir be skylių (na vietoj lėkštutės). Ar reikalingas permatomas vazonas?
Gal jau apie tai rašėte, nukreipkite prašau reikalinga kryptimi, nes niekaip nesiseka rasti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 16, 14:01)
na dar kokia valandziuke palauksiu jie neatnes leksiu i pasta  bigsmile.gif

aha, lek, o tai ten taviskes su ziedstiebiais ir pumpuriukais, tai jau , kad tik neuzmarinurint ju dezeje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(devde @ 2008 07 16, 14:03)
Šiandien ir aš įsigijau pirmąją orcidėja. Man jos labai gražios, bet vis bijojau pirkti, maniau kad labai sunku jas auginti. Prisiskaičiau, kiek daug jūsų (orchidėjų mylėtojų) yra, ir apsisprendžiau pamėginti. Mano pirmoji- Phalaenopsis šviesiai salotinis (taip rašo etiketėje). Man nepatinka orcidėjų permatomi vazonai, užgožia žiedų gražumą. Kaip galima juos paslėpti, ką patartumėt? Gal jį įstatyti į kitą, nepermatomą ir be skylių (na vietoj lėkštutės). Ar reikalingas permatomas vazonas?
Gal jau apie tai rašėte, nukreipkite prašau reikalinga kryptimi, nes niekaip nesiseka rasti.  blush2.gif

yra pirkti (sunukuose) stikliniu ivairiu spalvu vazonu skirtu istatyti orchidejoms, o ermitaze yra keramikiniu taip pat orchidejoms
Papildyta:
Pakambinau i pasta sake siuntinys yra ir turetu atnesti clap.gif clap.gif clap.gif bet dabar reikia kumscius laikyti, kad pastininke kur nenuklystu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(devde @ 2008 07 16, 14:03)
Gal jau apie tai rašėte, nukreipkite prašau reikalinga kryptimi, nes niekaip nesiseka rasti.  blush2.gif

as orches sustacius i molinius "Scheurich" vazonus spec. orchem biggrin.gif
i permatomus vazonus (phalikus) sodinam del to, kad matytume kokia saknu bukle, o apacioj butnos skylutes, tam kad vanduo galetu isbegti, kad nepluduriuotu saknys vandeni, na zo kaip ir kiekviena gelytei, o visa ta vazona, gali istatyti i kita dekoratyvini tau grazu vazoneli mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aneizza @ 2008 07 16, 14:18)
Pakambinau i pasta sake siuntinys yra ir turetu atnesti  clap.gif  clap.gif  clap.gif bet dabar reikia kumscius laikyti, kad pastininke kur nenuklystu  blink.gif

man atrodo reikejo iskart pastininkei skambinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 14:22)
man atrodo reikejo iskart pastininkei skambinti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

neturiu jos numerio lotuliukas.gif reikes sokti i masina ir aplekti kelis ratus gal rasiu kur g.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 16, 14:29)
neturiu jos numerio  lotuliukas.gif reikes sokti i masina ir aplekti kelis ratus gal rasiu kur  g.gif

tokias pastinnkes tik uz pavadzio reik laikyti lotuliukas.gif

blyn, pelej batarkes baiges, kaip berysio naudotis kompu doh.gif einu i paieskas, gal kokia laidine rasiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 16 liepos 2008 - 13:50
gavau gelytes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 16, 15:06)
gavau gelytes  thumbup.gif

na tai davai rodykis, tik lb dideliu fotkiu nedek tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2008 07 16, 08:01)
medinis vazonėlis - bambukinis, o viduje kitas netilptų net, nes maža vietos... bandysiu vakare nuotrauką įkelti... jau vieno stiebuko lapai nukrito... gal per drėgna... be to, tas vazonas siauras ir be jokių skylučių apačioje...
o butina permatomas vazonas ar tinka bet koks rudas ar dar kažkoks?

jei ten tikrai dendrobium tipo orchideja, tada nebutinas permatomas vazonas. o apatiniai lapai jam turi kristi. jei vazonas, kuriame jis dabar yra be skyluciu tai trauk gelyte lauk, drgeme jai gali pakenkt nes nera kaip vandeniui nubegti g.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 08:08)
as uz durpes g.gif manau nuo smeliuko tiek dregmes nesusidarys g.gif

tada guldysiu i durpes ax.gif
Papildyta:
QUOTE(agnir @ 2008 07 16, 08:34)
Cia be nuotraukeles nieko nebus mirksiukas.gif As vakar irgi nusipirkau dedendrobium, o buvo parasyta tik "Falenopsis" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aha, ir as vos tokios gelytes nenusipirkau lotuliukas.gif
Atsakyti
o su tuo eksperimentu, man dabar klausimas iskilo g.gif o iki kiek laikyt gabr paguldzius ant tu durpiu, kada mazdaug reik kisti i kiminus g.gif na zo, kaip mane biesina, kai niekur negaliu narsyt doh.gif o klausimu kruva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 15:22)
o su tuo eksperimentu, man dabar klausimas iskilo g.gif o iki kiek laikyt gabr paguldzius ant tu durpiu, kada mazdaug reik kisti i kiminus g.gif na zo, kaip mane biesina, kai niekur negaliu narsyt doh.gif o klausimu kruva doh.gif

bebesinervuok pasiziurek i mano naujokes grazuoles 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 12:22)

nu man irgi idomu iek jas ten laikyt? negi kaip ir keiki ant mamytes kol uzsiaugins saknytes 3-5 cm? g.gif nes tam puslapy kur kazkuri buvot nuoroda idejus, tai neparasyta kiek laikyt sitoj dirvoj blush2.gif arba praziopsojau g.gif
Atsakyti