Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

vo taip ir padarysiu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 07 15, 23:21)
Cymbus geriausiai sodinti i durpiu misini su stambia zieve( aeracijai pagerinti)
Ant  dugno dar ir arkliu mesla megsta( jei turi po ranka) topsecret.gif  lotuliukas.gif

po ranka neturiu, bet hihihi.gif zinau kur vienas arkliukas ganosi, teks ji aplankyti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 15 liepos 2008 - 22:45
na maždaug susigaudžiau kaip su tais nupjautais žiedstiebiais daryt..tik vat neaišku į kokią žemę juos guldyt? kaip supratau reikia palaikyt drėgmę jiems, bet ne per daug, laikyt uždengtus šiltai šviesoj, bet ne ant tiesioginės saulės, ar taip? o kaip su vėdinimu? g.gif iškart dėkoju jei kas atsakys greit, nes ryt galiu pc neturėt tai nežinosiu kaip ten juos guldyt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gitusia @ 2008 07 15, 22:57)
...O kaip reikalai su saule? Ar joms patinka tiesioginiai saules spinduliai? Mano namuose jos padetos ant palanges, tai nuo mazdaug 14 val i jas sviecia saulute. Ar nesudziovinsiu ju? g.gif

trauk jas nuo tiesioginės saulės, reikia šviesios šiltos vietos, bet ne tiesioginės saulės..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 15 liepos 2008 - 23:16
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 15, 20:10)
o kam i reanimatoriu? pas ja yra saknu, oriniu nemazai, o tos i zeme sulindusios tik 3, bet jos pakankamai ilgos  g.gif  tai ar verta ja reanimuot? as ja laikau isodinus i substrata ir viskas g.gif

aaaaaaaa, tai as tada i maisiuka ja visa ikisciau, kad silumos biski gautu ir dregmes bus, manau lapai turetu atsigaut g.gif tik ant saules nelaikyk schmoll.gif

QUOTE(Gitusia @ 2008 07 15, 22:57)
Ir buvo klausimas vienos mergickos, bet niekas neatsake, tai paklausiu dar karta:
Jei virsutines saknys jau sidabrines, o apacioj dar yra rasos laseliu, ar reik laistyt, nupurkst ar dar ko nors imstis?
O kaip reikalai su saule? Ar joms patinka tiesioginiai saules spinduliai? Mano namuose jos padetos ant palanges, tai nuo mazdaug 14 val i jas sviecia saulute. Ar nesudziovinsiu ju? g.gif

na as laisatu tik tada kai jau rasos nebuna, kaip ir minejau geriau sausiau laikyt, nei dregniau ax.gif
na maniskes neistveria tiek saules, pradejo lapai geltonuot, tai as patraukiau nuo palanges mirksiukas.gif (pas amne irgi mazdaug tokiu laiku saule pasirodo)

QUOTE(aneizza @ 2008 07 15, 23:44)
po ranka neturiu, bet hihihi.gif zinau kur vienas arkliukas ganosi, teks ji aplankyti  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif na tai teks palaukt, kol arkliukas kakuciu uzsimanys biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 16, 00:16)
na maždaug susigaudžiau kaip su tais nupjautais žiedstiebiais daryt..tik vat neaišku į kokią žemę juos guldyt? kaip supratau reikia palaikyt drėgmę jiems, bet ne per daug, laikyt uždengtus šiltai šviesoj, bet ne ant tiesioginės saulės, ar taip? o kaip su vėdinimu? g.gif  iškart dėkoju jei kas atsakys greit, nes ryt galiu pc neturėt tai nežinosiu kaip ten juos guldyt  biggrin.gif

na as parasysiu, kaip pas mane jie guli, gaila fotkiu negaliu imest, butu tau aiskiau doh.gif
na dejau i tokia dezute, kaip ir ten parodyta tam puslapi, durpiu (jas ispurskiau gan dregnokai)ir papjaustytus ziedstiebius, poto uzdejau plevele ir ja su gumyte apdejau, na zo kad nebutu jokiu plysiu, ta visa dezute idejau i toki didesni plastmasini permatoma siltnamuka (kazkada Yske pirkau spec. sanpaulijoms dauginti, jis siaip skirtas tipo patalynei sudet biggrin.gif ) visa tai stovi ant palanges, saules gauna mazdaug nuo 14val., bet per ta deze plastmasine tai tik silumos gerai gauna, o spinduliu nelabai thumbup.gif na iki siol kiek suprantu jiems ten gerai biggrin.gif
zo ta dezute atidarineju retai, mazdaug kas 4 dienas, kad silumos gautu kuo daugiau, joms ten vedinimo nelabai ir reik g.gif ir siaip pas mane ta virsutine plevele visada pilnai aprasojus, kaip ir parodyte tam netiniam pusl.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 00:27)
na as parasysiu, kaip pas mane jie guli, gaila fotkiu negaliu imest, butu tau aiskiau doh.gif
na dejau i tokia dezute, kaip ir ten parodyta tam puslapi, durpiu (jas ispurskiau gan dregnokai)ir papjaustytus ziedstiebius, poto uzdejau plevele ir ja su gumyte apdejau, na zo kad nebutu jokiu plysiu, ta visa dezute idejau i toki didesni plastmasini permatoma siltnamuka (kazkada Yske pirkau spec. sanpaulijoms dauginti, jis siaip skirtas tipo patalynei sudet biggrin.gif ) visa tai stovi ant palanges, saules gauna mazdaug nuo 14val., bet per ta deze plastmasine tai tik silumos gerai gauna, o spinduliu nelabai thumbup.gif na iki siol kiek suprantu jiems ten gerai biggrin.gif
zo ta dezute atidarineju retai, mazdaug kas 4 dienas, kad silumos gautu kuo daugiau, joms ten vedinimo nelabai ir reik g.gif ir siaip pas mane ta virsutine plevele visada pilnai aprasojus, kaip ir parodyte tam netiniam pusl.

aš mačiau keletą tavo fotkių anoj temoj. mačiau kad jiems pas tave labai patinka... drinks_cheers.gif o įdomu yra jiems skirtumas kokia ta dėžutė g.gif blush2.gif biggrin.gif aš turiu tokiu plastikinių indelių.. užriščiau su maišiuku...bet vat žemių turiu tik kaktusų unsure.gif o purškiat tik tada kai atidarot? maždaug tik kad neišdžiūtų ar kad gan drėgna ten būtų? ir įdomu kurios akutės tinka, belekokios gyvos, ar tik apatinės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 15 liepos 2008 - 23:45
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 16, 00:33)
aš mačiau keletą tavo fotkių anoj temoj. mačiau kad jiems pas tave labai patinka...  drinks_cheers.gif  o įdomu yra jiems skirtumas kokia ta dėžutė  g.gif  blush2.gif  biggrin.gif  aš turiu tokiu plastikinių indelių.. užriščiau su maišiuku...bet vat žemių turiu tik kaktusų  unsure.gif  o purškiat tik tada kai atidarot? maždaug tik kad neišdžiūtų ar kad gan drėgna ten būtų? ir įdomu kurios akutės tinka, belekokios gyvos, ar tik apatinės

kas del akuciu, tai kiek esu krapstinejus savo ziedstiebi, tai ten visos gyvos buvo (zalios), tai jei permatomi tie plastikiniai indeliai, tai dek, zeme per ta laika drekinau tik, kai idejau ir poto dar syki, tai maciau kad jau sausoka ir viskas. As matai turejau tos blogos zemes (lietuviskos) orchidejoms, kazkada pirkau ir pasirode netinkama, tai stambias zieves isemiau, o ant tu durpiu ir suguldziau g.gif siaip kokia ta zeme t.b., tai ir tiksliai neaisku g.gif ir kiek suprantu, tai ir silumos joms t.b pakankamai cool.gif
tar siulyciau ta induka gal i koki maisiuka idek g.gif
dar del akuciu dabar prisiminiau doh.gif ten buvo paveiksliuke parodyta, kad tinka nuo apacios tos 3, iki kuriu patartina ir ziedstiebi kirpti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 16 liepos 2008 - 00:03
tai gal pirma bandysiu su keletu pagaliuku biggrin.gif kokias dviem... jei matysiu kad kazkas gaunas tada žiūrėsim 4u.gif ačiū už viską ir labankt
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2008 07 16, 01:01)
dar del akuciu dabar prisiminiau doh.gif ten buvo paveiksliuke parodyta, kad tinka nuo apacios tos 3, iki kuriu patartina ir ziedstiebi kirpti g.gif

vat šitas ir man užkliuvo...bet niekas juk nedraudžia visas suguldyt biggrin.gif vistiek juk žiedstiebis nusikirps nes reiks apatiniu akučių...o pas mane dvi orchės su žiedstiebiais kurie senai jau miega, bet nedžiūsta
Atsakyti
Sveikutes wub.gif
Va man iskilo irgi klausimukas del ziedstiebio kirpimo.
Sian nukrito vienos mano orchytes paskutinis ziedelis, nauju pumpuru ner, tai mastau jau reiktu ta dali, kur buvo ziedukai prisitvirtine iki pirmos akutes pasalint. O susimasciau del to, kad sakutes gale yra tokia lyg pumpuriuko uzuomazga, na is jos tie pumpurai ir auga-tikiuos suprantat apie ka as cia-ji nera nei nugeltus, nei nuvytus, o toliau tik eile randuku, kur buvo ziedai prisitvirtine. Kazi ar kirpt ir nekreipt demesio i ta pumpro gala, ar dar is jo galima ko tiketis?
Atsakyti
naujausi pirkinukai 4u.gif

ir visas "sodas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Filia: 16 liepos 2008 - 08:23
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 15, 21:33)
aš mačiau keletą tavo fotkių anoj temoj. mačiau kad jiems pas tave labai patinka...  drinks_cheers.gif  o įdomu yra jiems skirtumas kokia ta dėžutė  g.gif  blush2.gif  biggrin.gif  aš turiu tokiu plastikinių indelių.. užriščiau su maišiuku...bet vat žemių turiu tik kaktusų  unsure.gif  o purškiat tik tada kai atidarot? maždaug tik kad neišdžiūtų ar kad gan drėgna ten būtų? ir įdomu kurios akutės tinka, belekokios gyvos, ar tik apatinės

o kazi tiktu smeliukas is pajurio? ar geriau i durpes guldyt? g.gif
Atsakyti
Laba dienelė, gal kas galėtų pakonsultuoti naujai iškeptą orchidėjų augintoją? ax.gif
Gavau mediniame vazonėlyje gėlytę, kur užrašyta dendrobium, jungle orchids. Kaip ją prižiūrėti? Nes šiame indelyje jai jau gelsta lapeliai... Ar būtina persodinti į permatomą indelį? Ar tas indelis būtinai turi būti su skylutėmis... Na tiesiog neįsivaizduoju ką daryti... g.gif Bandžiau ieškoti pagal rūšis, kur įdėtos nuorodos temos pradžioje, bet kad sunku nustatyti, nes manosios tik keletas lapelių, jokių žiedų nėra...
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2008 07 16, 06:59)
Laba dienelė, gal kas galėtų pakonsultuoti naujai iškeptą orchidėjų augintoją?  ax.gif
Gavau mediniame vazonėlyje gėlytę, kur užrašyta dendrobium, jungle orchids. Kaip ją prižiūrėti? Nes šiame indelyje jai jau gelsta lapeliai... Ar būtina persodinti į permatomą indelį? Ar tas indelis būtinai turi būti su skylutėmis... Na tiesiog neįsivaizduoju ką daryti... g.gif Bandžiau ieškoti pagal rūšis, kur įdėtos nuorodos temos pradžioje, bet kad sunku nustatyti, nes manosios tik keletas lapelių, jokių žiedų nėra...

mediniam vazonely? blink.gif gal ji su plastikiniu vazonu tik ideta i medini, kad graziau atrodytu? g.gif pirmiausia jei turi galimybe idek nuotrauka mirksiukas.gif nes pavadinimai gali buti sumaisyti. o pulti persodinti geles tikrai nereikia, nebent matai, kad yra isimetes puvinys

(jei ka nusisnekejau senbuves pataisykit blush2.gif )
Papildyta:
beje, apie visu rusiu orchideju prieziura labai issamiai ir aiskiai parasyta www.orchidee.ru mirksiukas.gif nepatingek pasiskaityt, nes ir as nuo to pradejau drinks_cheers.gif
Atsakyti