Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Na merginos, as tikra ligone geliu atvzvilgiu! blush2.gif siandien buvau musiskej maximoj, ir niekad neatkreipiau demesio nukanuotas geles, siandien atkreipiau demesi. Ech, po 10, arba 12 lt buvo orchideju phaleonopsis, ir dar kazkokiu. Siaip kaina buvus 25 lt, bet lygiai tokios pacios geliu pardej kainuoja apie 50 lt. Si, kuria buvau nusiziurejus uz 12 lt, tai buvo tokia rozines spalvos marga, na cia maciau merginos tokiu turi. Bet ziedeliai vos po du, matosi, kad dar keli prazys, o kiti jau nukrite. Saknys visai grazios, nesimato puvesiu. Taip norejau... bet anyta mane veze miestelin, tai jau nenorejau imt, nes sako vis kur tu desi tas geles huh.gif , nes pas mane akrauta visur jau. Is dalies ji teisi. Tai ir nepirkau, bet jauciu sekanti kart pirksiu g.gif ir dar nenuveze manes i geliu parduotuve , norejau apsiziuret kokiu geliu yra, nes nauja parde. Geriausia vienai eit i miesta apsizvalgyt, nes siandien tik skubejau visur, negalejau atidziai nieko apziuret.
Beje dar klausimelis, maciau cia tokius "kudikelius" auginat, na ant zemiu ar kur ten pagaliukai tokie. Tai cia sis procesas naujai gelytei isaugint? is prazydejusio ziedkocio? Ar kas tai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 17, 13:27)
Beje dar klausimelis, maciau cia tokius "kudikelius" auginat, na ant zemiu ar kur ten pagaliukai tokie. Tai cia sis procesas naujai gelytei isaugint? is prazydejusio ziedkocio? Ar kas tai?  blush2.gif

cia bandoma keikius uzauginti is nuzydejusiu ziedstiebiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 07 17, 13:33)
cia bandoma keikius uzauginti is nuzydejusiu ziedstiebiu  4u.gif

Hm,reiks ir man tuo uzsiimt, kai perzydes gele smile.gif dabar Rojaus soduose skaitineju info smile.gif
Atsakyti
na pasakykite iki kiek man dabar tuos (eksperimento) lapukus auginti g.gif iki kokio dydzio dar laikyt ant zemes g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 17, 13:58)
na pasakykite iki kiek man dabar tuos (eksperimento) lapukus auginti g.gif iki kokio dydzio dar laikyt ant zemes g.gif

gaila kad negali pasirodyt mirksiukas.gif einu į tą puslapiuką paskaitysiu, gal ką rasiu..
papildyta:

na ten nerašo kiek jas taip laikyt, bet kaip suprantu reikia laukt kol jau paugės tie lapeliai, gal poto į reanimatorių dėt? g.gif ant kokių drėgnų kiminų ar kur...ar pas tave jau tie lapeliai dideli? kiek laiko jau eksperimentuoji? šaknelių turbūt dar nesimato? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 17 liepos 2008 - 13:10
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 17, 14:05)
gaila kad negali pasirodyt  mirksiukas.gif  einu į tą puslapiuką paskaitysiu, gal ką rasiu

jei ku rasi tai pranesk ax.gif
Atsakyti
nežinau, bet kiek aš pirkusi tų Orchidėjų per išpardavimą - niekada nepasiteisino unsure.gif Tam kartui
Atsakyti
Merginos,

labai labai reikia jusu patarimo, kaip gelbet gelytes.protas
Zadu atidaryt ligonines priimamaji.doctor.gif
Paemiau is darbo du phaliukus, kuriuos jau ketino kist i siuksliu maisa. Isoriskai ju lapai apvyte, apgeibe, abu turi ziedstiebius su pumpurais, kurie jau visa amzinybe nesiskleidzia ir dar ant vieno ziedstiebio keikiukas su 1cm saknyte ir 2apvytusiais lapiukais. Saknys kiek matau ir apdziuve virsuj ir panasu, kad apipuve vazone, daug drusku sankaupu ant saknu.

Kokio veismu plano man laikytis? Noris ir vaikuti issaugot 2.gif
Vakare galesiu ikelt fotkes. :
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2008 07 17, 14:11)
nežinau, bet kiek aš pirkusi tų Orchidėjų per išpardavimą - niekada nepasiteisino unsure.gif  Tam kartui

Nepavyko atgaivint? Nes as mastau ar pirkt man dabar ar ne g.gif O gal kurioms pavyko atgaivint?

Dabar tik prisiminiau kad pas mane darbe buvo orchideja, bet tuomet as dar nebuvau tokia maniake geliu, tada ji tokia apgeibus buvo..kazi kaip dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 17 liepos 2008 - 13:23
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 17, 14:22)
Nepavyko atgaivint? Nes as mastau ar pirkt man dabar ar ne  g.gif O gal kurioms pavyko atgaivint?

Man vieną pavyko atgaivint - labai tvirta pasidarė ir puikiausiai žydi. Kitas tik vakar pirkau - žiūrėsim kaip bus...
Atsakyti
Sveikos orchideju myletojos, labai labai noriu orchidejos, bet nieko nezinau apie ju auginima , gal galetumet patarti , kur protingai ir naudingai apie ju auginima ir prieziura paskaityti . Aciu
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 17, 12:08)
gal gali idet nuotraukyte kaip atrodo ta gelyte mediniam vazonely  blush2.gif  as irgi jau senokai rezgu tokia minti ten perkelt viena is savo gelyciu  ax.gif

vakare imesiu nuotraukyte 4u.gif
Atsakyti