va cia ta orchideja nukentejus nuo saules. Viena juoda deme atsirado nedidele ir apatiniai lapai tokie truputi pavyte, o gal tiesiog seni lapa nyksta?
Man labiausiai patinka tokios milziniskais ziedais...

QUOTE(Salza @ 2008 07 18, 11:57)
Man taipogi

QUOTE(D-liute @ 2008 07 18, 11:52)
va cia ta orchideja nukentejus nuo saules. Viena juoda deme atsirado nedidele ir apatiniai lapai tokie truputi pavyte, o gal tiesiog seni lapa nyksta?
na aš tai jokių baisių pakenkimų nepastebėjau

tu ja dėk toliau nuo palangės, bent ant stalo kokio, kur nekepintų tiesioginė saulė, beje kaip ją laistai?
paskaityk va čia, ypač laistymo skyrelį, man čia labai aiškiai viskas parašyta
http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=76

Nu bet sunkiai iziuriu tuos saules nudegimus 
Papildyta:
Maniskis toks paremtas tokia istisine viela
http://public.fotki....enopsis-didysi/
Pas sita gal kiek geriau matosi
http://evergreenorch...reen_Bucket.jpg

Papildyta:
Maniskis toks paremtas tokia istisine viela
http://public.fotki....enopsis-didysi/
Pas sita gal kiek geriau matosi
http://evergreenorch...reen_Bucket.jpg
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 18, 12:05)
na aš tai jokių baisių pakenkimų nepastebėjau
išskyrus tai, kad per daug ji sausai gyvena, išdžiūvus ant saulės, keista kaip ji tau žydi dar.. o ten nesuprantu ar ji skirtingos spalvos žiedus išleidus???
tu ja dėk toliau nuo palangės, bent ant stalo kokio, kur nekepintų tiesioginė saulė, beje kaip ją laistai?

Kas savaite i karsta dusa kisu, bet gal per retai vasara? Nenoriu supudyt

O ten 2 orchidejos kartu padetos

QUOTE(D-liute @ 2008 07 18, 12:14)
Kas savaite i karsta dusa kisu, bet gal per retai vasara? Nenoriu supudyt 

tai kaip matau gerai prižiūri

Na ir groziu jus cia turit
O jau Lucky orchidariumas tai

QUOTE(Graikė @ 2008 07 17, 18:30)
Sveikos
, turiu Dendrobium nobile tipo orchidėją, buvau ją perlaisčius tai vietoj žiedų man ji išleido labai daug keikių
. Dabar norėčiau juos persodinti, bet nežinau kaip. Ar persodinus juo galima iš karto laistyti, ar palikti suaus kuriam laikui?
Pridedu nuotraukytes kaip atrodo dabar mano tie "vaikučiai". Kai kurie jų auga labai žemai ir savo šaknis jau suleido į pagrindinį vazoną. Kaip juos atskirti? Ir ar reikia juos atskirti. Patarkite, nes aš pirmą kart turiu tokią orchidėją.

Hm, neleidžia man įkelti foto.

Pridedu nuotraukytes kaip atrodo dabar mano tie "vaikučiai". Kai kurie jų auga labai žemai ir savo šaknis jau suleido į pagrindinį vazoną. Kaip juos atskirti? Ir ar reikia juos atskirti. Patarkite, nes aš pirmą kart turiu tokią orchidėją.

Hm, neleidžia man įkelti foto.

pirmiausia tai pataisysiu tave, kad dendrobiumai neaugina keikiu nuo perlaistymo

tavo vietoj as neatskyrineciau tu keikiu, kurie auga zemai ir saknytes jau ilinde i substrata, o atskirciau tik tuos, kurie yra auksciau ant augalo prisikabine

Papildyta:
QUOTE(lucky @ 2008 07 17, 20:42)
Sakneles tai labai jau prastos
Kazkada prisizadejau Renai, kai pasidarysiu mini orchidariuma- butinai pasirodysiu
Tai va mano svieziena., Nauji augaliukai is belgu Leptotes bicolor ir Dendr. unicum plius kelias Tilsandijas prigriebiau

Kazkada prisizadejau Renai, kai pasidarysiu mini orchidariuma- butinai pasirodysiu

nu bet jau grozis

Papildyta:
QUOTE(Salza @ 2008 07 17, 21:26)
Susiduriau su tokiu klausimuku, ar keikiboost tinka dendrobiams? Pas mane visi phalikai, o pas kaimynka dendrikas, stiebukas nuzydejo, bet maciau yra tokios pleveles su turbut po jom akutem kaip ir pas ph, gal gelyciu padovanotu mums pasigrozet?
Gal kas zinot? 
Papildyta:
O gelyte va tokiam va stovyje uz 3.99 lt

Papildyta:
O gelyte va tokiam va stovyje uz 3.99 lt

as bandziau ir su dendrobiu, o kas gausis nezinau. tik pas mane ne phalaenopsis tipo dendrobis, o nobile, tai as nukirpau tas ataugeles kur ziedukai buvo ir patepiau tas vietukes su keikiboosto

Senukuose ir www.orchidejos.lt mačiau pirkti Vermikulito. Gal žinote kaip ir kam jį naudoti?

QUOTE(D-liute @ 2008 07 18, 11:10)
Man toks klausimelis iskilo. Ar phalaenopsio lapai galejo suglebti/padziuti del to, kad stovejo ant pietines palanges, gavo daug tiesioginiu saules spinduliu? Ir ar tai atsistatys? Saknys atrodo kuo puikiausiai. Nesenai ir prazydo dideliais ziedais, net ziedkotis, nors ir paremtas linksta 

jos gali gauti tiesiogines saules spindulius, tik nekaitrius- vakarines arba rytines saules

QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 18, 11:20)
ei, merginos
kurios darbuojatės su tuo keikiBIUSTU
ar jau tepliojot? pasakokit mielosios
kaip sekasi, kas vyksta?

nu tas prajuokino

dar nieko nebandziau

QUOTE(aistukas @ 2008 07 18, 11:25)
o KAIP MAZDAUG ORIENTUOTIS kiek saknu dar i substrata galima bandyt, nes matau, kad oriniu ten kazkokie likuciai ar naujos isauge yra?
Ir del fungicido, ar jus i ji merkiat tokias reanimuojmas?
O augimo stimuliatoriu ar naudojat?

Ir del fungicido, ar jus i ji merkiat tokias reanimuojmas?
O augimo stimuliatoriu ar naudojat?
na zo tu ten kirpk kas nereikia, o poto jau pasirodyk, jau nutarsim, kur tau ja kist

na kolkas nieko tokio nenaudojau

QUOTE(Tejyte @ 2008 07 18, 14:10)
Senukuose ir www.orchidejos.lt mačiau pirkti Vermikulito. Gal žinote kaip ir kam jį naudoti? 

as tai vermikulita siaip naudoju kolkas tik sanpaulijom

[quote=rena,2008 07 18, 13:32]
na zo tu ten kirpk kas nereikia, o poto jau pasirodyk, jau nutarsim, kur tau ja kist
aha, aisku del chemijos, as cia rusiskam psl. apie juos perskaiciau.
su vaizdeliu, kai jau bus - pasirodsiu. va, del kiminu nezinau ik, ar ju iesko, ar apsieisiu
kAZI AZ nieko, jei kuri laika jos isknisos is vazoniko pabus?
ir dar pagalvojau, kad reikia pilnai man isnaudo visas dalis - pabandsiu eksperimena jus, kur daro su ziedsiebiu. nu negaliu ik rasi, kur buvoe aprase. Kiek pamenu-dedi i reanimaoriu an durpiu dregnu gerokai ir laikai silai. Cia lyg ir reanimatorius, ik and durpes. Ar gerai supraau?
Sorr, kompas kaikuriu raidziu nebespauzdina-keebordas uzsilenke.

aha, aisku del chemijos, as cia rusiskam psl. apie juos perskaiciau.
su vaizdeliu, kai jau bus - pasirodsiu. va, del kiminu nezinau ik, ar ju iesko, ar apsieisiu

kAZI AZ nieko, jei kuri laika jos isknisos is vazoniko pabus?
ir dar pagalvojau, kad reikia pilnai man isnaudo visas dalis - pabandsiu eksperimena jus, kur daro su ziedsiebiu. nu negaliu ik rasi, kur buvoe aprase. Kiek pamenu-dedi i reanimaoriu an durpiu dregnu gerokai ir laikai silai. Cia lyg ir reanimatorius, ik and durpes. Ar gerai supraau?
Sorr, kompas kaikuriu raidziu nebespauzdina-keebordas uzsilenke.