Prijauciantis, tikrai nereikia jaudintis
Žinau ką ir kodėl rašau - kodėl turėčiau jaudintis?
Skaitau čia apie TAVO pasaulėžiūrą .
Jei ji būtų mano - kokia prasmė malti liežuviu? Ką tai duotų man arba bet kuriam iš skaitančių?
Ar sąmoningai pasirinkai akcentą dėti ne tam, kuo gyveni dabar, o tam, kas bus, kai TAI galbūt įvyks (nors ir rašai, kad nėra nei vakar, nei rytoj, bet tavo paties tekstai sako ką kita)? Panašu, kad tai tave patį slegia?
Ne. Manęs niekas neslegia. O tai, jog atrodo kad akcentą dedu į tai kas galbūt įvyks.... negerai. Matyt netinkamai kažkur sudėliojau žodžius, nes visada stengiuosi akcentuoti, kad yra tik DABAR ir nieko daugiau. Dėl aiškumo su laiku... Jo nėra, tačiau mūsų protai gyvena linijiniame laike. Kalbantis apie skirtingus dalykus naudoji skirtingas formuluotes, siekdamas, kad kitas suprastų, kalbi iš skirtingų pozicijų. Laiko nėra, yra tik dabar, tačiau rytoj eisiu į kiną, vakar rinkau grybus, o šiandien ryte gėriau arbatą, tačiau tai vyksta dabar.
O nepagalvoji, kad nereikia, kad kažkas TAI įvyktų, nes TAI vyksta nuolat? Nes ir dabar niekas netrukdo patirti tai, kas esi pats, nereikia prašyti Gamtos, kad leistų pamatyti pasaulį toks koks jis iš tikro, nes nieks ir netrukdo dabar žiūrėti. Kas trukdo sužinoti, kas esi? Nieks neuždengta ir nepaslėpta, tiesiog gal lauki, o ne veiki?
Aš ir teigiu, kad TAI vyksta nuolat, tačiau jei TO nepatiri, jei Gamta nepasakė TAIP - kaip tu pamatysi Tiesą??? Ribotų funkcijų akimis? Jei matytum pasaulį koks jis yra iš tikro - nieko panašaus nebūtum parašius. Viskas ką rašei šioje citatoje tiktų jei žmogus būtų tik protas, jausmai, juslės, fizinis kūnas. Tačiau mes esame kur kas daugiau - daug, daug, daug, daug, daug, daugiau, kitaip būtume tokie maži.... Ar žinai kur tavo ribos?
Jei tau niekas neuždengta, kodėl nedegi tuo kas TU ESI???!
Nerandu tinkamo žodžio, bet keista, kad tiek jautiesi nežinantis kas esi, nematai pasaulio, lauki atsiveriant ...
Aš niekada nesakiau, kad nežinau kas esu kaip ir nesakiau, kad žinau kas esu ir tuo labiau niekada nesakiau, kad kažko laukiu. Aš tik darau tai ką turiu dabar daryti.
Tikiuosi, kad į tai žvelgsi kaip į diskusiją, kurioje kalbam, o ne dailinam žodžius, kad gražiai skambėtų. Apie įžeidimus aš nekalbu.
Jei norėčiau žodžių skambesio ar įtikti - apglostyčiau visų jausmus ir protus taip, kad geležis pradėtų lydytis, tačiau stengiuosi tik padaryti tai, dėl ko čia vis dar būnu ir nieko daugiau. Nemeilikaudamas ir nieko negrąžindamas. Man visiškai nesvarbu kas ką apie mane gali pagalvoti. Neturiu tam laiko, kaip ir kaip ir įžeidimams.
Tačiau tai ką paskaičiau privertė truputį susimąstyti. Rašyti tai ką rašau man nėra lengva, nes formuluotė, sudėliojimas tinkamai pritaikytas vienam žmogui gali būti visiškai nesuprantamas kitam, o stengiausi skirtingais žodžiais sudėlioti viską į tam tikrą visumą, bet panašu, kad taip kaip norėjau nepavyko. Pavyko kitaip. Tačiau kita vertus labai aiškiai matau, kad nebuvau čia tuščiai ir tai kas pasodinta auga.
Vienintelis dalykas, kuris mane truputį jaudina - tai ar teisingai viską dėlioju, kad padaryti tai dėl ko čia rašinėju? Kitaip nematyčiau prasmės parašyti dar nors vieną žodį.
Vienaip ar kitaip viskas įvyks taip kaip ir turi įvykti