Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas pagal Polį Bregą II-a dalis

O klizmas reiktų daryt badavimo metu,kad viską išsivalyti g.gif Hm,galvojau,kad badaujant geriau gert mineralinį,bet pasirodo vanduo geriau.O kokį vandenį gert g.gif Iš čiaupo turbūt ne pats geriausias pasirinkimas.O kaip pirktinis iš didelių bambalių?Klausimai gal ir kvaili,bet norėčiau viską išsiaiškint blush2.gif Badavimui ruošiuos pirmą kart.Labai apsunkusi,be energijos jaučiuos.Be to turiu šiokių tokių problemų su kepenim.Tad ir nusprendžiau prasivalyt save.O kas kiek laiko galima badaut?
Atsakyti
QUOTE(braskelina @ 2011 03 23, 15:57)
O klizmas reiktų daryt badavimo metu,kad viską išsivalyti g.gif Hm,galvojau,kad badaujant geriau gert mineralinį,bet pasirodo vanduo geriau.O kokį vandenį gert g.gif Iš čiaupo turbūt ne pats geriausias pasirinkimas.O kaip pirktinis iš didelių bambalių?Klausimai gal ir kvaili,bet norėčiau viską išsiaiškint blush2.gif Badavimui ruošiuos pirmą kart.Labai apsunkusi,be energijos jaučiuos.Be to turiu šiokių tokių problemų su kepenim.Tad ir nusprendžiau prasivalyt save.O kas kiek laiko galima badaut?

Jei problemos su kepenimis, tai kol nieko nežinai apie badavimą - daugiau kaip 2-3 dienas nereikia badauti. Dazniau kaip 2 savaitės irgi nereikia. Tai tiesiog per tą laiką nusipirk knygą apie badavimą (man išsamiausia pasirodė Malchovo "badavimo fenomenas") ir skaityk kelis kartus. O po to kai taps aiškiau - čia gali kažko pasiklausti. Čia ne specifinis forumas kur gali viską sužinoti. Teoriją reikia susirinkti pačiam. O patirtimi pasidalinti galima bandyti ir čia, bet tik po to kai jau žinai teorinę dalį
Atsakyti
Sveiki,
perskaičiau visą temą, labai ačiū visiems už pasisakymus ir informaciją smile.gif
Prieš gerus 10 metelių esu kartu su tėvais valiusi kepenis, tai nors man tada nebuvo 20 metų, pasišalino daug žalių akmenų. Įsivaizduoju, kas dabar dedasi organizme, todėl nusprendžiau imtis šio reikalo vėl. Perskaičiau Brego knygą; šiuo metu skaitau Malachovą apie organizmo valymą. Pora savaičių badavau po 36 valandas per savaitę.
Kadangi iš Jūsų sužinojau apie ekadašius, pagalvojau, gal vertingiau badauti per juos? Bet kadangi gaunasi ne kiekvieną, o kas antrą savaitę, tai galvoju ne 36, o 48 valandas.
Tik aš galvoju, ar nesulėtės apykaita per tas kelias nevalgymo dienas? Man aktualu ne tik išsivalyti, bet ir numesti kokius 5 kg, tai ar nebus taip, kad po badavimų sunkiau kris svoris? doh.gif
Atsakyti
Ar girdėjote apie detoxpleistrus? Ar tikrai galima pašalinti iš organizmo dauguma kenksmingų medžiagų g.gif
http://www.detoxpleistras.lt/
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Mano klausimas irgi susijes su svoriu. Kazkada kai reguliariai karta i savaite badaudavau, tai svoris stabiliai krito po 1kg/sav. Tuo metu man reikejo palieknet tai buvau patenkinta. Dabar vel noriu grizti prie kassavaitinio badavimo, bet jau svorio mesti nereikia. Kaip jus sprendziat si klausima? Ar labai krenta svoris kas savaite badaujant?

Ir dar klausimelis. As neketinu badauti po kelias dienas. Planuoju tik reguliariai karta per sav. Taigi norint palaikyti sveikata ir karts nuo karto apsivalyti, reikia kas savaite badauti ar uztenka kas antra?

Beje, siandien kaip tik badauju. Jauciuosi super. Svarbiausia - tinkama motyvacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2011 05 03, 16:56)
Dabar vel noriu grizti prie kassavaitinio badavimo, bet jau svorio mesti nereikia. Kaip jus sprendziat si klausima? Ar labai krenta svoris kas savaite badaujant?

Ir dar klausimelis. As neketinu badauti po kelias dienas. Planuoju tik reguliariai karta per sav. Taigi norint palaikyti sveikata ir karts nuo karto apsivalyti, reikia kas savaite badauti ar uztenka kas antra?

Dėlto ir bijau badauti schmoll.gif. Nevalgiau kelis mėn. saldumynų, tai svoris dar labiau nukrito, nors tikslas tai ne tas buvo. Dabar su savo 172 cm sveriu 51 kg. Šiaip jau kažkur nusirengti, pvz pliaže ar pirtyje būtų nesmagu doh.gif nebelabai sveikai atrodau. O ir metų jau daugiau turiu.

Man atrodo 1 k. per dvi savaites (ekadašio dienomis) užtenka mirksiukas.gif
Atsakyti
Keista man skaityt, kai kažkam svorio kritimas tampa problema smile.gif
Kai badaudavau ir man krisdavo svoris, po 1 kg per dieną, bet po badavimo labai sėkmingai atsistadydavo, netgi daugiau į pliusą ir apetitas kokią 2-rą, 3-ią parą po badavimo kaip pas vilką būdavo, praktiškai dėl to nustojau visai badauti, nes dėl sveikatos labai reikėtų, tik dėl svorio svyravimų bijau. Po paskutinio ilgojo berods 14 dienų badavimo (praeitų metų pavasarį) buvau priaugus virš 10 kg., žodžiu dar kokius 6 kg į pliusą nuėjau nei prieš badavimą. Tą pliusą nuo rudens nebadaudama numečiau, tik sveika mityba pasigirt negaliu blush2.gif
Papildyta:
O šiaip sveikatai palaikyti užtektų pabadauti ekadašio dienomis, kas antrą savaitę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2011 05 03, 18:50)
Keista man skaityt, kai kažkam svorio kritimas tampa problema smile.gif
Kai badaudavau ir man krisdavo svoris, po 1 kg per dieną, bet po badavimo labai sėkmingai atsistadydavo, netgi daugiau į pliusą ir apetitas kokią 2-rą, 3-ią parą po badavimo kaip pas vilką būdavo, praktiškai dėl to nustojau visai badauti, nes dėl sveikatos labai reikėtų, tik dėl svorio svyravimų bijau. Po paskutinio ilgojo berods 14 dienų badavimo (praeitų metų pavasarį) buvau priaugus virš 10 kg., žodžiu dar kokius 6 kg į pliusą nuėjau nei prieš badavimą. Tą pliusą nuo rudens nebadaudama numečiau, tik sveika mityba pasigirt negaliu  blush2.gif
Papildyta:
O šiaip sveikatai palaikyti užtektų pabadauti ekadašio dienomis, kas antrą savaitę 4u.gif

Man irgi per badavimo dieną krenta apie 1 kg, bet po to atsistato. Norėčiau badauti po kelias dienas, bet irgi bijau, kad po to priaugsiu daugiau, nei numesiu.

Gal Kristaline gali patarti dėl ekadašių - įvairiuose šaltiniuose parašyta, kad ekadašiai bus gegužės 12,13 arba 14 dienomis. O kuri diena iš tikrųjų?
Atsakyti
bigsmile.gif Sveiki bigsmile.gif
kada artimiausios ekadašio dienos? doh.gif mane prispyrė sveikatos bėdos, jau būtina badauti....
to nedariau jau 2,5m. tačiau jau reikia verysad.gif
klausimas: dar maitinu, ar galima badauti apie savaitę ar dvi...pienelio beduodu nakčia ir dieną šiek tiek...ar badaujant man nedings pienas visai?
gal prijaučiantis žinotų g.gif
Atsakyti
Logiškai mąstant jei badaujant sujuda visokie šlakai, pradeda tirpti riebalai, ko pasekoje padaugėja acetono organizme, jei dar ligos - gaunasi, kad visą tą brudą valgys vaikas per pieną. Tai realiai geriau badauti iki 3 dienų (jei labai reikia), kol dar nėra tikrojo badavimo. O dar geriau ne daugiau kaip 1-2 dienas. O jei su sveikata labai rimtos bėdos, tai tada verta pasverti ir jei sveikata tikrai svarbiau -gal neverta ir maitinti pienu
Atsakyti
Ačiū, Prijaučiantisuž atsakymą- kaip visada laiku ir tiesiai tiksliai. Esu aš ,,pasikeitusi" , tačiau labai man padėjai ir prieš 3 metus kai vadavausi iš ligų gniaužtų- tada man pasisekė 4u.gif radau dar ir senų savo pasisakymų čia unsure.gif
Visgi nusprendžiau nebadauti, nes noriu maitinti mažiuką toliau, tuo labiau, kad jis pas mane irgi alergiukas verysad.gif (genai tikriausiai verysad.gif taigi pirma, mano pienukas jam svarbus, nes tai dalis apsaugos nuo bėrimų, antra, nenoriu savo šlakų dar ir jam atiduoti, nes dabar irgi yra pabertas rolleyes.gif
O ką galėtum pasiūlyti alternatyvai? nes aną žinutę rašiau po žiauraus migreninio priepuolio, kai visą vakarą pratįsojau wc ir vonioje bevemdama, galvojau, kad jau net visą skrandį ten paliksiu. Mano bėdos kaip ir seniau: baisūs migreniniai priepuoliai ir bėrimai......bijau, kad jie didės ir toliau...praėjusį kartą tai man baigėsi nesėkmingu gydymu, anafilaksiniu šoku, reanimacija doh.gif tada vat ir atsigręžiau į badavimą (14 dienų, paskui dar 7 dienas), kuris mane išgelbėjo...bet viskas buvo tada...orieš 3 metus...žiemą....
dabar nebeišmanau, ką daryti g.gif
kuo man pakeisti tą badavimą, kaip kitaip galėčiau apsivalyti, palikdama sveiką pienuką savo sūneliui wub.gif
ačiū ir geros vasarėlės user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 04 liepos 2011 - 16:17
Aš tikrai nežinau jokių priemonių, kurios turėtų didelį, stiprų poveikį ir nebūtų drąstiškos. Galima sėkmingai gydytis žolelėmis, bet reikia tiksliai žinoti kur problema. Nuo alergijų pasveiksta absoliučiai visi, kurie tampa žaliaėdžiais, bet jais tapti gali ne visi ir perėjimas užtrunka labai ilgai ir tai turbūt pati "žiauriausia" kūno atžvilgiu priemonė. Bet tie kurie pasiryžta ir tai po metų ar daugiau praeina - sakytų turbūt kitaip smile.gif. Bet mūsų klimato sąlygomis žaliaėdžiais lengviausia tapti jei viena iš dominuojačių došų - pita, kitiems tai šiek tiek pavojinga. Bet kartais ligos priverčia tai padaryti, nors yra ir paprastesnių priemonių.
Dėl migrenos - mažiau kavos, jokio fermentinio sūrio, minimaliai šokolado. Greičiausiai, kad tai nepadės, bet gal bus retesni priepuoliai.

Nuo bet ko gydantis, idealu yra jei tiksliai žinoma ligos priežastis. Nes kai nežinai - lieka tik spėjimas.
Galima pasikliauti savo nuojauta, bet pas daugumą ji per menkai išvystyta, kad užgožtų sveiką protą - o kartais kaip tik to ir reikia. Iš kitos pusės - jei pataria ne nuojauta, o kažkas kita, tai užgožus sveiką protą galima ir į didelę bėdą pakliūti biggrin.gif.
O jei rimtai, tai svarbu tiksli diagnozė ir tada galima ieškoti ką pakeisti. Maitinant, kaip ir besilaukiant - reikia stengtis kuo mažiau streso savo kūnui, nes vaikas visada gaus jo dalį. Iš kitos pusės kai prasideda migrena - stresas ne ką mažesnis sad.gif.
Pabandyk nevalgyti po kartą per savaitę, arba tik silpnų žolelių, sulčių dietą kartą per savaitę - gal bus lengviau. Galima pabandyti po kartą per dieną 3 savaites klizmomis pavalyti žarnyną. Bet visa tai tik spėjimas - aš gi nei matau, nei jus pažįstu, nei nedrįsčiau maitinančiai siūlyti kokį gydymą. Tai čia tik bendros rekomendacijos, bet jos tikrai realiai gali stipriai pagerinti padėtį smile.gif
Atsakyti