aš čia gal ne į temą, bet paskaičiau apie jūsų siūlomus valymo receptus ir norėjau pasakyti, kad pirkau turguje tokias tabletes. sudėtis lyg ir panaši - pelynas, gvazdikėliai, bet kur tai numečiau. jų paskirtis irgi valyti organizmą nuo visokių parazitų. pirmą dieną kai pabandžiau, žiauriai skaudėjo galvą, bet jau po to poveikio nepajutau jokio. gal kurios bandėte? pavadinimas - troičatka, galvoju, gal reikėtų pratęsti vartojimą.
Daug ko negalima.... Nes šiaip tai pirmas vaistas būtų dienelė be maisto...
Jei tikrai žinai, kad padės, tai viena dienelė tinkamas variantas. Apskritai laukiantis saugiai galima badauti iki trijų dienų. Bet reikia stebėti savijautą, jei per sunku, galima iš karto nutraukti badavimą. O diena (kai yra patirties) visai priimtinas variantas.O šiaip kai laukiesi, variantų tikrai nedaug.... Gal net geriau šiltai būti, daug arbatų su medumi, citrina ir jokio kieto maisto. Kai intuityviai pajausi, kad jau reikia valgyti, tai ir valgyk.
aš čia gal ne į temą, bet paskaičiau apie jūsų siūlomus valymo receptus ir norėjau pasakyti, kad pirkau turguje tokias tabletes. sudėtis lyg ir panaši - pelynas, gvazdikėliai, bet kur tai numečiau
Į temą, nes mes bent jau anksčiau šnekėjom apie tai. Pelynas+gvazdikėliai+graikiškų riešutų trauktinė rusiškai ir vadinasi troičatka. Tik jei viskas sutalpinta į vieną tabletę, tai reiškia, kad kažkas nori pasipelnyti iš Rusijoje pakankamai gerai žinomo "troičatkos" pavadinimo, arba padarė tai ko neįmanoma padaryti. Pirmiausia pelyną reikia pradėti nuo mažų kiekių ir didinti, o graikiškų riešutų trauktinės teigiamas savybes labai sunku išlaikyti, tuo labiau neįsivaizduoju to sausam pavidale.Visumoje tos tabletės negali būti tikroji "troičatka", bet jei sudėtis normali tai geriau tos tabletės negu visai nieko.
Dar skirtumas kur paties surinktas pelynas ir pirktas parduotuvėje. Pats džiovini kambario temperatūroje, o gamykloje yra spec. džiovyklos. Ten paprastai (nors nebūtinai) temperatūra per aukšta ir daugelis augalų tinkamų savybių gerokai sumažėja.
Nesenai pamačiau filmą apie žmogaus parazitus. Ir nors ten sudėti vieni iš "rimčiausių" atvejų, bet vaizdinis poveikis tikrai daro savo. Aš net rankas pradėjau daug dažniau plauti

Sveiki,
O aš tai girdėjau, kad nėščiai jokiu būdu negalima badauti, nes tai, kas badaujant išsivalo, nuodija vaikelį - toksinai (niekad neatspėsi jų sudėties, tad ir poveikio)veikia ir pačią tave, ir vaikelį, o pati nėštumo pradžia - tai juk pats ląstelių dalijimasis - ten dar ne augimas, o formavimasis vyksta - niekada nedrįsčiau taip drastiškai rizikuoti - nieks negali prognozuoti, kas ką ir kaip paveiks. Padariniai nenuspėjami. Gali keistis apykaita, mechanizmai sustoti ar trikti, o čia veiksmas vyksat juk kas sekundę. Ir tas veiksmas - neįprastas tavo pačios organizmui. Iš viso, nėščiai geriau gyventi kuo įprastesnį gyvenimą: jei visą gyvenimą nardei - gali ir nėščia rizikuoti, nes organuzmui tai įprasta veikla. Bet kai nėščios ima daryti tai, ko niekada nedarė, valgyti tai, ko niekada nevalgė, keisti dienotvarkę, ritmus ir bioritmus - daug ko galima prisišaukti. Kartais net įspūdis susidaro (ne šiuo atveju
), kad iki tol savimi niekada nesirūpino, o dabar tai jau parodys, kad moka kaip reikia.
Sutinku, kojas šiltai (tik ne kaitinti vonelėse), arbatos, arbatos, arbatos - ir tai ne bet kokios, ir medaus nepadaugink, šiltai kaklą, krūtinę, jokių skersvėjų, daug gryno oro. Manau, tai gera pradžia sėkmingai pabaigai. Prasidedant peršalimui geriau išsigulėti, tada peršalimas neišsivysto. Tikrai ribočiau tomis dienomis maistą, bet neatsisakyčiau jo. Be to, rinkčiausi jį lengvesnį (košes, daržovių salotas, troškintas ar garintas daržoves, rūgusio pieno produktus). Svarbiausia gera nuotaika ir gražios svajonės apie sveiką vaikiuką
Kaip sekasi badauti (vienadienis badas), kai taip drėgna ir šalta? Ar nesušalat?
Gal geriat šiltą vandenį? Man tai šalta ...
O aš tai girdėjau, kad nėščiai jokiu būdu negalima badauti, nes tai, kas badaujant išsivalo, nuodija vaikelį - toksinai (niekad neatspėsi jų sudėties, tad ir poveikio)veikia ir pačią tave, ir vaikelį, o pati nėštumo pradžia - tai juk pats ląstelių dalijimasis - ten dar ne augimas, o formavimasis vyksta - niekada nedrįsčiau taip drastiškai rizikuoti - nieks negali prognozuoti, kas ką ir kaip paveiks. Padariniai nenuspėjami. Gali keistis apykaita, mechanizmai sustoti ar trikti, o čia veiksmas vyksat juk kas sekundę. Ir tas veiksmas - neįprastas tavo pačios organizmui. Iš viso, nėščiai geriau gyventi kuo įprastesnį gyvenimą: jei visą gyvenimą nardei - gali ir nėščia rizikuoti, nes organuzmui tai įprasta veikla. Bet kai nėščios ima daryti tai, ko niekada nedarė, valgyti tai, ko niekada nevalgė, keisti dienotvarkę, ritmus ir bioritmus - daug ko galima prisišaukti. Kartais net įspūdis susidaro (ne šiuo atveju

Sutinku, kojas šiltai (tik ne kaitinti vonelėse), arbatos, arbatos, arbatos - ir tai ne bet kokios, ir medaus nepadaugink, šiltai kaklą, krūtinę, jokių skersvėjų, daug gryno oro. Manau, tai gera pradžia sėkmingai pabaigai. Prasidedant peršalimui geriau išsigulėti, tada peršalimas neišsivysto. Tikrai ribočiau tomis dienomis maistą, bet neatsisakyčiau jo. Be to, rinkčiausi jį lengvesnį (košes, daržovių salotas, troškintas ar garintas daržoves, rūgusio pieno produktus). Svarbiausia gera nuotaika ir gražios svajonės apie sveiką vaikiuką

Kaip sekasi badauti (vienadienis badas), kai taip drėgna ir šalta? Ar nesušalat?
Gal geriat šiltą vandenį? Man tai šalta ...
Dėkui už patarimus
Tiesą sakant aš ir nesiryžau badavimui, net ir vienos dienos, nes kažkodėl irgi manau, kad ypač nėštumo pradžioj, tai gali neprivesti prie gero. Nors kol nesilaukiau, esu tai dariusi ne kartą, ir visada poveikis būdavo tik geras. Na bet dabar bijau ir viskas.
Taip ir gydausi - stengiuosi daug gerti arbatų (nors kartais kai labai nebesinori, tai išgeriu mažiau...), siek tiek medaus, imbiero, česnako. Stengiuosi nebesušalti, ir viskas jau juda į gerąją pusę. Dar liko kosulys, bet jau šiek tiek lengvesnis ir tikiu, kad ir jis neužilgo išnyks

Tiesą sakant aš ir nesiryžau badavimui, net ir vienos dienos, nes kažkodėl irgi manau, kad ypač nėštumo pradžioj, tai gali neprivesti prie gero. Nors kol nesilaukiau, esu tai dariusi ne kartą, ir visada poveikis būdavo tik geras. Na bet dabar bijau ir viskas.
Taip ir gydausi - stengiuosi daug gerti arbatų (nors kartais kai labai nebesinori, tai išgeriu mažiau...), siek tiek medaus, imbiero, česnako. Stengiuosi nebesušalti, ir viskas jau juda į gerąją pusę. Dar liko kosulys, bet jau šiek tiek lengvesnis ir tikiu, kad ir jis neužilgo išnyks

Labuks
,
galiu pasidalinti vienu receptuku, kuris atsiradus peršalimo požymiams juos tuoj pat ir pašalina - bent jau mano ir artimųjų buvo tokia patirtis. Taigi, paimdavau čia dažnai minimų keleta gvazdikėlių, susimaldavau su kavamale ir užpildavau degtine. Ir jau po kokių 2 val. galima naudoti, o likusi dalis lai stovi, vis degtinės galima dapilti tiek, kiek manai dar reiks. Naudoju taip: skalauju juo gerklę kokiais 2 gurkšniais per procedūrą. Po 1-2 procedūrų ir nuo gerklės viskas "nuslenka", ir kosulių, ir t. t. nieko nebelieka - net prisiminimuose
Tik reikia kur pasižiūrėti, ar gvazdikėliai neturi kokio poveikio nereikalingo nėščioms, nes yra žolyčių, kurios net gali iššaukti gimdos susitraukimus, ar net priešlaikinius nepageidaujamus reiškinius. Ne nėščioms ir nealergiškoms - puiki efektyvi priemonė. Be to, skaniai ir kvepia
Tai, ar yra vienadienių badautojų, ar visi tik ilgalaikiais badavimais užsiimat? Jau čia pat ir Ekadashi...

galiu pasidalinti vienu receptuku, kuris atsiradus peršalimo požymiams juos tuoj pat ir pašalina - bent jau mano ir artimųjų buvo tokia patirtis. Taigi, paimdavau čia dažnai minimų keleta gvazdikėlių, susimaldavau su kavamale ir užpildavau degtine. Ir jau po kokių 2 val. galima naudoti, o likusi dalis lai stovi, vis degtinės galima dapilti tiek, kiek manai dar reiks. Naudoju taip: skalauju juo gerklę kokiais 2 gurkšniais per procedūrą. Po 1-2 procedūrų ir nuo gerklės viskas "nuslenka", ir kosulių, ir t. t. nieko nebelieka - net prisiminimuose

Tik reikia kur pasižiūrėti, ar gvazdikėliai neturi kokio poveikio nereikalingo nėščioms, nes yra žolyčių, kurios net gali iššaukti gimdos susitraukimus, ar net priešlaikinius nepageidaujamus reiškinius. Ne nėščioms ir nealergiškoms - puiki efektyvi priemonė. Be to, skaniai ir kvepia

Tai, ar yra vienadienių badautojų, ar visi tik ilgalaikiais badavimais užsiimat? Jau čia pat ir Ekadashi...

Aš tai nebadauju visai, tik per prievartą. Nu kai peršali ar gripas. Pageriu druskos su vandeniu (šank prakšalana), po to sausai visą dieną. Tai sergu ne daugiau kaip parą. Nors neseniai visai pusantros sugebėjau prasirgti
. Bet šitas gydymosi būdas ne visiems tinka.
O šaip tai jau labai ruošiuosi vėl reguliariai per ekadašius pabadauti. Bet dar ne šį mėnesį

O šaip tai jau labai ruošiuosi vėl reguliariai per ekadašius pabadauti. Bet dar ne šį mėnesį

Sveikas, Prijauciantis. Ar praktikuodamas Prakšalaną darai tuos visus 4 pratimus po 8 kartus? Kiek išgeri ltr to sūraus vandens, su kokiais laiko intervalais, kokia druskos konc.? Radau literatūroje labai įvairiai - dideli intervalai skirtumų, tad įdomu, kaip praktiškai jau pasitvirtinęs metodas
. Ar visada pasiseka? Girdėjau, kad kai kurie baisiai sutinsta po to (kažin ką padaro ne taip?!)ю Žodžiu, labai įdomu būtų, jei pasidalintum praktine patirtimi. Darai ryte ir po to tą dieną sausai badauji ar kaip? Kaip pats apibūdintum paskirtį (pagal efektą), nes man įspūdis susidarė, kad tai žarnyno valymo, visgi, procedūra, kurios pasekoje geriau veikia kepenys, kasa ir pan.
Na, ar kas šiandien Ekadashinasi?
Puikus oras ir šilta visai ?

Na, ar kas šiandien Ekadashinasi?

Puikus oras ir šilta visai ?

Ar praktikuodamas Prakšalaną darai tuos visus 4 pratimus po 8 kartus? Kiek išgeri ltr to sūraus vandens, su kokiais laiko intervalais, kokia druskos konc.?
Aš darau tik du pirmus pratimus, organizmas jau pats žino kaip elgtis. Išgeriu apie2-3 litrus. Geriu kai skrandis apytuštis, o druskos dedu pagal skonį, kad nebūtų per daug sūru. Tik truputį.QUOTE
Radau literatūroje labai įvairiai - dideli intervalai skirtumų, tad įdomu, kaip praktiškai jau pasitvirtinęs metodas . Ar visada pasiseka?
Literatūroje rašo standartiškai, o praktikoje kiekvienas pats nesunkiai randa kas jam geriausia. Man pasiseka visada.QUOTE
Girdėjau, kad kai kurie baisiai sutinsta po to (kažin ką padaro ne taip?!)
Sutinti galima tuo atveju jei prastai veikia inkstai ir jei nebaigi procedūros - geri, geri, o vanduo neišeina. Pagrindinė klaida - galvojama, kad 2 litrus išgeri ir užteks. Kai kuriems reikia išgerti 4 ar net 5 litrus, kad "pramuštų". Reikia gerti tol kol pro antrą galą pradeda bėgti vanduo. Tai reiškia, kad vožtuvai atsidarę ir visas perteklinis vanduo išbėgs. Savaime aišku jokio ištinimo po to jau nebus.QUOTE
Darai ryte ir po to tą dieną sausai badauji ar kaip?
Taip.QUOTE
Kaip pats apibūdintum paskirtį (pagal efektą), nes man įspūdis susidarė, kad tai žarnyno valymo, visgi, procedūra, kurios pasekoje geriau veikia kepenys, kasa ir pan.
Iš dalies taip ir yra. Išvalomas visas virškinamasis traktas ir pradeda veikti "švariai". Tačiau žarnyno valymo nepakeičia. Nes jei darai su klizma - vanduo patenka į storąjį žarnyną ir ten kurį laiką būna. Tai jei yra kokių užsilaikiusių nešvarumų - po truputį "išbrinkina, suminkština" ir tada atšoka nuo žarnyno sienelių. O po šank prakšalanos - vanduo per storąjį žarnyną tiesiog prabėga ir viskas. Be to šank prakšalanos dažnai nerekomenduojama daryti. O klizmas gali kas dieną.Todėl tai nėra žarnyno valymo procedūra, bet yra virškinamojo trakto valymo procedūra. Poveikis tikrai būna geras.
Tik reikia nepamiršti - jei jaučiatės labai gerai, jokia procedūra nepadarys, kad jaustumėtės geriau už labai gerai. O jei prastokai, tada galima pajausti nerealų poveikį, nes atsistato ir kepenų ir kasos ir viso virškinamojo trakto veikimas. Ir truputį praplaunamas storasis žarnynas.
Paskui tinginiams parašysiu paprastesnį šank prakšalanos variantą, kuris nėra šank prakšalana ir veikia kitaip, bet poveikis nelabai daug nusileidžia šank prakšalanai.
Nėščiosioms ir vaikams yra vienas visiškai nekenksmingas būdas:
Vakare išsigliaudyti 300gr. moliūgo sėklų. Išgliaudyti atsargiai, kad ant sėklos liktų žalia luobelė.
Atsikėlus ryte, ant tuščio skrandžio, suvalgyti tas 300gr. sėklų. Valgyti lėtai, ilgai ir nuobodžiai
. Reikia labai gerai sukramtyti. Po valgymo praėjus valandai išgerti ramunėlių arbatos. Kad žuvusias spalinukes greičiau išmesti iš organizmo, galima pasidaryti klizmą po kokių 3 valandų, tik jei laukiesi - reikia arba labai atsargiai, arba iš vis klizmos atsisakyti. Po dviejų tokių "pusryčių" spalinukių turėtų nelikti.
Jei organizmas normaliai priima, galima pavartoti česnako, bet jis tik kaip priedas prie moliūgų. Norint vien su česnaku - reikia labai jau nemažai jo suvartoti. O tiek, kiek skanu - kaip priedas labai gerai.
Kitas būdas - gvazdikėliai. Vartojimas aprašytas 2 puslapyje. Bet nors gvazdikėlis nėščiosioms ir nekenkia, bet reikia pagal savijautą. Jei jauti, kad "kažkas ne taip", tada geriau nutraukti - bus ramiau. O dar geriau, surijot moliūgus, tada galima kokias 5 dienas pavalgyti gvazdikėlių ir česnakų (viskas profilaktiškai).
Trečias variantas - nueiti pas gydytoją ir pasitarti. Kiek žinau, išvaryti spalinukes, galima labai greitai. Todėl pasitarus su gydytoju (žiūrint koks nėštumo mėnuo), išgeri vieną tabletę ir spalinukėms AtA. Lygiai taip pat gali užtekti ir vieno moliūgo sėklų pavartojimo.
Tik svarbiausia ką reikia žinoti - tai kurį laiką būtina stipresnė higiena ir gydytis turi visi šeimos nariai (net jei ir dar neserga). Reiškia namie gyvenate penkiese, tai ryte penkiese ir kremtate tas mopliūgo sėklas (ar kitą būdą pasirinkę). Jei yra vaikų - vaikams paaiškinate kaip tai svarbu ir jie valgo kiek sugeba, nebūtinai tuos 300gr. 300gr - suaugusiam, vaikams galima ir mažiau.
Sėkmės ir būtų smagu jei sužinotumėme kaip viskas baigėsi. Ačiū
Vakare išsigliaudyti 300gr. moliūgo sėklų. Išgliaudyti atsargiai, kad ant sėklos liktų žalia luobelė.
Atsikėlus ryte, ant tuščio skrandžio, suvalgyti tas 300gr. sėklų. Valgyti lėtai, ilgai ir nuobodžiai

Jei organizmas normaliai priima, galima pavartoti česnako, bet jis tik kaip priedas prie moliūgų. Norint vien su česnaku - reikia labai jau nemažai jo suvartoti. O tiek, kiek skanu - kaip priedas labai gerai.
Kitas būdas - gvazdikėliai. Vartojimas aprašytas 2 puslapyje. Bet nors gvazdikėlis nėščiosioms ir nekenkia, bet reikia pagal savijautą. Jei jauti, kad "kažkas ne taip", tada geriau nutraukti - bus ramiau. O dar geriau, surijot moliūgus, tada galima kokias 5 dienas pavalgyti gvazdikėlių ir česnakų (viskas profilaktiškai).
Trečias variantas - nueiti pas gydytoją ir pasitarti. Kiek žinau, išvaryti spalinukes, galima labai greitai. Todėl pasitarus su gydytoju (žiūrint koks nėštumo mėnuo), išgeri vieną tabletę ir spalinukėms AtA. Lygiai taip pat gali užtekti ir vieno moliūgo sėklų pavartojimo.
Tik svarbiausia ką reikia žinoti - tai kurį laiką būtina stipresnė higiena ir gydytis turi visi šeimos nariai (net jei ir dar neserga). Reiškia namie gyvenate penkiese, tai ryte penkiese ir kremtate tas mopliūgo sėklas (ar kitą būdą pasirinkę). Jei yra vaikų - vaikams paaiškinate kaip tai svarbu ir jie valgo kiek sugeba, nebūtinai tuos 300gr. 300gr - suaugusiam, vaikams galima ir mažiau.
Sėkmės ir būtų smagu jei sužinotumėme kaip viskas baigėsi. Ačiū

Svaikučiai,
labai fainai čia, Prijaučiantis, parašei
. Žinojau tokį parazitų varymą su moliūgo sėklomis, bet nežinojau,
kad čia nuo spalinių. Dar žinojau, kad parazitai (šiuo atveju, matyt, spalinės) labai "mėgsta" "atsikabinti" savo čiuptuvėliais nuo žarnų sienelių apie 2 val. nakties (čia, matyt, kažkiek laiko praėję turi būti nuo paskutinio maitinimosi) ir "išeina" pasivaikščioti. Todėl net sakoma (oi, kaip baisu
), kad apie 2 val. atklojus miegantį vaiką ar suaugusį, kuris turi labai labai daug spalinių, galima pamatyti jas net ant paklodės ties išeinama anga. Todėl ir patalynę reik kasdien virinti ar lyginti karštu lygintuvu, net jei nieko ten nematai, gali būti su (pardon) bezdaliukais išpurpsėta kiaušinėlių. Tad esu girdėjusi, kad tas moliūgo sėklas reiktų valgyti 2 val. nakties. Tada, tos kirmėlės, atgal nesugrįžta, ar bent jau neprisikabina vėl prie sienelių ir klizma puikiai jas iššluoja. Su vaiku, tai turbūt sunku, o suaugęs- prisitaikytų. Apie nėščioms taikomą tokį būdą tai nieko nežinojau. Na, ben kiek pamenu, tai spalinės - lengviausiai pašalinama bjaurastis.
Prijaučiantis, norėčiau paklausti, ką žinai apie badavimą ir inkstus. Prisiklausiau, kad badavimas skatina akmenų susidarymą inkstuose, net kokius tai uždegiminius procesus. Pagal visas teorijas, tai badaviams uždegimus, atvirkščiai, turėtų išgydyti? Na, pasidalink prašau savo nuomone
labai fainai čia, Prijaučiantis, parašei

Prijaučiantis, norėčiau paklausti, ką žinai apie badavimą ir inkstus. Prisiklausiau, kad badavimas skatina akmenų susidarymą inkstuose, net kokius tai uždegiminius procesus. Pagal visas teorijas, tai badaviams uždegimus, atvirkščiai, turėtų išgydyti? Na, pasidalink prašau savo nuomone

Tikrai nemanau, kad badavimas skatina akmenų susidarymą. Jokios logikos. O jei jau yra akmenų inkstuose - tada ilgai geriau nebadauti. Va tada ilgesnio badavimo metu, tuos akmenis tikrai "pajausi" ir gali net nelabai gerai baigtis. Jei yra akmenų, geriau juos suskaldyti, susmulkinti, išvesti iš organizmo, ir tada jau badauti. Lygiai taip pat badavimas neskatina jokių uždegimų. Gal ir gali būti išimčių, kad badavimo metu prasideda uždegimas, bet tik tais atvejais, kai jau situacija ir be badavimo buvo visai nekokia. Nors man tikrai neteko to net girdėti...
Dėl to, kad badavimas slopina uždegimus, tai irgi daug kas skirtingai kalba. Aš pats sau esu išgydęs inkstų uždegimą badavimu, bet kartu vartojau visą dienos šlapimą (be to nežinau kaip būtų buvę..), gydytoja buvo labai nustebusi, kad apsiėjau be jokių vaistų. Net liepė po kelių dienų vėl ateiti perpasitikrinti ir vėl nieko nerado
.
Dėl to, kad badavimas slopina uždegimus, tai irgi daug kas skirtingai kalba. Aš pats sau esu išgydęs inkstų uždegimą badavimu, bet kartu vartojau visą dienos šlapimą (be to nežinau kaip būtų buvę..), gydytoja buvo labai nustebusi, kad apsiėjau be jokių vaistų. Net liepė po kelių dienų vėl ateiti perpasitikrinti ir vėl nieko nerado