Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas pagal Polį Bregą II-a dalis

QUOTE(Kristaline @ 2009 01 11, 22:51)
Kažkur kažkaip sugebėjau išsiderinti, nes vis dažniau rytais pabundu sutinusi, nors stengiuosi iš savo raciono visiškai išvyti druską ir visokius sūrius ir aštrius prieskonius. Po badavimo su vandeniu pagerėja, bet prisiversti tai daryti darosi sunku, nes badaujant būna labai šalta.
Besirenkančius skysčius bandžiau įveikti sausu badavimu kelių dienų, bet situacijos nepagerinau, gal net pabloginau. Buvau pas gydytoją - šlapimo ir kraujo tyrimai geri, reiškia inkstų uždegimo nėra. Dėl ko tai galėtų būti?

Skysciai kaupiasi sutrikus kraujo apytakai,sirdies ,kepenu,inkstu,skydliaukes veiklai,taip pat sumazejus baltymu kiekiui kraujo serume...Gali buti salutinis poveikis vartojant tam tikrus vaistus,kaip hormonai,raminamieji,vaistai nuo epilepcijos,cukraliges...Sutrikus medziagu apykaitai,esant neteisingai mitybai kaip pvz per didelis vaisiu cukraus kiekis(fruktozes,gliukozes),gerimas valgio metu,mazo kaloringumo dieta...Iprastinis gydymas salina pirmine patinimo priezasti.Taciau,jei medicininiai tyrimai neparodo jokios patologijos,nustatyti tynimo priezasti sudetingiau.Tai gali buti ir psichologines,dvasines problemos...O gali buti ir toks,regis,nepastebimas nereiksmingas mazmozis,kaip miegojimas persiltoje nevedinamoje patalpoje...
Jei tynimas zymus tik rytais,vakarais,mazdaug po 19h,reiktu atsisakyti skysciu vartojimo ar bent jau sumazinti iki minimalaus kiekio.Perzvelgti savaja mityba.Pagerti skyscius salinancias vaistazoles.Tinkamiausia laikas butu rytais nevalgius,arba tarp valgiu..Ir kuo daugiau teigiamu isgyvenimu smile.gif

Badaujant saltuoju periodu,dazniausiai visada buna itin salta,nes kai badaujam,suleteja medziagu apykaita,skrandzio veikla isskiria daug silumos....Palankiausia badavimo praktika - vasara..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiaziede: 12 sausio 2009 - 18:42
pasiskaičiusi literatūros, bandau badu gydyti ir migreną, o labiausiai bėrimus (tiksliau man šiuo metu medikai nuztatė egzemą, tačiau anksčiau įtarinėjo alerginį dermatitą, vėliau psoriazę  vienu žodžiu, patys nesupranta ir bijo tai pripažinti).
Prie to ką darai naudinga tik šiek tiek pareguliuoti mitybą, o svarbiausia pridėti bet kokį judėjimą (sportą). Tik ne iš kart ir daug, o per kokį pusmetį pasiekti tiek, kad sportuotum nuo pusvalandžio iki valandos kas antrą ar trečią dieną. Reiškia pradėti nuo penkių minučių ar net nuo minutės (priklausomai nuo būklės) ir pastoviai, bet po nedaug didinti.

O dėl kirmėlių aš šiaip išmąsčiau, nes ksiaičiau straipsnį, kad būtent kirminai gali sukelti didelius bėrimus, didelius galvos skausmus (daugiau buvo išvardinta, tai man sutapo beveik visi simptomai
Pelynas, gvazdikėlis ir graikiškų riešutų trauktinė. Visas receptas yra šitoje temoje. Praeik 2-4 kursus (aišku turi būti nors mėnesio petrauka) ir atsikratysi didžiosios masės parazitų.

mano reziume- badavau 7 diena, jaučiausi gerai, septintą dieną sugebėjau su vyru net į poledinę žūklę išsiruošti cool.gif
bėrimai buvo aprimę, tačiau po 6 badavimo dienos staiga vėl labai išlindo or labai skausmingi verysad.gif kodėl, nežinau...priežastis spėjutik tokias, įtariu tiksliau: šeštą badavimo dieną labai susinervinau, o iki tol gana sėkmingai laikiausi geros, pakilios nuotaikos, taip pat šeštą badavimo dieną gėriau apelsinų ir greifruktų natūralias sultis (kažkada aš buvau alergiška citrusiniams vaistams, bet prieš 3 mėn tyrė jau nebebuvau alergiška g.gif kadangi vėl išlindo tie bėrimai, būčiau badavusi iki 10 dienų, tačiau prasidėjo mmm, pasijutau labai silpnai, tai nutariau, kad ir 7 dienų pakaks...
badavimas reikškia, kad be vandens į burną nededi nieko. Net dantis valaisi be dantų pastos. Kitaip tai ne badavimas ir pasileidžia visiškai kiti procesai nei badaujant (nereiškia, kad tai blogai, bet vis tik tai ne tas pats). Jei badaujant paaštrėja turimos ligos požymiai - reiškia prasidėjo būtent tos ligos rovimas lauk. Pakenti 1-3 dienas ir turi praeiti (taip būna daugumoje atvejų). Paprastai po to išgyjama visiškai. Jei nutrauki badavimą, ligos šaknis neišraunama ir vėl viskas iš pradžių. Paprastai badavimo metu visi simptomai būna kur kas labiau stipresni, labiau išreikšti nei įprastai. Ir tai yra labai gerai. Jei dar badausi - privalai tai žinoti!

Jeigu kas žinot, parašykit kokių galima natūralių tepaliukų pasigaminti bėrimams tepti...gal kas tiksliau įmes, kaip ten su tuo šlapimu gydytis, kadangi dabar aš tepuosi Excipial su šlapalu- man labai padeda suminkštinti odą, kuri yra be galo sausa, labai skauda, sutrūkinėjusi, labai niešti...
Badavimas dar labiau sausina odą - tam reikalingos karštos vonios ir po to alyvuogių (ar bet koks kitas) aliejus, daug šilto, karšto maisto ir daug šilumos. Žiemą apskritai geriau ilgai nebadauti.
Paimi šlapimą, išgarini iki 1/4 nuo buvusio kiekio ir kasdien pagal galimybes įtrini odą (jei negali visa išsitrinti, trink skaudamas vietas). Kaip ir badavimas, garintas šlapimas gali ištraukti viską į viršų - jei prakentėsi, oda išsivalys. Tik su garintu šlapimu viskas gali užtrukti ilgiau nei 3 dienas. Tik garinamas šlapimas labai dvokia, todėl geriau ne namie (kur nors svečiuose lotuliukas.gif )

Po savaitės planuoju badavimą kartoti, kažin, ar ne per greitai?
Per greitai. Dabar žiema, netinkamas laikas badavimui. Geriau visiškai atsistatyk ir kai jau nustosi šalti, oda bus ne tokia sausa, tada ir tęsk. Jei persistengsi - rezultatų neturėsi ir vieną dieną prakeiksi tą badavimą smile.gif.

Beje, ar reikia visiškai isšvyti druską? jau keletą straipsnių skaičiau, kur paneigiama versija, kad drsukos išvis reikia atsisakyti...siūloma tik šiek tiek sumažinti jos vartojimą
Druskos norma apie 0,5 gr. per dieną. Tiek galima gauti iš duonos riekutės ar dviejų. Visa kita - perteklius. Visiškai be druskos bus daugiau problemų nei su jos pertekliumi.
Badaujant negalima šalti. Būtina visada turėti galimybę save sušildyti. Karšta vonia ar kas. Jei pastoviai šalta - gali būti, kad apskritai jokie naudingi procesai organizme nevyksta. Tiesiog kraujas nepakankamai varinėjamas ir viskas nerealiai sulėtėja. Todėl ir rekomenduojama ilgiau badauti kai atšyla oras.
Sėkmės!!!!
Atsakyti
"..gal kas tiksliau įmes, kaip ten su tuo šlapimu gydytis, kadangi dabar aš tepuosi Excipial su šlapalu- man labai padeda suminkštinti odą, kuri yra be galo sausa, labai skauda, sutrūkinėjusi, labai niešti..."

Prijauciantis itin teisingai viska pakomentavo!.Malonu,kad forume atsiranda ismintingu ir padedanciu kitiems zmoniu aciuks.gif

Tinkamiausia urinoterapijai yra 2 ir 4 menulio fazes.Urinos kokybei bei sekmingam gydymui,turi itakos mityba,emocine bukle,individuali konstitucija,menulio fazes,metu laikai(organu aktyvumas tam tikrais laiko periodais..).Esant odos problemoms,pirmiausia,butinas storojo zarnyno bei kepenu valymas.Antras zingsnis butu urinos gerimas.Bet jei si etapa praleidziant,tai isoriskai urina naudojama rytine,po nakties miego(arba vaiko iki 10m),"vidurinioji"dalis,t.y.pirmi ir paskutiniai lasai nesurenkami(nepamirsti pries tai apsiplauti..).Tepamas dar siltas slapimas tiesiogiai ant odos.Kai nudzius,galima kelisyk pakartoti,itrinti,pamasazuoti..Galiausiai nuplaunama siltu vandeniu,nenaudojant jokio muilo,o paskiau vesiu.Ant labai pazeistu odos plotu tinkamiausi kompresai.Garinto slapimo poveikis stipresnis,nes tampa labiau kondensuotas.
Atsakyti
Džiaugiuosi, kad radau šią temą, nes manau, kad einu tinkamu keliu. Prieš beveik mėnesį grįžau iš ligoninės, kur man nemažai vaistų pumpavo, po to prisiekiau sau, kad stengisuos iš visų jėgų nevartoti jokių nuskausminamųjų (nes būtent jų didelėmis dozėmis tikriausiai ir užteršiau savo organizmą cool.gif
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 01 12, 18:37)
Badaujant saltuoju periodu,dazniausiai visada buna itin salta,nes kai badaujam,suleteja medziagu apykaita,skrandzio veikla isskiria daug silumos....Palankiausia badavimo praktika - vasara..
žinau, kad vasara palankiausia. Tuo labiau, kad visų dietų, badavimų rekomendacijos atėjusios iš šiltųjų kraštų, kur saulė, šiluma, o ką daryti, kad pablogėjimas, bent jau man, visada ateina pavasarį. Deja, šiemet atėjo dar greičiau- žiemą rolleyes.gif
QUOTE(Prijauciantis @ 2009 01 12, 20:29)
Pelynas, gvazdikėlis ir graikiškų riešutų trauktinė. Visas receptas yra šitoje temoje. Praeik 2-4 kursus (aišku turi būti nors mėnesio petrauka) ir atsikratysi didžiosios masės parazitų.
troičatka? skaičiau, viskas kaip ir priimtina, tačiau neįsivaizduoju, kur man gauti tų neprinokusių graikiškų riešutų rolleyes.gif
badavimas reikškia, kad be vandens į burną nededi nieko. Net dantis valaisi be dantų pastos. Kitaip tai ne badavimas ir pasileidžia visiškai kiti procesai nei badaujant (nereiškia, kad tai blogai, bet vis tik tai ne tas pats). Jei badaujant paaštrėja turimos ligos požymiai - reiškia prasidėjo būtent tos ligos rovimas lauk. Pakenti 1-3 dienas ir turi praeiti (taip būna daugumoje atvejų). Paprastai po to išgyjama visiškai. Jei nutrauki badavimą, ligos šaknis neišraunama ir vėl viskas iš pradžių. Paprastai badavimo metu visi simptomai būna kur kas labiau stipresni, labiau išreikšti nei įprastai. Ir tai yra labai gerai. Jei dar badausi - privalai tai žinoti!
dėl dantų pastos tikrai nežinojau, niekur neradau to parašyta g.gif o klausimėlis- kaip tada valyti dantukus, nes jeigu badausi pvz 14 dienų- vistiek dantukaikažkiek apsineša, nemalonus pojūtis, kažkaip reikia jį panaikinti, bet kaip? rolleyes.gif Tai dabar man dilema- pabadavus 2 ar 3 dienas man buvo paaštrėjimas, o ketvirtą dieną bėrimai labai apmažėjo, rankos atrodė gražiai, kai kur net neįtartum, kad kažkas buvo, deja, šeštą dieną labai paūmėjo. Tad likau nesupratusi, buvo prasidėjęs tas ligos rovimas, ar ne? g.gif
Badavimas dar labiau sausina odą - tam reikalingos karštos vonios ir po to alyvuogių (ar bet koks kitas) aliejus, daug šilto, karšto maisto ir daug šilumos. Žiemą apskritai geriau ilgai nebadauti.
Paimi šlapimą, išgarini iki 1/4 nuo buvusio kiekio ir kasdien pagal galimybes įtrini odą (jei negali visa išsitrinti, trink skaudamas vietas). Kaip ir badavimas, garintas šlapimas gali ištraukti viską į viršų - jei prakentėsi, oda išsivalys. Tik su garintu šlapimu viskas gali užtrukti ilgiau nei 3 dienas.
pakentėčiau, ne tokius dalykus esu iškentusi verysad.gif Vakar visą vakarą Malahovo knygą rijau, būten apie gydymą šlapimu, tai jis rašo, kad galima trintis ir negarintu g.gif beje, klausimas. Malahovas aprašo- įsitrini šlapimą, palauki kol jis nudžiūs (rašo, kad apie 10 min reiktų) ir tada nuplauti drungnu vandeniu rolleyes.gif aš bandžiau (vakar) labai išsausino odą, labai labai...klausimas, ar galima(o gal ir reikia aliejais pasitepti) g.gif Draskaičiau, kad geriausias būdas teptis, dėti kompresus moteriai, būtent praėjus 1-2 dienoms po mmm 3-15 val g.gif
Badaujant negalima šalti. Būtina visada turėti galimybę save sušildyti. Karšta vonia ar kas. Jei pastoviai šalta - gali būti, kad apskritai jokie naudingi procesai organizme nevyksta. Tiesiog kraujas nepakankamai varinėjamas ir viskas nerealiai sulėtėja. Todėl ir rekomenduojama ilgiau badauti kai atšyla oras.
aš suprantu, kad negalima šalti, kad vasara geriau, bet man pagalbos reikia dabar...tiesa, jau dvi dienas valgau...ne daug, ne mažai- tarkim, laikausi viduriuko unsure.gif bet man iki šiol labai šalta g.gif lieku nesupratusi, kas vyksta tame organizme?
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 01 12, 23:04)
Esant odos problemoms,pirmiausia,butinas storojo zarnyno bei kepenu valymasAnt labai pazeistu odos plotu tinkamiausi kompresai.
tikriausiai turi omeny valymą šlapimo klizmomis? ar yra jau jas išbandžiusių? Malahovas rašo, kad iki 4 sav reiktų taip daryti, atrodo, kasdien? g.gif dar kažkaip prisibijau? o geriančių jau yra? beje, o kompresiukai, tai kaip? merliuką sušlapointi tame garintame šlapime ir laikyti kažkiek laiko? g.gif

Dėkui visiems padedantiems 4u.gif
Atsakyti
dar klausimėlis- gydantis tokiu būdu ar galima vartoti bent minimaliai kažkokius kitus cheminius vaistus? Malahovas keliose vietose pateikia pvz , kaip gydantis mažinama cheminių vaistų dozė palaipsniui.... g.gif
Atsakyti
Cikadele,tiek daug klausimu smile.gif
Gydomasis badavimas-tai Visiskas susilaikymas nuo bet kokio maisto,kurio metu geriamas Tik vanduo(slapimas) arba be jo(sausasis badavimas).Visisko badavimo metu arbatos,sultys...negeriamos.Visiskai nekontaktuojama su maistu,net kvapais,nes tai sumazina bado efektyvuma 50%,kadangi imama maitintis produktu energetika.Reiktu net stengtis badaujant daugiau buti vienumoje,toliau nuo zmoniu,nes imama energetiskai vampyrauti..Jei vis salta,reikia padidinti fizini aktyvuma(badaujant jis butinas!),sildyti kuna,ypac kojas,ir gerti tuomet ne salta vandeni,o silta.Burna skalaujama vandeniu arba slapimu.
Gydomojo badavimo metu praeinamos visos jo trys stadijas:suzadinimo maistu,auganti acidoze,kompensacijos arba adaptacijos,kurios trukme,kaip ir visos stadijos,kiekvienam individuali,nes esam skirtingu svoriu,riebaliniu atsargu.3stadija vidutiniskai prasideda 6-10 badavimo diena,o baigiasi 40-70.Sioje stadijoje praeinama antroji acidozes krize mazdaug nuo 23-25 iki 40-70 badavimo dienos.Pirmoji acidozes krize pasalina "ligos stieba",antroji sunaikina"ligos sakni".Zmogus atgimsta,atsinaujina!.Taciau,jei badavimo metu vartojamas maistas ar net slakelis sulcyciu,arbateles,ar "kramtoskes",uodziami kvapai...,badavimo gydomasis valymo vidinis mechanizmas neisijungia,o vyksta distrofijos,kudejimo reiskinys ir su sveikatingumu tai neturi nieko bendro.
Kompresam galima deti marliuka pamirkyta slapime.Trukme gali buti nuo pusvalandzio iki 45 min ,iki buvimo su kompresu pernakt.
Zarnyna klizmom valyti geriausia rytais kasdien arba kas antra diena.Nebutinai su slapimu.
Kepenis galima valytis ivairiai.Pas Malahova gali rasti receptu,kaip ir daug kitu atsakymu,jei skaitai sia knyga.As pati valiausi(ne viena karta..) gerdama alieju su citrinos sultimis.Buvo idomu pamatyt "akmenelius" biggrin.gif
Badaujant vaistai nevartojami.O jei dabar,terapijos metu,nori sumazinti kazkokiu vaistu vartojima,turetum zinoti kiek jie tau gyvybiskai svarbus ir ar nepakenksi sau..
Gal ka praleidau.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daugiaziede: 13 sausio 2009 - 20:49
Labas vakaras 4u.gif

QUOTE(Daugiaziede @ 2009 01 13, 20:47)
uodziami kvapai...,badavimo gydomasis valymo vidinis mechanizmas neisijungia,o vyksta distrofijos,kudejimo reiskinys ir su sveikatingumu tai neturi nieko bendro.

Auginant vaikus, tai tikriausiai neįmanoma nekontaktuoti su maistu biggrin.gif
Tai 24 val. badavimas neturi prasmės, jei nuolat sukiesi virtuvėje, gamindama valgį kitiems? g.gif. Apie ilgesnį badavimą kolkas nešneku, nes nepribrendau aš tam doh.gif

Vis pabandau po 24 val. bet mane gąsdina svorio kritimas, kai parašei "distrofijos reiškinys", tai pagalvojau, kad man tinka doh.gif. Ar nuolat badaujant po 24 val. kada nors nustoja kristi svoris? g.gif Nes man su 173 cm 53 kg tikrai ne per daug, o su kiekviena nevalgymo diena -1 kg.

Cikadėle, kiek numetei kg? g.gif
Papildyta:
Gydomasis badavimas-tai Visiskas susilaikymas nuo bet kokio maisto,kurio metu geriamas Tik vanduo(slapimas)

vanduo, kiek suprantu, irgi turi būti distiliuotas, ar tinka bet koks? g.gif
Atsakyti
Kepenis galima valytis ivairiai.Pas Malahova gali rasti receptu,kaip ir daug kitu atsakymu,jei skaitai sia knyga.As pati valiausi(ne viena karta..) gerdama alieju su citrinos sultimis.Buvo idomu pamatyt "akmenelius" biggrin.gif
gal gali išsamiau aprašyti tą kokteiliuką mirksiukas.gif aš skaitau Malahovo Praktičeskaja enciklopedija izdaravlenija unsure.gif tik va susidėjo taip, kad netikėtai gavau daug darbo, o sveikata supratėjo iki negalėjimo. Taip ir blaškausi- nei kokybiškai daliu dirbti, nei knygos bepaskaitau..vakarais apsitepu excipialiu ir apsivyniojusi kaldrą bandau miegoti verysad.gif jei pavyksta, bet nemiegu jau seniai, per tuos skaumus cool.gif
Tačiau kvapų išvengti neįmanoma, juk negaliu pasitraukti į džiungles, turiu vaiką, kuriuo kažkas turi rūpintis, kai vyras dirba. Tiesa, kol savaitę badavau buvo neblogai- valgyti nieko nedarėm, vyras irgi priverstinai kūdinosi biggrin.gif nors ir taip kūdas doh.gif vaikas pavalgydavo darželyje, šaldytuve surūgos visos grietinės ir mėsos lotuliukas.gif
Kaip išganymo laukiu vasaros, saulės, tačiau dabar esu ant ribos, nes ta oda ne tik kad išberta, bet ji man pradeda kaisti, jaučiu, kaip dega...menegaliu net rankinės per petį užsimesti, taip skauda, liemenėlės petnešėlės liesdamos odą dirgina ir skauda verysad.gif turiu apsispręsti, ar bandau išsamiau gydytis liaudiškai, ar ....nors tas pats Malahovas rašė, kaip gydymas dexametazonu pavertė žmogų invalidu su invalidumo pensija...o man kaip tik dexametazoną ir skiria rolleyes.gif
QUOTE(raami @ 2009 01 13, 21:49)
Vis pabandau po 24 val. bet mane gąsdina svorio kritimas, kai parašei "distrofijos reiškinys", tai pagalvojau, kad man tinka doh.gif. Ar nuolat badaujant po 24 val. kada nors nustoja kristi svoris? g.gif Nes man su 173 cm 53 kg tikrai ne per daug, o su kiekviena nevalgymo diena -1 kg.
Cikadėle, kiek numetei kg? g.gif
kiek numečiau per tas 7 dienas nežinau, nes neturiu svarstyklių, tačiau nuo veido dingo mano skruostų burbuliukai- pasimatė skruostikauliai, kuriuos maniau praradusi po gimdymo lotuliukas.gif taip pat ir pilvas jau mažesnis....bet man pakolkas per mažas svoris negresia....esu 1,70 ir sveriu 69 doh.gif

Papildyta:
Daugiažiede, dėkui...beje, jeigu ne paslaptis, ar esi gėrusi šlapimą, gal kasžkas iš pažįstamų yra? g.gif ar jis veikia? nelabai radau nurodomus tikslius kiekius, kiek galima gerti ir kaip dažnai, kaip ilgai... 4u.gif

p.s beje, išgarinus šlapimą ir pasitepus, jeigu jo lieka, kur dėti? ar galima palaikyti pvz iki vakarp ir tuo pačiu teptis? ar reikia iš naujo užvirinti? g.gif
Atsakyti
[QUOTE]skaičiau, viskas kaip ir priimtina, tačiau neįsivaizduoju, kur man gauti tų neprinokusių graikiškų riešutų[/QUOTE] Gali bandyti tartis su manimi. Turiu pakankamai. Rašyk a.ž. Arba gerk be trauktinės. Tik pelynas ir gvazdikėliai.
[QUOTE]kaip tada valyti dantukus, nes jeigu badausi pvz 14 dienų- vistiek dantukaikažkiek apsineša, nemalonus pojūtis, kažkaip reikia jį panaikinti, bet kaip?[/QUOTE] Badaujant, ypač ilgiau, iš viso organizmo pradeda šalintis visas brudas. Per visas įmanomas vietas. Taip pat ir per burną. To nepanaikinsi, kad ir kuo valytum. Tiesiog galima dantų šepetėliu ir vandeniu pagal poreikį (kad ir 10 kart per dieną) išsivalyti ir to visiškai pakaks.
[QUOTE]Tad likau nesupratusi, buvo prasidėjęs tas ligos rovimas, ar ne?[/QUOTE] Čia be tavęs turbūt nelabai kas ir atsakys
[QUOTE]klausimas, ar galima(o gal ir reikia aliejais pasitepti)[/QUOTE] Galvok paprastai: oda sausa, nemalonu. Ar patepdama aliejumi jau palengvinsiu ar ne? Jei atsakymas taip - tada kitas klausimas kiek kartų per dieną? Atsakymas - pagal galimybes.
[QUOTE]aš suprantu, kad negalima šalti, kad vasara geriau, bet man pagalbos reikia dabar... [/QUOTE]
Dideli darbai greitai nesidaro. Jei situacija realiai kritinė, tada badauk dabar. Bet po kiekvieno badavimo privaloma atsistatyti. Tik reikia nepamiršti, kad trumpalaikiai, bet pastovūs, reguliarūs pabadavimai po 1-2 paras kas pora savaičių dažnai duoda daugiau naudos nei vienas vienintelis, bet kad ir labai ilgas badavimas.
[QUOTE]tiesa, jau dvi dienas valgau...ne daug, ne mažai- tarkim, laikausi viduriuko unsure.gif bet man iki šiol labai šalta g.gif lieku nesupratusi, kas vyksta tame organizme?[/QUOTE] Google įvesk: "ajurveda vejo suzadinimas" arba "ajurveda kaip nuslopinti vata" arba "vata vejas". Ir pasiskaityk apie došas. Atkreipk dėmesį į vata arba vėją. Pas tave dabar ši doša sužadinta. O kol kas - karštas maistas, karštos vonios, įsitrynimas aliejais. Net po kelis kartus per dieną.
[QUOTE]dar klausimėlis- gydantis tokiu būdu ar galima vartoti bent minimaliai kažkokius kitus cheminius vaistus?[/QUOTE] Ir badaujant, ir gydantis šlapimu, geriau vengti bet kokių vaistų, ne tik cheminių.
[QUOTE]tik va susidėjo taip, kad netikėtai gavau daug darbo, o sveikata supratėjo iki negalėjimo. Taip ir blaškausi- nei kokybiškai daliu dirbti, nei knygos bepaskaitau..vakarais apsitepu excipialiu ir apsivyniojusi kaldrą bandau miegoti [/QUOTE] Svarbiausia prieš pradedant bet kokį sveikatingumą gerai išsiilsėti. Naudokis bet kokia proga poilsiui. Suprantu, kad sunkiai gaunasi, bet tai labai svarbu.
[QUOTE]p.s beje, išgarinus šlapimą ir pasitepus, jeigu jo lieka, kur dėti? ar galima palaikyti pvz iki vakarp ir tuo pačiu teptis? ar reikia iš naujo užvirinti?[/QUOTE] Galima prisivirti, kad ir litrą ir laikyti šaldytuve. O kiek reikia, tiek ir naudoti. Jei kiekvieną kartą kai reikia virsi - namiškiai paliks namus nuo smarvės ))).
[QUOTE]Daugiažiede, dėkui...beje, jeigu ne paslaptis, ar esi gėrusi šlapimą, gal kasžkas iš pažįstamų yra? g.gif ar jis veikia? nelabai radau nurodomus tikslius kiekius, kiek galima gerti ir kaip dažnai, kaip ilgai...[/QUOTE] Jei vartoji bet kokius vaistus, net jei tepiesi jais odą - gerti šlapimą griežtai draudžiama!!! Naudok vaiko (jei jis neturi 7-10 metų). Vaiko daug geresnis už tėvelių )).
Pradžioje galima gerti 3 kart per dieną iki 100 gr. - to visiškai pakaks. Nors tavo atveju įtariu, kad geriau trintis.

[QUOTE]Tai 24 val. badavimas neturi prasmės, jei nuolat sukiesi virtuvėje, gamindama valgį kitiems?[/QUOTE] Realiai per pirmas 72 valandas neįsijungia vidinis virškinimas, reiškia teoriškai organizmas kaip ir nebadauja. Tada gaunasi, kad badavimas iki 3 dienų - tai susilaikymas nuo maisto. O ar jis naudingas? Tikrai taip. Kontaktuoti su maistu nerekomenduojama būtent tada kai įsijungia vidinis virškinimas, nes organizmas išmoksta maitintis net per odą. Bet čia tinka ilgiems badavimams.

[QUOTE] Ar nuolat badaujant po 24 val. kada nors nustoja kristi svoris?[/QUOTE] Organizmas pripranta ir svoris krenta mažiau, bet visiškai tikrai nenustoja. Jei per mažai svorio - pasiryžk vasarą, kai labai šilta pabadauti kokią savaitę. Bet po to itin save prižiūrėk ir svoris padidės. O kol kas ne ką blogiau ir kokia sulčių dieta vietoje tos badavimo dienos.
[QUOTE]vanduo, kiek suprantu, irgi turi būti distiliuotas, ar tinka bet koks?[/QUOTE] Tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prijauciantis: 14 sausio 2009 - 13:01
Daugiaziede, labai ačiū už atsakymą 4u.gif
Kai papasakojau medikams požymius jie tik pečiais gūžčiojo - tyrimai geri.
Be tinimo dar prisideda kairės rankos tirpimas ir žemas kraujospūdis. Vaistų negeriu, tik diuretikus pastaruoju metu buvau priversta vartoti. Arbatas irgi išbandžiau. O esant kraujotakos sutrikimamss ir žemam kraujospūdžiui apskritai ar galima badauti, nes kraujospūdis badaujant dar labiau krenta, sistolinis nesiekia 100 mm Hg. Įtariu, kad greičiausiai priežastis gali būti psichologinė - dvasinė, tik su ja susitvarkyti ko gero sunkiau nei pabadauti... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2009 01 14, 15:24)
...nes kraujospūdis badaujant dar labiau krenta, sistolinis nesiekia 100 mm Hg. Įtariu, kad greičiausiai priežastis gali būti psichologinė - dvasinė, tik su ja susitvarkyti ko gero sunkiau nei pabadauti...  ax.gif
mano tierk viršutinis, tiek apatinis niekada 100 nesiekia unsure.gif
taip, ir pas mane viskas nuo dvasinės būsenos priklauso, ale, kad tie nervai nervai...kur juos dėt, kur vyniot... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2009 01 14, 16:24)
Daugiaziede, labai ačiū už atsakymą  4u.gif
Kai papasakojau medikams požymius jie tik pečiais gūžčiojo - tyrimai geri.
Be tinimo dar prisideda kairės rankos tirpimas ir žemas kraujospūdis. Vaistų negeriu, tik diuretikus pastaruoju metu buvau priversta vartoti. Arbatas irgi išbandžiau. O esant kraujotakos sutrikimamss ir žemam kraujospūdžiui apskritai ar galima badauti, nes kraujospūdis badaujant dar labiau krenta, sistolinis nesiekia 100 mm Hg. Įtariu, kad greičiausiai priežastis gali būti psichologinė - dvasinė, tik su ja susitvarkyti ko gero sunkiau nei pabadauti...  ax.gif

Rankos tirpimas,jei kalbet apie medicinine diagnoze,o ne dvasines saknines problemas..,susijes su sutrikusia kraujotaka,ypac jei mini zema spaudima,nes per silpnai,prastai organizmo galunes aprupinamos krauju..Bet gali buti ir stuburo kaklo ar juosmens srities tarpslanksteliniu disku pazeidimas ar praeinantis smegenu kraujotakos sutrikimas.Jei tirpimas plesis,ilgai nepraeis,geriau atlikti issamius tyrimus,kad zinant tikslia diagnoze,zinoti kaip,kuo gydyti.

Atsakymus apie gydomaji badavima palieku Prijaucianciam.Cia jis konkreciai atsako.Bazuosiuos man artimesneje temoje "Vegetarizmas"-sveiko gyvenimo budas... smile.gif
Atsakyti