Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

QUOTE(Nertukė @ 2009 08 14, 09:40)

Čia tik mano pamąstymas smile.gif jei jį galėtų išgydyti žvakutėmis, tuomet manau nerašytų antibiotikų, tad manau, kad žvakutės neturės tam įtakos. Juk streptokokas B yra gydomas antibiotikų kursu.
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2009 08 09, 14:48)
Gal žinote, jei mama turi tą streptokoką, ar vaikeliui gimus jam daroma kokių papildomų tyrimų? Ar ligoninėje tenka pagulėti ilgiau? Ačiū smile.gif

Man taip pat buvo streptokokų. Labai bijojau, kade neapsikrėstų leliukas. Gimdykloj buvau apie pusė penkių, iškart suleido antibiotikų, o prieš septynias jau pagimdžiau. Sekantį rytą vaikui padarė tyrimą ar neapsikrėtė (ėmė kraują iš venos). Viskas buvo gerai. Visoms linkiu, kad viskas baigtųsi gerai.
Atsakyti
[quote=kycia,2009 08 11, 11:30]
o as esu alergiska penicilinui!....tai kaip tokiu atveju???
[/quot

Na kaip daro ta tyrima, kartu paziuri ir kokiems vaistam nesi alergiska. Tad nebutinai pencilina reikia leisti, yra ir kitu antibijotiku.
Atsakyti
gal kas galetu pasidalinti ziniomis apie tai, kai BGS isauga slapime? kokios pasekmes gali buti vaisiui?
pas mane BGS isaugo slapimo paselyje 25 nestume savaite. skyre 7 dienu leidziamo penicilino kursa. salia to dar reikejo gerti spanguoliu ekstrakto tabletes, slapimo takus dezinfekuojancias arbatas, daug skysciu..po gydymo kurso praejus 2 savaitems kartojo slapimo paseli..atsakymas-BGS kolonijos dauginasi toliau. mano gine pasimetus, nesupranta, kodel penicilinas nenugalejo bakterijos..israse kita antibiotika - amoksicilina, 14 dienu + urosepta. ir irase diagnoze - asimptomine bakteriurija. siunte ir pas urologa, kuris irgi nieko konkretaus neatsake, tik padare inkstu echo, nustate, kad padidejes desinysis inkstas. ir dar pasake, kad nieko nebus, jei negydomas partneris.. doh.gif o mano gine nesutinka, kad butu gydomas ir partneris doh.gif
beje, klausiau gines, ar veiksminga dabar gydyt, ar neuztenka per gimdyma suleist penicilina. tai sake, kad ir per gimdyma leis, ir dabar reikia gydyt, nes maniskis 'geris' gyvena slapimo takuose ir gali pakliuti bakterija i vaisiaus vandenis..
zodziu, gal kas susiduret? mane domina, ar dabar kenkia mano maziukui tas kokas?
biski nevilty esu - vaistai tai ne vitaminai..beto gine pasake taip: tiesiogines itakos vaisiui dabar neturetu daryti, bet jei kas bus negerai, tai bus galima manyti, kad tai del BGS... verysad.gif
Atsakyti
Labai svarbu, koks bakteriju kiekis slapime. Greiciausiai streptokokas i slapima pateko nuo lyties organu.
Atsakyti
QUOTE(zitsuk @ 2009 08 17, 17:22)
Man taip pat buvo streptokokų. Labai bijojau, kade neapsikrėstų leliukas. Gimdykloj buvau apie pusė penkių, iškart suleido antibiotikų, o prieš septynias jau pagimdžiau. Sekantį rytą vaikui padarė tyrimą ar neapsikrėtė (ėmė kraują iš venos). Viskas buvo gerai. Visoms linkiu, kad viskas baigtųsi gerai.

mano atvejis irgi toks pat drinks_cheers.gif
taip pat linkiu visoms nestresuot ir but sveikuciams 4u.gif
Atsakyti
na va, skambinausi ginei. ji buvo zadejus pasitarti su kitu urologu..tai sis, sake, labai nustebo, kad reikia gydyt ir partneri g.gif taigi tetuko negydysim.. o man likusias 7 dienas liepe toliau gert amoksicilina, baigus kursa po savaites darytis slapimo paseli..ir tiketis.....
Atsakyti
Sveikutes mergaites. Nesenai buvau privacioj klinikoj tikrintis sveikatos, padare kraujo tyrima, tyre kazkoki ASO(kaip suprantu kazkoks streptokokas). Suaugusiuju norma yra iki 200, o pas mane 386. Kadangi papuoliau pas labai bjauria gydytoja nieko jinai man neaiskino nei kas cia, nei kaip...PO keleto dienu suzinojau kad laukiuosi. Gal zinot kas tas ASO tyrimas?kaip gydyt?o gal cia nieko tokio?neramu man kaip tai ant dusios unsure.gif
Atsakyti
O Kaune daro si tyrima Kauno "Visuomenės sveikatos centre" ???
Kuri daretes, gal pasakysit, kiek reikia pinigeliu su savimi pasiimti? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis visoms:) as irgi gavau is gines siuntima(pasiulyma) del tu streptokoku,vis dvejojau ar daryt(nes man deja niekas nepaaiskino,nei kas tai per tyrimas,nei kokia jo reiksem,bet paskaicius suoratau,kad blogiau tikrai nebus smile.gif
*MAMYTE24* man dave siuntima y si centra,tai sake kainuos apie 20-30lt,o be siuntimo sake atrodo apie 40-50lt smile.gif
Atsakyti
O kaip ta shudziuka is savo organizmo isvaryti? Kaip suprantu suleidus penicilino gimdymo metu jis stebuklingai neisnyksta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 09 17, 17:27)
O Kaune daro si tyrima Kauno "Visuomenės sveikatos centre" ???
Kuri daretes, gal pasakysit, kiek reikia pinigeliu su savimi pasiimti?  mirksiukas.gif

As praeita savaite dariausi si tyrima, odos ir veneriniu ligu dispancerije Kaune,jis kainavo apie 22 lt. mirksiukas.gif
Atsakyti