Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

QUOTE(erika08 @ 2010 05 06, 10:32)
na va, ir aš turiu tą streptokoką. Tai pasiskaičius šią temukę jau ne pačio gimdymo bijau, o to, kad lelius ta zaraza streptokoku neužsikrėstų....  unsure.gif
Tikiuosi viskas bus gerai.

na as irgi jau pradejau bijot cia paskaicius apie sia zaraza.
As siandien suzinojau irgi kad uzaugo paselis. Nors gine sake, kad nedaug uzaugo kazkaip ir nieko cia pavojingo nera, tiesiog pinicilina suleis pries gimdyma ir tiek. Ir gine rami labai atrode ir mane ramino, kad cia nieko baisaus. Bet as vistiek pergyvenu, vistiek neramu ir nervas jama. Per visa nestuma neturejau nieko, nei virusu, nei bakteriju, nei isskyru,nei pienliges, nei grybelio.. nieko... O cia bac ir sita nesamone atsirado. Na bet galvosiu tik gerai ir tikesiuos kad vaikelis mano neperims sios zarazos.
Atsakyti
QUOTE(ederi @ 2010 05 06, 14:44)
Mano patarimas - kuo anksciau. Man dabar padare kai suejo lygiai 12 savaiciu. Nedelst reikia todel, kad tas streptokokas sukelia infekcijas, o ne tik kad tyliai tuno. Mano vaikeliui padare skrodima, tai sake jau gimdoje bunant jis susirgo pneumonija sad.gif

jeigu ji ras vis tiek negydis , amno daktare aiskino kad reikia tuo tarpu stiprint imuniteta kad organizmas pats kovotu ir neprisileistu prie vaikelio, na o 37-38 jau velai nes gymdimas gali prasidet anksciau laiko.Jei daktarai nieko nesako arba anksciau nedarys prasykit nors nuo 35sav,nes atsakymo reikia laukt apie 10d arba darykit privacioj klinikoj
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 05 06, 15:59)
O kas įeina į rizikos grupę? g.gif  Nes kažkodėl aš su gydytojo rekomendacija šlapimo pasėlį dariausi,  kai rašė į įskaitą - 11 savaitę nestuke.gif  Ir maniau, kad tas pasėlis yra vienas iš privalomų tyrimų... g.gif

Nebent kalba eina apie kažkokį specifinį tyrimą, apie kurį reikia pačiam užsiminti rolleyes.gif  Arba einant privačiai gydytojai atidesni  blush2.gif

Visu ieinanciu i rizikos grupe neatsimenu, bet zinau tik tiek, kad ieinas visos turejusios pusles, slapimtakiu, ar inkstu uzdegimus, taip pat sirgusios chlamidioze. As siu problemu niekad neturejau, o jau kai persileidau nestumo vidury, tik tada visiems parupo suzinot KODEL!!!!
O jusu daktare auksine, nes sis tyrimas musuose nesiskaito kaip privalomas, daug kam jo is viso nedaro, bet as jau pasimokiau, del to ant viso pasaulio rekiu: MERGINOS, NELAUKLIT 37 SAVAITES, NES GALIT IR NESULAUKT, DARYKITES SI TYRIMA IS KARTO. Ta zaraza reikia butinai gydyt antibiotikais, nes kitaip galit persileist anksciau nei susivoksite turincios kokia nors infekcija, nes ji jokiu simptomu neturi ir jokie tyrimai jos neparodo isskyrus slapimo arba maksties PASELI.

Atsakyti
QUOTE(ederi @ 2010 05 06, 20:41)
Visu ieinanciu i rizikos grupe neatsimenu, bet zinau tik tiek, kad ieinas visos turejusios pusles, slapimtakiu, ar inkstu uzdegimus, taip pat sirgusios chlamidioze. As siu problemu niekad neturejau, o jau kai persileidau nestumo vidury, tik tada visiems parupo suzinot KODEL!!!!
O jusu daktare auksine, nes sis tyrimas musuose nesiskaito kaip privalomas, daug kam jo is viso nedaro, bet as jau pasimokiau, del to ant viso pasaulio rekiu: MERGINOS, NELAUKLIT 37 SAVAITES, NES GALIT IR NESULAUKT, DARYKITES SI TYRIMA IS KARTO. Ta zaraza reikia butinai gydyt antibiotikais, nes kitaip galit persileist anksciau nei susivoksite turincios kokia nors infekcija, nes ji jokiu simptomu neturi ir jokie tyrimai jos neparodo isskyrus slapimo arba maksties PASELI.

Na, tiksliau tai daktaras blush2.gif Lankausi Motina ir vaikas klinikoj pas Ž. Žėbą. Į rizikos grupę pagal paminėtus faktorius nepatenku, nes niekada nesirgau nei cistitais, nei su inkstais ar pūsle problemų turėjau... g.gif Tiesiog įdavė krūvą lapelių, pridaviau du ar tris mėgintuvėlius kraujo, šlapimo ir tuo baigėsi. Dar buvau susinervinus, kad visi mokami , bet dabar pagalvojus - ir ačiū Dievui rolleyes.gif

Beja, su gydytojo rekomendacija 35 savaitę darysiuos ir tepinėlį blush2.gif Bus nekas, jei ras, nes esu alergiška pinicilino grupei - teks ieškoti pakaitalų g.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 05 06, 21:38)
Na, tiksliau tai daktaras  blush2.gif Lankausi Motina ir vaikas klinikoj pas Ž. Žėbą. Į rizikos grupę pagal paminėtus faktorius nepatenku, nes niekada nesirgau nei cistitais, nei su inkstais ar pūsle problemų turėjau... g.gif  Tiesiog įdavė krūvą lapelių, pridaviau du ar tris mėgintuvėlius kraujo, šlapimo ir tuo baigėsi. Dar buvau susinervinus, kad visi mokami , bet dabar pagalvojus - ir ačiū Dievui rolleyes.gif

Beja, su gydytojo rekomendacija 35 savaitę darysiuos ir tepinėlį blush2.gif  Bus nekas, jei ras, nes esu alergiška pinicilino grupei - teks ieškoti pakaitalų  g.gif

Man gydytoja sake, kad si tyrima butina darytis g.gif todel ir dariausi. Lankiausi Kaune Mazyli pas S. Martinkiene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 05 06, 20:38)
Na, tiksliau tai daktaras  blush2.gif Lankausi Motina ir vaikas klinikoj pas Ž. Žėbą. Į rizikos grupę pagal paminėtus faktorius nepatenku, nes niekada nesirgau nei cistitais, nei su inkstais ar pūsle problemų turėjau... g.gif  Tiesiog įdavė krūvą lapelių, pridaviau du ar tris mėgintuvėlius kraujo, šlapimo ir tuo baigėsi. Dar buvau susinervinus, kad visi mokami , bet dabar pagalvojus - ir ačiū Dievui rolleyes.gif

Beja, su gydytojo rekomendacija 35 savaitę darysiuos ir tepinėlį blush2.gif  Bus nekas, jei ras, nes esu alergiška pinicilino grupei - teks ieškoti pakaitalų  g.gif

kai dariau pies nestuma bakteriologyni tirima su antibiotikogramma tai pazimejo kad streptokokas jautrus siems vaistams-penicilinas, cefazolinas,eritromicinas,klindamicinas ir doksicilinas manau be vargo ras vaistu kurie tiks.
Atsakyti
Rado ir pas mane sita bruda verysad.gif su pirmu nestumu nebuvo, o dabar yra.... Taip buvau isitikinus, kad ir si karta neras...nes ir daktare beveik patikino, kad jei nera, tai nera.. Nerandu dabar sau vietos. Sakykit, o is kur ta zaraza atsiranda? Vyras lyg i sona nevaiksto, pries tai nesiotoja irgi nebuvau...Tai kaip uzsikreciama? Pirmadieni eisiu pas daktre issiklausinesiu, bet iki tol man klausimu milijonas ramybes neduoda..
P.S. del to tyrimo, kad kuo anksciau darytis tai irgi nevisai teisingas pasirinkimas...Nes gali nebut to streptokoko ir mamyte bus rami, o paskui i nestumo gala gali juo apsikrest ir net pati to nezinot. Nebent, tada jau reiktu kartot ta tyrima dar karta 35-36 sav mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanėlė @ 2010 05 14, 13:43)
Rado ir pas mane sita bruda  verysad.gif su pirmu nestumu nebuvo, o dabar yra.... Taip buvau isitikinus, kad ir si karta neras...nes ir daktare beveik patikino, kad jei nera, tai nera.. Nerandu dabar sau vietos. Sakykit, o is kur ta zaraza atsiranda? Vyras lyg i sona nevaiksto, pries tai nesiotoja irgi nebuvau...Tai kaip uzsikreciama? Pirmadieni eisiu pas daktre issiklausinesiu, bet iki tol man klausimu milijonas ramybes neduoda..
P.S. del to tyrimo, kad kuo anksciau darytis tai irgi nevisai teisingas pasirinkimas...Nes gali nebut to streptokoko ir mamyte bus rami, o paskui i nestumo gala gali juo apsikrest ir net pati to nezinot. Nebent, tada jau reiktu kartot ta tyrima dar karta 35-36 sav  mirksiukas.gif

Garbanele nesinervink, cia tikrai ne tavo vyras kaltas... Ir net ne tu. As kiek skaiciau ir domejausi, kad sitas zaraza yra tiesiojoj zarnoj, taigi nesiojant stringus ar neteisingai sluostantis uzpakali ta zaraza atkeliauj i maksti. Taigi nesciosioms apatinius reikia rinktis labai atidziai, cia jau jokio seksualumo negali but smile.gif Man tik keista kodel sios bakterijos nezusta rugstinej terpej, juk musu imunitetas turetu jas nudobt ir be to, ka reikia daryt, kad tas brudas neatsirastu ir vel? Kol kas i siuos klausimus neradau atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(ederi @ 2010 05 14, 15:07)
Garbanele nesinervink, cia tikrai ne tavo vyras kaltas... Ir net ne tu. As kiek skaiciau ir domejausi, kad sitas zaraza yra tiesiojoj zarnoj, taigi nesiojant stringus ar neteisingai sluostantis uzpakali ta zaraza atkeliauj i maksti. Taigi nesciosioms apatinius reikia rinktis labai atidziai, cia jau jokio seksualumo negali but smile.gif Man tik keista kodel sios bakterijos nezusta rugstinej terpej, juk musu imunitetas turetu jas nudobt ir be to, ka reikia daryt, kad tas brudas neatsirastu ir vel? Kol kas i siuos klausimus neradau atsakymo.

Tai va, blyn, jau su pirmu pasimokiau - jokiu stringu nuo pat nestumo pradzios...ir tik medvilniniai trusai (zodziu, jau kaip pensininke ir taip vaikstau), o vistiek ir pienlige labai stipria turejau, ir dabar sitas brudas!!! Istikro, tai gal ir imunitetas silpnesnis, nes iki pat sito nestumo maitinau sunu..Paskui teko su juo net 2 kart ligoninej gulet, tai sakau, gal tas organizmas nusilpo nuo tu visu nervu ir kimba kas netingi doh.gif nius, dabar svarbiausia, kad viskas per gimdyma gerai pasisektu, nes pirma tai zaibo greitumu pagimdziau (atvaziavau 7 i priimamaji, o 8:17 jau turejau leliuka)...jei sitas dar greiciau, gali nespet tu antibiotiku suleist doh.gif jau tik ka pajusiu, si karta leksiu iskart, nelauksiu jokiu saremiu reguliarumu lotuliukas.gif Dekui uz palaikyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanėlė @ 2010 05 14, 14:19)
Tai va, blyn, jau su pirmu pasimokiau - jokiu stringu nuo pat nestumo pradzios...ir tik medvilniniai trusai (zodziu, jau kaip pensininke ir taip vaikstau), o vistiek ir pienlige labai stipria turejau, ir dabar sitas brudas!!! Istikro, tai gal ir imunitetas silpnesnis, nes iki pat sito nestumo maitinau sunu..Paskui teko su juo net 2 kart ligoninej gulet, tai sakau, gal tas organizmas nusilpo nuo tu visu nervu ir kimba kas netingi  doh.gif nius, dabar svarbiausia, kad viskas per gimdyma gerai pasisektu, nes pirma tai zaibo greitumu pagimdziau (atvaziavau 7 i priimamaji, o 8:17 jau turejau leliuka)...jei sitas dar greiciau, gali nespet tu antibiotiku suleist  doh.gif jau tik ka pajusiu, si karta leksiu iskart, nelauksiu jokiu saremiu reguliarumu  lotuliukas.gif Dekui uz palaikyma  4u.gif  4u.gif

tokiu atveju tai tikrai nereikia laukti
Atsakyti
šiandien ir man paėmė tyrimą. Rezultatas bus po 5 dienų. Klausiau, tai sakė, kad tyrimą galima atlikt ir po 20os savaitės, išsigydyti po to tą streptokoką, o atlikus vėliau, nuo 36os - jau nebegydoma, tik gimdymo metu suleidžiama antibiotikų. Kokius antibiotikus toleruojate arba netolerujate, atliekant tyrimą yra nustatoma ir papildomai mokėti nebereikia. Viskas kainavo 60lt.
Žinoma, jei atliksit anksčiau, po to galit vėl užsikrėst, na o jei vėliau - galit netyčia pagimdyt anksčiau ir nebespėt sužinot ar sirgot. Sudėtinga nuspręst iš tikrųjų 2.gif
Atsakyti
Nu dabar tai jau išvis nieko nesprantu blink.gif kiek man daktarė aiškino, tai streptokokas yra neišgydomas ir net negydomas.. arba turi, arba - ne.. Tai tiesiog organizmo mikroflora ir ji jokiais vaistais nepakeičiama, tik gali būti pristabdomas tam tikrų bakterijų dauginimasis, bet kad visai stustabdyt ar išnaikint - neįmanoma... Nustosi vartot antibiotikus ir vėl tas pats... nebent pats organizmas per ilgą laiką ta miktroflorą pats pakeistų, bet tai itin reti atvejai (nius ne pati taip sugalvojau)blink.gif
Ir kiek draugių laukėsi, visom iki vienos tyrimus darė tik nuo 36 sav....
Dėl mokesčio... Mokėjau 20 Lt, ir tik kai rado tą brudą, papildomai turėjau sumokėti dar kažkur 30 Lt už išgryninimą bakterijos ir jautrumo nustatymą. Jei jo nebūtų buvę, nebūtų reikėję primokėt mirksiukas.gif
Tai sakau, gal čia nuo miesto, priklauso... Nes pastebėjau, kad ir kaip būtų keista, kiekvienam mieste labai jau skiriasi visa tvarka (tiek nėštumo priežiūra, tiek jau ir leliuką pagimdžius)...
Atsakyti