Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

QUOTE(garbanėlė @ 2010 05 20, 15:48)
Nu dabar tai jau išvis nieko nesprantu  blink.gif kiek man daktarė aiškino, tai streptokokas yra neišgydomas ir net negydomas.. arba turi, arba - ne.. Tai tiesiog organizmo mikroflora ir ji jokiais vaistais nepakeičiama, tik gali būti pristabdomas tam tikrų bakterijų dauginimasis, bet kad visai stustabdyt ar išnaikint - neįmanoma... Nustosi vartot antibiotikus ir vėl tas pats...  nebent pats organizmas per ilgą laiką ta miktroflorą pats pakeistų, bet tai itin reti atvejai (nius ne pati taip sugalvojau)blink.gif
Ir kiek draugių laukėsi, visom iki vienos tyrimus darė tik nuo 36 sav....
Dėl mokesčio... Mokėjau 20 Lt, ir tik kai rado tą brudą, papildomai turėjau sumokėti dar kažkur 30 Lt už išgryninimą bakterijos ir jautrumo nustatymą. Jei jo nebūtų buvę, nebūtų reikėję primokėt  mirksiukas.gif
Tai sakau, gal čia nuo miesto, priklauso... Nes pastebėjau, kad ir kaip būtų keista, kiekvienam mieste labai jau skiriasi visa tvarka (tiek nėštumo priežiūra, tiek  jau ir leliuką pagimdžius)...

visai sutinku, kad kiekviename mieste kitaip ir netgi Vilniuje skirtinga kaina 4u.gif
be to, parašiau tai, ką šiandien pati sužinojau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vildži: 20 gegužės 2010 - 21:49
QUOTE(garbanėlė @ 2010 05 20, 14:48)
Nu dabar tai jau išvis nieko nesprantu  blink.gif kiek man daktarė aiškino, tai streptokokas yra neišgydomas ir net negydomas.. arba turi, arba - ne.. Tai tiesiog organizmo mikroflora ir ji jokiais vaistais nepakeičiama, tik gali būti pristabdomas tam tikrų bakterijų dauginimasis, bet kad visai stustabdyt ar išnaikint - neįmanoma... Nustosi vartot antibiotikus ir vėl tas pats...  nebent pats organizmas per ilgą laiką ta miktroflorą pats pakeistų, bet tai itin reti atvejai (nius ne pati taip sugalvojau)blink.gif

g.gif Man pirmo nėštumo metu buvo streptokokas, dabar - nėra
Atsakyti
Tai va, ir man labai keista su tuo streptokoku.. Klausiau, ar išgydomas, sako - ne... Sakau, ar jis gali pats savaime išnykti? Sako, turėjau 1 atvejį, kai išnyko... blink.gif
Dar sako, jis gyvent netrukdo, yra nepavojingas.. Vienintelis atvejis kai gali pakenkt - neštumas... Tai kaip suprantu, su antibiotikais jį tik pristabdyt galima.. O paskui, jei organizmo aplinka jam bus tinkama, vėl atsinaujins.. Gal bogai supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
gal kuri zino ar VGN reikia jau buti nusipirkusiai penicialino , ar jie duoda?
Nes ta zaraza ir pas mane rado.... :/ tai vis kankinuosi ir naktim tik apie tai ir galvoju kad tik vaikelio neuzkrescau.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(iwoniux @ 2010 05 22, 10:55)
Sveikutes smile.gif
gal kuri zino ar VGN reikia jau buti nusipirkusiai penicialino , ar jie duoda?
Nes ta zaraza ir pas mane rado.... :/ tai vis kankinuosi ir naktim tik apie tai ir galvoju kad tik vaikelio neuzkrescau.... sad.gif

Sveika,

Tikrai nereikia nieko pirkti. Tik kai atvaziuosi jau gimdyt, tai pasakyk kad pas tave yra Streptokokas B ir jie tau pries gimdyma suleis , ir leliukas kai gims i akytes ilasins.
Neuzkresi, nesijaudink. Tai yra labia labai retas atvejis kada uzkrecia ir vaika...
Europoj siaip net nedaro to tyrymo, nes skaitoma, kad neapsimoka jo daryt, nes nepersiduos vaikui... Na kiekvienoj saly sava politika smile.gif
O siaip gi si bakterija gyvena pas visas moteris zarnyne, tik pas vienas nusileidzia i gimda, pas kitas ne. Jos isgydyti neimanoma, ji pasisalina gimdymo metu. Tam ir leidziami antibiotikai, leliukas negaus taipogi.
Antro nestumo metu lygiai taip pat, gali nusileist i gimda, gali nenusileist... Taip kad nepergyvenkit merginos!!!!!!!!! Viskas bus gerai!!
As jau prisiskaiciau literatuyros ir su 4 gydytojais kalbejau. Taip kad dabar esu rami smile.gif
Atsakyti
Sveikos.
Įdomus dalykas su šita zaraza. Pirmus du vaikus gimdžiau ir nieko apie tai nežinojau, niekas apie tai nepasakojo ir nesiuntė jokiems tyrimams, o dabar prisiskaičiau ir pradėjau bijoti... verysad.gif
Va, radau info:
B GRUPĖS BETA HEMOLIZINIO STREPTOKOKO (BGS) sukelta infekcija
BGS yra pagrindinis ankstyvo naujagimių sepsio ir meningito sukėlėjas. Moterims gali sukelti pogimdymines infekcijas (endometritą ir kt.). Makštyje randamas apie 20% nėščiųjų. Kai kuriose šalyse visos nėščios moterys tiriamos dėl BGS nešiojimo, kitose - tiriama tik rizikos grupė. Rizikos grupei priskiriamos moterys, kurioms anksčiau gimę naujagimiai sirgo BGS infekcija, buvęs priešlaikinis gimdymas, pogimdyminis endometritas arba operacinės žaizdos infekcija, taip pat jeigu dabartinio nėštumo metubuvopasikartojantys cistitai su pasėlyje išaugintais BGS, priešlaikinis vaisiaus vandenų nutekėjimas ilgiau 18 val., yra intrauterininės infekcijos požymiai,

priešlaikinis gimdymas aktyvioje fazėje. Rizikos grupė turėtų būti tiriama (t.y. imamas apatinio makšties trečdalio išskyrų pasėlis) 35–37-tą nėštumo savaitę; prasidėjus priešlaikiniam gimdymui, prieš laiką nutekėjus vaisiaus vandenims ir esant neišnešiotam nėštumui. BGS nešiotojoms ir rizikos grupės moterims prasidėjus gimdymui arba nutekėjus vaisiaus vandenims turi būti skiriami antibiotikai (dažniausiai penicilinas). Tai yra efektyvi naujagimių streptokokinės infekcijos profilaktika.
Atsakyti
QUOTE(Balabolka @ 2010 05 22, 16:58)
Sveika,

Tikrai nereikia nieko pirkti. Tik kai atvaziuosi jau gimdyt, tai pasakyk kad pas tave yra Streptokokas B ir jie tau pries gimdyma suleis , ir leliukas kai gims i akytes ilasins.
Neuzkresi, nesijaudink. Tai yra labia labai retas atvejis kada uzkrecia ir vaika...
Europoj siaip net nedaro to tyrymo, nes skaitoma, kad neapsimoka jo daryt, nes nepersiduos vaikui... Na kiekvienoj saly sava politika smile.gif
O siaip gi si bakterija gyvena pas visas moteris zarnyne, tik pas vienas nusileidzia i gimda, pas kitas ne. Jos isgydyti neimanoma, ji pasisalina gimdymo metu. Tam ir leidziami antibiotikai, leliukas negaus taipogi.
Antro nestumo metu lygiai taip pat, gali nusileist i gimda, gali nenusileist... Taip kad nepergyvenkit merginos!!!!!!!!! Viskas bus gerai!!
As jau prisiskaiciau literatuyros ir su 4 gydytojais kalbejau. Taip kad dabar esu rami smile.gif

na as galiu tave pagasdinti, del to streptokoko as persileidau 20 savaite, dabar vel man ji rado, guliu ligoninej, leidzia penicilina, nes vel grese persileidimas - nestumas 15 savaiciu. Reikia labai atidziai rinktis literatura, o gydytojai... jie tik rankom skescioja, nes gyvenime yra dalyku kurie nevyksta pagal vadovelius verysad.gif Todel musu mamu pareiga - neprarast budrumo, isiklausyt i savo organizma ir nepabijot reikalaut tyrimu, net jei gydytojai sako, kad tai nebutina, neapsimoka, padarysim pries gimdyma ir tt. Man tai kelia juoka ir pykti vienu metu, nes 100% garantuoju, jei ne mano atkaklumas - buciau ir vel praradusi kudiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ederi: 23 gegužės 2010 - 08:51
nu aš irgi nesuprantu, kiekvienas gydytojas sako kaip nori. Nes pas mane per pirmą nėštumą rado streptokoką, jeido penicilina gimdant. Tai dabar net tyrimo nekartoja, jei tipo buvau jo nešiotoja tai ir likau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazhke @ 2010 05 26, 20:06)
nu aš irgi nesuprantu, kiekvienas gydytojas sako kaip nori. Nes pas mane per pirmą nėštumą rado streptokoką, jeido penicilina gimdant. Tai dabar net tyrimo nekartoja, jei tipo buvau jo nešiotoja tai ir likau  g.gif

Nu va. Taip išeina, kad tikrai kas ką nori, tas tą sako g.gif Aš irgi pirmam gimdyme gavau peniciliną dėl streptokoko, o dabar nereikėjo, nes jo tiesiog nerado
Atsakyti
As ka tik gulejau ligoninej, leido penicilina, po to streptokoko neberado, bet po menesio patare kartot si tyrima.
Atsakyti
Gal kas zinoo jei rado ta streptokoka, tai galima vaikscioti toliau i vandenens aerobika ar ne?
Atsakyti
QUOTE(iwoniux @ 2010 05 31, 09:41)
Gal kas zinoo jei rado ta streptokoka, tai galima vaikscioti toliau i vandenens aerobika ar ne?

Na, cia tau gali tik gydytojas patarti, bet man uzdraustos visos maudynes iki gimdymo, sportai, ir jokio sexo dabar maziausiai 1 men.
Atsakyti