Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

Pasidariau ir as tyrimus. Man paseli eme is maksties ir is slapimo. Is pradziu kai poliklinikoje pasakiau, kad noreciau isitirti man pasake, kad daris tik slapimo paseli. Tada as emiau aiskintis kodel tik is slapimo, tada gydytoja pasake, kad jei as norinti tai gales padaryti ir is maksties. Na as norejau. Zodziu gydytojos net tiksliai nezinojo kokia tiksliai tu paseliu paemimo procedura, nes anot ju jos retai susiduria su tokiais tyrimais. Zodziu pati paskambinau i bakteriologijos laboratorija kur daro tuos tyrimus ir issiaiskinau visa procedura. Tai va is maksties isaugo Enterokokas, kita savaite eisiu pas gydytoja ir aiskinsiuosi kas tai per daiktas g.gif Internete kiek skaiciau tai jis nera kazi koks labai rimtas, bet viskas priklauso nuo jo kiekio. Gal kuri buvot susidurusi? O stai is slapimo isaugo net 3 kulturos, kai siaip slapime nieko neturetu but, tai sake, kad reikes kartoti tyrima, nes gali buti, kad jis nesteriliai paimtas. Bet kaip ji steriliai paimti tai irgi nelabai isivaizduoju schmoll.gif
Atsakyti
Vakar kaip tik klausiau savo gydytojos apie šį tyrimą ir dar apie citomegalo viruso tyrimą. Tai va parašysiu truputį info, gal kuriai pravers.
Dėl streptokoko B valstybinės įstaigos netiria, nes šis tyrimas nekompensuojamas, jei nori, pačiai ir reikia rūpintis. Kadangi aš nėštumo priežiūrai lankausi privačioje klinikoje, ji šį tyrimą daro visoms nėščiosioms. Geriausia jį atlikti kuo arčiau gimdymo termino, todėl atliekamas 37-38 savaitę. To priežastis - net jei atlikus tyrimą, rezultatas būtų neigiamas, tą zarazą galima pasigauti iškart po to, nes ji yra visur aplinkoje. Taigi dėl to ir daro kuo vėliau. O pasekmės vaikučiui užsikrėtus šiuo daiktu tikrai baisios, bet čia jau rašė moterys... Taigi džiaugiuosi, kad man jį padarys kitą savaitę ax.gif
O dėl citomegalo viruso sakė, kad tokio tyrimo neatlieka, nes jo rezultatai labai nepatikimi. Anksčiau toje klinikoje darydavo irgi visoms nėštukėms, bet gaudavo daug teigiamų rezultatų, o faktiškai paaiškėdavo, kad jo nebuvo. Tai dabar ir neatlieka. Be to, jo paplitimas yra gerokai retesnis nei to streptokoko B.
Atsakyti
Tik truputį patikslinsiu- man net keli gydytojai minėjo, kad ta zaraza (streptokokas cool.gif ne iš aplinkos ! Patekes į aplinką, jis greitai žūsta. O atsiranda jos moters organizme nusilpus imuninei sistemai. (Tai gali būt net užsitesusios slogos padariniai)
Tad patariu būti ypač budriom tom, kurios negalavo neštumo metu.
Sekmės 4u.gif Rūpinkitės savimi !
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 11 21, 18:18)
pasidarius tyrima ir gavus, na, pvz., teigiama atsakyma (kad esi nesiotoja) - problema vistiek islieka. Imtis profilaktikos ar ne? ta profilaktika - tai kelios penicilino dozes gimdymo metu i vena. Neirodyta, kad veikia! Yra saliu, kuriose taip ne gydoma, yra tokiu - kur gydomos visos nesiiotojos. Na tai ne gydymas - o profilaktika, tiksliau. Kitokie budai apsisaugoti nuo sios bakterijos patekomo vaikiukui - praplovimai, cesnako terapija ir t.t.t. Niekas iki galo neirodyta. bet zinoti, kad turi sia bakterija butu gerai tuo atveju - jei gimdymas uzsitesia, ilgas laikotarpis bevandenu, jei ima kilti temperatura - tada reikia penicilino ar kitu antibiotiku (bet kuriuo atveju). Teisiog budrumas streptokoko nesiotojos gimdymui turi buti padidintas - man rodos, tai svarbiausia. ir vaikiuka atidiziai stebeti - ar neprasides infekcija. Atidziau nei kitus, jei taip galima issireiksti. kelias dienas ligoninej.

Yra įrodyta, kad veikia penicilino dozes gimdymo metu. Pati turejau streptokoka ir gavau penicilino. Dabar jau nepamenu kur bet skaiciau angliskai statistika, tikrai daug daugiau nei per puse sumazina vaiko susirgimo galimybe. Neatsimenu gal 80%, 90%. Aisku ne visi vaikai apsikres jei mama ir negaus antibiotiku, bet kuri is mamu noretu rizikuot? schmoll.gif Kai yra toks apsisaugojimo budas.
Atsakyti
Tai va, padarė man streptokoko B tyrimą - teigiamas... Nesmagu baisiai, bet ką dabar padarysi, teks pasitikėti gydytojais ir penicilinu. Visa laimė, kad nėštumo priežiūrai lankiausi privačiai ir tas tyrimas buvo būtinų tyrimų sąraše, poliklinikoje būčiau likusi neištirta blink.gif
Žodžiu, nėštukės, tirkitės savo iniciatyva, kada netiria poliklinikoje...
Atsakyti
paskaiciau as apie ta streptokoka b ir kaz kaip man visai neramu pasidare. mano daktare net neuzsimine, kad yra toks tyrimas, bet tikriausiai paprastoj poliklinikoj jis ir neatliekamas... merginos, patarkit, prasau, kur galima nuvaziuot issitirti Vilniuje? ir kiek tas tyrimas kainuoja? buciau labai dekinga, jei kas parasytu tel.numeri tos istaigos, kur atliekamas tas tyrimas.
Atsakyti
QUOTE(Lazdyniete @ 2007 02 14, 21:59)
O stai is slapimo isaugo net 3 kulturos, kai siaip slapime nieko neturetu but, tai sake, kad reikes kartoti tyrima, nes gali buti, kad jis nesteriliai paimtas. Bet kaip ji steriliai paimti tai irgi nelabai isivaizduoju  schmoll.gif

Kadangi pati esu turėjusi bėdų su inkstais ir šlapimo takais, tai tyrimų teko darytis nemažai. Norint steriliai paimti šlapimą, reikia prieš tai gerai apsiprausti su muilu, pirmąją dalį šlapimo - lauk, į unitazą, viduriniąją - į sterilų buteliuką, o kas liko - vėl į unitazą. Tačiau kartais ir tai negarantuoja sterilumo, tada gydytojai rekomenduoja paimti šlapimą gydymo įstaigoj su kateteriu. Nelabai maloni procedūra doh.gif , bet ką darysi
Atsakyti
QUOTE(Green.apple @ 2007 04 28, 17:05)
paskaiciau as apie ta streptokoka b ir kaz kaip man visai neramu pasidare.    mano daktare net neuzsimine, kad yra toks tyrimas, bet tikriausiai paprastoj poliklinikoj jis ir neatliekamas...  merginos, patarkit, prasau, kur galima nuvaziuot issitirti Vilniuje? ir kiek tas tyrimas kainuoja? buciau labai dekinga, jei kas parasytu tel.numeri tos istaigos, kur atliekamas tas tyrimas.

man tas tyrimas paskirtas po triju savaiciu. darys VGM (buv.KOVO8). GALI ten nuvaziuoti is ryto bet kuria diena, kai tau bus apie 35 nestumo savaites, ir paaiskinsi savo padeti. Jei negales padaryti ta pacia diena, tai paskirs Tau kokia kita. sekmes.
Atsiprasau, nepastebejau kad jums jau 38 savaite, tai kad nedelsk...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo t_alina: 02 gegužės 2007 - 11:46
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...
Atsakyti
QUOTE(liepa99 @ 2007 05 03, 17:14)
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką  verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų  g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...

tavo gine labai keista gi antibiotikus leidzia gimdymo metu o ne gerti juos reik.... g.gif o ar dareisi tyrima kokie antibiotikai tau reikalingi kad ta streptokoka iveiktu? kiek zinau po teigiamo atsakymo daro toki tyrima...

Atsakyti
QUOTE(liepa99 @ 2007 05 03, 17:14)
Pasidariau aš tą tyrimą, rado man streptokoką  verysad.gif . Bet dabar visai pasimečiau... Kiek skaičiau, rašo, kad pagrindinis gydymas yra per gimdymą leidžiami antibiotikai, neštumo metu nieks nėra daroma, o man gynė (kuri priedo man siuntimo net nedavė, savo iniciatyva viską dariausi) sako, kad aš dar dabar turiu pagert antibiotikų  g.gif . Be reikalo aš visai nenoriu tų antibų, bijau pakenkt leliukui...

Pas mane yra gimdos kaklely žaizdelė, ji tokia negyjanti ir vartojant žvakutes, taigi man jau antra syk darys ta koko tyrimą būtent 35 sav., nes pirma kart tyrimas rodė neigiama rezultata. Ir jeigu butų teigimas atsakymas, tai gydyt. aiškiai pasakė, kad ANTIBIOTIKAI BUS LEIDŽIAMI TIK GIMDYMO METU. O ja daug patirties turinčia gyd. pasitikiu. Taigi jokių antibiotikų iš anksto vartoti nereikia 4u.gif Man ir matau ne tik man atrodo labai keista, kaip tas tyrimas nesiūlomas visoms nėštukėms, kokia reikšme gali vaidinti pinigai t.y. tyrimo kaina, jug nei viena, nesvarbu nuo finansinės padėties netaupytume savo vaikų sveikatos kaina. ( nes kiek teko girdėt kartais paklausiama, ar jūs darysites toky ar anoky tyrimą, nes vat jis tiek ir tiek kainuos blink.gif brrrrrr...)
Atsakyti
Man vakar poliklinikoj gyd. pasiule ateit po triju savaiciu ( nes bus 36 savaites), ji paims tepineli ir reiks paciai nuvezt i laboratorija Zolyno gatvej. Paaiskino, kad jei atsakymas teigiamas, tai gimdymo metu leidziami antibiotikai. Vakar visa vakara galvojau, ar tai reikalinga, bet cia pasiskaicius, abejoniu del tyrimo svarbos kaip ir nebekyla...
Atsakyti