Įkraunama...
Įkraunama...

B grupės streptokokai. Kas tai?

Man irgi buvo nustatę streptokoką B, prasidėjus gimdymui gavau penicilino. Vaikutis sveikas ir gražutis wub.gif
Taip kad nėštukės, nesijaudinkite, svarbu, kad išsityrėte ir yra aišku, ką daryti - lašinti antibiotikus. Beje, dėl streptokoko reikėtų tirtis pačioje nėštumo pabaigoje, nes vidury nėštumo išsityrus ir gavus neigiamą atsakymą dar negalima būti ramiai - streptokokas gali atsirasti vėliau - po tyrimo. O tada apie jį niekas nieko nežinotų ir negydytų.
Atsakyti

Tai va, ginė truputį šiandien praryškino gyvenimą su tuo streptokoku B.

Sakė, kad tai natūrali makšties flora-fauna. Joks ne "įsiverželis", tiesiog šiuo metu aktyviai dauginasi mano hmmm... blush2.gif Jo gydyti šiaip nereikia, tik esant gimdymui natūraliais takais, kad būtų apsaugotas kūdikėlis nuo pneumoninių susirgimų, lašinamas pencilinas arba eritromicinas, arba dar kažkoks antibiotikas.

Žodžiu, jokios panikos, nes procesas kontroliuojamas mirksiukas.gif

Sveikatėlės visoms 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(agnita @ 2007 08 07, 19:12)
o jeigu tyrimą anksčiau darys, kaip tada? Mano ginė išeina atostogų prieš 36 savaitę, tai net nežinau kaip čia daryti  g.gif

Tai tiesiog nueik pas kitą ginę, kad padarytų tepinėlį ir tiek žinių 4u.gif
Atsakyti
kas ims ta tepineli, man atrodo nereikia sureiksminti, svarbu zinoti ar turi ta streptokoka unsure.gif man patologijoj padare, svarbu nerado thumbup.gif nors jau ir buvau is savo gines siuntima pasiemus ir buciau pati pasidarius mokama tyrima, bet zinau atveju, kai gines tiesiai sviesiai pasako, kad nereik to tyrimo darytis, o kiek dar nestukiu, kurios apie ji is vis nieko nezino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiukste @ 2007 08 08, 19:11)
kas ims ta tepineli, man atrodo nereikia sureiksminti, svarbu zinoti ar turi ta streptokoka  unsure.gif man patologijoj padare, svarbu nerado  thumbup.gif nors jau ir buvau is savo gines siuntima pasiemus ir buciau pati pasidarius mokama tyrima, bet zinau atveju, kai gines tiesiai sviesiai pasako, kad nereik to tyrimo darytis, o kiek dar nestukiu, kurios apie ji is vis nieko nezino  doh.gif

čia faktas, kad daug kas nežino blink.gif man mano ginė irgi nieko apie tai nesakė ir manau nebūtų net sakiusi blink.gif , o pasidaryti pasakė ginė pas kurią gimdysiu ax.gif
Anksčiau ir aš nieko nežinojau apie tai, man draugė pasakė, kad reikia tokio tyrimo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos nestuke.gif
Man irgi mot. konsultacijoj net neuzsimine apie si tyrima... Gal zinot, ar galima pasidaryti sita tyrima be siuntimo ir kur jis atliekamas Kaune???
Atsakyti
QUOTE(elfyte @ 2007 08 14, 15:37)
Sveikos  nestuke.gif 
Man irgi mot. konsultacijoj net neuzsimine apie si tyrima... Gal zinot, ar galima pasidaryti sita tyrima be siuntimo ir kur jis atliekamas Kaune???

Man gine irgi nieko nesake, kol pati jos neuzklausiau. Turbut butu ir nesakius nieko... mad.gif
Sita tyrima galima pasidaryti Petrausko g.24 Ten Kauno sveikatos centras, ar kazkaip panasiai vadinas. Iejimas is Ausros g. 44, 12 kab. Kainuoja 15,80 jei neranda tos bacilos. Jei randa tada daro papildomus tyrimus ir reik dar moket kazkiek...
Atsakyti
QUOTE(elfyte @ 2007 08 14, 15:37)
Sveikos  nestuke.gif 

Galima daug kur pasidaryti, visur mokamas, bet Petrausko g. pigiausiai negu kur kitur Kaune 4u.gif Aš darysiu pas save poliklinikoj, tai apie 30lt reikės mokėti , bet nenoriu važiuoti kitur, kur einu ten ir pasidarysiu 4u.gif
Atsakyti
Pirmo nėštumo metu,net negirdėjau apie streptokoką verysad.gif O šį kartą (konsultuojuosi pas kitą gydytoją) , papasakojo ir pasiūlė pasidaryti tyrimą. Paėmė tepinėlį,kurį pati turėjau nuvežti į labaratoriją (nes poliklinika neveža). Sumokėjau 8,70 lt ,po poros dienų paskambinau - atsakymas teigiamas - auga ir gausiai verysad.gif Dabar reik važiuot į tą pačią labaratoriją darytis pakatotino tyrimo, kuris kainuos virš 30 lt. Sėdžiu dabar ir panikuoju wacko.gif Prisiskaičiau graudžių istorijų, viskios mintys lenda į galvą...
Atsakyti
Sveikutės, aš jau ne neštukė, bet neštumo metu man irgi buvo rastas šiš brudas, tai iki gimdymo vartojau žvakutes, o gimdymo metu leido antibiotika (lygtais peniciliną leido) prieš šį brudą, gimdžiau pati, nors irgi bijojau, bet viskas mums gerai, augam ir storėjam.
Šiaip ant neščiosios kortelės turi būti įrašyta, kad turi streptokoką, nu i gimdant pati dar pasakyk akušėrei, aš taip dariau. Nors aš gimdžiau pas mane prižiūrinčią gydytoją.
nestuke.gif nebijokit streptokoko ir lengvų gimdymų bei sveikų mažylių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debesija @ 2007 08 08, 17:31)
Tai va, ginė truputį šiandien praryškino gyvenimą su tuo streptokoku B.

Sakė, kad tai natūrali makšties flora-fauna. Joks ne "įsiverželis", tiesiog šiuo metu aktyviai dauginasi mano hmmm...  blush2.gif Jo gydyti šiaip nereikia, tik esant gimdymui natūraliais takais, kad būtų apsaugotas kūdikėlis nuo pneumoninių susirgimų, lašinamas pencilinas  arba eritromicinas, arba dar kažkoks antibiotikas.

Tai tiesiog nueik pas kitą ginę, kad padarytų tepinėlį ir tiek žinių  4u.gif

iš šio tavo pasakymo supratau, kad jei ir turi tą brudą ir jei negimdai natūraliai taijis visai nebaisus. Kadangi man bus cezaris, tai paklausiau gydytojos (darysiuos tyrimą po geros savaitės) ar man tai aktualu- nes man bus cezaris. Sakė lygiai tiek pat kaip ir natūraliai gimdančioms, taigi ne tik tos kurios natūraliai gimdys bet ir kurioms cezaris bus tai tiek pat aktualu.... o iš šios tavo žinutės aš buvau supratusi kitaip.... blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
o as girdejau, kad skiepina nuo B grupes streptokoku, bet tik tiek ir girdejau, gal kuri daugiau info zinot apie tuos skiepus?Noreciau pasiskaityti ax.gif
Atsakyti
SVEIKI nestuke.gif As labai sunerimau, kai suzinau, kad turiu ta streptokoka.Gydytoja pasake jog jau nera prasmes gydyti,suleis antibiotiku gimdymo metu.nelabai as tuo metu sup[ratau ka ji norejo tuo pasakyti,matyt buvau labai susirupinusi,bet dabar pasiskaiciau ir ramiau pasidare smile.gif zinant,kad man tas tyrimas yra padarytas ir bus suleistas antibiotikas,kad leliukas gimtu sveikas thumbup.gif .aciu mamytes 4u.gif asa dar naujoke cia,bet labai daug ko naudingo suzinojau smile.gif
Atsakyti