Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 2

QUOTE(imr @ 2008 11 12, 13:33)
1,6 mensiu... o tai tik neprigirdi ar negirdi visai ? Atsiprasu uz tiesmukiska klausima  ax.gif

Na as visada galvojau kad jis girdi, man buvo kile itarimu kad mano berniukas serga autizmu, nes jis jis labai irzlus, nereaguoja i garsus kai kazka buna itin užsiėmęs ir pan. Kai pašaukiu, jis beveik visada atsisuka, kartoja žodžius, tik ne visad išeina taip kaip reikėtų... O pasitikrinti ėjom tik dėl šventos ramybės, nes uošviai ir vyro sesuo įtarinėjo kad mano vaikinas neprigirdi. Tyrimas, darytas su narkoze nustatė, kad mano mažiukas beveik negirdi, t,y. viena suyte 80 DB, kita 100 DB, bent jau kaip pati gyd. Gradauskienė išsireiškė - "girdi tik labai stiprius vibracinius garsus".
Tokia vat mums diagnozė sad.gif
Tikiuosi jums viskas bus geriau smile.gif
Atsakyti
oi apie gyd vadinancius save provesoriais o ne seip daktariuksciais kaip pats sakesi,galeciau papasakoti dauk pas kokiu tik nepatekom ir kaip kalba su zmogumi kuris pirma karta susidure su tokiu sunkiu atveju ir nez nuo ko pradeti ieskojome uz ko uzsikabinti o atsimuse kaip i siena.tik pasake pagimdei kurcnebili ir uzauginsi kurcnebili blink.gif .ui kaip pyktis ima kai prisimenu negaliu db pas ji noreciau su vaiku nuvaziuot ir teksti jam i akis kad isgirstu kaip pagal ji kurcnebilis jau kalba,nu negaliu tiesiok.
del bera tyrimo tai tiek mums ji kai atliko kazlauskiene salia gradauskienes kab jos yra nu pas ja ten pacientai eina gal tie kurie nez kas per gyd ten sedi.na ka padare mums bera tyrima pirma karta ir pasake kad nervas visiskai nefunkcionuoja kad tik metu prades tirti del operacijos ar ji galima blink.gif .bet kadangi nepasitikejome aklai gyd skambinau grad ir sakiau kad vaikas puikiai reaguoja i vibracija cypsinti zaisla.pasirodo kad mums bera tyrima padare blogai neprispaude visiskai aparato ir kompiuteris uztai neiko gero nerode doh.gif ,
Atsakyti
Sveikos. Va, ką radau delfi.lt Vaikams su klausos negalia
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2008 11 13, 15:00)
Sveikos. Va, ką radau delfi.lt Vaikams su klausos negalia

thumbup.gif saunuoliai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(krisela @ 2008 11 13, 13:14)

del bera tyrimo tai tiek mums ji kai atliko kazlauskiene salia gradauskienes kab jos yra nu pas ja ten pacientai eina gal tie kurie nez kas per gyd ten sedi.na ka padare mums bera tyrima pirma karta ir pasake kad nervas visiskai nefunkcionuoja kad tik metu prades tirti del operacijos ar ji galima blink.gif .bet kadangi nepasitikejome aklai gyd skambinau grad ir sakiau kad vaikas puikiai reaguoja i vibracija cypsinti zaisla.pasirodo kad mums bera tyrima padare blogai neprispaude visiskai aparato ir kompiuteris uztai neiko gero nerode doh.gif ,

Eina sau verysad.gif liudna kai su daktarais tokiais susiduriame gyvenime, svarbiausia kad viskas baigesi gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natali21 @ 2008 11 12, 09:44)
Sveiki  smile.gif .Mes vel buvom Kaune pirmadieni...Suprogromavo mums trecia programa,ir visai gerai Evelina ja prieme. smile.gif

Niekaip nesuprantu, ko jums taip dažnai g.gif Va antrą rusišką knygą skaitau, ten taip pat rašoma, pirmus metus 4 programavimai. O tai kai pajungė, kiek programų įrašė? 4?
QUOTE(giliuxe @ 2008 11 12, 22:04)
Tyrimas, darytas su narkoze nustatė, kad mano mažiukas beveik negirdi, t,y. viena suyte 80 DB, kita 100 DB, bent jau kaip pati gyd. Gradauskienė išsireiškė - "girdi tik labai stiprius vibracinius garsus".

Jis ne beveik negirdi, jie negirdi. Tas pats kaip mūsų sūnaus. Jūsų sūnui IV laipsnio neprigirdėjimas, kitaip dar gilaus laipsnio neurosensorinis neprigirdėjimas. Todėl tokie asmenys jaučia tik vibraciją mirksiukas.gif

Imr, mačiau jūsų pasisakymą delfyje, tik jaučiu, kad ta parama pasieks tik tuos, kurie dėsis ar jau nešioja Cochlear implantus, mat tą Lietuvos kochlearinių naudotojų asociaciją remia Cohlear, Medel ne, mat Medel naudotojų ten tik keli.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 11 13, 17:07)

Imr, mačiau jūsų pasisakymą delfyje, tik jaučiu, kad ta parama pasieks tik tuos, kurie dėsis ar jau nešioja Cochlear implantus, mat tą Lietuvos kochlearinių naudotojų asociaciją remia Cohlear, Medel ne, mat Medel naudotojų ten tik keli.

nu nesvarbu kad mums pasiseks gauti paramos ar ne ... bet svarbiausia kad tokia grazia akcija sumaste super, vietoj baliaus padare labdara.
Atsakyti
As esu nustebus Delfi komentarais, ir dabar jau nieko nebesuprantu cia gerai ta operacija ar blogai. As dar tuo labai nesidomejau , nes nezinom tikslios diangnozes, bet vistiek smalsu, vienas komentatorius pasisako del to kad Vokietijoje tokios operacijos uzdraustos, ale vezi sukelia ? Ar tai tiesa, jus mamytes turetumet zinoti geraiu jusu leliukams jau visa tai padaryta smile.gif
Atsakyti
Žinau, kad galbūt savo pasisakymu sukelsiu pasipiktinimo banga, .Bet taip, implantai gali sukelti pašalinį poveikį. Vėžio jis gal ir nesukelia, aš apie tai negirdėjau. Galiu išvardinti kokius aš pastebėjau minusus:
1) Vaikai tampa labai nervingi, jautrūs. Kai kurie plėšia aparatus nuo savęs, verkia, praso, kad jį ištrauktų
2) Vaikas gali negirdėti. Medikai sako, kad tai neįmanoma, bet tai tiesa. Aš asmeniškai pažįstu vaikina, kuris po operacijos negirdejo.
3) Vaikas prie implanto nepripranta ir jį tenka ištraukti. Tp, žinau vieną atvejį.
Žinoma, yra vaikų, kurie su impalantais " susidraugauja" , pašalinio poveikio nėra, bet niekada negali žinoti, kas bus po kelių metų. Aš suprantu, kad jūs savo vaikui norite geriausio, bet ne visada implantai geriausia išeitis. Beje, impantuoti vaikai retai kada pritampa girdinčiųjų visuomenėje, juk pačios matėte laidą " Gyvenimas, kaip kinas"
Ir būti kurčiam nėra jokia tragedija, juk kurčias žmogus gali daryti viską, išskyrus girdėti. Vaikams svarbiausia, kad jie būtų priimti tokie, kokie jie yra.
Prašau manęs nepasmerkti.Jūs paklausėte, aš atsakiau.
Atsakyti
[quote=Jusma,2008 11 13, 16:07]
Niekaip nesuprantu, ko jums taip dažnai g.gif Va antrą rusišką knygą skaitau, ten taip pat rašoma, pirmus metus 4 programavimai. O tai kai pajungė, kiek programų įrašė? 4?

Na mums nieko nesake blogo,kad per daznai unsure.gif ,dabar jau mums reikes atvaziot tik sausio men.Pas mus buvo pajungimas,ir va 3-as buvo progromavimas..Su viena mama bendrauju,jie pasirinko cohler firma,tai vaikui iskart kai buvo pajungimas suprogromavo 1 rograma,ir po 2 sav. 2programa.

Atsakyti
QUOTE(imr @ 2008 11 13, 18:58)
As dar tuo labai nesidomejau , nes nezinom tikslios diangnozes, bet vistiek smalsu, vienas komentatorius pasisako del to kad Vokietijoje tokios operacijos uzdraustos, ale vezi sukelia ? Ar tai tiesa, jus  mamytes turetumet zinoti geraiu jusu leliukams jau visa tai padaryta smile.gif

Na nemanau, kad Vokietijoje uždrausta, nes vienintelė mergaitė nešiojanti du implantus Lietuvoje, antrajį kaip tik ir gavo dovanų iš Vokietijos, tikslaiu ten pinigėliai buvo surinkti.
QUOTE(rosa86 @ 2008 11 13, 20:37)
Žinau, kad galbūt  savo pasisakymu sukelsiu pasipiktinimo banga, .Bet taip, implantai gali sukelti pašalinį poveikį.  Vėžio jis gal ir nesukelia, aš apie tai negirdėjau. Galiu išvardinti kokius aš pastebėjau minusus:
1) Vaikai tampa labai nervingi, jautrūs. Kai kurie plėšia aparatus nuo savęs, verkia, praso, kad jį ištrauktų
2) Vaikas gali negirdėti. Medikai sako, kad tai neįmanoma, bet tai tiesa. Aš asmeniškai pažįstu vaikina, kuris po operacijos negirdejo.
3) Vaikas prie implanto nepripranta ir jį tenka ištraukti. Tp, žinau vieną atvejį.
Žinoma, yra vaikų, kurie su impalantais " susidraugauja" , pašalinio poveikio nėra, bet niekada negali žinoti, kas bus po kelių metų. Aš suprantu, kad jūs savo vaikui norite geriausio, bet ne visada implantai geriausia išeitis. Beje, impantuoti vaikai retai kada pritampa girdinčiųjų visuomenėje, juk pačios matėte laidą " Gyvenimas, kaip kinas"

Kodėl retai pritampa? manau, priklauso nuo tėvų, kaip tą vaiką įves. O kodėl akiniuoti pritampa ir pripranta prie akinių? Kodėl žmonės susigyvena su protezais?
Nemačiau dar nei vieno plėšiančio aparatą, t.y. procesorių. Mūsiškis taip niekad nedaro ir kad nepriprastų dar neteko girdėti, Lietuvoje nei vienam neišimtas.
O kad gali nesuveikti, tyliai sakoma. Ta rizika padidėja, jei vaikas turi kitas lydinčias negalias ir su juo nedirbama. bet tuomet kodėl Rusijoje implantuojami kurti Dauno sindromu sergantys vaikai? Ogi todėl, kad vaikui bent šiek tiek būtų lengviau orientuotis aplinkoje. Jie gal ir nekalbės, kaip girdintys, bet gyvenimas bus lengvesnis.
QUOTE(Natali21 @ 2008 11 14, 10:19)
Na mums nieko nesake blogo,kad per daznai unsure.gif ,dabar jau mums reikes atvaziot tik sausio men.Pas mus buvo pajungimas,ir va 3-as buvo progromavimas..Su viena mama bendrauju,jie pasirinko cohler firma,tai vaikui iskart kai buvo pajungimas suprogromavo 1 rograma,ir po 2 sav. 2programa.

Tai kaip suprantu, jums iš karto nesuprogramavo pajungimo dieną 4 programų, todėl ir važinėjat taip dažnai. Mums suprogramavo ir mes keitėm kas kažkiek laiko.
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2008 11 14, 16:12)
Na nemanau, kad Vokietijoje uždrausta, nes vienintelė mergaitė nešiojanti du implantus Lietuvoje, antrajį kaip tik ir gavo dovanų iš Vokietijos, tikslaiu ten pinigėliai buvo surinkti.

Kodėl retai pritampa? manau, priklauso nuo tėvų, kaip tą vaiką įves. O kodėl akiniuoti pritampa ir pripranta prie akinių? Kodėl žmonės susigyvena su protezais?
Nemačiau dar nei vieno plėšiančio aparatą, t.y. procesorių. Mūsiškis taip niekad nedaro ir kad nepriprastų dar neteko girdėti, Lietuvoje nei vienam neišimtas.
O kad gali nesuveikti, tyliai sakoma. Ta rizika padidėja, jei vaikas turi kitas lydinčias negalias ir su juo nedirbama. bet tuomet kodėl Rusijoje implantuojami kurti Dauno sindromu sergantys vaikai? Ogi todėl, kad vaikui bent šiek tiek būtų lengviau orientuotis aplinkoje. Jie gal ir nekalbės, kaip girdintys, bet gyvenimas bus lengvesnis.

Tai kaip suprantu, jums iš karto nesuprogramavo pajungimo dieną 4 programų, todėl ir važinėjat taip dažnai. Mums suprogramavo ir mes keitėm kas kažkiek laiko.

Kadangi jau jus praejot sita visa kelia, noriu pasiteirauti :

1. kokiam laikui tie implantai dedami?
2. ar i viena ausi ar i abi , ir ar kaina keiciasi ?
3. kaip greitai galima tai padayti nuo patvirtinimo negirdejimo lygi?
4. ar rebilitacijos programos vyksta tik Kaune ir Vilniuje ?
na man labia idomu, noriu nors minimum pasikrauti informacijos, suzinant rezultatus, kad nebuciau kaip is dangaus nukritus.
Atsakyti
QUOTE(imr @ 2008 11 14, 14:38)
Kadangi jau jus praejot sita visa kelia,  noriu pasiteirauti :

1. kokiam laikui tie implantai dedami?
2. ar i viena ausi ar i abi , ir ar kaina keiciasi ?
3. kaip greitai galima tai padayti nuo patvirtinimo negirdejimo lygi?
4. ar rebilitacijos programos vyksta tik Kaune ir Vilniuje ?
na man labia idomu, noriu nors minimum pasikrauti informacijos, suzinant rezultatus, kad nebuciau kaip is dangaus nukritus.

1. Visam gyvenimui, nebent nutiks taip, kad suges ar bus po didelio smugio subyrejes, teks keisti. Vienas toks atvejis buvo Lietuvoje, kai berniukui keite, mat su broliu ja taip pazaide.... Is tikrųjų daromi tyrimai ir nuo paprastų nukritimų nieks nesubyra, turi būti laaaabai stiprus smūgis ir taikliai į tą vietą.
2. Rekomenduoja į abi. LT tik viena mergaitė su dviem. Vieno kompensuoja kaina, todel tenka primokėti tik 33 000, o kadangi antro nekompensuoja, tai gaunasi visa kaina 75 000, viso 108 000 Lt.
3.Šiaip jau pas mus operuoja nuo metukų, ne anksčiau, mat nuo tiek aprobuota pagal teisės aktus. Užsienyje operuoja ir keturių, ir šešių mėnesių vaikučius. Mano operacijos artumas priklauso nuo to, kaip greitai apsispręsit dėl implanto ir turėsit pinigėlius.
4. Мan atrodo, jog zra ir kituose miestuose surdopedagogų. Ta programa taip sakant pagal galimybes ir poreikius. Pvz., mes patys susiradom Vilniuje kur yra surdopedagogai, plius vedžiuojam į privačią pamoką kartą per savaitę pas lietuvos australę, kuri yra Cochlear atstovė ir pati užaugino implantuotą dukterį, dar pradėjom lankyti privačias reabilitacines muzikos pamokėles, tik kad labai jau brnagiso jos, net 80 Lt individuali doh.gif Ale ko nepadarysi dėl vaiko.
Atsakyti