QUOTE(imr @ 2008 11 13, 18:58)
As dar tuo labai nesidomejau , nes nezinom tikslios diangnozes, bet vistiek smalsu, vienas komentatorius pasisako del to kad Vokietijoje tokios operacijos uzdraustos, ale vezi sukelia ? Ar tai tiesa, jus mamytes turetumet zinoti geraiu jusu leliukams jau visa tai padaryta
Na nemanau, kad Vokietijoje uždrausta, nes vienintelė mergaitė nešiojanti du implantus Lietuvoje, antrajį kaip tik ir gavo dovanų iš Vokietijos, tikslaiu ten pinigėliai buvo surinkti.
QUOTE(rosa86 @ 2008 11 13, 20:37)
Žinau, kad galbūt savo pasisakymu sukelsiu pasipiktinimo banga, .Bet taip, implantai gali sukelti pašalinį poveikį. Vėžio jis gal ir nesukelia, aš apie tai negirdėjau. Galiu išvardinti kokius aš pastebėjau minusus:
1) Vaikai tampa labai nervingi, jautrūs. Kai kurie plėšia aparatus nuo savęs, verkia, praso, kad jį ištrauktų
2) Vaikas gali negirdėti. Medikai sako, kad tai neįmanoma, bet tai tiesa. Aš asmeniškai pažįstu vaikina, kuris po operacijos negirdejo.
3) Vaikas prie implanto nepripranta ir jį tenka ištraukti. Tp, žinau vieną atvejį.
Žinoma, yra vaikų, kurie su impalantais " susidraugauja" , pašalinio poveikio nėra, bet niekada negali žinoti, kas bus po kelių metų. Aš suprantu, kad jūs savo vaikui norite geriausio, bet ne visada implantai geriausia išeitis. Beje, impantuoti vaikai retai kada pritampa girdinčiųjų visuomenėje, juk pačios matėte laidą " Gyvenimas, kaip kinas"
Kodėl retai pritampa? manau, priklauso nuo tėvų, kaip tą vaiką įves. O kodėl akiniuoti pritampa ir pripranta prie akinių? Kodėl žmonės susigyvena su protezais?
Nemačiau dar nei vieno plėšiančio aparatą, t.y. procesorių. Mūsiškis taip niekad nedaro ir kad nepriprastų dar neteko girdėti, Lietuvoje nei vienam neišimtas.
O kad gali nesuveikti, tyliai sakoma. Ta rizika padidėja, jei vaikas turi kitas lydinčias negalias ir su juo nedirbama. bet tuomet kodėl Rusijoje implantuojami kurti Dauno sindromu sergantys vaikai? Ogi todėl, kad vaikui bent šiek tiek būtų lengviau orientuotis aplinkoje. Jie gal ir nekalbės, kaip girdintys, bet gyvenimas bus lengvesnis.
QUOTE(Natali21 @ 2008 11 14, 10:19)
Na mums nieko nesake blogo,kad per daznai

,dabar jau mums reikes atvaziot tik sausio men.Pas mus buvo pajungimas,ir va 3-as buvo progromavimas..Su viena mama bendrauju,jie pasirinko cohler firma,tai vaikui iskart kai buvo pajungimas suprogromavo 1 rograma,ir po 2 sav. 2programa.
Tai kaip suprantu, jums iš karto nesuprogramavo pajungimo dieną 4 programų, todėl ir važinėjat taip dažnai. Mums suprogramavo ir mes keitėm kas kažkiek laiko.