Kodėl retai pritampa? manau, priklauso nuo tėvų, kaip tą vaiką įves. O kodėl akiniuoti pritampa ir pripranta prie akinių? Kodėl žmonės susigyvena su protezais?
Nemačiau dar nei vieno plėšiančio aparatą, t.y. procesorių. Mūsiškis taip niekad nedaro ir kad nepriprastų dar neteko girdėti, Lietuvoje nei vienam neišimtas.
O kad gali nesuveikti, tyliai sakoma. Ta rizika padidėja, jei vaikas turi kitas lydinčias negalias ir su juo nedirbama. bet tuomet kodėl Rusijoje implantuojami kurti Dauno sindromu sergantys vaikai? Ogi todėl, kad vaikui bent šiek tiek būtų lengviau orientuotis aplinkoje. Jie gal ir nekalbės, kaip girdintys, bet gyvenimas bus lengvesnis.
Na, tiesiog aš pastebėjau, kad daug vaikų iš bendrojo lavinimo, ateina į kurčiųjų. Iš tikro dalis kurčiųjų sunkiai pripranta prie implantų, tiesiog tai neskelbiama. Taip, pat, kaip ir apie išėmimą.Manote gydytojams naudinga skleisti tokia informaciją?
Aš nesakau, kad nėra nei vieno vaiko, kuris su klausos negalia nesimoko bendrojo lavinimo mokyklose. Aš pažistu du tokius vaikus, jiems sekasi tikrai gerai.
Dėl orientavimosi aplinkoje...Kurtieji puikiai orientuojasi, tam nebūtina klausa.
QUOTE(rosa86 @ 2008 11 14, 19:55)
Na, tiesiog aš pastebėjau, kad daug vaikų iš bendrojo lavinimo, ateina į kurčiųjų. Iš tikro dalis kurčiųjų sunkiai pripranta prie implantų, tiesiog tai neskelbiama. Taip, pat, kaip ir apie išėmimą.Manote gydytojams naudinga skleisti tokia informaciją?
Aš nesakau, kad nėra nei vieno vaiko, kuris su klausos negalia nesimoko bendrojo lavinimo mokyklose. Aš pažistu du tokius vaikus, jiems sekasi tikrai gerai.
Dėl orientavimosi aplinkoje...Kurtieji puikiai orientuojasi, tam nebūtina klausa.
bet gal cia daugiau nepripranta prie implantu tie vaikai kuriems idedami implantai veliau velesniame amziuje ?
Nes nemanau kad tie vaikiukai labai jau sunkiai gali priprasti kuriems implantuojama 1 metu
Arba suaugusiam zmogui kuris jau suvokia aparato nauda ir suprantu aparato minusus, tiesiog. Nu nezinau as cia siaip pamasciau

Zinot kai pagalvoju tai kazkaip niekaip nesuduriu galu ! Is kur gali paimti tokia suma pinigeliu 2 implantams, nors ir 1 vidutiniskai gyenanti seima ? Baisu pagalvoti, AS BUSIU NEKOREKTISKA IR PAKLAUSIU IS KUR PAS JUS TOKIA SUMA SUSIRINKO( klausiu tu kurie yra su implantais ) Na gal pas mane tokios problemos nebutu, manau kad tokius pinigelius galeciau surinkti per metus, bet tada lelytei jau butu apie 1,5 metu, o kuo ankciau padarai operacija tuo geriau, gal yra koie medicininiai fondai , gal kokie draudimai ?
O jeigu apdrausiu lelyte kol dar negavom diagnmozes, gal galesiu prasyti is draudimo kazkiek pinigeliu ?
O jeigu apdrausiu lelyte kol dar negavom diagnmozes, gal galesiu prasyti is draudimo kazkiek pinigeliu ?
QUOTE(imr @ 2008 11 14, 22:33)
bet gal cia daugiau nepripranta prie implantu tie vaikai kuriems idedami implantai veliau velesniame amziuje ?
QUOTE(imr @ 2008 11 15, 13:38)
Nes nemanau kad tie vaikiukai labai jau sunkiai gali priprasti kuriems implantuojama 1 metu
Arba suaugusiam zmogui kuris jau suvokia aparato nauda ir suprantu aparato minusus, tiesiog. Nu nezinau as cia siaip pamasciau

Taip, veliau impantuotiems vaikams buna sunkiau. Is viso man atrodo, kad jau nuo pirmu dienu gydytojai audiologai klaidina tevus.Jie itikina juos, kad vaikas taps girdinciu: "Daug dirbkite ir ji kalbes ir integruosis Venkite gestu, nes jie tik blogina padeti". Dauguma gydytoju siekia "pagydyti"kurtuma, nes jiems tai pelninga. Veliau tevai susiduria su mokytojais, kurie neturi ziniu kaip dirbti su vaiku. Tada vaiko tevai nusivyle, vaikas kencia tp. Tevai priversti vaika atiduoti i kurciuju mokykla, bet ir cia jo laukia stresas, nes reikia persiorientuoti prie naujo mokymo.Kazkodel daugelis mano, kad kurciuju mokyklos prastos, bet taip nera.Kauno ir Vilniaus jos tikrai geros.Apie Panevezio deja sito pasakyti tikrai negaliu.Kai kuriose VLN ir KN mokyklu klasese vaikai netgi ugdomi zodiniu metodu, gestu naudojama maziau. Nekaltinu tevu, nes jie tik nori padeti savo vaikams.Manau, kad kalti yra gydytojai, kurie ziuri i kurtuma tik is medicinines puses.
QUOTE(Jusma @ 2008 11 13, 17:07)
Niekaip nesuprantu, ko jums taip dažnai
Va antrą rusišką knygą skaitau, ten taip pat rašoma, pirmus metus 4 programavimai. O tai kai pajungė, kiek programų įrašė? 4?
Jis ne beveik negirdi, jie negirdi. Tas pats kaip mūsų sūnaus. Jūsų sūnui IV laipsnio neprigirdėjimas, kitaip dar gilaus laipsnio neurosensorinis neprigirdėjimas. Todėl tokie asmenys jaučia tik vibraciją
Imr, mačiau jūsų pasisakymą delfyje, tik jaučiu, kad ta parama pasieks tik tuos, kurie dėsis ar jau nešioja Cochlear implantus, mat tą Lietuvos kochlearinių naudotojų asociaciją remia Cohlear, Medel ne, mat Medel naudotojų ten tik keli.

Jis ne beveik negirdi, jie negirdi. Tas pats kaip mūsų sūnaus. Jūsų sūnui IV laipsnio neprigirdėjimas, kitaip dar gilaus laipsnio neurosensorinis neprigirdėjimas. Todėl tokie asmenys jaučia tik vibraciją

Imr, mačiau jūsų pasisakymą delfyje, tik jaučiu, kad ta parama pasieks tik tuos, kurie dėsis ar jau nešioja Cochlear implantus, mat tą Lietuvos kochlearinių naudotojų asociaciją remia Cohlear, Medel ne, mat Medel naudotojų ten tik keli.
mes ir taip galvojom,bet pažadėjo padėti.pasirinkom Medel

Sveikos,
Džiaugiuosi, dėl tų, kurioms implantacijai pinigų skirs Omnitelis, šauni akcija
Dar dėl to, kad kiti siūlo nedėti implanto ir tt, bet jei aš tarkim vaikystėje būčiau implantuota, tai aš jei nebenoriu girdėti tiesiog nesidėsiu implanto ir toliau negirdėsiu, jei jau mane tas garsai taip vargina
kokia čia bėda, arba tarkim aš esu neprigirdinti r nenoriu geriau girdėti tai nenešioju klausos aparato ir toliau sėkmingai neprigirdžiu, ar ne taip, bet manau, kad tėvai turi suteikti vaikui galmybę išmokti girdėti, nes kai užaugs bus per vėlu...išmokti tarkim gerai kalbėti ar išgirsti visus garsus.
Rosa 86, ar tu esi neprigirdinti ir nešioji klausos aparatą, ar esi negirdinti ir paprasti klausos aparatai nebepadeda, jei esi negirdinti, o kažkada girdėjai nenori vėl girdėti? tiesiog įdomu, ar girdėjimas nėra vienas iš gyvenimo džiaugsmų? Aš suprantu, kai nėra klausos ištobulėja kiti jutimai, bet vistiek jie negali kompensuoti klausos neturėjimo, mano dukrytė nori girdėti ji nelaiminga be klausos aparato, ji pati prašo, kad jį uždėčiau, kartais, net pati siekia nori jį užsidėti pati, jei garsas netvarkoj pati ateina, prašo, kad pažiūrėčiau. Ar sakai, kad jai jo nereikia?
Tiesiog aš manau, kol nevėlu reikia išmokti kuo kokybiškiau kalbėti žodine kalba ir išmokti girdėti, tai reikia suteikti galimtybė girdėti kuo ankčiau, kažkur skaičiau, kad nuo 8 mėn. formuojasi kalbėjimo įgudžiai. O jei užaugęs vaikas supras, kad jis gimė kurčias/neprigirdintis irjį tai tenkina, tai jau jis nuspręs ar jam reikia pagalbinių priemonių ar ne? kodėl js negali igyti daugiau įgūdžių? Kodėl gimusius su širdies įdomis ar kitų organų, operuoja? Kad gyvenimas būtų kuo kokybiškesnis ar ne?
Sėkmės visoms.
Džiaugiuosi, dėl tų, kurioms implantacijai pinigų skirs Omnitelis, šauni akcija

Dar dėl to, kad kiti siūlo nedėti implanto ir tt, bet jei aš tarkim vaikystėje būčiau implantuota, tai aš jei nebenoriu girdėti tiesiog nesidėsiu implanto ir toliau negirdėsiu, jei jau mane tas garsai taip vargina

Rosa 86, ar tu esi neprigirdinti ir nešioji klausos aparatą, ar esi negirdinti ir paprasti klausos aparatai nebepadeda, jei esi negirdinti, o kažkada girdėjai nenori vėl girdėti? tiesiog įdomu, ar girdėjimas nėra vienas iš gyvenimo džiaugsmų? Aš suprantu, kai nėra klausos ištobulėja kiti jutimai, bet vistiek jie negali kompensuoti klausos neturėjimo, mano dukrytė nori girdėti ji nelaiminga be klausos aparato, ji pati prašo, kad jį uždėčiau, kartais, net pati siekia nori jį užsidėti pati, jei garsas netvarkoj pati ateina, prašo, kad pažiūrėčiau. Ar sakai, kad jai jo nereikia?
Tiesiog aš manau, kol nevėlu reikia išmokti kuo kokybiškiau kalbėti žodine kalba ir išmokti girdėti, tai reikia suteikti galimtybė girdėti kuo ankčiau, kažkur skaičiau, kad nuo 8 mėn. formuojasi kalbėjimo įgudžiai. O jei užaugęs vaikas supras, kad jis gimė kurčias/neprigirdintis irjį tai tenkina, tai jau jis nuspręs ar jam reikia pagalbinių priemonių ar ne? kodėl js negali igyti daugiau įgūdžių? Kodėl gimusius su širdies įdomis ar kitų organų, operuoja? Kad gyvenimas būtų kuo kokybiškesnis ar ne?
Sėkmės visoms.
As nesioju klausos aparata, bet jis menkai padeda.Man siule impanta, bet as jo atsisakiau, del jau minetu priezasciu. As nesu pries tai, kad butu lavinami zmogaus klausos likuciai, ar jo kalbejimas. Dabar netgi kurti vaikai moka kalbeti, zinoma, pagal savo galimybes.Kurciuju mokykloje mokoma ir lietuviu ir gestu kalbos.
As esu pries tai, kai norima pagydyti kurtuma, ar neprigirdejima. Jo juk nepagydisi... Visi stengiasi vaika padaryti panasau i girdinti. Tada vaikams susidaro toks ispudis, kad buti kurciam yra blogai, jis kitoks nei kiti.
Viskas tvarkoj, jei vaikas pats praso aparato.
As kalbu apie atvejus, kai vaikai yra atstumiami, nepriimami, verciami nesioti implantus ar aparatus.
Patikekit manim tik labai nedaugelis mokytoju ir bendraamziu priima neigalius(nebutinai su klausos negalia) vaikus. As is tikro labai dziaugiuosi del vaiku, kuriems pavyko prisitaikyti prie visuomenes. Bet patirtis rodo, kad uzauge vaikai vis tiek iesko savo likimo draugu. Nes vis viena zmogui kazko truksta, as net nezinau kodel taip yra. Galbut tokiems zmonems vis tiek reikia "savuju " palaikymo.
As esu pries tai, kai norima pagydyti kurtuma, ar neprigirdejima. Jo juk nepagydisi... Visi stengiasi vaika padaryti panasau i girdinti. Tada vaikams susidaro toks ispudis, kad buti kurciam yra blogai, jis kitoks nei kiti.
Viskas tvarkoj, jei vaikas pats praso aparato.
As kalbu apie atvejus, kai vaikai yra atstumiami, nepriimami, verciami nesioti implantus ar aparatus.
Patikekit manim tik labai nedaugelis mokytoju ir bendraamziu priima neigalius(nebutinai su klausos negalia) vaikus. As is tikro labai dziaugiuosi del vaiku, kuriems pavyko prisitaikyti prie visuomenes. Bet patirtis rodo, kad uzauge vaikai vis tiek iesko savo likimo draugu. Nes vis viena zmogui kazko truksta, as net nezinau kodel taip yra. Galbut tokiems zmonems vis tiek reikia "savuju " palaikymo.
Tai kaip suprantu, jums iš karto nesuprogramavo pajungimo dieną 4 programų, todėl ir važinėjat taip dažnai. Mums suprogramavo ir mes keitėm kas kažkiek laiko.
[/quote]
mes vazinejam ir mums programuoja po viena programa.
Sveikos mamos,
Norejau paklausti tu, kuriu vaikuciai nesioja klausos aparatus, kaip jums buvo pirmosiomis dienomis kai buvo uzdeti klausos aparatai? Ar vaikuciai neplese salin ju? Jeigu bandė nusiimti tai kaip juos prilaikėte?
Kiek laiko gydytojai jums programavo tuos klausos aparatus? Klausiu dėl to, kad ausų įdėklus mums pagamino per 2 sav., o aparatukų dar nėra nors praėjo daugiau nei 3 sav.
Taip pat dar norėjau paklausti gal kas nors žinote kur Kaune būtų galima pasidaryti audiogramą privačiai? Nes nelabai norim pasitikėti vienos gydytojos diagnoze ir norėtųsi dar pasitikrinti dėl visa ko
O dėl kohlearinių implantų - jeigu mano vaikui nepadės jokie klausos aparatai tai tikrai nieko nelauksim ir darysim operaciją
Ačiū už jūsų pagalbą
Norejau paklausti tu, kuriu vaikuciai nesioja klausos aparatus, kaip jums buvo pirmosiomis dienomis kai buvo uzdeti klausos aparatai? Ar vaikuciai neplese salin ju? Jeigu bandė nusiimti tai kaip juos prilaikėte?
Kiek laiko gydytojai jums programavo tuos klausos aparatus? Klausiu dėl to, kad ausų įdėklus mums pagamino per 2 sav., o aparatukų dar nėra nors praėjo daugiau nei 3 sav.

Taip pat dar norėjau paklausti gal kas nors žinote kur Kaune būtų galima pasidaryti audiogramą privačiai? Nes nelabai norim pasitikėti vienos gydytojos diagnoze ir norėtųsi dar pasitikrinti dėl visa ko

O dėl kohlearinių implantų - jeigu mano vaikui nepadės jokie klausos aparatai tai tikrai nieko nelauksim ir darysim operaciją

Ačiū už jūsų pagalbą
Maniškiui buvo 5 metai su trupučiu kai užsidėjom aparačiukus. Pradžioj nešiodavom po kelias valandas ir tik namuose... Paskui kai apsiprato namie, pradėjo ir į lauką eit. PO visą dieną išbūdavom po nepilno mėnesiuko. Kartais paprašydavo nuimt po pusdienio... Priklausomai ką darydavom ir kur būdavom dieną... Vis dar prašo nuimti jei būnam koncerte kokiam... Bet gyd Gradauskienė sakė, kad mes greitai pripratom prie aparačiukų, nes būna, kad vaikai ir po metų laiko neišbūna visą dieną... Bet dar yra skirtumas ir tame, koks negirdėjimo lapsnis... Mūsiškis vos apsirengęs ryte primena, kad reik ''ausytes'' užsidėt. Dabar tik laukia darbelis varynėt pas logopedus... Va, ryt gavom vizitą pas valstybinį, tai žiūrėsim ką susakys... Pas privatų tai važinėjam jau beveik metus su pertraukom... Tik tiek, kad čia vizitai kas dvi sav tik... Bet vis geriau negu nieko... Kaip logopedė sako: su garsais jau viskas normaliai. Dabar jo visa bėda- kalbos skurdumas (todėl, kad viskas vyksta anglų kalba). Kai bus atitinkamas žodynas, viskas bus gerai vaikui

[quote=giliuxe,2008 11 16, 21:56]
Sveikos mamos,
mes savo sūnui aparatuką uždėjom 6mėn.,nors audiogramos rodė,kad klausos kaip ir nėra,gal būt labai siauro diapazono žemi dažniai.na,bet ,pasiūlė panešioti,pabandyti. aparatuką gavom iš karto,kai tik atvažiavom su ausies įdėklu.
kokį mėn vaikas visai nereagavo į aparatą ir jį ramiausiai nešiojo,o paskui kažkas atsitiko...ir tik uždėjus plėšia ir meta žemėn,net galvojom,kad kokius nemalonius garsus girdi,bet audiograma su aparatu nieko nerodo. tad dabar su aparatu pabūname tik keletą min, vienu metu,ir tai tik kai labai kažkuo domini,žaidi,vos ne rankas laikai užimtas. tokia mūsų istorija,o Jums sėkmės
Sveikos mamos,

mes savo sūnui aparatuką uždėjom 6mėn.,nors audiogramos rodė,kad klausos kaip ir nėra,gal būt labai siauro diapazono žemi dažniai.na,bet ,pasiūlė panešioti,pabandyti. aparatuką gavom iš karto,kai tik atvažiavom su ausies įdėklu.
kokį mėn vaikas visai nereagavo į aparatą ir jį ramiausiai nešiojo,o paskui kažkas atsitiko...ir tik uždėjus plėšia ir meta žemėn,net galvojom,kad kokius nemalonius garsus girdi,bet audiograma su aparatu nieko nerodo. tad dabar su aparatu pabūname tik keletą min, vienu metu,ir tai tik kai labai kažkuo domini,žaidi,vos ne rankas laikai užimtas. tokia mūsų istorija,o Jums sėkmės