QUOTE(Ka_kava @ 2008 07 31, 05:34)
Kadangi nežinau, todėl ir klausiu. Juk sakiau, kad man taip minėjo, o ne kad aš taip teigiu
Labai atsiprašau, kad pradėjau juoktis - tik kartais man ima atrodyti, kad Lietuvoje yra 2 asmenų kategorijos - normalūs žmonės ir VT.... nes VT ir dirba visai pagal kitas taisykles, ir aglas moka...
Jei labai trumpai apie atlyginimus VT (ne pagal DS!!!!) - yra kategorija (pvz. 6, 9... ir pan.) pagal ją yra skaičiuojamas atlyginimas ant popieriaus. Tada per kasmetinius vertinimus (ar neeilinį) yra skiriama klasė - III (+10 proc. kas menesi), II (+15 proc ???? nepamenu...) ir I (30 proc.). Klasė skiriama asmeniui, o ne etatui, todėl atėjęs į naują etatą ar pakaitiniu - žmogus gaus atlyginimą tik pagal kategoriją.
Kas 3 metai darbo VT yra pridedama 3 proc. priedas už stažą (bet tai negali būti daugiau nei 30 proc algos - atrodo)
nuo viso šito - kategorija+klasė+stažas yra atskaičiuojami mokesčiai - kaip ir visiems kitiems žmonėms
Papildyta:
QUOTE(Ka_kava @ 2008 08 01, 03:14)
Na čia dėl tų įstatymų kaip kam- viena mergina minėjo, kad jos darbe tikrai nereikėjo visų bendrųjų įstatymų. Taigi vienam darbe gali jų reikėti labiau, kitam mažiau- natūralu
sakykim man bendųjų teisės aktų beveik nereikia - o štai turiu 2 papkes įvairių "turtų"

kuriuos moku mintinai pagal pavadinimus, datas ir kas ten parašyta