Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(ooo @ 2008 08 01, 11:54)
nu zinok, nebuvo nei vieno bendrojo istatymo, kurio nebuciau panaudojusi dirbant.

Nu gali but, as nesiginciju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2008 07 31, 04:46)
Siaip labai idomu, ar gali priimti be jokio konkurso. Tiesiog zinodama, kad atsilaisvina vietele netrukus, nuejau su CV ir mane prieme be zodziu, tik zadejo siek tiek apmokyti pries tai.

Skirkite, kad darbas gali būti Valstybės tarnyboje ir pagal darbo sutartį. Į VT be konkurso gali priimti tik pakaitiniu - laikinai, kol nuolatinis darbuotojas yra vaiko auginimo atostogose ar pan. pagal DS gali priimti ir be konkurso, jei atitinkate reikalavimus. Į VT be konkurso priimti negali.
Papildyta:
QUOTE(Jelenka @ 2008 07 31, 04:51)
o gal yra kur pasiskaityti apie staza, klase, o gal ir apskritai, kaip atlyginimas priskaiciuojamas priklausomai nuo tu dalyku?

Visa tai aprašyta Valtybės tarnybos įstatyme.
Atsakyti
Na čia dėl tų įstatymų kaip kam- viena mergina minėjo, kad jos darbe tikrai nereikėjo visų bendrųjų įstatymų. Taigi vienam darbe gali jų reikėti labiau, kitam mažiau- natūralu mirksiukas.gif

O 9 įstatymai specialieji- tikrai labai nedaug, naudokis proga ir pirmyn mirksiukas.gif Man buvo vienam konkurse 24 maždaug įstatymai, o dbr kur mokausi- 15 smile.gif Ir čia tik specialieji mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka_kava: 01 rugpjūčio 2008 - 14:15
QUOTE(Ka_kava @ 2008 07 31, 05:34)
Kadangi nežinau, todėl ir klausiu. Juk sakiau, kad man taip minėjo, o ne kad aš taip teigiu  smile.gif

Labai atsiprašau, kad pradėjau juoktis - tik kartais man ima atrodyti, kad Lietuvoje yra 2 asmenų kategorijos - normalūs žmonės ir VT.... nes VT ir dirba visai pagal kitas taisykles, ir aglas moka... smile.gif

Jei labai trumpai apie atlyginimus VT (ne pagal DS!!!!) - yra kategorija (pvz. 6, 9... ir pan.) pagal ją yra skaičiuojamas atlyginimas ant popieriaus. Tada per kasmetinius vertinimus (ar neeilinį) yra skiriama klasė - III (+10 proc. kas menesi), II (+15 proc ???? nepamenu...) ir I (30 proc.). Klasė skiriama asmeniui, o ne etatui, todėl atėjęs į naują etatą ar pakaitiniu - žmogus gaus atlyginimą tik pagal kategoriją.

Kas 3 metai darbo VT yra pridedama 3 proc. priedas už stažą (bet tai negali būti daugiau nei 30 proc algos - atrodo)

nuo viso šito - kategorija+klasė+stažas yra atskaičiuojami mokesčiai - kaip ir visiems kitiems žmonėms smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ka_kava @ 2008 08 01, 03:14)
Na čia dėl tų įstatymų kaip kam- viena mergina minėjo, kad jos darbe tikrai nereikėjo visų bendrųjų įstatymų. Taigi vienam darbe gali jų reikėti labiau, kitam mažiau- natūralu  mirksiukas.gif

sakykim man bendųjų teisės aktų beveik nereikia - o štai turiu 2 papkes įvairių "turtų" biggrin.gif kuriuos moku mintinai pagal pavadinimus, datas ir kas ten parašyta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2008 08 01, 15:15)
Labai atsiprašau, kad pradėjau juoktis - tik kartais man ima atrodyti, kad Lietuvoje yra 2 asmenų kategorijos - normalūs žmonės ir VT.... nes VT ir dirba visai pagal kitas taisykles, ir aglas moka... smile.gif

Jei labai trumpai apie atlyginimus VT (ne pagal DS!!!!) - yra kategorija (pvz. 6, 9... ir pan.) pagal ją yra skaičiuojamas atlyginimas ant popieriaus. Tada per kasmetinius vertinimus (ar neeilinį) yra skiriama klasė - III (+10 proc. kas menesi), II (+15 proc ???? nepamenu...) ir I (30 proc.). Klasė skiriama asmeniui, o ne etatui, todėl atėjęs į naują etatą ar pakaitiniu - žmogus gaus atlyginimą tik pagal kategoriją.

Kas 3 metai darbo VT yra pridedama 3 proc. priedas už stažą (bet tai negali būti daugiau nei 30 proc algos - atrodo)

nuo viso šito - kategorija+klasė+stažas yra atskaičiuojami mokesčiai - kaip ir visiems kitiems žmonėms smile.gif

Labai ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif Suprantu, kad kai žinai, tai kai kurie klausimai tikrai gali pasirodyti juokingi ax.gif

O dbr dar vienas klausimas- trys metai VT skaičiuojami apskritai VT, ar tarkim, jeigu aš išdirbau metus vienoje įstaigoje ir perėjau į kitą, tai metai sumuojami nepriklausomai nuo darbo vietos kaitos? (jei aiškiai paklausiau..) Turiu omeny darbo vietų keitimą VT.
Atsakyti
QUOTE(Ka_kava @ 2008 08 01, 03:20)
O dbr dar vienas klausimas- trys metai VT skaičiuojami apskritai VT, ar tarkim, jeigu aš išdirbau metus vienoje įstaigoje ir perėjau į kitą, tai metai sumuojami nepriklausomai nuo darbo vietos kaitos? (jei aiškiai paklausiau..) Turiu omeny darbo vietų keitimą VT.

tai yra 3 metai apskritai darbo Valtybės tarnyboje. Nepertraukiamao stažo termino nebeliko. Pvz. dirbi vienoje įst VT 1 netusm tada pereini į DS, po to vėl į VT dar 2 metus - susisumuos ir gausis 3 metai.
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2008 08 01, 15:20)

Už 3 klasę - 15 proc. algos;
2 kl. -30 proc.
1 kl. - 50 proc.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2008 08 01, 15:36)
Už 3 klasę - 15 proc. algos;
2 kl. -30 proc.
1 kl. - 50 proc.

o is kur tos klases, kaip jas gauti? o yra kokie priedai, premijos?? kiekg irdejau yra 13 atlyginimas.. tarkim jei zmogus isidarbina dabar, tai to 13 atlyginimo jis negauna?

nesuprantu.. is vis mazai ka zinau apie tai..

kai pagalvoji, kad 11 kategorija - alga tik 2550 lt ant popieriaus (i rankas gaunasi 1900 su virsum), tai ar negeriau tuomet kur nors privacioje istaigoje... nes toks jausmas, kad VT alga dideja/kyla vezlio tempu..

Sorry , jei klystu, nes is tirkuju mazai zinau ka, kiek is nuogirdu girdejau, toki vaizda ir susidejau.
Atsakyti
QUOTE(Sharlotte @ 2008 08 01, 18:18)
o is kur tos klases, kaip jas gauti? o yra kokie priedai, premijos?? kiekg irdejau yra 13 atlyginimas.. tarkim jei zmogus isidarbina dabar, tai to 13 atlyginimo jis negauna?

nesuprantu.. is vis mazai ka zinau apie tai..

kai pagalvoji, kad 11 kategorija - alga tik 2550 lt ant popieriaus (i rankas gaunasi 1900 su virsum), tai ar negeriau tuomet kur nors privacioje istaigoje... nes toks jausmas, kad VT alga dideja/kyla vezlio tempu..

Sorry , jei klystu, nes is tirkuju mazai zinau ka, kiek is nuogirdu girdejau, toki vaizda ir susidejau.

Valstybės tarnautojo tarnybinę veiklą per kalendorinius metus vertina tiesioginis vadovas. Įvertinimas būna - labai gerai, gerai ir nepatenkinamai. Jei valstybės tarnautojo tarnybinė veikla įvertinama labai gerai arba nepatenkinamai, valstybės tarnautoją vertina vertinimo komisija. Vertinimo komisija, įvertinusi valstybės tarnautoją labai gerai siūlo suteikti valstybės tarnautojui aukštesnę kvalifikacinę klasę. Tarkim vienais metais gaunate 3 klasę, kitais metais vadovas vėl įvertina labai gerai, vertinimo komisija irgi įvertinusi Jus labai gerai, tada jau suteikia 2 klasę ir t.t. mirksiukas.gif
Priedai būna už pavadavimą, papildomą darbo krūvį. Priedas už stažą (jau buvo minėta anksčiau)
Priedai, premijos priklauso nuo kiekvienos įstaigos, ir nebūtinai tai vadinamas 13 atlyginamas. Tai savaime suprantama, kad tas gaus daugiau, kuris išdirbo 3 metus, nei tas, kuris išdirbo 3 mėn. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 01 rugpjūčio 2008 - 17:48
QUOTE(A.U.G.U.S.T.A. @ 2008 08 01, 12:56)
ooo,ar seniai laimejai konkursa?Kaip sekesi?ar sudetinga buvo antra egzamino dalis-pokalbis? g.gif

seniai, is 10 konkurso. sudetinga, tada bedarbyste buvo 15 proc., o algos VT pagal bendra salies lygi buvo labai netgi neblogos. konkurencija buvo baisi baisi, spec egzu buvo 42 lotuliukas.gif plius bendrieji.
dabar VT nebedirbu - pakankamai sveikatos ten palikau uz 1000-1400 litu per menesi, gana cool.gif
Atsakyti
vakar pridaviau dokumentus į konkursą, tai man davė sąrašą su įstatymais iš kurių bus sudaryti 30 testo klausimų. Bet kaip aš suprantu teste būna 100 klausimų? ar aš kažką painioju? unsure.gif Jei taip, tai iš ko bus likę? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2008 08 02, 15:49)
vakar pridaviau dokumentus į konkursą, tai man davė sąrašą su įstatymais iš kurių bus sudaryti 30 testo klausimų. Bet kaip aš suprantu teste būna 100 klausimų? ar aš kažką painioju? unsure.gif Jei taip, tai iš ko bus likę? mastau.gif

Like 50(ar 70) klausimu bus is kitu bendruju istatymu ir teises aktu,kuriuos rasi cia
cia
Atsakyti