Nesupyyykit, bet jau kelios dienos kaip vien tik indai ir serviravimas
Net neidomu skaityt. Aciu mamytems uz receptus su nuotraukomis (toks temos ir pavadinimas)
makaronų apkepas
http://s56.radikal.r...7749d8ff97a.jpg
pakelį makaronų išviriau vandeny.
tuo tarpu keptuvėj ant lašelio aliejaus pakepinau svogūną, česnako skiltelę.įdėjau kept 0,5 kg faršo. apepus faršui sudėjau įv prieskonius.
inde išplakiau kiaušinį su šaukštu grietinės ir šaukštu pom padažo, prieskoniais, krapais. čia suverčiau perlietus šaltu vandeniu makaronus.
į stiklinį indą dėjau makaronus, patepiau paviršių pom padažo, tada sluoksnis faršo. paviršių pabarsčiau tarkuotu sūriu. kepiau orkaitėj, kol apkepė sūris - apie 20 min
http://s56.radikal.r...7749d8ff97a.jpg
pakelį makaronų išviriau vandeny.
tuo tarpu keptuvėj ant lašelio aliejaus pakepinau svogūną, česnako skiltelę.įdėjau kept 0,5 kg faršo. apepus faršui sudėjau įv prieskonius.
inde išplakiau kiaušinį su šaukštu grietinės ir šaukštu pom padažo, prieskoniais, krapais. čia suverčiau perlietus šaltu vandeniu makaronus.
į stiklinį indą dėjau makaronus, patepiau paviršių pom padažo, tada sluoksnis faršo. paviršių pabarsčiau tarkuotu sūriu. kepiau orkaitėj, kol apkepė sūris - apie 20 min
skaniai prigaminot, mergytes, aciu!!
ir aishku, pakikenau ish jusu gincu ir nuomoniu
...
ir aishku, pakikenau ish jusu gincu ir nuomoniu
noriu kepti šiandien mėsos gabalą orkaitėje, toje vadinamoje rankovėje
sakykite, o kai įdedi ir suriši mėsą į ta rankovę, reikia skylučių padaryti?
o i į skardą vandens pilti? tikiuosi padėsite
QUOTE(Cili @ 2008 08 11, 09:29)
noriu kepti šiandien mėsos gabalą orkaitėje, toje vadinamoje rankovėje
sakykite, o kai įdedi ir suriši mėsą į ta rankovę, reikia skylučių padaryti?
o i į skardą vandens pilti? tikiuosi padėsite 
na as taip darau, idedu mesa, uzrisu ir i orkaite, skysciu nepilu, nes atsiranda is mesos. skyluciu taip pat nedarau.Nes kaip kepa, ta rankove labai issipucia. man tai nelabai patinka kepti toj rankojeve, kzk mesa apdziusta, geriau tarp folgos
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 10, 19:58)
labai panasu i lazanija
QUOTE(Cili @ 2008 08 11, 08:29)
noriu kepti šiandien mėsos gabalą orkaitėje, toje vadinamoje rankovėje
sakykite, o kai įdedi ir suriši mėsą į ta rankovę, reikia skylučių padaryti?
o i į skardą vandens pilti? tikiuosi padėsite 
galus uzriska, arba as perku rankove su klipsais(tokiais segtukais, galams uzristi), skyluciu nedarau, vandens nepilu, pries baigiant kepti mesai perpjaunu rankove, kad mesa graziai apskrustu
QUOTE(astiti @ 2008 08 11, 08:53)
na as taip darau, idedu mesa, uzrisu ir i orkaite, skysciu nepilu, nes atsiranda is mesos. skyluciu taip pat nedarau.Nes kaip kepa, ta rankove labai issipucia. man tai nelabai patinka kepti toj rankojeve, kzk mesa apdziusta, geriau tarp folgos 
ačiū visoms,, visgi padariau skylutę, per vėlai čia perskaičiau
QUOTE(Cili @ 2008 08 11, 10:13)
O foto bus?
Sveikos kulinares...
vaisinu visas zemaiciu blynais....isviriau bulves, sutryniau kose....idejau prieskoniu, zalia kiausini...viska simaisiau...pakepiau farsa su prieskoniais ir svogunais bei cesnakais ant keptuves, tada is bulviu dariau kaip cepelinus...i vidu farso.....suploji kaip blyna ir i keptuve, pakepiau kol apskrudo..skanaus
p.s. serviruoju tikrai ne kasdien
http://public.fotki....picture012.html
vaisinu visas zemaiciu blynais....isviriau bulves, sutryniau kose....idejau prieskoniu, zalia kiausini...viska simaisiau...pakepiau farsa su prieskoniais ir svogunais bei cesnakais ant keptuves, tada is bulviu dariau kaip cepelinus...i vidu farso.....suploji kaip blyna ir i keptuve, pakepiau kol apskrudo..skanaus
p.s. serviruoju tikrai ne kasdien
http://public.fotki....picture012.html
QUOTE(Gija* @ 2008 08 11, 10:46)
jau suvalgėm
QUOTE(Cili @ 2008 08 11, 10:13)
o aš visada darydavau skylutę, bet vieną kartą nepadariau tai ji taip išsipūtė ir prilipo prie orkaitės viršaus
Kepu rankovėje dažnai.Jokių skylučių nedarau,vandens nepilu.Kaip Nerytė darau
,baigiant kept,praplėšiu,kad apskrustų.Niekad nebūna sausa ar pan.
Žemaitiški niam niam
.Kaip tik norėjau daryt,bet patingėjau
.
Užtat prikepiau ūmėdžių karbonadų
.Labai mėgstu juos,tiek karšti,tiek šalti laaabai skanūs
.
Ūmedes naudojam peraugusias,tokias jau kaip blynai
.Nuvalom,odelę nulupam,apibarstom prieskoniais(pvz.kepsniui,truputis česnako).Paliekam trumpam,kad sulčių atsirastų,tada volioju į džiūvėsius,kiaušinį ir kepu
.Neatskirsit nuo mėsos
Žemaitiški niam niam
Užtat prikepiau ūmėdžių karbonadų
Ūmedes naudojam peraugusias,tokias jau kaip blynai











