na jau kaip noriu tų virtinukų ir viščiuko 'taboka'
Idaryta paprika -parika -isimt seklas, idaras - malta jautiena+kiauliena+prieskoniai+virti ryziai+troskintos darzoves (svogunai, sparagines pupeles, cukinija, morkos), petrazoles. Troskinau puode
sorry tik uz foto -nes vakar vakare nespejau nufotkyt -tad cia viena nabagele likusi is po vakar
sorry tik uz foto -nes vakar vakare nespejau nufotkyt -tad cia viena nabagele likusi is po vakar
QUOTE(Renatėlė @ 2008 07 21, 18:42)
o čia mano labai skanūs pietūs
Niam niam
QUOTE(grange)
Jatus kaip užsimaniau .
QUOTE(gija23 @ 2008 07 22, 08:23)
Kepsneliai
Ir aš dažnai tokius darau,skanumėlis
QUOTE(Ulė @ 2008 07 22, 10:51)
Sparneliai su plutele
pamarinuoju,tada apvolioju i krakmola ,apkepu is abieju pusiu,tada susedu i puoda uzpilu grietinele ir kelias min. patroskinu.
\
nors pro ekraną trauk
QUOTE(bonda @ 2008 07 22, 12:30)
Idaryta paprika
Skaniai atrodo
QUOTE(Ulė @ 2008 07 22, 10:51)
Visciukas 'taboka'
kokia išsižergus
bet jaučiu kad skani
QUOTE(bonda @ 2008 07 22, 12:30)
Idaryta paprika -
o kokios spalvos čia paprika buvo? geltona?
[quote=grange,2008 07 22, 12:43]
Manau, kad geltona. Bet šiaip iš toli atrodo, kad tas įdaras ne paprikoje, o tešloje...
Manau, kad geltona. Bet šiaip iš toli atrodo, kad tas įdaras ne paprikoje, o tešloje...
QUOTE(grange @ 2008 07 22, 13:43)
ne, negeltona o tokia, kokia ir rodo -sviesiai zalia. Jos tokios pailgesnes buna nei tamsiai zalios man ir skanesnes
tai vat man dėl to taip ir pasirodė, o sakau gal kokia rūšis dar kartais nauja
QUOTE(grange @ 2008 07 22, 13:52)
tai vat man dėl to taip ir pasirodė, o sakau gal kokia rūšis dar kartais nauja
ne, nenauja rusis jau senai yra tik sitos gal ne apvalius metus buna, kaip raudonos, geltonos ar tamsiai zalios
Papildyta:
cia kazkas pan i sitas gal net tokios
o cia palyginimui -anos
QUOTE(Ulė @ 2008 07 22, 09:51)
ojeja labai skanu
QUOTE(bonda @ 2008 07 22, 11:30)
Idaryta paprika
as irgi megstu jas, tik as garpuodi verdu
QUOTE(bonda @ 2008 07 22, 12:52)
ne, negeltona o tokia, kokia ir rodo -sviesiai zalia. Jos tokios pailgesnes buna nei tamsiai zalios man ir skanesnes
man irgi jos skanesnes uz zalias, patogiau farsiruoti, ir valgyti, nes pailgos, o ir pigesnes jos buna
Papildyta:
Idaryta cukinija
cukinija isskrobiam, farsiruojam farsu - kiaulienos+jautienos farsa pakepiau su morkytem, svogunais, cesnakais, saulej dziovintais pomidorais ir prieskoniais, farsiruojant sumaisiau su kiausiniu farsa, po to uzdedam gabalelius pomidoro ir i orkaite, baigiant kepti uzbarstom suriu. valgem su skrudintomis bulvytemis ir jogurto+pomidoru pastos+cesnako+krapu padazu nuotrauka nekokia galutinio var., nes labai skubejau MB alkanas buvo, o kvapai pasakiski, zodziu buvo labai skanu, MB gyre ir gyre
Siandieniniai musu pietus "PLOVAS"
Recaptelis:
Mesyte (600gr.) supjausciau gabaliukais ir pakepinau keptuveje. Veliau isemus mesyte, pakepinau supjaustytas 2 morkas su svogunu, idejau tomato padazo. Viska sudejau i stiklini inda, kuriame buvau jau sudejusi dvi stiklines ryziu, prieskonius. Uzpyliau verdanciu vandeniu ( jai 2 stikl. ryziu, tai reikia 4 stikl. vandens) uzdengiau dangciu ir idejau i mikrobangine 40min. Ipusejus laikui visada pamaisau!
Taip gaunasi visada birus plovas
QUOTE(Nerytė @ 2008 07 22, 14:35)
man irgi jos skanesnes uz zalias, patogiau farsiruoti, ir valgyti, nes pailgos, o ir pigesnes jos buna
Idaryta cukinija
aha, ir anu pati ta paprika plonesne ir skonis kitas
kaip skaniai ta cukinija atrodo
ir plovas
[quote=gija23,2008 07 22, 08:23]
Kepsneliai
reikia 0,500 kg mėsos (aš ėmiau vištienos šlauneles, o mama daro su kiauliena). Mėsą supjaustom mažais gabaliukais. Į dubenį įmušam 3 kiaušinius, įdedam prieskonių, 5 šaukštus majonezo ir 5 šaukštus krakmolo. Sumaišom, sudedam į tešlą paruoštą mėsytę ir vėl išmaišom. Visą šitą "jovalą" reikėtų palaikyti porą valandėlių, kad pasimarinuotų, bet vakare neturėjau laiko . Kepam keptuvėje kaip paprasyus blynelius:
gal gali i az man kuo greiciau parasyt kiek laiko ta jovala(beje labai skaniai atrodanti)kept ir ant kokios ugnies, nes noriu pasidaryt siandien o ryt tik kept, beje ar galiu as ji per nakti marinuot,nebus perdaug
P.S as nusipirkau siam skanestui pasidaryt puse kg kiaulienos mentes,ar tiks ir dar kokiais gabaliukais mazdaug kept
tikiuosi greito atsakymo didelis is anksto
Kepsneliai
reikia 0,500 kg mėsos (aš ėmiau vištienos šlauneles, o mama daro su kiauliena). Mėsą supjaustom mažais gabaliukais. Į dubenį įmušam 3 kiaušinius, įdedam prieskonių, 5 šaukštus majonezo ir 5 šaukštus krakmolo. Sumaišom, sudedam į tešlą paruoštą mėsytę ir vėl išmaišom. Visą šitą "jovalą" reikėtų palaikyti porą valandėlių, kad pasimarinuotų, bet vakare neturėjau laiko . Kepam keptuvėje kaip paprasyus blynelius:
gal gali i az man kuo greiciau parasyt kiek laiko ta jovala(beje labai skaniai atrodanti)kept ir ant kokios ugnies, nes noriu pasidaryt siandien o ryt tik kept, beje ar galiu as ji per nakti marinuot,nebus perdaug
P.S as nusipirkau siam skanestui pasidaryt puse kg kiaulienos mentes,ar tiks ir dar kokiais gabaliukais mazdaug kept
tikiuosi greito atsakymo didelis is anksto