Įkraunama...
Įkraunama...

Regitra

QUOTE(staselė @ 2008 07 21, 19:59)
Ar vairavimo mokyklos egzaminą išlaikius ir gavus vairavimo mokyklos  pažymėjimą galima su mokomuoju ženklu važinėtis? g.gif

taip mirksiukas.gif
sirdinga,regitros teorija nereikalinga
zinoma dar tas asmuo su kuriuo vazineji turetu buti seimos narys... bet as laksciau su draugu tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2008 07 21, 21:50)
taip mirksiukas.gif
sirdinga,regitros teorija nereikalinga
zinoma dar tas asmuo su kuriuo vazineji turetu buti seimos narys... bet as laksciau su draugu  tongue.gif  mirksiukas.gif

Aha, perskaiciau ta nutarima ir istikro nereikia regitros teorijos, vadinasi mane apgavo, kad neatideliociau teorijos egzamino biggrin.gif Persiprasau uz melaginga pasisakyma 4u.gif
Atsakyti
tai jei su šeimos nariais mokintis, kas čia per procedūra? Pasikabini žennklą M priekyje ir gale, dar šiemos narys-mokytojas turi būti su mažiau kaip 5 m. vairuotojo stažu ir pirmyn? O kaip tą giminystę patikrins, jei ne su santuokiniu vyru važiuoji, o pvz. su sese, kurios pavardė kita? O su švogeriu (sesers vyru) galima?
Dar dėl gesinėjimų su Regitros mašinom. Mano instruktorius sakė, kad Regitra (kaune) turi mašinas su dyzeliu, tai tipo tokią užgesinti yra laaaabai sudėtinga, nebent jau visai sankabos pedalą numeti. Bet po visų pasisakymų aš labai pradedu tuo abejoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaliaS: 22 liepos 2008 - 09:16
QUOTE(DaliaS @ 2008 07 22, 10:08)
tai jei su šeimos nariais mokintis, kas čia per procedūra? Pasikabini žennklą M priekyje ir gale, dar šiemos narys-mokytojas turi būti su mažiau kaip 5 m. vairuotojo stažu ir pirmyn? O kaip tą giminystę patikrins, jei ne su santuokiniu vyru važiuoji, o pvz. su sese, kurios pavardė kita? O su švogeriu (sesers vyru) galima?

Reikia dar turėti mokyklos bagimo pažymėjimą smile.gif hm... o kaip tikrintų giminystę su sese, tai nežinau.... g.gif Gal tada kokių dokumentų, pavardės keitimą įrodančių, arba gimimo liudijimus, kur mamytė ir tėvelis įrašyti. Aš važinėjau su tėčiu ir mūsų pavardės dar kol kas tos pačios.
Atsakyti
Vat vat, užtat kai kurie dėdės pareigūnai ir sako, kad negalima su broliu ar sese. Tik su mama, tėčiu, sutuoktiniu. Nes taip lengviau jiems įrodyt giminystę. Aš su vyru važinėjau ilgai ir kiek pro policiją važiavau tai niekad nestabdė, žvilgsniu palydėdavo ir kažko matyt mintyse palinkėdavo hihihi.gif
Atsakyti
jei brolis sese tai gimimo liudijimas plius prie asm dokumentu ir viskas
viena karta kazkada esu su broliu vaziavusi,o jo pavarde kitokia nei mano,pakisom gimimo liudijimus ir pareigunai palinkejo gero kelio.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaS @ 2008 07 22, 09:08)
Dar dėl gesinėjimų su Regitros mašinom. Mano instruktorius sakė, kad Regitra (kaune) turi mašinas su dyzeliu, tai tipo tokią užgesinti yra laaaabai sudėtinga, nebent jau visai sankabos pedalą numeti. Bet po visų pasisakymų aš labai pradedu tuo abejoti...

Kiek žinau, dyzelius visus sunku užgesint. Šiaip Kauno Regitros golfai žiauriai gerai važiuoja (arba man abu kartus geri pateko). Antrasis su kuriuo važiavau, praktiškai visai naujas buvo, tik 2000km nuriedėjęs. Sankabą vos atleidi ir jau "griebia".O su astra kuria mokiausi vos ne iki galo atleidus sureaguodavo, tai tekdavo ir užgest doh.gif pačiai teko pavažinėt ir benzu, ir dujomis, ir dyzeliu, dyzelio užgesinti nesugebėjau (vieno karto per egzą neužskaitysiu, šiaip ar taip ekstremali situacija lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2008 07 22, 12:21)
Kiek žinau, dyzelius visus sunku užgesint. Šiaip Kauno Regitros golfai žiauriai gerai važiuoja (arba man abu kartus geri pateko). Antrasis su kuriuo važiavau, praktiškai visai naujas buvo, tik 2000km nuriedėjęs. Sankabą vos atleidi ir jau "griebia".O su astra kuria mokiausi vos ne iki galo atleidus sureaguodavo, tai tekdavo ir užgest  doh.gif pačiai teko pavažinėt ir benzu, ir dujomis, ir dyzeliu, dyzelio užgesinti nesugebėjau (vieno karto per egzą neužskaitysiu, šiaip ar taip ekstremali situacija  lotuliukas.gif )

Na, tai viena bėda mažiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enora @ 2008 07 21, 18:01)
Pritariu del instruktoriu thumbup.gif ,turejau as vieninteli ir tas iki paskutinio vaziavimo, sake kada pradet begius junginet(nors jau zinojau )ir diktavo kada posuki pradet rodyt,kada sankaba ispaust pries stabdant,nors jau prasiau,kad nieko nesakytu ,net igavau baimes kada cia ka spaust,kad laiku padaryciau ir neuzrektu doh.gif zinau,kad tai kvaila,bet taip buvo...aikstelej moke visai kitaip vaziuot,nei realiai reikia,liepe ziuret pro tuos mazus veidrodelius,sako,taip geriau matysi,va ant sito ir susimoviau pirma kart regitroj  doh.gif ,uzteko paciai su vyru 3 kart pavazinet ir "pagavau kampa"kaip reik vaziuot...
Pykdavo,kai pati viska darydavau,mat 1-2 sek.anksciau ir ne pagal ji...zodziu tik nervuodavo,jau laukiau greiciau atvaznet tuos 10 kartu...
Na daugokai cia prirasiau unsure.gif ,siek tiek ne i tema...na bet netokie zmones turetu dirbt isntrukroriais...juolab,kad mokam pinigus...

Aciu uz palaikyma aguti 4u.gif

Vat vat būtent tokių instruktorių ir reikia vengti,nes būtent ir man tas pats būdavo,viską aiškindavo moralizuodavo...Jau 3 sankryžą pravažiuodavau,o dar apie 1-ąją būdavo nebaigęs kalbėti.O vat per egzaminą egzaminuotojas visą kelią tylėjo,išskyrus kai reikėdavo pasakyti krypti,ir pravažiavau faktiškai be klaidų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(nu ir kas @ 2008 07 22, 11:15)
Reikia dar turėti mokyklos bagimo pažymėjimą smile.gif hm... o kaip tikrintų giminystę su sese, tai nežinau....  g.gif Gal tada kokių dokumentų, pavardės keitimą įrodančių, arba gimimo liudijimus, kur mamytė ir tėvelis įrašyti. Aš važinėjau su tėčiu ir mūsų pavardės dar kol kas tos pačios.

Cituoju pagal LR Susisiekimo ministerijos tinklalapi - "Gruodžio 29 d. Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius įsakymu patvirtino Šeimos narių, siekiančių įgyti teisę vairuoti B1 ir B kategorijų kelių transporto priemones, mokymo vairuoti keliuose tvarkos aprašą.

Tvarkos aprašas nustato reikalavimus šeimos nariams, siekiantiems įgyti teisę vairuoti B1 ir B kategorijų kelių transporto priemones, ir juos mokantiems šeimos nariams, taip pat šeimos narių praktinio vairavimo mokymui naudojamų kelių transporto priemonių reikalavimus, praktinio vairavimo mokymo sąlygas ir tvarką.

Nustatyta, kad šeimos vairavimo instruktorius (kuris moko kitą šeimos narį) mokinį, siekiantį įgyti teisę vairuoti B1 ar B kategorijų transporto priemones, praktinio vairavimo galės mokyti tik po mokymo kurso baigimo vairavimo mokykloje, kai mokinys turi vairavimo mokyklos išduotą mokymo kursų baigimo liudijimą ir pageidauja prieš vairavimo egzaminą įtvirtinti savo praktinio vairavimo įgūdžius.

Mokyti mokinį praktinio vairavimo galės tik ne mažiau kaip 5 metų B kategorijos transporto priemonių vairavimo stažą turintis asmuo. Mokymui bus draudžiama naudoti tokias transporto priemones, kuriose stovėjimo stabdžio valdymo svirtis įrengta ne tarp vairuotojo ir keleivio sėdynių. Praktinio vairavimo mokymo metu transporto priemonės priekyje ir gale turės būti paženklintos aiškiai matomais skiriamaisiais ženklais „M“, kaip nurodyta Kelių eismo taisyklėse.

Mokymo metu šeimos vairavimo instruktorius pareigūnams pareikalavus privalės pateikti vairuotojo pažymėjimą, transporto priemonės registracijos, valstybinės techninės apžiūros ir draudimo dokumentus bei dokumentus, įrodančius, kad šeimos vairavimo instruktorius ir mokinys yra šeimos nariai.

Mokinys pareigūnams pareikalavus privalės pateikti asmens dokumentą su nuotrauka, vairavimo mokyklos išduotą mokymo kursų baigimo liudijimą. Per dieną mokinį praktinio vairavimo rekomenduojama mokyti ne daugiau kaip 3 valandas.

Už Kelių eismo taisyklių ir šio tvarkos aprašo reikalavimų laikymąsi praktinio vairavimo mokymo metu atsako šeimos vairavimo instruktorius.

Papildyta pagal www.automokyklos.lt
Pareigūnui sustabdžius reikės pateikti šiuos dokumentus:
- vairuotojo pažymėjimą (to asmens, kuris moko);
- transporto priemonės registracijos, valstybinės techninės apžiūros ir draudimo dokumentus;
- dokumentus, įrodančius, kad šeimos vairavimo instruktorius ir mokinys yra šeimos nariai (santuokos liudijimą, gimimo liudijimą, partnerystės sutartį ar kt.). Įrodymui nepakanka to, kad yra vienodos pavardės.;
- mokinio vairavimo mokylos išduotą mokymo kursų baigimo liudijimą.

Šeimos nariai – sutuoktiniai ar vienas iš tėvų arba vyras ir moteris, sudarę partnerystės sutartį, bei jų vaikai ir įvaikiai. Į globėjų (rūpintojų) šeimų sudėtį įskaitomi vaikai, kuriems Lietuvos Respublikos įstatymų tvarka yra nustatyta globa ar rūpyba.

Soriukas, kad issipleciau, bet gal kai kam tai naudinga informacija.
Atsakyti
Ačiū visoms mergytėms už sveikinimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ui žinokit jau yra mano pažymėjimas,bet tik ketvirtadienį tegalėsiu pasiimti,nes vyras dirba,o pati juk nesėsiu dar už vairo,kol neturiu to plastmasės gabaliuko...ui ui ui,greičisu ketvirtadienis,šokinėsiu iš džiaugsmo laikydama tą plastmasiuką lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 07 22, 14:30)
Ačiū visoms mergytėms už sveikinimus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Ui žinokit jau yra mano pažymėjimas,bet tik ketvirtadienį tegalėsiu pasiimti,nes vyras dirba,o pati juk nesėsiu dar už vairo,kol neturiu to plastmasės gabaliuko...ui ui ui,greičisu ketvirtadienis,šokinėsiu iš džiaugsmo laikydama tą plastmasiuką lotuliukas.gif  thumbup.gif

clap.gif thumbup.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti