Įkraunama...
Įkraunama...

Narkozė

Labas, perskaičiau temą - "Narkozė", kadangi kovo 1 d. man buvo pašalinta skydliaukė, tai galiu pasakyti, jog nerimo buvo ir man dėl bendros narkozės. Tačiau bijoti tikrai neverta, procedūra iki narkozės - įduria adatą į veną, toliau - pradeda lašinti vaistus ir Tu nieko nejauti. Pažadino po 2,5val. trukusios operacijos. Jaučiausi gerai, manęs nepykino, nevėmiau, gydytojui pinigų nedaviau, operavo kaip ir visus ligonius. Dirbo puiki Kauno klinikų medikų komanda. Ačiū jiems. Tokia mano patirtis.
Atsakyti
Kaži kaip dėl narkozių jei reikia daryti kelias per trumpą laiką? ar pavojinga?
Atsakyti
Sveikos,

man dare operacija pries kokius 4-5 metus su narkoze. Is tikruju visiskai nebijojau. Nuveze i operacine, i vena idure adata, suleido vaistus ir laaabai greitai „atsijungiau“. Operacija truko kelias valandas. Budinausi labai sunkiai, is pradziu girdejau tik garsus, paskiui po truputi atsigavau, aisku pilnai atsitokejau tik palatoje. Bet mane labai pykino, vemiau kelis kartus. Bet kita diena jau jauciausi gerai.
Po narkozes truputi suleteja atmintis, sunku ka nors prisiminti, bet paskui viskas atsistato. Tuo metu studijavau todel labai sunku buvo pasiruosti egzaminams.
Atsakyti
QUOTE(skruzdelytee @ 2008 12 06, 18:51)
Sveikutes,
pamaciau tema, tai galvoju pasisakyti. Pirma karta girdziu, kad po narkozes yra kazkokie specialus draudimai, tiesiog savaime suprantama, kad reikia save pasaugoti nepulti stacia galva i darba ir vengti aktyvaus fizinio darbo. O del saules ar metu sutrumpinimo, tai nemanau. Senu senovej buvo tokios narkozes, o dabar yra anesteziologai, kurie parenka narkoze atsizvelgdami i paciento svori, sirdies darba ir t.t.
Narkoze sveikatos neprideda, bet ji nera tokia kenksminga. O menisko operacija kiek zinau darant duoda tik vietine nejautra, o ne pilna narkoze, na nebent pats pacientas reikalauja. Taigi nepergyvenkit de tos narkozes  mirksiukas.gif

Mano vyrui operuos meniska. Jam darys pilna narkoze. Daktarai netgi nesiule rinktis jokios kitos... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2010 11 23, 13:37)
Mano vyrui operuos meniska. Jam darys pilna narkoze. Daktarai netgi nesiule rinktis jokios kitos...  unsure.gif

Kaip keista g.gif Kad dabar net kaulų sujungimo operacijas daro spinalinėj nejautroj..
Aš pati bendrą narkozę apturėjau prieš 3sav.Viskas neblogai buvo,tik pabudus pykino,bet prileido vaistų ir nevėmiau.Tiesiog puikiai išsimiegojau beveik 2valandas. thumbup.gif Atmintis tikrai nepablogėjo ir prisimenu viską,kas vyko operacinėj iki užmigimo ir tą juokingą momentą:
-Man sunku kvėpuoti!
-Tuoj duodu deguonies kaukę...
Apsidžiaugiau jau ir net nespėjus jos pridėt prie veido-atsijungiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif O taip laukiau jos,kad lengviau kvėpuot būtų,bet sakė,kad kai pamatė,kad atsijungiau iškart intubavo,taip,kad nepasimėgavau kaukės teikiamais džiaugsmais lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

Kažkaip jaučiu, kad visai kompetetingai galiu pasakyti savo nuomonę šitoje temoje, nes.. turėjau 14 narkozių. Pirmoji buvo prieš beveik 20 metų. Visos narkozės praėjo normaliai, pasekmių didelių kol kas nejaučiu, gal šiek tiek atmintis sublogėjusi yra. Nors dabar jau atsistatė. Paskutinė narkozė buvo prieš 4 metus. Iš pradžių dėdavo vadinamą kaukę, bet tada nubudus mane labai pykindavo. Tada pradėjo leisti vaistus į veną - nuo tada nebepykino... Per narkozes nieko nesapnuodavau, atsibusdavau jau po operacijų. Jei dar kas kam nors įdomu - klauskite smile.gif
Atsakyti
sveiki,

o kas nors gal gali pasakyti, kodėl anesteziologui svarbu žinoti apie ištrauktus ir/ar protezuotus dantis? skaičiau skaičiau - viską įkertu, o šito ne huh.gif
Atsakyti
QUOTE(kokošė @ 2010 12 01, 12:58)
sveiki,

o kas nors gal gali pasakyti, kodėl anesteziologui svarbu žinoti apie ištrauktus ir/ar protezuotus dantis? skaičiau skaičiau - viską įkertu, o šito ne huh.gif

kai yra intubacine narkoze - yrarizika, kad visus Jusu protezus islaus - reikia gi Jusu pinigelius patausoti. Taip pat - jei yra isimamu protezu - esant nesamoningam pacientui gali jie ikristi i kvepavimo takus....
Atsakyti
Sveiki. turiu mane baisiai neraminanti klausima smile.gif rytoj pagal plana man turetu atlikt 4 protiniu dantu salinimo operacija su bendra narkoze. siandien pajutau, kad galiu turiu temperaturos.pasimatavau-37,1. aisku, menka ta temperatura, bet ar del to iskils problemu operacijai daryti? jokiu kitu akivaizdziu pozymiu kol kas nesimato. labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
As per pusantru metu turejau dvi operacijas - abi su pilnom narkozem , pirmos atveju dar ir perrisimai buvo su narkoze, tik tokia kur po pusvalandzio prabundi...zodziu galiu tik tiek pasakyti - mano sveikatelei tai itakos turejo - tikrai ne i pliusa visa tai isejo - neauga svoris, imunitetas visiskai nulinis...na zodziu - reikai ilgai ilagai po to sustipreti... Aisku visa tai individualu.
Atsakyti
Manęs tai jau antra narkozė laukia ir po to turbūt trečia dar doh.gif Karočia per kokius 8 mėn. 3 narkozės...Išgyvensiu.Nors šiaip man visai patinka jos,nes išsimiegu bent gerai,nes šiaip kiek bemiegu,tiek neišsimiegu.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki skaitantys smile.gif
Prieš kelias dienas turėjau operaciją su pilna narkoze (anginos). Jokių pašalinių pojūčių - tik pirma dieną beveik visą pramiegojau (prabundu ir vėl užsnūstu), daugiau nieko.
Pirmiausia palatoj gavau kažko į užpakalį - raminančių turbūt, nes prieš tai labai bijojusi paskui lengvai pati nukeliavau į operacinę, ten viską pajungė, įstatė kateterį į veną ir pradėjo kažką leisti, dar pasakiau "jau kažką leidžiate, nes akys ėmė merktis", dar pamačiau artėjančią kaukę ir išsijungiau.
Atsakyti