Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(aralija @ 2008 07 30, 14:01)
sveikos,
nusipirkau paparsta orchideja, balta, is maximos,
Noriu pateiraut, ar kai nuzydes, ziedo kota reikia nukirpt???

jeigu jis nenudžius, tikrai ne 4u.gif Dar iš to žiedkočio gali išleisti atšakų ir vėl žydėti (maniškis taip ir daro tongue.gif ). Jeigu nudžius, tai sausąją vietą nukirpti arba aštriu peiliuku nupjauti.
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 07 30, 15:12)
jeigu jis nenudžius, tikrai ne 4u.gif Dar iš to žiedkočio gali išleisti atšakų ir vėl žydėti (maniškis taip ir daro tongue.gif ). Jeigu nudžius, tai sausąją vietą nukirpti arba aštriu peiliuku nupjauti.

aciu:)
Atsakyti
Sveikutes,mano orchidejos pradejo kristi ziedai ir neisivaizduoju ka daryti... g.gif Jus cia visazines siuo klausimus,tai gal galit man ka nors patarti... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UMA3: 30 liepos 2008 - 13:45
QUOTE(kilka @ 2008 07 30, 11:59)
Kiek turiu oncidium,tai susiraukšlėja senos bulvės,gali lapukai pagelsti,ir jos jau nebus tokios gražios ir išsipūtusios kaip jaunos,nes išeikvoja savo medžiagas augindamos jaunimą.Galima turint sena bulve ir paguldžius reanimacijai iš jos išauginti jauna bulbiuką,tokiu būdu dauginti jas.Jei ką tik persodinta,tai reikia tiesio stebėti.

O į kokią žemę jas persodini? Kaip dažnai oncidium reikia laistyti? Aš laistau kartą per savaitę po nedaug ir dar vakarais biški apipurškiu vandeniu. O karštas dušas, tai kai vanduo toks biški karštesnis nei ranka gali ištverti? rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos panos 4u.gif atėjau pas jus trumpam pasisvečiuot drinks_cheers.gif labai gražios jūsų augintinės, kiek žiedstiebių ir pumpurų doh.gif mano gėlės kol kas tik šaknis ir lapus augina, o didžioji vis žydi wub.gif dar nei vieno pumpuro nenumetė (tfu tfu tfu)... o su eksperimentais tai nekas biggrin.gif liko tik vienas vaikiukas pagaliukas kuris kol kas jokių pokyčių nerodo doh.gif sakau gal bus mano paskutinis mohikanas, kuris išgyvens lotuliukas.gif būtų šaunu rolleyes.gif

viosms linkiu žiedingų spalvingų dienų, keikingo mėnesio biggrin.gif 4u.gif kaip jūsų pagaliukai? Rena? kaip keikiBIUSTAS veikia ?
Papildyta:
kaip tik parašius nuėjau pažiūrėt savo pagaliuką mohikaną - nugeltonavęs biggrin.gif eksperimentas baigtas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazoji_s: 30 liepos 2008 - 14:12
smile.gif+2008 07 29, 19:58-->
QUOTE(Ramunytė kaip gėlytė smile.gif @ 2008 07 29, 19:58)
Šaunuolytė orchytė ir jos šeimininkytė!!  4u.gif  mirksiukas.gif

visoms aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(UMA3 @ 2008 07 30, 14:45)
Sveikutes,mano orchidejos pradejo kristi ziedai ir neisivaizduoju ka daryti... g.gif Jus cia visazines siuo klausimus,tai gal galit man ka nors patarti...  ax.gif

gal per karščius drėgmės pritrūko? g.gif O lapus purškaliojot sąžiningai?
Atsakyti
QUOTE(Tejyte @ 2008 07 30, 06:10)
Aciu, pyragiuke  4u.gif , vakar kaip tik perskaiciau ta pati - kad tie ziedkociai gyvybiskai svarbus, o kirpti juos galima jei jie visiskai nudziuve ir jau labai negraziai atrodo...

nera uz ka mirksiukas.gif o ir pati saunuole, kad ieskai info thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 07 30, 12:23)
kaip jūsų pagaliukai? Rena? kaip keikiBIUSTAS veikia ?
Papildyta:
kaip tik parašius nuėjau pažiūrėt savo pagaliuką mohikaną - nugeltonavęs  biggrin.gif  eksperimentas baigtas  doh.gif

mano pagaliukai visai be gyvybes zenklu unsure.gif ne is vietos nejuda, ir tepiau tuo stebuklingu tepaliuku, ale nieko schmoll.gif taip ir guli tokie stagariukai, lyg ir vyst jie pradeda g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(kkavka @ 2008 07 27, 17:25)
manyciau, didesne dalis forumo dalyviu yra pirke tokiu nukainuotu orchideju  mirksiukas.gif  perkant nukainuotas, manau, svarbiausia ziuret i saknis - kad nebutu papuvusios. zalias pelesis - samanos, nuo per daug dregmes. jos is esmes lyg ir nekenkia, bet vis tiek geriau, kai ju nera smile.gif kad orines saknys nudziuve - taip pat nera labai didele problema. kaip minejau, svarbiausia ziureti zemines saknis bei apziureti, ar lapai tvirti, sveiki. taigi, jei gelyte pakankamai gero stovio, tai, manau, galite pirkti smile.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif

Man idomi jusu nuomone tokiu klausimu g.gif Ar verta rimtai reaguoti i orchideju prekyba internetu? As turiu omeny pvz sita ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 07 30, 15:25)
gal per karščius drėgmės pritrūko? g.gif O lapus purškaliojot sąžiningai?

nelabai rolleyes.gif O ka reiskia saziningai? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UMA3: 30 liepos 2008 - 15:13
Sveikutes,

mano eksperimentas jau irgi siuksliu dezeje guli - visi nugelto, suvyto, sudziuvo blink.gif
Reanimatoriuj padetis irgi nekokia schmoll.gif - keikiukui ispuvo lapeliai is vidurio - ismeciau, o kitu lapai jau ir laaabai nekaip atrodo. unsure.gif

Zo, gydytoja is manes kol kas nekokia, bet buvo labai idomu pabandyti. Kita kart gal geriau eisis. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 07 30, 13:12)
Labai gražu 4u.gif  Išduokit paslaptį, kur pirkot tokias "taures" įdėti vazonėliams ir kiek kainavo blush2.gif . Ir aš norėčiau 4u.gif

Cia taures - ledaines, kazkada gavau dovanu is uosvienes. Anksciau jose zele darydavau, dabar pritaikiau kilnesniam tikslui. Pats tas dydis 12 cm vazonikui biggrin.gif
Atsakyti