Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir niekam nemokėjau

QUOTE(Elemire @ 2009 02 03, 02:01)
Na praktiškai tai problema yra tai kad medicinos personalo algos nėra labai didelės, atsakomybės už kyšio ėmimą praktiškai irgi nėra jokios (tik teorinė). Iš tų vokelių visgi prisiduria med. personalas gan neblogai, o kai viskas brangsta ir algos nekyla... yra ta pagunda, ypač kai mato kad tas kur ima abiem rankom ir namus pasistato, ir mašinas nusiperka, o neimantis taip ir gyvena nuo algos iki algos.  ax.gif

Na taip, bet ką daryti toms kurios neturi pinigų, eiti jų pasivogti, kad sumokėtum gydytojai ar pasigimdyti nesklandžiai . Dar yra tokių ligoninių kur priežiūra super, ir pinigų niekas neprašo.Abu vaikučius taip pasigimdžiau ir tuo esu labai patenkinta AČIŲ ten dirbančiam kolektyvui, tokio nuoširdaus aptarnavimo nepavyko pastebėti RKKL, nors ir konsultuotis teko thumbup.gif Jau klnikose kai pasako kainą ir už tai kad pati o ne jos ten pagimdys UŽ TOKIUS PINGUS PAČIOS GALĖTŲ PASTENĖT.Nepykit kad taip rašau, bet tai jau siutina schmoll.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
QUOTE(augmina @ 2009 02 03, 20:06)
man atrodo,  bigsmile.gif kad tos gydytojos didelėse ligoninėse tik ir žiūri pirma į pacientę, kaip tą pinigėlį didesnį išmelšt g.gif .Pačios nėštukės ir įpratino juos prie tos duoklės. hipokrato priesaikoje nėra niekur parasyta kad gydytojui reik duoklę mokėt. Jau gana valstybė, sodra apiplėšinėja, tai dar ir grynaisiais jiems duok. ŠPYGĄ TAUKUOTĄ. tongue.gif  reikia gimdyt važiuot ne vienai ir kad šalia esantis asmuo pastoviai vis klausinėtų" ar čia taip turi būti, ar tai normalu, turiu žinių kad viskas per ilgai, kad yra pacientų teisių įstatymas.Oi kaip puikiai veikia ir šokinėja ir žiūri, nes mato, kad ne kvailiai kokie susirinko thumbup.gif

Atsakyti
Ir aš pagimdžiau be jokio kyšio. Nors buvom abu su vyru sutarę duoti, jei matysim, kad reikės arba po gimdymo susimokėti, bet nieko ten nereikėjo, ir taip personalas aukštos klasės, žmoniškas ir žmogiškas thumbup.gif Priežiūra, aptarnavimas ir rūpestis tiesiog plūdo. Tik saldainiu ir kavos atsidėkodami nunešėm po visko. 4u.gif
Atsakyti
Pagimdžiau Antakalnio ligoninėj, be jokių išankstinių susitarimų su gydytojais, be kyšio ir be saldainių, prijuokinau personalą, o gydytoja buvo patenkinta ir girdėjau kaip ji visiems kartojo kokia aš faina smile.gif Kitą dieną, eidama pro mano palatą ,netyčia, mane pamatė ir pas mane užsuko... mudvi pasidžiaugėm mano STEBŪKLU wub.gif.... Jei kirpėjas blogas tai ir su kyšiu gerai nenukirps.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau prieš 8 metus dukrytę tai taremės su gyditoja ir už gimdymą jai buvo sumokėta 400lt bet po gimdymo jinai net neatėjo paklausti ar viskas gerai kaip aš jaučiuosi. O antą sūneli gimdžiau prieš 2 mėnesius be jokio susitarimo ir nemokėjau jokių pinigų ir nesiskundžiu buvau patenkinta priežiūra tiek man ir tiek vaikelio labai malonus personalas.
Atsakyti
Gimdžiau VGN. Su nieko nesitariau, pinigėlių nemokėjau. Gimdant priežiūra ir rūpestis buvo thumbup.gif : ir vandens atnešdavo, ir kaktą su drėgnu skudurėliu pavalydavo...Žodžiu esu labai dėkinga ir patenkinta. ax.gif
Atsakyti
gimdžiau Klp priežiūra super,jau po visko simboliškai atsidėkojom
Atsakyti
QUOTE(Dūle @ 2009 02 04, 22:49)
Pagimdžiau Antakalnio ligoninėj, be jokių išankstinių susitarimų su gydytojais, be kyšio ir be saldainių, prijuokinau personalą, o gydytoja buvo patenkinta ir girdėjau kaip ji visiems kartojo kokia aš faina smile.gif  Kitą dieną, eidama pro mano palatą ,netyčia, mane pamatė ir pas mane užsuko... mudvi pasidžiaugėm mano STEBŪKLU wub.gif.... Jei kirpėjas blogas tai ir su kyšiu gerai nenukirps.... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tiesa, gydytojai nemėgsta per gimdymą rėkiančių gimdyvių... ax.gif 4u.gif Manau dėl to, kad gimdymo metu gimdyvė iš baimės pasimeta ir nuo savęs atsakomybę bando permest gydytojams, perdėtai vaizduodama, kad jai skauda, pradeda prašyti nuskausminamųjų ar netgi "cezario" ir t.t...... O juk pagimdyti reikia pačioms.... ax.gif O gydytojai irgi žmonės ir čia jie tik pagalbininkai- viskas gamtos reikalas....Kai paklausiau gydytojo, vyriškio, ar jam negaila gimdyvių, jis atsakė- ne, nes tai moteriai natūralu...Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dūle: 07 vasario 2009 - 09:47
QUOTE(Elemire @ 2009 02 01, 00:53)
Mane iš dalies žavi toks naivus idealizmas.  ax.gif
Kol rimtos bėdos nėra taip atrodo, va nemokėsiu, o kai patiri visą tą nemalonumą, pradedi kiek kitaip žiūrėti, ypač kai principas nemokėsiu gali pasibaigti medicinine problema visam gyvenimui.

Ir sumokėjusi pinigėlius gali gali pasibaigti medicinine problema visam gyvenimui, čia ne nuo pinigų priklauso. Žinau atvejį kai viskas buvo sutarta, lankytasi tik pas privatų gydytoją, o vaikelį pagimdė uždususį ir su rimtom gimdymo traumom.
Jei gimdymas normalus savo eiga tai ar duosi ar ne pinigų pagimdysi normaliai. Jei kompilkuotas tik nuo gydytojo profesionalumo priklauso 4u.gif, ne nuo pinigų kiekio. 4u.gif
Papildyta:
Abu vaikus gimdžiau be kyšio, dėmesiu nelepino, bet negimdžiusi nelikau biggrin.gif .
Nedaviau iš principo, ir tuo džiaugiuosi 4u.gif
Atsakyti
na gimdymas be 'pateptuku' imanomas tikrai vien jau todel, kad tepimai vyksta po visko smile.gif
Atsakyti
nesitariau pirmą kartą , nežadu tartis ir antrą. už priežiūrą simboliškai atsilyginau ir gyd. ir akušerei. nesąmonė, kad nesumokėjus gydytojas prastai atliks savo pareigą. juk jis turi atlikti viską taip, kaip reikia. nelaimės atveju juos narsto po kaulelį, tad jie tikrai nesuinteresuoti patys sau kenkti.
Atsakyti
QUOTE(putlute @ 2009 02 09, 10:53)
nesitariau pirmą kartą , nežadu tartis ir antrą. už priežiūrą simboliškai atsilyginau ir gyd. ir akušerei. nesąmonė, kad nesumokėjus gydytojas prastai atliks savo pareigą. juk jis turi atlikti viską taip, kaip reikia. nelaimės atveju juos narsto po kaulelį, tad jie tikrai nesuinteresuoti patys sau kenkti.

gimineje turiu du pavyzdzius - vienas grazus, kitas nelabai.
Sese gimde Siauliu GN, gimdymas sklandus, viskas graziai praejo, vos ne kaip vadovelyje aprasyta, nebuvo tartasi, nebuvo "tepta".
Pusbrolio zmona gimde Silutes GN doh.gif gimdymas nebuvo toks geras ir sklandus, bet skyriaus vedejas net nesiteike prieiti, pusbrolis turejo su savim 200 Lt, bet buvo atsakyta - arbatos be cukraus negeriu doh.gif pusbrolis suvazinejo i namus ir atgal (gyvena beveik 30 km nuo Silutes), atveze dar 200, tada nuejo paziureti, kas ir kaip. Vaikutis gime labai priduses, akytes pasruvusios krauju, aplankeme po dvieju savaiciu, o jos dar nebuvo atsigavusios - kruvinos... verysad.gif vietoj ju buciau irasius ta pokalbi ir padavus i teisma, kuo maziau tokiu zmoniu atsakingose pareigose bus, tuo ramiau bus Lietuvoje...
taip kad manau, jog ne "tepimuose" esme, svarbiausia yra tai, kiek to zmoniskumo turi gydytojas.
Atsakyti